sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Mitä kuuluu?

Kuvassa saman kadun naapurini Evelynin luona oleva kissanpentu, joista kerroin viime postauksessa. Kaksi pentua oli löytynyt puiston reunalta,  sen jälkeen kun olivat vikisseet siellä muutaman päivän ajan, ja  Evelyn otti pennut luokseen,  jossa niitä ensimmäiset päivät ruokittiin kissojen äidinmaitokorvikkeella.  Muutama päivä myöhemmin  löytyi vielä yksi pentu,  joka selvästi oli samaa pesuetta. Emosta ei tietoa.  Pennut ovat vain hieman yli kuukauden ikäisiä.
Tässä Lilo.   Kaikki 3 pentua saavat jäädä Evelynin luokse, jolla on nyt 4 kissaa, ja tosi ihanaa että näille löytyi koti:) Ne kävivät jo eläinlääkärin luona, ja voivat hyvin.
Perjantaina matkustin bussilla Tel Aviviin,  ja jäin pois tässä lähellä olevalla pysäkillä, ja menin toiselle puolelle katua odottamaan bussia joka vie takaisin kotiin.  Kun kaikki paitsi ruokakaupat ovat kiinni, ei ole tapahtumia, ei kokoontumisia eikä mitään muuta, niin matkustaminen bussilla ei minnekkään toimii viihdykkeenä.

Eräänä päivänä jäin pois bussista paljon aikaisemmin ja kävelin sen sijaan eteenpäin . Tärkeää on saada tietty määrä askelia päivittäin , ja kun  1 kilometrin rajoitus on estänyt kävelylenkkejä Tel Aivivin puolella , on pitänyt etsiä muita kävelypaikkoja. Kaupungin sisääntulon lähellä on tällaisia  taideteoksia, jotka varmastikin seisseet tuolla jo aika kauan.

Luvut ovat  täällä laskeneet, mikä on hyvä,  ja vaikka  meillä täällä on edelleenkin  tietyntyyppinen lockdown,  niin alentuneiden lukujen vuoksi rajoituksia höllennettiin, eli peruttiin tuo  1 kilometrin rajoitus tästä päivästä lähtien. Ihanaa, pääsen kävelemään meren äärelle pitkän tauon jälkeen:) Kaupat , kahvilat,  torit, ravintolat ym. ym.  ovat  edelleenkin kiinni, mutta  kahviloille ja ravintoloille annettiin take away-lupa. Myös päiväkodit avautuivat, mutta koululaiset edelleenkin kotona. Säät ovat olleet jo miellyttävämmät, päiväsaikaan hieman alle 30 astetta, eikä yli 30 astetta, ja aamulla aikaisin tosi miellyttävää.
Tuon edellisen teoksen lähellä on pieni puistikko,  joka on talvella niin kaunis kun puiston sitruspuut ovat täynnä oransseja hedelmiä. Nyt ne olivat vielä vihreitä ,  eikä  niitä helposti näkynyt.

Hedelmät puissa ovat muutenkin yläilmoissa, ja vähän epäilen että kaupungin puutarhurit ovat kukintavaiheessa, poistaneet puiden alaosien kukat jotta niistä ei kehittyisi hedelmiä. Vähän hölmöä koska keväällä mätänevät hedelmät putoavat maahan roskiksi.  Onnistuin poimimaan yhden hedelmän, joka oli ihan kypsä sisältä.  Tämä on tosi kirpeä sitrus, mutta kuoressa ihana tuoksu ja mehu  maustaa salaattikastikkeen. Kuori muuttuu  oranssiksi kun yölämpötilat painuvat alle 20 asteen.

Sitrushedelmät alueeni jättimarketissa sen sijaan olivat jo oransseja. Nämä oli luultavasti laitettu kylmään ,  missä vihreä väri vaihtui  oranssiksi,

15 kommenttia:

 1. Voi kuinka upeaa, että kissat pääsivät hyvään kotiin. On kyllä niin suloisen näköinen tämä pikkuinen, että ihan hykerryttää.

  Ja kiva, että luvut ovat laskussa ja pääset taas liikkumaan. Kyllähän siinä mieli piristyy ja jos vielä lämpötilatkin vähän laskevat, niin on kiva olla ulkona. Meillä on nyt ollut pari paljon viileämpää päivää ja tuntuu ihanalta. Tykkään.

  Mun yhden kävelyreitin varrella oli päärynäpuita ja olisin ylettynyt hyvinkin ottamaan päärynän matkaani ohi kulkiessa. En kuitenkaan kehdannut, toisten puista. Vaan olin kyllä sitten aika hämilläni, kun päärynöiden annettiinkin pudota maahan (ja jalkakäytävälle) ja mädäntyä siihen. No, oli peuroilla ja pupuilla & linnuilla muutakin suuhunpantavaa kuin ruohoa :)

  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna:Eikös olekin ihanaa että noille löytyi koti.Nyt näkyy olevan taas kissanpentuja vähän siellä sun täällä,sterilisoimisoperaatiota tarvitaan.... Luvut ovat laskeneet mutta nyt kun tuota kilometrin rajoitusta poistettiin niin saa nähdä mitä tapahtuu sillä jos luvut nousevat niin takaisin tiukkaan lockdowniin. Kyllä säälittää hotellien , ravintoloiden , kahviloiden , baarien, klubien ym. omistajia, vaikeaa on heillä kun ei saa avata .
   No just kun olin kirjoitanut että vähän viilenee niin tuli normaalia kuumempia päiviä, ja tänään oli joka 31 astetta, mutta parempaan suuntaan täällä ollaan menossa, ainakin säitten suhteen.
   Mä olen täällä ymmärtänyt että jos hedelmäpuun oksia kadun puolella niin saa ottaa,onkohan teillä sama? On kyllä kurjaa jos sen sijaan että saa ottaa niin hedlemät mätänevät. Oikein hyvää viikkoa sinullekin JOhanna:)

   Poista
 2. Ihanaa, että kisuleille järjestyi ihan oma koti!
  Ja hyvä, että saatte nyt jo liikkua isommalla alueella. Varmaan aika raskasta, kun rajoitteet ovat olleet niin rajut. Toisaalta tuloksiakin on siis saatu. Toivottavasti tartunnat yhä alenevat ja elämä vähitellen normalisoituisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Yosi ihanaa että Evelyn otti pennut,vaikka entisestäänkin kissa🐈🐈🐈On kyllä hekpotus että liikkumaeajoitus poistettiin,mutta pitää toivoa etteivät luvut nouse uudestaan, niin että taas tulee liikkumarajoitus Kiitos Piipe ❤ja hyvää viikkoa sinulle

   Poista
 3. Mukava kuulla että pieniä helpotuksia arkeen on tullut! Jaksamista ja tsemppiä sinulle Jael!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis:Kiitos,oli kyllä aika turhauttavaa tuo eajoitus, ko toisen kerran täällä. Kiitos paljon ❤

   Poista
 4. Onpas hirveesti sitrushedelmiä myytävänä! Täälä ei sitrushedelmät mene kaupaksi noin paljon.
  Kivaa viikon alkua! Tänään alkaa talvitakin käyttö, ulkona sen verran kylmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika :no täällå menevät hyvin kaupaksi🍋🍊Ja kun täällä lähihedeä niin kai valikoimat suurempia. Oi måkin haluan jo kylmempää, tänään oli 31 astetta

   Poista
 5. Ihana kuulla, että tilanne on alkanut pikkuhiljaa helpottaa!

  Ja voi mitä suloisia rääpäleitä nuo kisulit... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos🌺J pitää toivoa että tilanne pysyy hyvänä ettei taas palata tuohon liikkumarajoitukseen.
   Nuo kisut ovat syötävån suloiset🐈🐈🐈

   Poista
 6. Voi kisuja! Ihana ystävä sinulla kun pelastaa noin monta kissaa kerralla <3
  Rakastan sitrushedelmiä. Tykkään käyttää niitä ruoanlaitossa ja leivonnassa.
  Kaunista uutta viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Oli kyllä mahtava jutyu että Evelyn otti pennut kotiinaa 🐈🐈🐈Minäkim rakastan sitrushedelmiä ja ihanaa kun sesinki taas alkaa 🍋🍊Kaunista viikloa sinullekin Outi ❤

   Poista
 7. Tasan ei käy...säätilanne :) Meillä eka tosi kylmä aamu + satoi vähän märkää lunta!
  Kokoontumisrajoituksia ym. tulee tänne lisää kun tartuntalukuja ei saada alenemaan. Osa bailaa ja kokoontuu kuin mitään pandemiaa ei olisikaan.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogitse:No ei tosiaankaan, tänään asteet pomppasivat yli 30,eli normaalua lämpimämpää nyt muutamua päiviä, huh hellettä.
   Toivottavadti saatte luvut alenemaan. Täällå suurin osa tartunnoista oryodoksien alueilla, ja monia sapettaa ettei niitä akueita ome suljettu, kiitos poliittiden painostuksen. Mukavaa viikkoa sinullekin 🌺

   Poista
 8. Ihanaa, että pennut saivat kodit. <3 Suomessa hylätään paljon kissoja tällä hetkellä, pelkän koronan takia. :-( Noita etelän hedelmätoreja on ikävä! Joo, pienikin kotiseuturetki käy nykyään matkailusta. Ihan hyvä varmaan ympäristön kannalta, vaikka vähän rajoittavaa onkin.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...