tiistai 26. heinäkuuta 2011

Keltakukkainen puu

Suomeen lähtiessäni täällä lähistölläni kukkivat punakukkaiset poinciana-puut.Palatessa takaisin oli keltakukkainen Edit. Tämä ei olekaan akaasia vaan keltainen poinciana.Tietoa tästä enemmän täällä akaasia täydessä loistossaan viereisessä puistossa.Tai ainakin  luulen tämän puun olevan akaasia.
Valtava puu antaa hyvän suojan polttavaa aurinkoa vastaan,mutta putoilevat kukinnot myös sotkevat ympäristöään. Mutta kaunis se on! Bambikin tykkää olla  puun antaman varjon alla....
Mielettömän kauniita ovat mielestäni myös koivut ja tekisi mieli kokeilla joskus ,jos siemenet itäisivät täällä,vaikka epäilen sitä.Sitäpaitsi siementen aika on aina silloin kun en ole Suomessa.Ei kai koivua voi ruukussa kasvattaa,vai voiko?

35 kommenttia:

 1. Kyllä varmaan taimia voi kasvattaa, ja siirtää sitten ruukusta maahan.
  Puiden pottitaimia kasvatetaan myös metsänuudistusta varten, Suomessakin.

  Oikein mukavaa kesän jatkoa sinulle, Yaelian<3

  VastaaPoista
 2. En ole tainnut koskaan nähdä kuvaa akaasiasta, komea ja valoisa puu.

  Olen Aili-mummon kanssa samaa mieltä, että varmasti koivun taimia voi kasvattaa ruukussa. Sitä, menestyisikö se siellä, en tiedä, mutta hyvällä kastelulla ehkä. :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis puu! Varmaan vain omaan sielunmaisemaan istutetut puut ovat kauniimpia.

  VastaaPoista
 4. On meillä joskus ollut terassilla pieni koivu muutaman vuoden.

  VastaaPoista
 5. Ahaa, akaasia, enpä tiennyt ton puun nimeä, mutta se on nyt täälläkin upeassa kukassa.

  Koivuja täällä näkyy jonkin verran puutarhoissa, mutta ovat yleensä aika säälittävän näköisiä. Vaatii varmaan tosi paljon kastelua.

  Epäilen, että koivu taimivaihetta pidempään ruukussa viihtyis, mutta tosi söpö ruukkupuu se kyllä olis. Mutta jos se on mahdollista, niin mä haluaisin kyllä sellasen minikoivun. :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis puu, olen joskus nähnytkin :)

  VastaaPoista
 7. Aili;pitää sitten pyytää jonkun laittamaan minulle niitä siemeniä talteen ,sitten kun niitä on.Jospa viihtyisi ruukussa.Kiitos samoin sinulle oikein ihanaa kesän jatkoa!

  Katja:Täällä taitaa akaasiaa olla muutama lajike,joissa kukat erivärisiä, En nyt muista onko puiston violettikukkainen puu myös akaasia.Tuo puu antaa valtavan kokoisen varjon,joten sen alla onkin kiva virvoitella:)Olisi kyllä ihanaa kasvatella sellaista ruukkukoivua,ulkona se tuskin viihtyisi kun on kylmemmän sään puu.

  Villiviini;kaunis todellakin tuo puu kukkiessaan,vaikka kaikista kaunein täällä on punakukkainen poinciana. Koivu tuskin ulkona täällä viihtyisi,mutta olisi kiva kotona ruukussa.

  Allu:teillä on viileämpi sää kuin täällä,mutta talvella varmaankin viihtyisi ruukussa.Pyydänkin tuttuja ottamaan talteen siemeniä kun niitä sitten on,keväällä muistaakseni

  Itkupilli:Tosi komeita nuo puut vaikka aika lailla sotkevatkin.Mutta tosi nättejä.Ai teillä koivuja! En ole täällä koskaan nähnyt.Mutta sellaisen ruukkukoivun kyllä haluaisin minäkin.

  Askartelin Itte.;Tosi kaunis onkin:)

  VastaaPoista
 8. Koivun siemenet kypsyvät heinä-elokuussa ja irtoavat syksyllä. Äsken lenkillä tuuli lennätti jo muutamia, vaikka vielä kuuma onkin. :)

  VastaaPoista
 9. Mietin heti, millainen olisikaan bonsaikoivu! Ja kyllä se näyttää olevan mahdollista sellainen kasvattaa, haulla "bonsai birch tree" löytyi aika nättejäkin.

  Etelä-Ranskassa näkyy koivuja toisinaan, pihoilla, mutta kyllä ne vähän surkeilta näyttävät... Vähän kuin väärään paikkaan olisivat joutuneet.

  VastaaPoista
 10. Jael, minä olen kasvattanut tammeakin ruukussa ja sitten siirtänyt maahan.

  Akasia! Tässä on sitten se puu, josta oli vähän aikaa sitten eräässä runossa Lumikarpalossa: 'akasioiden suru' ja 'jos olen surullinen, se johtuu akasioista'. Unkarilainen runoilija Erzsébet Tóth.

  Puut ovat runoja joita maa kirjoittaa taivaalle, totesi Gibran, mutta ne ovat aina olleet myös suoja auringon armotonta paahdetta vastaan. Joskus myös suoja kylmiltä tuulilta.

  VastaaPoista
 11. Tulitassukissa:Kiitos tiedosta,muistin väärin. Pitää pyytää jotakuta sitten keräämään niitä,nyt ollessani Suomessa en niitä nähnyt.

  Pinea:kävinkin heti googlettamassa bonsai koivua ja oi,miten ihania ne ovat! Sellaisen kun löytäisi jostain,heti ostaisin! Niin,koivut taitavat viihtyä tietyssä ilmastossa...

  Leena:Jospa sinä keräisit minulle siemeniä jos niitä näet,teillä kun on runsaasti puita. Olisi kiva kokeilla.,Ne teidän lähellä olevista metsistä keräämäni kielon siemenet istutin ruukkuun ja olen utelias näkemään,jos ne vaikka kasvaisivat.Akaasia on kaunis puu,ja sellainen sienen muotoinen,joten se antaa loistavan varjon.En näe kylläkään miksi akaasia tekisi surulliseksi,ellei se sitten johdu ikävästä akaasioihin.Itse asiassa en ole täysin varma onko tuo akaasia vai mahdollisesti mimosapuu.

  VastaaPoista
 12. Oi miten kauniisti leena kirjoitti, siteerasi Gibrania..
  Puut ovat maan sielu!
  kaunis tuo Akasia..
  Mutta koivu on aina koivu..
  Yritä siemenenstä tai sit kun joku on tulissa sinne, vois tuoda sulle ruukussa..=)

  VastaaPoista
 13. Sulle täytyy laitta tulee pieni taimi, jos se sitte lähtis kasvaa. Vettähän se todella vaatii.

  VastaaPoista
 14. Jos siellä ei ole yhtä tarkat tullisäänökset kuin Australiassa niin pyydä jotakin tuttuasi pistämään kirjekuoressa pari hentoa oksan latvusta. Reilusti märkää pumpulia ympärille ja tiivis pussi, jos joudut hakemaan tullista näytä tulevan vihdan kuva ;)

  VastaaPoista
 15. Hanne;Leena aina kirjoittaa kauniisti,ja saman teet sinä.Koivu on todellakin koivu,sitä kaipaa täälläkin. Siemenet olisi parhaita,tulli katsois muuten pahalla kun ei oikein saisi sellaisia tuoda.

  Amalia:Kiitos,mutta taitaa tullilla olla sellaiset säännökset,ettei sellainen käy. Kiitos ajatuksesta:)

  Ari:Täällä kyllä on kasvien suhteen tiukatkin säännökset,sillä juuri ihmisten tuomien kasvien vuoksi monet ovat päässeet luontoon alkuperäistä kasvustoa tuhoamaan.Eli siemenet vain käyvät ,ettei tullimiehet tykkää pahaa;D

  VastaaPoista
 16. Vau, kiitos vinkistä, mun pitää mennä kanssa googlettamaan se bonsai koivu. ;)

  VastaaPoista
 17. Kukkivat puut ovat kauniita ja vähän ihmeellisiä suuruudessaan;)

  VastaaPoista
 18. ░░░░(¯`:´¯)░░
  ░░(¯ `·.\|/.·´¯)░
  ░(¯ `·.(۞).·´¯)░(¯`:´¯)⋰
  ░░(_.·´/|\`·._)(¯ `·.\|/.·´¯)
  ░░░ (_.:._).░(¯ `·.(۞).·´¯)
  ░░░(¯`:´¯)░░(_.·´/|\`·._)
  ░(¯ `·.\|/.·´¯)░░(_.:._).
  ░(¯ `·.(۞).·´¯)░ PIĘKNEGO
  ░░(_.·´/|\`·._) SŁONECZNEGO
  ░░░(_.:._) DZIONKA ...

  VastaaPoista
 19. Olen myös samaa mieltä kuin edelliset, että koivun voi taimettaa ruukussa. Tammen voi myös kasvattaa siemenistä.
  Voisin kuvitella, että koivun saa kasvamaan oksastakin, kunhan antaa vedessä kehittyä ensin juuret.

  Mehiläiset pörräävät varmaan akaasiapuun kukissa ja kehittelevät hunajaa.

  VastaaPoista
 20. Kyllä mä luulen, että ihan pienenä koivi kasvaa ruukussakin. Äitini sai pienen pähkinäpuun taimen ja on kasvattanut hyvin tuloksin sitä ruukussa....oli vielä jäät maassa kun sen sai. Nyt pikkuhiljaa voisi miettiä maahan istuttamista. Olipas tosiaan keltainen puu ja koko sen alunenkin

  VastaaPoista
 21. Ihana tosiaan tuo puu keltaisine kukkineen! Se jäi mieleeni, kun kävin Israelissa!

  VastaaPoista
 22. Mäkin haluan bonzai-koivun! :))
  En vielä ole bongannut, mutta luulisin että täällä Sveitsissä on koivuja jossain tuola metikössä - maasto (vuoria lukuunottamatta) on aika suomimaista lehti- ja havupuineen .. :)

  Tuo Akaasia on kyllä mahtavan kaunis!

  VastaaPoista
 23. Onpa kaunis puu. Olenkin luullut, että akaasian kukat ovat valkoisia. Se mielikuva on tullut varmaankin eräästä laulusta. :-)

  VastaaPoista
 24. Akaasia on kaunis kukkiessaan.Myös valkoisena sita kasvaa.
  Luulen,etta koivunsiemen itaisi,mutta ei kauaa viihtyi ilman kylmaa talvea.Olisi mielenkiintoista kylla kokeilla.Varmaan jostain puutarhalta saisi koivun siemenia.

  VastaaPoista
 25. den där biodynamiska butiken ser underbar ut...och jag skulle gärna ha ett litet björkträd utanför huset.
  även här! kramar

  VastaaPoista
 26. Minulla on pysyvä ja jatkuvakestoinen koivu-ikävä. Vaan on Sinun kullanvärinen puusikin ihana!

  VastaaPoista
 27. Itkupilli:Olis aika kiva sellainen bonsai;D

  Marke:Kukkivat puut ovatkin aika vaikuttavia.Kaunein täällä on se punainen,vaikka keltaiset,valkoiset ja violetitkin ovat tosi nättejä.

  Iloveskijumping:cool picture! Greetings to you:)

  Arleena:Taimi on varmaan vähän vaikeampi tänne saada,mutta pitää katsoa sitten ensi vuonna. Tuo puu,en nyt ole varma onko se akaasia vai mimosa.Lehdet kuin akaasiassa mutta kukat yleensä siinä pörröisiä ja tuossa ei.

  Ciacy:Pähkinäpuu ruukussa kuulostaa tosi kivalta.Saapa nähdä tuleeko minulle mitään puuta tänne;D Nyt on kielon siemenet istutettu ruukkuun-
  Keltakukkainen puu on hieno,ja nyt on sen ympäristökin ihan keltainen!

  Marja-Leena:Kukkivat puut ovat kyllä tosi kauniita!

  MaaMaa:Voi kun saiskin sellaisen minikoivun,olisi niin nätti! Ja kyllä teillä varmaan koivuja löytyy;olin niin nuori ollessasi Sveitsissä pidemmän aikaa etten muista oliko niitä siellä.Ja tuo kukkiva puu on niin nätti!

  Unelma:Kaunis.Akaasioistakin on niin monta lajiketta,että varmaan on erivärisiä kukintoja.

  Sateenkaari:Akaasiat ovat tosi kauniita ja kukkivat puut yleensäkin)Koivu olisi ihana,mutta tässä ilmastossa viihtyisi korkeintaa sisällä ruukussa.

  Sara:lilla butiken var härlig,och ingen försäljare där utom man tar och skriver vad man tar och sedan lämnar pengar i lådan.Så sällsynt!
  En liten björk här skulle vara underbar!

  Johanna:Koivu jättää kyllä ihan jatkuvan ikävän.No,kuvia otin niin ainakin on niissä.Ja keltakukkainen puu on tosi kaunis:)

  Hannele:Koivut ovat ihania!

  VastaaPoista
 28. Kyllä koivu varmaan kasvaa Israelissakin, vaikka siitä voi tulla eri näköinen kuin Suomessa :)
  Kun olimme Azoreilla eräässä puistossa, jossa oli kaikenlaisia ihme puita, opas kysyi sitten erästä puuta, kuka tietää, mikä se on. Kukaan ei tiennyt. Se oli koivu! Jotenkin kumman kieroon kasvanut ja kuhmurarunkoinen.

  VastaaPoista
 29. Kirlah:No sitten siitä täälläkin tulisi sellainen koimurainen,joten parasta kai vaan sitten jättää se Suomeen;D

  VastaaPoista
 30. ┏┓┏┳━━┳┓┏┓┏━━┓
  ┃┗┛┃━━┫┃┃┃┃ ╭╮ ┃
  ┃┏┓┃━━┫┃┫┗┫ ╰╯ ┃
  ┗┛┗┻━━┻━┻━┻━━┛


  ............(¯`v´¯)
  ...........(¯` ✿´¯)
  .......✿..(_.^._)
  ..........✿.√,•*´✿
  ..(¯`v´¯) •./¸✿
  .(¯` ✿ .¯))✿/¸.•*✿
  ..(_.^._)√•*´¨¯(¯`v´¯).
  ..✿•*´)//*´`*(¯` ✿ .¯)
  .....✿´)//¯`*•´(_.^._)
  ▒▒(¯`•♥•´¯)▒░░
  ▒▒▒`•.,.•´¯✿
  ❤.¸.•*✿ ❤
  ▀▌▌█▀▐▀▐▀▐▐▀▐▀▐█▐▐█ ░
  ░▌▌█░▐▀▐▀▐▀░▐▀▐▐█▐ █░
  ░███░▐█▐█▐▀▌▐█▐░█▐█ ░

  VastaaPoista
 31. Kun niitä siemeniä kerää, niin kannattanee satsata rauduskoivun siemeniin, viihtyy hieskoivua kuivemmassa ympäristössä. :)

  VastaaPoista
 32. Voi valtava miten kaunis tuo kukkiva akaasia on. Uskomattoman paljon siinä on kukkia.

  Oikein mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle ystäväin!

  VastaaPoista
 33. I love ski jumping:Such great greetings you make:)

  Susanne:Kuvia otttaessani oli puu vielä täynnä kukkia,nyt on iso osa pudonnut ja maa ihan keltainen sen lähistöllä!
  Kiitos,samoin sinulle mukavaa sunnuntaita ja alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 34. Hello Bambi! Vilkutus täältä kaukaa :)) Ja sinulle myös Jael <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...