sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Mielenosoituksia,päättäjäisjuhlia ja sen sellaista

Suomesta paluuni jälkeen on ollut läkähtyttävän kuumaa ja kosteaa.Olihan sitä Suomessakin,mutta täällä se jatkuu pitkään. Herneenversot sentään jaksavat kasvaa,helteestä huolimatta...
Viime viikolla olin iltapäiväkerhon päättäjäisjuhlissa.Kerho,jossa toimin vapaaehtoisena vierastyöläis-ja pakolaislasten kanssa,pitää lomaa vain kuukauden. Päättäjäisjuhla oli koululla,josta tehty dokumentti voitti aiemmin tänä vuonna dokumentti-Oscarin,ja lapset olivat harjoitelleet esitystään tosi kauan,ja hyvin meni:)
Täällä on meneillään jonkinlainen sosiaalinen vallankumous.Tullessani tänne takaisin oli tuonne Rothchild-boulevardille,Tel Avivin kalleimmalle kadulle ,leiriytynyt joukko nuoria ,jotka vaativat muutoksia asumispolitiikkaan.Asunnot ovat parin viimeisen vuoden aikana kallistuneet huomattavasti ,samoin kuin vuokrat,etenkin Tel Avivissa,jossa vuokrat ovat huiman korkeat. Ihmisten on yhä vaikeampi ja vaikeampi päästä kiinni asuntoon. Subventoitua vuokra-asumista,kuten Pohjoismaissa,tuskin on.Parista teltasta  on parin viikon aikana kasvanut koko boulevardin pituinen telttakylä (1.2 km pituinen) ja telttoja on noussut ympäri maata,myös kotitaloni viereisessä puistossa ,jossa vielä viime viikolla oli 2 telttaa ja tänä aamuna jo 6 sellaista...Valtion sairaaloiden lääkärit lakkoilevat, pienten lasten vanhemmat pitivät oman mielenosoituksensa,jossa vaadittiin mm.pitempää äitiyslomaa ja tuettua toimintaa lapsille jo ihan vauvaiästä lähtien. Eilen oli suuri mielenosoitus,samaan aikaan useassa kaupungissa täällä ja vielä ei tiedä mitä tapahtuu,mutta hallitus on sen verran tukalassa tilanteessa että suuria muutoksia on pakko tehdä.Tuloerot ovat kovasti suurentuneet täällä.Kaikki mielenosoitukset ovat olleet rauhallisia,ja esim. viime viikolla mielenosoittajat jakoivat kukkia poliiseille.Jotkut Rotchild-kadun varrella asuvat alkoivat sen sijaan  hermostua,ja valittivat kaupungille,mutta tuolla teltat edelleenkin ovat,samoin kuin monessa muussa paikassa. 
Viime aikoina olen usein törmännyt tähän Technomarinen mainoskuvaan bussipysäkkien ja muiden paikkojen mainostauluissa.Kuvan nuoren miehen kauniissa  kasvoissa oli jotain niin tuttua...vilkaistessani kuvaa tarkemmin,huomasin ,että siinä oli Tuki Brando, Marlon Brandon tyttärenpoika.
Selvästikin huomaa,että samaa näköä on....

27 kommenttia:

 1. Oi, Brando! Juu, selvästi on Marlonin näköä.

  Katsoin tänään vahingossa Hesarin yhden sivukulmaa ja siinä oli kuvat neljstä vuokrattavasta huoneistosta. Yksi oli hiukan yli 100 neliötä ja vuokra kuukaudessa about 3 000 euroa kuussa! No, sijainti oli toki Eira, mutta silti.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on iso-isänsä näköinen nuorukainen.

  Kyllä nykyisin taitaa olla joka puolella sama ongelma, asuminen kallistuu hurjaa vautia, myös täällä.

  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on iso-isänsä näköinen nuorukainen.

  Kyllä nykyisin taitaa olla joka puolella sama ongelma, asuminen kallistuu hurjaa vautia, myös täällä.

  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 4. halpoja asuntoja nuorille pitäisi olla enemmän joka paikas

  VastaaPoista
 5. Leena;Eikös olekin,selvä Brando ja upea sellainen.On Vercasen malli.Helsingissäkin ihan hurjat hinnat,mutta myös paljon tuettua asumista,mitä täällä ei ole tarpeeksi.

  Irmastiina;Selvästi on Marlon näköä tyttärenpojassa!
  Asuminen onkin hurjasti kallistunut joka puolella,mutta Pohjoismaissa ja pohjoisessa Euroopassa on paljon tuettua asumista,mitä pitäisi olla täälläkin,eli subventoituja asuntoja nuorille ja tarvitseville.

  Hannele:niinpä!

  VastaaPoista
 6. Meillä tosiaan täällä Helsingissä vuokrat ovat kovia. Yksiöstäkin voi joutua maksamaan 1000 euroa ja kaupungin asuntojenkin vuokrat ovat jo noin 10 euroa neliö.

  Harvinainen kuvakulma Brandosta. En tiennytkään tästä lapsenlapsesta. Asuuko hän Israelissa?

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisen näköinen nuori mies!
  samaa sukua selvästikin..

  Luulisi, ettei kukaan halua maksaa 1000e vuokraa vaan ostaisi ja lyhentäisi jo sillä hinnalla omaansa??

  Onneks täällä hieman tuo kuumuus häilyy pois..
  ihmeen lämmin kesä on ollut täälläkin..

  Ihanaa uutta alkavaa viikkoa sulle =)

  VastaaPoista
 8. Marleena;Tiedän että Helsingissä vapailla markkinoilla vuokrat ovat erittäin kovahintaiset.Suomessa on kuitenkin vapaalla markkinoilla olevien asuntojen lisäksi paljon tuettuja asuntoja,kaupungin ja eri instanssien ylläpitämiä,mitä täältä taas puuttuu.Tuki Brando taitaa asua Polynesiassa,mistä äidinpuoleinen suku peräisin.

  Hanne:Todella mielenkiintoisen näköinen nuori mies,tuo kuva oikein vaati tarkempaa tutustumista. Samaa näköä on kuin isoisässä.Niinpä, mieluummin sitä maksaisi asuntovelkaa kuin tuollaista vuokraa ,mutta jos tuollaisia vuokrahintoja on,tarkoittaa se ,että kysyntääkin on.Oi,meillä kaikkein pahin kuumuus vasta edessä! Ihanaa alkavaa elokuuta sinullekin Hanne!

  VastaaPoista
 9. Tuli mieleen etta Tunisiasta alkanut ja muitakin naapurimaita mullistanut kansannousu on nyt sitten saapunut tannekin!

  VastaaPoista
 10. Mihin tää maailma meneekään, kun joka paikassa vähätuloisilla ihmisillä on aina vaan vaikeempaa.
  Komeita on Brandot

  VastaaPoista
 11. Herneen versot on ihanaa herkkua, mahtaiskohan menestyä täälläkin, useimmat yrit ym. mulla nuupahtaa ja kuolee kuumuuteen. Pitäis vaan tietty muistaa kastella tarpeeksi.

  Toivottavasti mielenosoituksilla on vaikutusta, tuollaisille parannuksille kyllä olis tarvetta monessa muussakin maassa.

  Ja voi taivas, Tuki Brando on kyllä perinyt isoisältään hienot piirteet. ;)

  VastaaPoista
 12. Anu:Niinpä,hieman eri tavalla vaan,hieman hippityyliin...ja toistaiseksi ilman väkivaltaa.

  Amalia:näin se vain taitaa olla,ikävä kyllä,Brandot ovat tosi komeita.

  Itkupilli:Musta herneen versot ovat ihanat! Laitoin ne vähän varjoon ja suihkutan niitä,niin ovat menestyneet. Täällä osoitetaan nyt niin paljon mieltä,että hallitus onh pelästynyt kunnolla,joten toivottavasti hyviä ratkaisuja tarjotaan.
  Jeps,Tuki Brando on kyllä kaunis mies! Ja niin oli isoisänsäkin.

  VastaaPoista
 13. Ihanan raikas kuva herneenversoista, ja nuo lapset ovat niin suloisia. :-)

  Tuli muuten mieleen, että onko siellä mahdollisuus asumistukeen, kuten Suomessa? Hyvä kuulla, että mielenosoitukset ovat sentään sujuneet rauhallisesti, ettei ole syntynyt mitään mellakoita.

  VastaaPoista
 14. Terveisiä Tukholmasta, täällä lämpötila tippunut kymmenellä asteella parissa päivässä. Tultiin "naapuristasi" viime torstaina...kuumaa ja kosteaa koko loman...täällä vähän helpompaa jo!
  Katselin Suomen lomakuviasi, aivan ihastuttava loma sinulla ollut!
  Iloista alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 15. Maailma on mennyt ja menossa yhä enemmän mullin mallin;/

  Ihmiset ovat yhä tyytymättömämpiä oloihinsa, varsinkin siellä Lähi-Idässä on ollut hyvin levotonta.
  saamme nähdä, miksi nämä ajat muuttuvat, menevätkö yhä enemmän kaaosta kohti? Toivottavasti eivät.

  Kauniita pakolaislapsia. Kaikkea hyvää lapsille ja sinulle, joka haluat auttaa heitä<3

  Oikein hyvää alkavaa elokuuta sinulle, Yaelian<3

  Ps. Tänä aamuna oli lämmintä enää 15 astetta (celsiusta)! :O

  VastaaPoista
 16. täällä hesassa on marssittu rauhan puolesta, yleensä. väkibaltaa vastaan kaikissa muodoissa.. hyvin sujui..idea tietysti lähti norjan tapahtumista.. asunto ongelmat on kaikissa isoissa kaupungeissa samat.

  aikaa myöten kaupungit muuttuvat valtion kokoisiksi.

  kiva kuva lasten juhlasta ja herneen versoista..

  VastaaPoista
 17. Täällä myös tuloerot ovat kasvaneet. Toki meillä on ns huippuansioita saavia (ansio/pääomatuloja) suhteessa pieni määrä. Mutta sitten on suurempa osa, jotka elävät pienen palkan ja eläkkeen turvin.

  On isoisänsä näköä pojassa.

  VastaaPoista
 18. Hippu;Herneenversot on mun herkkua:) ja nuo lapset ovat ihania,saan paljon iloa heidän seurastaan:) Sen verran kun tiedän,ei ole samanlaista asumistukisysteemiä kuin esim, Suomessa. Todella vähätuloiset saavat varmaan jonkinlaista avustusta sosiaalitoimistosta,mutten tiedä miten se toimii,Todennäköisesti ei tarpeeksi hyvin,sillä täällä on suuri määrä vapaaehtoisesti toimivia avustusjärjestöjä.Esim, järjestö joka ylläpitää tuota iltapäiväkerhoa jossa toimin vapaaehtoisena,pitää myös soppakeittiötä vähävaraisille.

  Kirsikka.Voi se viileämpi sää kyllä kelpaisi nyt minulle! Ja kiitos terveisistä:)Kuuman ja kostean yhdistelmä onkin aika tukalaa! Loma Suomessa olikin ihana!Kiitos,samoin sinulle hyvää alkanutta elokuuta!

  Aili:Siltä tuntuu että maailma on mennyt monessa paikkaa mullin mallin. Muissa maissa lähistöllä on ollut muutoksia ja levottomuutta,täällä mennään vähän eri skaaloissa.MUtta aihetta tyytymättömyyteen on,sillä paremmin voisi olla.Nuo lapset ovat ihana,ja ja aina iloitsen ,kun olen heidän seurassaan:)Olipa jo viileää! Hyvää alkanutta elokuuta Aili!

  Aikatherine:Näinkin netistä tuosta marssista.Asunto-ongelmia on ympäri maailmaa,mutta jossain asumista tuetaan enemmän ja jossain vähemmän.Suomessa on iso prosentti kunnallisia vuokra-asuntoja,täällä ei melkein lainkaan.Lasten juhla oli tosi mukava:)

  Arleena;näinhän se on,Täälläkin oltiin ennen paljon tasavertaisempia,mutta nykyisin on valtavia tuloeroja.
  Brandon tyttärenpoika on kyllä perinyt isoisänsä piirteita:)

  VastaaPoista
 19. Tukilla on Marlonin suu. On muuten aika veikeän oranssi kello!

  Luin juuri juttua italiasta, jossa nuorilla ei ole mahdollisuutta omaan asuntoon kalliiden hintojen vuoksi. Ei edes hyvinkoulutetuilla, työssäkäyvillä nuorilla.

  Tel Avivista muistan, että hinnat olivat silloin aikanaan ihan Suomen tasoa. En yhtään ihmettele, että nuoret nousevat barrikaadeille.

  VastaaPoista
 20. Herneenversot ovat hyvää ja raikasta viherravintoa.

  Mukavaa lomaa vaan lapsille ja ohjaajilleen.

  On todella surullista, että tuollaiseen tilanteeseen joudutaan, että nuorilla ei ole asuntoja.
  Toivottavasti tilanne säilyykin rauhallisena.

  Kaunis nuorukainen, isoisä saisi olla ylpeä jälkeläisestään. Nenä ja suu ovat pojalla selvästi geeniperimää isoisältä.

  VastaaPoista
 21. No on komea Tuki! ... ja isänsä suu, ehdottomasti, vaikken olisi osannutkaan yhdistää itse noita kahta ;)

  Hyvä että osoittavat mieltään rauhallisesti; toivottavasti myös vaikuttaa asioihin.... Korkeimmat vuokrat laatu-hinta -suhteella on mun kokemuksen mukaan Dublinissa; ainakin vielä pari vuotta sitten; keskustassa n. 60-70m2 kolmioista olisi saanut parhailla paikoila maksaa lähemmäs 3000... Halvimmat rupuisetkin yksiöt oli tonnin kieppeillä. Kun niihin hintoihin ehti 'tottua' niin ei enää järkyty melkeen mistään hinnasta ..

  VastaaPoista
 22. Taitaa joka puolella alkaa protesteja kun talous yskii, kuitenkin hinnat vain nousevat.

  VastaaPoista
 23. Johanna:Technomarinen kellot aika kivoja,mutta hurjan kalliita.Tuki on kyllä selvästi perinyt isoisänsä hyvät piirteet,rahaa ei kuulemma kuitenkaan perinyt.Mutta no worry,näkyy pärjäävän hyvin ilmankin niitä.Niinpä.täällä nämä protestit alkoivat nimenomaan keskiluokan parissa.Koulutetut ihmiset eivät voi edes säästää asuntoa varten.Edelleenkin ovat monet hinnat aika lailla Suomen tasoa,jotkut jopa enemmän (maitotuotteet)

  Unelma:Herneenversot ovat namia.Tarkoitukseni olisi viedä pari kerhon lasta jonnekin kivaan paikkaan loman aikana ,saapa nähdä jos onnistuu.Ei ihmekään,että nuoret protestoivat,on niin vaikeaa päästä asuntoon kiinni,ja vuokrat tosi korkeat.Marlon varmaan sieltä ylhäältä katselee tyytyväisenä Tukia,on komea nuorimies,kuin isoisänsä nuorena.

  MaaMaa.KOmea tosiaankin on Tuki,ja Marlonia niin paljon hänessä.Minustakin on hyvä,että nuo protestit sujuvat rauhallisesti ja toivottavasti muutoksiin päästään ilman väkivaltaisuuksia. Hallitus on jo joutunut miettimään muutoksia,mutta protestijoukon johtajat eivät vielä hyväksyneet ehdotuksia. Nyt ovat kaikki eri protestiryhmät yhdistyneet,ei ole kyse enään vain asunnoista,vaan hintapolitiikista ylipäänsä.

  Ari;Vähän niin taitaa olla...

  VastaaPoista
 24. Oo, onpa tosiaan komea mies. Ja selvästi sukunäköä ainakin nyt nuorena. ;)

  On aina niin mielenkiintoista ja ihanaa lukea kaikista tapahtumista siellä. Kuvailet kaikkea niin hyvin, että asiat muuttuvat eläviksi meille lukijoillekin - ainakin minulle.

  VastaaPoista
 25. Ymmärrän, että tekee mieli osoittaa mieltä. Telttailu on myös ihan ymmärrettävä tapa se tehdä. Kerroitkin aika paljon minulle tuosta pulmallisesta asuntotilanteesta.

  Täälläkin (Pohjanmaa) on muuten kosteaa: nimittäin sateen ja ukkosen muodossa :D

  VastaaPoista
 26. Elegia;Mielenkiintoista kauanko tuo jatkuu;koulut alkavat syyskuun ekana ja se karsii joitakin,mutta sateisiin on vielä pitkä aika. Tänne puistoonkin on nyt ilmestynyt jo 11 telttaa kun alussa oli vain 2.
  Sade tekisi hyvää tännekin;onneksi teillä tuo kosteus ja nihkeys kestää vain hetken,täällä joitakin kuukausia:(

  VastaaPoista
 27. Katja:näköä on ja paljon isoisältä perittyäkin.Kiitos sanoistasi:on kiva kuulla että postaukseni kiinnostavat:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...