keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Lissun kanssa Kiasmassa

Tänään tapasin Lissun Titityy-blogista ja Lissu tunnustikin minut heti,koska olin lähettänyt linkin Leenan blogissa olleisiin kuviin minusta   Päätimme mennä Kiasmaan katsomaan ARS11-näyttelyä. Heti aulassa ihastutti seinällä näkyvä teos,joka on tehty pullonkorkeista ja muusta metallijätteestä,ja joka muistuttaa ghanalaisia kankaita.ARS 11 käsittelee nykytaiteessa Afrikassa ja sen ulkopuolella asuvien taiteilijoiden suhdetta Afrikkaan.
 Myös tämä teos oli tehty maitopurkkien kansista. Miten paljon aikaa tuollaisen tekemiseen onkaan mennyt.
 Etelä-afrikkalainen Mary Sibande on luonut fiktiivisen hahmon,Sophien,joka tavallaan edustaa stereotyyppistä kuvaa afrikkalaisesta mustasta naisesta,palvelijasta,mutta joka mahtavien sinisten viktoriaanisten asujensa vuoksi ei voi sellaisena toimia,ja palvelijan rooli on Sibanden hahmoissa kääntynyt päinvastaiseksi;palveltavaksi.
Näyttelyssä on paljon suurikokoisia,vaikuttavia valokuvia.Tässä yksi pysähdyttävä kuva:juhlapukuinen nuori tyttö Accran torilla Ghanassa.

Kiasman ikkunoista voi seurata uuden Musiikkitalon edustan töiden etenemistä. ARS11 on mielenkiintoinen näyttely,joka antaa ajattelemisen aihetta;suosittelen!
Lissu toi tuliaisina itse keräämiään ja kuivattamiaan suppilovahveroita ,ja koska viime viikonloppuna valmistin sellaisista muhennosta Leenan luona,tiedän tarkalleen miten käyttää Lissun antamat sienet.Kiasman jälkeen kävimme lounaalla Kampin keskuksessa .Oli oikein mukava blogitapaaminen taas:)

22 kommenttia:

Lepis kirjoitti...

Eikö ollutkin hieno näyttely! Paljon mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää katseltavana. Mukavaa, että pääsit näkemään sen! Tuo musiikkitalon nurmikenttä pysähdytti myös ihmettelemään.

Jael kirjoitti...

Lepis:oli oikein mahtava näyttely ja olen iloinen,että näin sen. Erityisesti pidin monesta isokokoisesta,upeasta valokuvasta.Paljon oli myös töitä,jotka antivat ajattelemisen aihetta. Minäkin mietin mitä tuossa erikoisessa nurmikentässä oikein tullaan tekemään. Kiasman pääsylippujen hinta vaan on kamalan korkea;onneksi pääsimme 2 yhden hinnall:)

arleena kirjoitti...

Meillä on Hesan reissu edessä ja aikomus on mennä Kiasmaan. Mielenkiintoiselta näyttää.
Musiikkitalon ympäristö on jo mukavasti ehostunut siitä kun viimeksi näin.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Oi, kun olet saanut tavata ihania blogiystäviä Suomen lomallasi.

Kiasma on aina kiinnostava ja nyt esittelemäsi näyttely etenkin. Vaikutuin suuresti Sophie-hahmosta ja siitä, mitä hän representoi.

Ciacy kirjoitti...

mielenkiintoinen nàyttely ja ihania kuvia làytyi muualtakin kuin vain nyttelystà nimittàin leenan blogissa nàkyi pari innokasta kokkia :D

SusuPetal kirjoitti...

Oli todellakin mielenkiintoinen näyttely. Jätittekö nimenne post-it-tauluille kuten Lepis ja minä teimme ;)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Kiitos tästä! Siitä on aikaa, kun olen käynyt Kiasmassa ja täytyy sanoa, että tämä näyttely kuulosti paljon kiinnostavammalta kuin mikään Kiasmassa näkemäni. Sorry, taiteen ystävät!

Musiikkitalo etenee. Kuvista päätelleen aika verkkaisasti. Mielenkiintoista. Kiitos, kun laitoit!

Allu kirjoitti...

Jännä, että tapasit Lissunkin. Toi Musiikkitalohan on edistynyt kovasti sitten viimenäkemän. Kolmen viikon päästähän mäkin näen se livenä.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Oi kiitos kuvista. Itse en ole "ehtinyt" näyttelyyn.

Susanne kirjoitti...

Kaikkea kivaa ja ihanaa olet ehtinyt tehdä lomallasi. Ihania postauksia tämä ja tuossa alempana.
Kävin Viherlandiassa vähän myöhemmin kuin te Leenan kanssa. Jos olisimme törmänneet siellä olisin kyllä tunnistanut teidät:)
Oikein mukavaa loman jatkoa!

Jael kirjoitti...

Arleena;Sinulla onkin sitten mielenkiintoinen näyttely edessä! Ja Musiikkitalon edusta edistyy vauhdilla;talohan avataan jo ensi kuussa!

Katja:Aivan ihania tapaamsia on ollut.MIten blogin kautta tapaakin mukavia ihmisiä ja heti tuntuu tutulta;D Kiasman näyttely oli todella hyvä,ja Sophien hahmo vaikuttava.Samoin pidin yhdessä huoneessa olleista suurista valokuvista joihin liittyi sufismi.

Ciacy:Näyttely oli tosi hyvä;Afrikka kiinnostaa.Hih,olikin kiva kokata Leenan kanssa;D

SusuPetal:Todella mielenkiintoinen olikin! Jätimme lapun;en kirjoittanut nimeä mutta ajatuksen näyttelystä.

Johanna;Olen ennenkin käynyt Kiasmassa muutamaan otteeseen,ja tämä näyttely taisikin olla kaikkein mielenkintoisin.Musiikkitalo näkyy jo olevan viittä vaille valmis!

Allu: Lissun kanssa on meilattu ja hänkin tuntui heti tutulta:) Tuo musiikkitalon edusta on varmaan jo valmis kun sinä sen näet...

Irmastiina:Jos ehdit uudelleen Helsinkiin,niin suosittelen tuota näyttelyä.Oli todella mielenkiintoinen!

Susanne:Kivoja tapaamsia on todellakin ollut.Voihan harmi,ettei törmätty!Viherlandia oli kyllä aika mahtava paikka!

Satu kirjoitti...

Olen samaa mieltä kuin joku toinen tuossa aikaisemmin, että tämä näyttely vaikuttaa paljon mielenkiintoisemmalta kuin aiemmin Kiasmassa nähty. Itse asiassa olen käynyt Kiasmassa vain kerran, minkä jälkeen totesin, että se ei taida olla mun paikka ollenkaan. Ehkä olen erehtynyt, kun kerran siellä tämmöistäkin on. Kiitos vinkistä!

Eryah kirjoitti...

Wow, aika massiivinen tuo aulan taideteos!

Vaan tuo kuva palvelijasta sinisessa puvussaan on haikaisevan upea! Mitka varit! Voisin tuijottaa sita tuntikaupalla...

Arjaanneli kirjoitti...

No nythän mun tarttee käydä kasselemassa tuo näyttely!
Hetikohta kun loma alkaa!

Lissu kirjoitti...

Kiitos vaan mukavasta museo- ym -seurasta. Mikäkin laitan muutaman kuvan Kiasmasta, kunhan kotiudun keskelle Suomea.

Unelma kirjoitti...

Kerroit ja kuvasit niin houkuttelevasti tuon näyttelyn, että sinne vielä pitäisi ehtiä.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Ai, se alkaa olla valmis? Siis musiikkitalo. Miten tuntuu, että sitä on rakennettu iät ajat :)

Sateenkaari kirjoitti...

Mielenkiintoinen varmasti tuo nayttely.
Nyttavatpa ihmiset pienilta tuossa ekassa kuvassa.

Jael kirjoitti...

Hippu:Ehdottomasti oli mielenkiintoisin Kiasma -näyttely missä olen ollut.Vähän ajattelin samoin kuin sinä,mutta tästä näyttelystä pidin:)

Eryah:Massiivinen,ja kuvittele,kaikki tehdy kierrätysmateriaalista,aika uskomatonta-Tuo sinipukuinen hahmo tosiaankin on upea;siellä oli "Sophien" kuvia enemmänkin,eri sinisissä asuissa,ja sitten hevospatsas,ja hän sitä ratsastamassa.Aika erikoisen upeaa tosiaankin!

ArjaAnneli:Ehdottomasti,älä vaan missaa sitä...

Lissu:Kiitos samoin sinulle,oli todella ihanaa sinutkin vihdoin tavata ja tapaaminen ja seura oli tosi mukava.Ja kiitos suppiloista:)

Unelma;aika houkutteleva se on,ja kiinnostava,joten suosittelen sinullekin!

Johanna;parisen vuottahan sitä on rakennettu,mutta suunnitelmat taisivat olla valmiina kauankin ennen varsinaista rakentamista.Mutta nyt se on viittä vaille valmis..

Sateenkaari;mielenkiintoista oli-Otin kuvan ylemmän kerroksen tasanteelta ja ihmiset näyttävätkin kuvassa aika pieniltä;D

Elegia kirjoitti...

No sinähän se olet ehtiväinen :)) On aina ihana lukea toisten blogitapaamisista! Minusta on jotenkin ihanaa, että blogien kautta voi tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin!

Onpas musiikkitalo edistynyt siitä, kun sen viimeksi näin. Muutenkin näyttää ihan oudolta tuo piha-alue.

sarapirat kirjoitti...

ser ut som en fantastiskt fin och inspirerande utställning!

fcookie kirjoitti...

Tarkoitus olisi mennä katsomaan tuota Arsia mutta taidan odotella syksyyn asti. Kiva, että pääsit siellä käymään!