lauantai 14. elokuuta 2021

Katse korkealta

Penkki kodin lähellä

Joku aika sitten tapasin tosi mukavan pariskunnan  torin pikku kahvikauppa&kahvipisteessä,   ja  sain kutsun tulla käymään heidän luonaan.  
Viime torstaina , myöhään iltapäivällä olin matkalla pariskunnan luokse. Tiesin taloalueen missä he asuvat,   mutta en mikä  heidän rappunsa,  ja olimme sopineet että soitan kun olen tullut perille.  Eteläisessä Tel Avivissa oleva alue on suuren muutoksen kourissa, sillä täällä oli ennen suurimmaksi osaksi  vain pieniä tehtaita ja  työpajoja.  Nyt pienten tehtaiden ja työpajojen tilalle rakennetaan kalliita asuintaloja.
Tässä ja niin monessa muussa talossa  oli kyltti,  jossa kerrottiin tulevista muutoksista,  tai kuva tulevasta rakennuksesta.
Sitten alkoikin näkyä R&Y:n asuinaluetta. Nämä talot rakennettiin muutama vuosi sitten,  ja niitä on 4 samanlaista. Tiesin että  R& Y asuvat ylimmässä  kerroksessa, penthouse-asunnossa.
Tapani mukaan tulin liian aikaisin ,  ja tein pienen kävelylenkin  talojen vieressä olevassa Florentinin hipsterikaupunginosassa.   Oli aikainen torstai-ilta, ja alueen lukuisat ravintolat  , baarit ja kahvilat olivat avautumassa.  Myöhemmin illalla, kun lähdin kotiinpäin,  joka paikassa oli ihmisiä,  koronasta huolimatta.  Alueella asuu eniten nuoria ihmisiä, ja toivon että kaikki tuolla olevat olivat rokotettuja. Itse asiassa   täällä otettiin uudestaan käyttöön rajoitukset,  jonka mukaan  ravintoloihin ym. pääsevät vain rokotetut ihmiset,  tai sellaiset joilla on näyttää tuore negatiivinen  koronatesti, ja drugstore-kauppoihin tuli heti myyntiin  koronatestipaketit heitä varten. Kuulemma 99%  luotettavia.  
Olin vieläkin liian aikaisin tuolla ,  joten tapoin 15 minuuttia istuen penkillä talojen välissä olevalla alueella.  Talojen välissä on kauppoja , kahviloita ja ravintoloita,  ja onneksi myös nuo varjoa antavat puut, sillä  nyt on se kuumin ja hikisin aika,  jolloin keskipäivällä asteet ovat kivunneet lähelle 40 astetta, lisänä hyvin korkea kosteus.
Yksi ravintoloista,  joka ei vielä ollut auki.

Oli tosi mukava  ilta pariskunnan  kauniissa asunnossa,  ja  pariskunnan  jo aiemmin tapaamani suloinen villakoira Pudding otti minut iloisesti vastaan. Kissa sen sijaan oli vähemmän ystävällinen.  Asunnon leveältä parveketerassilta näkee lähes joka suuntaan.. Tuossa kauempana , nuolen kohdalla , näkyy St.Tabithan vaaleanpunainen kirkko.
Yritin kuvata kirkkoa vähän lähemmältä puhelimen zoomin avulla.  Kävin tuolla kauniissa venäläisortodoksisessa kirkossa ja sen upealla puistoalueella   joitakin vuosia sitten , ja kirjoitin siitä täällä,
Oli tosi mielenkiintoista katsella eri näkymiä parvekealueelta,  ja nähdä miten nämä alueet muuttuvat.
Tässä näkyy Jaffan muutama vuosi sitten täysin uudistettu Bloomfield jalkapallostadion.
Sitten aurinko alkoi jo laskea,  ja taivas muuttui oranssin väriseksi. Tel Avivin auringonlaskut ovat tosi upeita, etenkin rannalta päin katsottuna. R kertoi että  kuvassa näkyvien matalien rakennusten alueella on jo suunnitelmat rakentaa sinne korkeita tornitaloja.  Toisaalta hyvä, mutta toisaalta  alue muuttuu jossain vaiheessa steriiliksi,  kun kaikki rosoinen poistetaan.
Sama koskee tässä kohtaa näkyvää aluetta. Ison terassin alueelta näkyy myös Välimeri. 
Tänä aamuna  kävin Bambin kanssa katsomassa  kodin edessä olevan puiston vastapäätä  rakennetun,  uuden ison toimistotalon puistoaluetta.  Aidat alueen ympäriltä poistettiin viime viikolla , ja nyt tuonne voi jo kävellä, vaikka alue ei vielä täysin valmis.   Postauksen ensimmäisen kuvan  penkki on myös tästä alueesta.  Olin pitkään aidan takaa  ihmetellyt tätä kiviröykkiötä.   jossa nyt oli hieman vettä ja paljon sinne lentäneitä kuivuneita lehtiä,  enkä ole oiken onnistunut tajuamaan miksi juuri tuollainen on laitettu tuonne. Onko tarkoitus ehkä lisätä sinne enemmän vettä, ei aavistustakaan. Takana on  toimistotalon yhteydessä oleva matalempi rakennus,  jossa liiketilaa. Toivottavasti tuonne tulee kahvila.
Kun rakennusprojekti alkoi joitakin vuosia sitten,  alueen laidalla olevat  isot eukalyptuspuut säilytettiin ja suojeltiin. Nyt tuossa voi istua eukalyptuspuiden alla.
Toisella  puolella rakennusta  Bambilla oli paljon uusia hajuja.   Puutarhatyöt vielä kesken tuolla, mutta kiva että pääsee nyt alueelle ,  joka oli pitkään suljettu.

Kaunista viikonloppua teille:)

15 kommenttia:

  1. Muutama kuva on niin vaalea ylhäältä päin, että tulee melkein lumi mieleen :) Siellä on melkoinen rakennusbuumi meneillään jatkuvasti. Rakennusmiehillä ja tavarantoimittajilla menee hyvin.
    Kiva, että puistoihinkin satsataan, tuon kaiken rakentamisen sivussa.
    Tuollaiset lämpötilat ovat jo ihan mahdottomia. Miten niitä oikein kestää? Ehkä tottumiskysymys.
    Sunnuntaiterveiset Suomesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa :Hmmm, mulla ei näy mitään vaaleaa, paitsi yhdessä kuvassa missä alkaa auringonlasku. Tuolla alueella onkin kunmon buumi, kun se muuttuu tuollaisesta pienteollisuusalueesta asuinalueeksi Totta, kannattaa olla rakennusurakoitsija😁Ilman jonkinlaisia viheralueita olisikin ihan kamalaa...
      Viime viikolla oli hurjan kuumaa ja kosteaa, tänään muutama prisentti vähemmän kosteaa, ja se tuntuu heti paremmalta. Täällä onneksi supermarketit ja kaupat niin hyvin ilmatoituja, että niissä viihtyy kauemminkin näin kuumalla, mutta en kyllä ikinä kunnolla totu tähän kesäsäähän täällä Mukavaa viikkoa sinulle täältä💚

      Poista
  2. Upeat maisemat heidän kodistaan! Ja kovalla tohinalla näyttää maisema muuttuvan, kun kolme nostokurkea yhdessä kuvassa näkyy..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele'9.kerros ja puoli kertosta ympäröivä parveke, niin on kunnon nököalat❤️Joo tuo alue on myllerryksen kourissa kun entistä pienteollisuusaluetta muutetaan asuinalueeksi.

      Poista
  3. Upeita kuvia. Hienot näkymät pariskunnan parveketerassilta.
    Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SUsanne:Kiitos, heillä on kyllä mahtavat näkymät tuolta❤️Oikein hyvää uutta viikkoa sinulle 🌸

      Poista
  4. Onpa Tel Aviv tiuhasti rakennettu kaupunki, mutta eipä se ihme ole. Kauniita näkymiä Välimerelle ja tuo auringonlaskun kuva on niin upea. Siitä on toistakymmentä vuotta, kun uittelin varpaitani Välimeressä Juuri tuossa hienossa kaupungissa.
    Hyvää elokuun jatkoa Sinulle! Täällä Keski-Suomessa tulee vettä kuin saavista kaataen. Luonto kiittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piipe:Tuo alue on sellainen missä ollut pienteollisuutta tiuhasti, mutta muualla kyllä vähemmän tiuhasta ja erilaista. Välimeressä onkin mukavaa uittaa varpaita ja muutenkin 💙Voi että, vesi tekusi niin hyvää nyt, erenkin kun Jerusalenin ympäristössä eilen ja tänöönkin tosi suuret metsäpalot. Viimeksu oli sadetta huhtikuun alussa. Kaunista viikkoa sinulle Piipe🌸

      Poista
  5. Kiva postaus kaupungista, hieno toi jalkapalloareena, erikoisen muotoinen :) ja hienot kalusteet pariskunnan parvekkeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Kiitos, ❤️Tuosta jalkapalloareenasta tulikin remontissa tosi hieno. Minäkin tykkäsin noista kalusteista, ja parvekealueella oli tosi paljon kasveja, mikä ei näy kuvassa

      Poista
  6. Niin kaunis auringonlasku ja upean näköinen alue muutenkin. Tuollainen penthouse asunto on ihana juurikin näköalan vuoksi.
    Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Jael ja rapsutuksia Bambille <3

    VastaaPoista
  7. Vau, mitkä maisemat tuolta parvekkeelta!
    Nyt kun olen itse saanut nautiskella rauhasta asuen täällä sivummalla, tulee mieleen että tuollainen muuttuva kaupunkimaisema on kyllä aika kiehtova. Jaksaisin varmasti kauan vain seurata ja ihmetellä kaikkea mitä ympäristössä tapahtuu. Ja kun on noin ylhäällä, kaikki tohina jää alas, äänet vaimenevat ja ehkä myös ilmanlaatu noin korkealla on parempi.
    Ja auringonlasku Välimeren yllä! Voi että. Ihastuttava tunnelma.
    Rauhallista sunnuntai-iltaa sinne.

    VastaaPoista
  8. Onpa ystävilläsi hienot näkymät parvekkeelta!

    Mulla on kanssa samanlainen tapa olla joka paikassa liian aikaisin. Oikein joskus ärsyttää itseäni. :-D Tosin viime aikoina olen ruvennut myöhästelemään enenevässä määrin...

    VastaaPoista
  9. Upeat maisemat ystäviesi parvekkeelta. Mukavaa kun olet löytänyt uusia ystäviä meille on käynyt samoin olemme saaneet muutamia uusia ihania tuttavuuksia viime aikoina.

    VastaaPoista
  10. Taas paljon kivaa katseltavaa.
    Neljäs kuva ylhäältä: ihan kuin talo lainehtisi. Laivatunnelma ♥

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...