sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Luomutila ja ihana keidas Sipoossa

Toiseksi viimeisenä päivänäni Suomessa ehdin vielä tavata Omenamintun,jonka kyydissä pääsin 2 ihanaan paikkaan Sipoossa.Omenamintun olin aiemmin tavannut ihan sattumalta helmikuussa Suomessa ollessani,sillä  käydessäni Kampin Suomalaisessa Kirjakaupassa joku tarttui hihaani ja kysyi olenko minä se Yaelian Israelista! Silloin rupattelimme aika kauankin siinä kirjakaupassa ja päätimme tavata uudestaan,kun tulen kesällä Suomeen. Omenamintulla oli kyllä ilmiömäinen tunnistamiskyky,sillä olisinkohan minä noin hyvin tunnistanut jonkun kuvan perusteella,etenkin ,jos tapaa jonkun ihan sattumalta;D
Ajoimme ensin Majvikin biodynaamiselle luomutilalle.Tilalla on luomutuotteita myyvä ihana kauppa.
Kaupassa  ei ollut myyjää,vaan tuotteet otettiin itse,kirjattiin vihkoon ja rahat laitettiin laatikkoon.Vihanneksia varten oli kunnon vanhan ajan vaaka! Kaikki vihannekset ovat tilalla kasvatettuja ja luomua.Oli aika erikoista tuollainen itsepalvelu!
Valkoisissa pusseissa on tilan omia jauhoja,luomua tietenkin.Harmi,että ne painavat sen verran,etten voinut mukaani viedä...muutenkin oli melkein ylipainoa tänne palatessani.Kaupassa myydään omien tuotteiden lisäksi myös muita luomutuotteita.
Koko tilan alue oli muutenkin erittäin kaunis.Pihalla tepasteli muutama onnellinen kana,mutta niiden munia ei ainakaan käyntimme aikana ollut kaupassa.
Majvikista ajoimme lähistöllä olevaan Keidas Cafeeseen.Kahvilassa myydään oman leipomon tuotteita.
Keitaan alue on ihastuttava ja täynnä kauniita yksityiskohtia.Kuvassa paikan savusauna,jonka voi vuokrata.
Keitaassa on aiemmin käynyt myös Unelma,joka on siitä kirjoittanut täällä
.

22 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen kauppa,kun asiakas saa toimia omatoimisesti.
  Oliko tavaroissa hinnat esilla,vai saiko asiakas paattaa mita tuotteesta maksaa.

  VastaaPoista
 2. Miten upea tuo viimeisen kuvan kukkaputous!

  Minäpä tunsin Unelman kirjamessuilla heti, vaikka en ollut edes kuvaa nähnyt. Hän sanoi minusta samaa!

  VastaaPoista
 3. Sateenkaari:Oli tosi jännä kauppa,viljelijä vain välillä kävi tuomassa lisää kasviksia.Hinnat olivat tuotteissa,ja kasvisten vieressä olivat hinnat ja kilohinnat.

  Leena;tuo paikka oli ihan mahtava,täynnä ihastuttavia yksityiskohtia.Ajattelin vaan että miten hän minut tunnisti kun olin talvivaatteissa enkä silloin edes ollut kirjoittanut että olen Suomessa....

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana kauppa..
  Voi, olisipa täälläpäinkin..
  ja tuo kahvila..
  Onneks nykyään alkaa olla vastaavanlaisia kauppoja jo enemmän..
  täällä Ukissakin lauantaina avattiin uusi luomukauppa.
  En ole kerinnyt vielä käymään..

  ihania kuvia..
  Halauksia..=)

  VastaaPoista
 5. Hienon näköinen paikka - tuossahan olisi mukava retkikohde itsellekin.

  VastaaPoista
 6. What an adorable little farm stand! I just know that everything in there is about 100x fresher and better than what's at the big grocery stores... I wish we had more of those around here.

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava paikka...ja uskaltavat
  vielä luottaa ihmisiin, mikä ei ole niin yleistä näinä aikoina.Vautsi! :)

  VastaaPoista
 8. Mahtavia paikkoja! Suomestakin kyllä löytyy kun osaa katsoa :)
  Ja ihan mieletöntä että tunnisti sinut talvella; mäkin olisin varmasti katsonut että tutulta näyttää, tai ehkä jopa ajatellut että "onpa Yaelianin näköinen" - mutta oisinko kuitenkaan uskonut että tosiaan olet siinä jos et ollut edes kertonut olevasi Suomessa käymässä ... :D

  Haliterkut Sveitsistä nyt sitten! :)))) <3

  VastaaPoista
 9. Hanne:tosi ihana oli tuo kauppa,ja me olimme silloin ainoat asiakkaat.Kiva kun teillekin on tullut uusi luomukauppa! Haleja sinullekin ja hyvää alkavaa viikkoa!

  Marke:Suosittelen molempia paikkoja.Keidas Cafeen osoite on Unelman kirjoituksessa linkin takana.

  Hannah;That little store was just adorable and everything inside it was organic.And the happy hens were walking on the grounds,although none of their eggs were for sale while we were there.I would love to visit that lovely little store again.

  Mustikkatyttö:paikka oli ihastuttava ja olin aivan yllättynyt siitä,että luottavat,että asiakkaat maksavat ostamistaan tuotteista. Oli hyvin erilainen kauppakokemus:)

  MaaMaa:Kesällä Suomesta löytyy vaikka minkälaisia ihania paikkoja.Olin tosi yllättynyt nimenomaan siksi,että olin täysissä talvitamineissa enkä ollut silloin edes ilmoittanut vielä olevani Suomessa!Terkut takaisin sinne Sveitsiin!

  VastaaPoista
 10. Niin, olihan se aika erikoinen tapaaminen silloin talvitamineissa. Jotenkin vaan arvasin, että se olet sinä ja hetken tuumattuani rohkenin kysyä :)

  Kivan jutun teit mukavasta reissustamme. Juuri tänään järjestelin kuvia, postailen piakkoin.

  Hienot kuvakollaasit toreilta. Oi, torit ovat niin ihania.

  Hyvää alkavaa viikkoa Jael!

  VastaaPoista
 11. Jos tulisi liikuttuo noilla kulmilla, ehdottomasti kauppaan ja Keitaaseen pistäytyisin.
  Mukavaa, että luotetaan ihmisten rehellisyyteen, luulisin, että asioivat ovat rehellisiä ja maksavat ostoksensa.

  VastaaPoista
 12. tosi kivalta paikalta kuulostaa ja kaunist aon keitaassakin :)
  biodynaaminen viljely on aika mielenkiintoista, tekisi joskus mieli kokeilla paremminkin.. varmasti toimivaa ja hyvää satoa tuottaa :)

  VastaaPoista
 13. Voi kun jännä, että joku tollai tunnistaa.

  VastaaPoista
 14. Omenaminttu:Onneksi tunnistit,sillä oli tosi kiva tavata uudestaan,paremmalla ajalla,ja kiitos vielä Sipoon-reissusta.Sinulla varmaan onkin siitä superihanat kuvat.Kesäiset torit Suomessa ovat kyllä ihania ja niin fotogeenisiä:)

  Akissfromthepast:Eikös olekin mielenkiintoinen paikka! Ja jos vaan voi ostaa luomua eikä se ole sikakallista,niin mielelläni teen niin.

  Allu:Oli tosiaankin aika jännää silloin Suomalaisessa Kirjakaupassa;D

  VastaaPoista
 15. Oi, Yaelian, ihana yllätyspostaus. Olet käynyt ihan täällä meidän kulmilla. Tuttuja paikkoja molemmat.
  Olisitte tulleet käymään meilläkin. ;-)

  VastaaPoista
 16. Unelma;itse asiassa kun matkustin yhtenä päivänä serkkuni mökille lähelle Porvoota,ja ohitimme alueen missä asut,tulitkin mieleeni.Ihania paikkoja olivat nuo molemmat:)

  VastaaPoista
 17. Ihania paikkoja! Kyllä täällä näinkin pienessä maassa riittää paljon nähtävää. Olisipa joskus kunnolla aikaa lähteä ihan kotimaatakin kiertämään.:)

  VastaaPoista
 18. Ihana kauppa! Sinulla oli mahtava suomiloma! Itse en taida nyt tänä kesänä Suomeen mennä, säästän jouluun.

  VastaaPoista
 19. Lovely! Wish I could live in a place like that.

  VastaaPoista
 20. Arleena;:Kannattaa ehdottomasti poiketa noissa paikoissa jos olet lähettyvillä,Ja minusta oli ihanaa tuo asiakkaita kohtaan tuntema luottamus.

  Kmsu:Suomihan on isokokoinen maa,ja mahtavasti löytää kaikkea.Olin onnekas kun pääsin taas tänä kesänä hieman reissaamaan:)

  Elisabeth:Kauppa oli todellakin ihana kokemus! Ja lomakin oli mahtava,olisin voinut vielä jäädä mielelläni,täällä kun on nyt niin kuumaa...

  Sofia:Thanks,that place was lovely!

  Hannele:Omenamintun ansiosta löytyi tuo ihana kauppa!

  VastaaPoista
 21. Onpa mielenkiintoinen luomutila, ja melkoinen tunnistamiskyky tosiaankin Omenamintulla! Minä en kyllä varmaan tunnistaisi ketään - tai ainakaan en kehtaisi mennä nykimään joksikin epäilemääni henkilöä hihasta... ;-)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...