tiistai 3. elokuuta 2021

Ei niin hyvä juttu

Pähkinöitä ja muita tuotteita  maustetorin eräässä kaupassa

Ei niin hyvä juttu on se että Delta-virus on levinnyt niin että todennäköisesti  palataan rajoituksiin. Todennäköisesti  maskipakko ulkona tulee pakolliseksi paikoissa missä enemmän kuin 20 ihmistä,  ja  joihinkin paikkoihin pääsee  vain näyttämällä  joko rokotustodistusta tai negatiivista testitulosta. "Punaisten" maiden lista kasvaa päivä päivältä,  kun Delta leviää maailmalla,  ja niistä tänne tulevat joutuvat  karanteeniin.  Sairaalassa olevien määrä on lisääntynyt, samoin kuin  hengityskoneisiin joutuneet, ja kuolleitakin on ollut viime päivinä, pitkän tauon jälkeen.  Hälyttävää on myös se että   vaikeiden koronatapausten joukossa   on myös kahdesti rokotettuja, yleensä vanhempia, ei perusterveitä ihmisiä. Niinpä tuleva syksy ei näytä niin positiiviselta, ainakaan mitä tulee koronaan....Täällä on aloitettu 3. boostirokotteen antaminen vanhemmille ihmisille. 
Viime viikolla kävin tässä talossa syömässä hummus-aamiaisen.  Sinne mennään tuossa oikealla olevia kauniita rappusia pitkin, jossa kaunis terassi.  Itse rakennus ,samoin kuin sen kanssa yhdistetty viereinen rakennus restauroitiin pari vuotta sitten. Sitä ennen molemmat talot olivat ihan kamalassa kunnossa,  ja muutama vuosi sitten julkaisin projektin kulusta kuvasarjan.   Ennen koronaa hummus-paikka oli viereisellä Carmel-torilla,  enkä tiedä miksi muuttivat tuonne,  sillä entiseen paikkaan muutti toinen hummus-paikka.
Kauniissa valoisassa  ravintolasalissa oli tyhjää,  sillä olin ainoa asiakas. Muistin että kun olivat torilla  , siellä oli jo aamulla aikaisin asiakkaita, joten toivottavasti tänne löydetään,  sillä hummus-annokset täällä ovat itkettävän hyviä sekä edullisia.
Hummus-annokseni  oli aivan yhtä hyvää kuin edellisessä paikassa, ja hinta oli pysynyt samana.(vähän alle 4 euroa).   Hummus voi myös olla aamiaisruoka,  ja tässä paikassa se on sellaista kevyttä, joka ei tee raskasta oloa jälkeenpäin.
Muutama päivä sitten kävin aivan ihanassa uudessa kaupassa.

Naked Marketissa  ei ole muovipusseja tai pakkauksia, ja tuonne voi tuoda vaikka oman purkin (joka punnitaan ennen täyttöä) ja täyttää sen tuolla.. Lähes kaikkea löytyi: mausteita, kahvia,  puhdistusaineita, palashampoota,  suklaata , oliiviöljyjä,  etikoita,  pastaa, siemeniä , pähkinöitä ja paljon muuta, ja kaikki kuivatuotteet tuollaisissa steriileissa putkiloissa. Kun katsotte ensimmäistä kuvaa,  jossa pähkinät ym ovat avoinaisissa laatikoissa,  ymmärtää miten erilainen tämä kauppa on.  Täällä olen aina ostanut lähes kaikki kuivatuotteet irtopainossa, mutta olen pakannut ne paikkojen tarjoamiin  muovipusseihin. 
Kaupassa oli niin raikas yleisilme:)
Kaupan perustanut nainen,  joka jätti hyvän työpaikan ,  ja perusti paikan  josta oli haaveillut:)
Perjantaina kävin kurkkimassa erästä asuinkaupunkini keskustan alueen leipomoa.  En osta yleensä mitään tällaisista  leipomoista,  enkä ostanut nytkään , mutta napsin pari kuvaa. Kuten huomaatte, postaus on aika ruokapainotteinen..... Olen ollut nyt 2 kk kevennetyllä ruokavaliolla,  ja tuollaiset tuotteet ovat no no, mutta aina voi katsella...
Perjantaisin ihmiset ostavat sapatiksi challah-leipiä, (nuo letitetyt leivät) jotka olivat leipomon ulkopuolella näissä  telineissä.

Kaunista  elokuuta teille:)

22 kommenttia:

 1. Heh, kaksi kuukautta kevennetyllä ruokavaliolla ja kuvista näkee, että ruoka on mielessä :D

  Tuo hummusannos näyttää niin hyvältä!

  Jep, deltavariantti jyllää täälläkin, taitaa tulla hiljainen syksy jälleen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:No kuviteltu tai vain nähty ruoka ei onneksi lihota😁Tuo hummusannos on tosiaankin herkullinen 💚Jeps, Delta näkyykin ikävä kyllä olevan vaarallisempi kuin alussa luultiin..

   Poista
 2. Teillä siellä nuo leipomot on sellaisia, että minä sekoisin niissä. Niin paljon kaikkea hyvää tarjolla.
  Kaunista viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Täällä on tosi paljon leipomoita, ihan kamalia kiusauksia😏Oikein kaunista viikkoa sinullekin Outi❤️

   Poista
 3. Ah söin kyllä silmilläni noitaherkkuja, hienot ruoka kuvat. Eikössiellä koko väestö olerokotettu, silti ihmisiä sairastuu ja kuolee, herää kysymys auttaako rokotus sitten ? toivottavasti jossain vaiheessa, tosi ikävää ja kurjaa nuo virukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo:Kiitos, suurimman osan söin silmilläni😁
   Ei suinkaan ole koko väestöä rokotettu vaan 2.rokotteen on saanut joku 60+ %. Täällä on lasten määrä suhteellisesti suuri, ja heitähän ei rokoteta, ja sitten on paljon sellaisia jotka eivät halunneet rokotetta. Rokotteen teho, etenkin iäkkäillä, näkyy laskevan puolen vuoden jälkeen. Kyllä rokotus on kuitenkin paras vaihtoehto sillä se ei ehkä estä tartuntoja mutta selvästi vähentää koronan vaarallisuutta. Pitää myös muistaa ettei missään rokotteessa ole 100 % suojaa, joten aina myös rokotettu voi sairastua vakavaan loronaan. Hyvää viikkos sinulle 🌻

   Poista
 4. Selkeän näköistä siellä moni asia kaupoista rakennuksiin.
  Tänään just luin että 0.06 sairastuneista täällä on ollut kahdesti rokotettuja.
  Minä en kohta osaa enää ilman maskia ollakaan 🤯 Katoaa ns normaali elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Ainakin tuo kauppa ja ravintola hyvin selkeitä:)
   Joo aika monta tapausta täällä missä rokotetut ovat sairastuneet koronaan, mutta luin juuri että se on aika normaalia koska rokote antaa vain 90 prosentin suojan, niin on sitten normaalia että myös rokotetuttuja sairastuu,mutta olen ymmärtänyt täällä että he eivät yleensä päädy hengityskoneisiin, mikä on rokotteiden ansiota. Maskeihin on niin tottunut että välillä tuntuu kuin ne olisi aina olleet. Kuumassa ja kosteassa tosin tosi hankalaa, viime viikolla maski oli ihan hiestä märkä, onneksi oli varamaskeja laukussa. Hyvää loppuviikkoa sinulle.

   Poista
 5. Ihana postaus. Minäkin söin silmilläni. Onneksi tuoksut eivät sentään tulvineet tänne asti, ne saavat minut herkimmin pyörtämään päätökseni pysyä kaidalla tiellä ;). Ihan erityisen hurmaava tuo hummusravintola! Niin ilmava, valoisa ja siisti. Annoskin näyttää houkuttelevalta.

  On kyllä niin surullista tuon variantin lisääntyminen. Ensi viikonloppuna olisi kauan odotetut kesähäät tiedossa, mutta nyt en tiedä miten meidän vieraiden pitäisi viisaasti toimia. Surullisinta tässä tapauksessa asia on tietysti itse hääparille. Varmasti hirmuinen stressi kaiken muun jännityksen lisäksi joka tapauksessa.

  Kaunista elokuuta myös sinulle, voi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Kiitos;) Juu silmillä syöminen onneksi ei lihota;D . Tuo hummusravintola on tosiaankin ihana, tekee mieli mennä sinne uudestaan. Todella kaunis ja valoisa nyt, ja niin kauniissa rakennuksesa. Oli sen entinenkin paikka kiva, mutta tämä on kauniimpi. Ja tuo annnos on tosi hyvää, hummusta, tahinia, punaista chilitahnaa, keitettyjä kikherneitä, valkosipuli-vihreächili-sitruunatahnaa.
   Todellakin surullista, vielä kesäkuussa näytti niin hyvältä, Voi harmi, toivottavasti kuitenkin voitte pitää häät kuten oli tarkoitus. Täällä oli todellinen hääbuumi kesän alussa kun rajoituksia poistettiin,mutta nyt ne taitavat tulla takaisin... Tsemppejä hääparille ja teille.
   Kaunista elokuuta sinullekin Leena ihanainen:)

   Poista
 6. Kyllä alkaa herkkuja tehdä mieli, kun katselee näitä kuvia. Niin valoisalta näyttää nuo rakennukset alun kuvissa. Hyvää vointia ja elämäniloa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino:Ehkä tekee enemmän mieli herkkuja kun niitä ei saa, mutta hyvin olen pärjännyt esim.ilman sokeria Tuo rakennus missä. humuspaikka nykyään on, on niin kaunis ja valoisa💚Kiitos samoin sinulle hyvää vointia ja kaunista elokuuta💚

   Poista
 7. Hyvännäköistä syötävää ja kivoja putkiloita ☘️
  Onpa valoisa sali ja katto korkealla.
  Koronaa ei vaan saada talttumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Tuo hummus niin hyvää, että tänäänkin olin siellä. Tuo annos toimii yhdistettynä aamiaisena+lounaana, ja illaksi riittää sitten jotain kevyttä 💚Sali tuolla tosi kaunis ❤️Ikävä kyllä näyttää siltä että korona vielä pitkään riesana...

   Poista
 8. Onpa hyvä, että voi ostaa tuotteita omiin astioihin ja samalla vähentää muovin ja kartongin määrää. Itse pyrin käyttämään kestopusseja hedelmille ja vihanneksille ja banaanit ostan aina ilman pussia.
  Harmillista, että tämä iljettävä korona tuntuu vaan jatkavan matkaansa muuntuen uudenlaisiksi variaatioiksi. Milloinkahan tämä piina päättyy?
  Kaikesta huolimatta hyvää elokuuta Sinulle ja varjelusta koronalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Tosi hyvä onkin, ja minullakin niin paljon tyhjiä lasipurkkeja, tulee käyttöä niille kun ostaa tuolta. Hyvä sinä 💚👍Todella kurjaa miten tämä korona aina muuntautuu eikä loppua vielä näy😒Kiitos samoin sinulle Piipe hyvää elokuuta ja vointeja❤️

   Poista
 9. Aivan ihania ruokajuttuja! Jäin miettimään tuota, että jos ottaa tuotteet kaupasta omaan purkkiin, miten tuotteen punnitseminen onnistuu? Punnitaanko se purkki ensin ja vähennetään sitten loppupainosta vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos❤️Olinkin unohtanut lisätä tuonne että omat ja tuolta hankitut purkit/pullot aina punnitaan ennen täyttöä, ja sitten vähennetään loppupainosta💚

   Poista
 10. On kyllä masentavaa tuon Koronan leviäminen. Ei siitä ihan hetkessä olla pääsemässä, varmaan tullut osaksi elämää niin kauan kunnes rokotuksia saadaan kehitettyä lisää. Huokaus. Nuo kaupat, joissa voi ostaa itse tarvittavan määrän ja jopa käyttää omaa astiaa ovat kyllä mahtavia. Säästyy muovia ja muuta materiaalia eikä tule hävikkiä, kun voi ostaa itselle sopivan määrän.

  Terkut Suomesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia:Tosi kurjaa tämä tilanne, kesäkuussa täällä jo näytti että tilanne hallussa, mutta toisin kävi😒Varmaan kestää ennenkuin edes jotenkuten normaalia. Tosi ihana kauppa tuo:olen tottunut ostamaan vain tarvitsemiani määriä, mutta kun niille aina muovipussi, joten ilahduttaa tuollainen kauppa täällä💚Mukavaa Suomi - lomaa 💙

   Poista
 11. Tykkään tollasista valoisista ja avarista ravintoloista. Välillä joissakin ravintoloissa on niin ahdasta että tuntuu kun vieruspöydän seurue on mun seurassa, yritän välttää sellasia paikkoja :-D

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana tuo humusravintola, niin ilmava ja viihtyisän oloinen. Kikherneitä eikä papuja minun vatsa oikein kestä, mutta silloin tällöin pienissä määrissä, esimkerkiksi salaateissa lisukkeena. Herneet ja linssit sen sijaan käy hyvin.
  Joo tämä koronatilanne on kehno monissa maissa, eikä loppua tule koskaan. Meillä Tukholmassa on tartunnat melko alhaalla. Eniten tartuntoja on pienellä Gotlannin saarella, missä tähän aikaan vuodesta on enempi turisteja ja kesävieraita, kuin siellä on asukkaita.
  Kestämistä sinulle ja kestämistä helteidenkin kanssa. Helteet sentään hellittävät pian.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...