sunnuntai 29. elokuuta 2021

Telkkarirakkautta

 Huomasin että Suomessa alkaa taas uusi kausi Ensitreffit Alttarilla-sarjasta. Tunnustan että olen ihan koukussa sarjaan,  sekä suomalaiseen että täkäläiseen versioon.   On jotenkuten kiehtovaa seurata miten  kahdesta toisilleen täysin tuntemattomasta   ihmisestä tulee pari tai sitten ei.  Joissain kulttuureissa  sen tapaista  voi tapahtua ihan  oikeasti , esim.  ultraortodoksisten juutalaisten   parit tapaavat vain muutamia kertoja ennen häitä. Niistä on vaikeampi päästä pois, kun taas tv-formaatin "avioliitosta" pääsee helpolla pois, jos toinen ei miellytä.
Täällä  täkäläisen version 4. kausi alkoi jo toissa kuussa. ja tähän asti on ehditty esitellä  kaikki parit, ja  kaikki ovat ehtineet käydä myös häämatkalla.  Pareja piti olla 6 , mutta kun yksi pari   erosi heti häämatkan jälkeen,  heitä olikin yhteensä  7,  mutta yhden parin matka jäi kovin lyhyeksi. Koronan vuoksi  4 parin häämatka oli täällä Israelissa, mutta 3 parin häitä kuvattiin viime talvena juuri silloin kun lähes ainoa matkakohde täältä oli Seychellit,  joten 3 onnekasta  paria vietti upean häämatkan eksoottisessa kohteessa.

Tässä kuvassa on ensimmäinen pari,  Karin ja Itamar. Molemmat hyvin kunnianhimoisia  ja päässeet hyvin pitkälle jo nuorina työelämässä.  Karinin ja Itamarin välillä oli kipinää ihan alusta lähtien,  ja toistaiseksi yhteisasuminen Itamarin asunnossa on sujunut suhtkoht hyvin. Karinilla on vain ongelmia  olla ilman  meikkiä Itamarin edessä,  ja tukan pitää aina olla föönattu, mikä taisi ärsyttää Itamaria.
Toinen pari on Mayan  ja Omri.  Nämä onnelliset pääsivät Seychellien saarelle  häämatkalle.  Omri on hammaslääkäri joka asui useita vuosia Hollannissa ja Mayan näyttelijä,  jolla suosittu  YouTube-kanava, jossa  esiintyy  hänen paljon uskaliaampi alter ego-hahmonsa. Molemmilla on koira,  ja koirat eivät alussa  tulleet toimeen keskenään, mutta olivat pian kavereita.  Tällä parilla oli hieman ongelmia  suhteessa,  kunnes  terapiaistunto  sarjan psykologien kanssa  auttoi ratkaisemaan ainakin osan ongelmista,  ja toistaiseksi näyttää näyttää tosi hyvältä tämän parin suhteen.

Ben ja Manor. Ben johtaa erityislasten lastentarhaa,  ja  Manor on vanhojen talojen restaurointiin erikoistunut arkkitehti.  Tämä pari erosi melkein heti häämatkan jälkeen.  Heidän häissään tuntui siltä että oli jonkinlaista kipinää, mutta myöhemmin selvisi että se oli vain Manorin puolelta. Hyvin energinen ja vilkas  Manor ja  rauhallinen Ben oli vähän huonosti luotu pari. Jo asuntoa etsiessä (molempien asunnot olivat liian pieniä tai liian kaukana)  tuli aika selväksi että  asuntoa ei etsitä yhdessä,  ja  terapiaistunnossa Ben kertoi ettei ollut  alusta  pitäen erityisen kiinnostunut, vaikka Manorista tuntui täysin erilaiselta.  Sääli että tämä pari ei jatkanut, sillä kaikista morsiamista Manor olisi ollut mielenkiintoisin persoona.
Edit: Ohjelman tuotanto kuunteli varmaan monien toiveita, ja Manor saakin  aivan oman jakson, jossa hänelle etsitään (parempi...) partneri. 
Sheni ja Dani. Molemmat taitavat olla  It-alalla,  ja sulhanen näytti häissä todella hermostuneelta. Tämäkin  pari pääsi unelmien häämatkalle Seychellien saarelle.   Tällä parilla on selvästi ongelmia,  sillä  Dani  ei kuulemma ole niin ihastunut, omien sanojensa mukaan,  kun taas Sheni ihmettelee miksi sitten mies koskettelee ja halaa häntä jatkuvasti.  Saapa nähdä mitä tapahtuu: tämän parin  miespuolisella jäsenellä on selvästi jonkinlaisia parisuhde-estoja.
Nitzan ja Manu.  Nitzan on sosiaaliohjaaja ,  ja alunperin ranskalainen Manu   It-alalla.  Häämatkalla  Seychellien saarella  näytti siltä että tämä pari on todella ihastumassa  toisiinsa,  mutta  kun Nitzan muutti Manun asuntoon  , alkoivat ongelmat.  Manun asunto on hieman kulahtanut poikamiesasunto, jossa Nitzan ei tunne  oloaan tarpeeksi mukavaksi,  ja vaikka Manu antaisi Nitzanille  vapaat kädet järjestää  asunto mukavemmaksi,  Nitzania ärsyttää se ettei Manu halua tehdä sitä yhdessä hänen kanssaan. Heillä on kuitenkin aika vahva kipinä keskenään, ainakin toistaiseksi.
Hadas ja Shai. Hadas on kiinteistöalalla toimiva gambialaisen  isän ja israelilaisen äidin tytär,  ja Shai, entinen koripalloilija,   on asunut monta vuotta  Miamissa  , missä hän on luonut hyvin menestyvän    kiinteistövälitysyrityksen.  Hadas kuulemma tarvitsee paljon omaa tilaa, ja Shai matkustaa usein väliä  Tel Aviv-Miami,  joten periaatteessa suhteen pitäisi toimia, mutta Hadasin puolelta ei ollut vielä minkäänlaista  ihastumista,  Shai sen sijaan ihastui heti morsiameensa. Vaikeaa sanoa  mitä  tapahtuu tälle parille, eikä heidän asumisjärjestelyään ole vielä esitelty.
Viimeinen pari Einat ja Liron. Einat,  kirjanpitäjä, oli muutamia vuosia töissä New Yorkissa   kansainvälisessä toimistossa,  ja Liron on It-alalla työskentelevä lakimies.  Einat halusi paljon vanhemman  ja menestyvän miehen,  ja saikin itseään(32 v,)  2 vuotta nuoremman miehen,  joka asuu vielä kimppa-asunnossa, ja vasta uransa alussa. Einat sen sijaan asuu sukulaisten omistamassa , hienossa tornitalossa  sijaitsevassa luksusasunnossa,  joten saa nähdä miten asumisjärjestelyt toimivat, sillä sitä ei vielä ole näytetty.  Einatin toiveista huolimatta, ilmassa oli jo häissä selvästi molemminpuolista ihastumista, joka jatkui häämatkalla .

11 kommenttia:

  1. Kauniita pareja kaikki! Itse olen katsonut Suomen formaatin ensimmäisen kauden ekat jaksot. Oma poikani ja hänen vaimonsa kävivät häämatkalla Ceychellien saarella keväällä -19. Ja silloin heidän esikoisensakin oli matkassa mukana; tosin vasta pienenä ituna kohdussa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piipe:Tosi hyvän näköisiä pareja onkin tuosss Seychellien saari varmaan upea häämatkapaikka, se näkyi aika hyvin 3 parin häämatkalla siellä. Hih, minä olen ollut vatsan sisällä Vwnetsiassa😁

      Poista
  2. Kauniita ihmisiä. Kiva nähdä tuleeko heistä pareja.
    En ole aikaisemmin seurannut tuota ohjelmaa, mutta nyt taidan katsoa sen kun alkaa Suomessa.

    VastaaPoista
  3. En ole katsonut tuota ohjelmaa, mutta taidankin katsoa nyt, kun alkaa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanne:Kauniita pareja ovatkin, ja pitää toivoa että ainakin jollain heistä kestää suhde❤️

      Poista
  4. Olipa mielenkiintoista lukea kuvauksia pareista, vaikka olivat mulle ihan vieraita, kun en (tietenkään) ole seurannut sikäläistä versiota. Mä pystyin samastumaan niin hyvin tuohon Karinin ongelmaan, että oli vaikeaa olla ilman meikkiä miehensä (ja tv-kameroiden) edessä. :-D

    VastaaPoista
  5. Vitsit mitä draamaa ja jänniä kuvioita. Tällaiset ohjelmat vie mukanaan!
    Ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  6. Kauniita pareja ja onhan tämä konsepti aika mielenkiintoinen.
    Norjalaista versiota olen muutaman kauden seurannut ja kyllä siellä ihan pysyvi¨parejakin on syntynyt.

    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  7. Tämä vaikutti mielenkiintoiselta jutulta, vaikka en ole katsonut kertaakaan itse ohjelmaa. Vähän oudolta tuntuu tuo pikaisuus.

    VastaaPoista
  8. Minun pitää tunnustaa että minä en ymmärrä ollenkaan että ihmiset menevät tällaiseen ohjelmaan mukaan 🤔
    No mutta minä en katsele muutenkaan paljon televisiota ja tämä on vain minun mielipiteeni.
    Kauniita ihmisiä ja pareja kuitenkin. 🤗❤

    VastaaPoista
  9. Ai kun jännää.... en ole yhtään katsonut tuota formaattia.
    Ihanaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...