lauantai 19. helmikuuta 2022

Helmikuun vuokot

Helmikuu on se kuukausi , jolloin  punaiset kruunuvuokot  puhkeavat kukkaan  eteläisessä Israelissa.     Viikko sitten perjantaina, aikaisin aamulla,  matkustin eksän kanssa katsomaan punaisten kukkien kukintaa.  Täällä  Israelissa kasvaa myös muun värisiä kruunuvuokkoja, mutta tällä alueella vain punaisia.  Harmikseni    retkeämme edelsi sateinen yö,  ja aamu oli muutenkin viileä,    ja kukkien terälehdet olivat kiinni.    Tämä oli myös vasta kukinnan alkua ,  ja kun tuota päivää on seurannut monta kauniimpaa ja lämpimämpää  päivää,  ovat nuo kukat paljon kauniimpia ja niitä on myös runsaammin luonnossa.

Alue jossa kävimme on nimeltään   Shokedan  metsäalue,  joka on Shokedan   kylän vieressä.   Helmikuussa  alue täyttyy  vierailijoista,  jotka tulevat katsomaan vuokkojen  kukintaa,  ja  tämä ja viereiset alueet  ovat silloin  täynnä kaikenlaisia tapahtumia.
Kruunuvuokot ovat rauhoitettuja, mutta niitä kyllä tuhoutuu jonkin verran kun ihmiset kulkevat tuolla vuokkoja ihailemassa ja kuvaamassa.
Samalla alueella on  tori , joka kuulemma auki vain helmikuussa, kun alueella  paljon ihmisiä.Sateen jälkeen oli tosi kuraista tuolla,   ja kuraiset kengät piti kunnolla puhdistaa kun tulin kotiin.
Joimme appelsiinimehua,  joka oli todella makeaa:)
Kolombialainen pariskunta möi mansikoita ja  etelä-amerikkalaisia herkkuja.
Kotileipomoa siskonsa kanssa pitävä nainen kertoi että olivat siskonsa kanssa leiponeet yötä päivää torimyyntiä varten.
Suloiset koirat  torilla. Näitä unkarinvizloja oli kolme , mutta sain kuvaan vain kaksi todella  hyvin käyttäytyvää koiraa.
Ennen poislähtöä ohitimme vielä tämän sitrushedelmäkojun,  jossa sanotaan että hedelmät    suoraan viljejijältä.  Hedelmiä piti ostaa  vähintään 3 kiloa, ja niitä  sai myös sekoitella. Ostin mehukkaita verigreippejä, joista yksi vielä jäljellä,
Ajelimme toiseen paikkaan jossa sielläkin oli pieni tori, jossa suurin osa kojuista käsityöläisten, mutta oli siellä muutama ruokakojukin.
Torin takana   rosmariinit kukkivat tosi kauniisti.  Ne kukkivat myös kodin edessä olevassa puistossa , mutta ei näin kauniisti. Retkipäivänä  oli vielä aika viileää, mutta tällä viikolla  on lämmennyt: lyhyen lyhyt talvi on ohi, ja täällä on kevät.  Tammikuu oli kylmin 14 vuoteen, ja  kerrankin tuli hieman tarvetta  talvitakille, lämpimälle huiville ja sormikkaille:)

Kaunista viikonloppua:)

33 kommenttia:

  1. Ihania nuo vuokot! Niin monena keväänä olen päässyt sinne ihastelemaan vuokkoja, syklaameja ja manteli-ja kirsikkapuiden kukkia. Toivottavasti joskus vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeviregina: On ne kauniita. Kevään kukat täällä ovat kyllä niin upeita, ja toivottavasti pääset taas, sillä nythän tänne taas pääsevät rokotetut turistit.

      Poista
  2. Kivoja toreja, toreila on aina kiva käydä. Kotileivotut jutut on varmasti hyviä!
    Meilä satoi yöllä paljon lunta ja - 1 astetta.
    Kivaa viikon loppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Torit ovat kyllä kivoja, etenkin jos niissä ruokaa;D Eksä osti alfajores-pikkuleipiä, olivat kyllä ihan ok. Teillä onkin aika kylmää, täällä ensi viikolla jo yli 20 astetta .
      Tack det samma Ulrika:)

      Poista
  3. Onpas kukissa hienon sävyinen punainen, kyllä noita livenäkin kattelsi;D
    Tykkään kun käytät tarkkoja nimiä ja vielä wiki-linkkejä, shokedan duumat sekoitti pään, ihme mittayksikköjä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sus:Tuo vahva kaunis punainen on upea etenkin tuossa vihreässä taustassa. VÄhän kyllä harmitti etteivät kukat olleet parhaimmillaan kun oltiin tuolla.
      Kiitos:) Dunam hih, turkkilaiset valloittajathan sen toivat tänne Lähi-idän alueelle, ja eri maissa täällä pinta-ala dunameissa hieman erilainen, täällä se on 1000 neliömetriä per dunam.

      Poista
  4. Voihan vuokkonen, ihanaa väri-iloittelua!

    Ihan hyvä, että siellä on satanut ja on ollut vähän viileämpää, vaikka kengät kuraantuivatkin.

    Kauniin väriset nuo rosmariinin kukat.

    Mukavaa helmikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal: Niin ihanat värit, ei ihme että tuolla riittää katselijoita helmikuun aikana.
      Täällä tammikuussa ja helmikuun alussa satoi kivasti ,nyt taitaa olla vain sateen rippeitä jäljellä. Se viileys on ollut ihanaa monen liian lämpimän talven jälkeen, ja toivottavasti ei tarvitse odotella 14 vuotta seuraavaa kertaa.
      Rosmariini on myös kaunis kukkiessaan, ja tulee kivasti uusia tuoreita rosmariinin oksia.
      Kiitos samoin sinulle hyvää helmikuun loppua:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Allu:Kiitos:) Vielä parempia kuvia olisi ollut jos kukat olisivat olleet auki eikä terälehdet kiinni,

      Poista
  6. Upeita kukkia ja mikä tori herkkuineen! Tuommoiset torit ovat aivan ihania paikkoja ostaa paikallisia herkkuja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu: nuo vuokot vihreän luonnon seassa ovat kyllä upeita:) Ja tuollaiset torit ovat kyllä tosi ihania paikkoja, joista voi löytää kaikenlaista:)

      Poista
  7. Ihana punainen kukkameri siitäkin huolimatta, että kukat olivat nupuilla. Ihana tori ja mitä herkkuja, nam....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa: Oli kyllä tosi kaunista, ja ne kuvat missä kukat täysin auki ovat kyllä mielettömän upeita, mutta hyvä oli noinkin.Ja kiva tori oli tuolla:)

      Poista
  8. Onpa kaunista kukintaa! Ei ihme, että näky houkuttelee katselijoita ja kävijöitä. Viimeksi, kun kävin Israelissa, muistan kauniit, kukkivat kukkulat ja pellot.
    Ja täytyypä sanoa, että herkkua on siellä monenlaista! Toivottavasti kauppa kävi!
    Suloista sunnuntaita Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piipe: Tosi kaunista:) Ja todellakin tuolla käy niin paljon ihmisiä ihailemassa kukkia,etenkin kun parina edellisenä vuonna kaikki tapahtumat olivat pannassa, koronan vuoksi. Täällä kyllä vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat niin kauniita kun luonto kukoistaa. Olen varma että kauppa kävi hyvin muina päivinä kun oliu aurinkoista:) Hyvää sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa Piipe.

      Poista
  9. Ihania vuokkoja. En tiennyt että rosmarini kukkii noin kauniisti. Rosamrini on yksi mielimausteistani salaattikastikkeissa. Kaunista kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. DONNA:Nuo punaiset vuokot tuolla niin kauniita🌺🌺Rosmariinikin kukkii kauniisti. Minun pitäisi käyttää sitä useammin, kun.sitä kerran voi poimia ilmaiseksi puistosta. 💚Oikein kaunista kevättä sinullekin

      Poista
  10. Onpa upeita nuo vuokot, vastaavia vaaleansinisiä olen aiemmin nähnyt, mutta en koskaan punaisia.
    Kukkivista rosmariineista tulee vähän kanervat mieleen.
    Kaunista sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Todella kauniita🌺🌺Täällä kasvaa tosiaankin niitä muunkin värisiä, mutta tuolla vain noita punaisia. Totta, vähän samanvärinen kukinta kuin kanervalla. Kaunista viikonloppua Outi ❤️

      Poista
  11. Ilmeisesti ei kovin lämmin, vaatetuksesta päätellen? Rosmariineissa on kai aika voimakas tuoksu? Noin suuri määrä tuoksui varmasti kauas.
    Verigreipit onkin hyviä. Pitääkin katsoa kaupasta josko olisi. Mandariinit on nyt olleet hyviä täälläkin.
    ERikoinen koirarotu, ainakin nimen puolesta, en ole kuullut ( en kyllä monesta muustakaan koirarodusta ;) ).
    Uuteen viikkoon taas mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa :Olimme aikaisin liikkeellä ja oli viileää mutta myöhemmin lämpeni. Rosmariinin kukinta ei erityisen vahva, ellei mene ihan viereen💚Ensimmäistä kertaa törmäsin tuohon koirarotuun, joka kotoisin Unkarista. Kiitos, nyt jo viikonloppu, joten hyvää viikonloppua 🌺

      Poista
  12. Wau kun mehukkaita hedelmiä, ei ole aikoihin näkynyt suomessa Israelin jaffoja, ei paljon muitakaan hedelmiä, ostaisin sen maan hedelmiä ennen kuin espanjan. Ihania kesäisiä kukka kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipsa:Ihanan mehukkaita olivatkin nuo🍊🍊Voihan harmi ettei näkynyt Jaffoja, ovat kyllä niin hyviä sitruksia. Kiitos, ja hyvää viikonloppua sinulle🌺

      Poista
  13. Nämä unikot ovatkin aivan uusi tuttavuus ja upeita ovat! Unikoissa on jotain käsittämätöntä herkkyyttä.

    Mukavan näköinen paikka ja hauska idea tuo tori kerran vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepis:ei ihme että luulit unikoiksi, sen verran samannäköisiä nuo punaiset vuokot, ja itsellenikin vaikeaa erotella niitä toisistaan🌺🌺Oli mukava paikka ja kiva ja herkullinen tori

      Poista
  14. Siis vuokot!!! Mitä ihmettä kirjoittelin unikoista :o

    VastaaPoista
  15. Ihanaa katsella vuokkoja ja kaikkea tuoretta. Minä näen ikkunasta lumimyräkän. Täällä ei siis vieläkään päästä tuosta lumesta eroon.
    Mukavaa tätä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BLOGitse:Teillä kyllä ollut hurja määrä lunta❄️❄️❄️Toivottavasti lumet pian alkavat sulaa

      Poista
  16. Oi miten kauniita vuokkoja teillä siellä on kaikkea kaunista luonnossa ei tarvitse itse välttämättä edes kasvattaa. Ja rosmariini on minun mielimausteita ja olen saanut itsekin sen yhden kerran kukkimaan ja se oli sillon muutaman vuoden vanhakin, sitten se yhtenä talvena kuoli ja ei ole tullut senjälkeen yritettyä uudestaan. Tuollaisiin toritapahtumiin on kyllä mukavaa osallistua ja nyt kaipaa itsekin jotain muuta kuin lunta. Sitä tuli taas eilen ja yöllä ainakin 15 cm lisää. Luonto on kyllä taas antanut sitä vähän jo liikaakin. Hyvää alkanutta viikkoa ja kiitos näistä ihanista kuvista. Mukavaa kun jossain on lämmintä ja kaunista kukintaa.

    VastaaPoista
  17. Ihanasti kukkii teillä... Terkut täältä hankien keskeltä 🇫🇮
    Nyt muuten meilläkin isoja mansikoita Lidlissä ja muualla. 🍓
    Ei tarvitse enää niin kaihoisasti ajatella teidän pitkää mansikkakautta 😀

    VastaaPoista
  18. Jännä kukkaniitty, kivat markkinat siellä.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...