lauantai 23. heinäkuuta 2011

Torikuvia

Helsingissä ollessani otin torikuvia molemmista suurista toreista;Kauppatorista ja Hakaniemen torista,ja niiden yhteydessä olevista ruokahalleista. Tarkoitus oli ottaa näitä kuvia blogiystäväni Sarahin luomalle uudelle sivustolle,jonne kerätään kuvia ja tekstiä kaiken maailman toreista. Tuolla sivustolla onkin jo kuvia vaikka minkä maan toreista,mutta Suomen torit eivät siellä vielä  ole,ja niinpä otin sillä tarkoituksella torikuvia. Sarahista olen kertonut enemmän täällä,kun olimme hänen luonaan keräämässä villikasveja.
Kuinkas sattuikaan että molempina kuvauskertoina oli pilvinen ja harmaa sää.Lopulta kuvia oli niin paljon,että piti valita,joten lähetin Sarahille vain Kauppatorilta kuvaamani kuvat,ja Hakaniemen torin kuvista laitoin tänne kollaasit. Kuvat lähetin Sarahille suoraan,koska en laita niistä juttua (englanniksi) blogiini,ja saapa nähdä,mitkä niistä tulevat tuonne torisivustolle.

19 kommenttia:

 1. Ihanan runsaita oli toritiskit Joensuussakin :).

  Tuossa yhdessa kuvassa on kai kirsikoita ja paalla muovikaarmeita. Katsoin aamu-tv:ta Suomessa ja siella laittoivat kaarmeen poydalle, ettei lokit tulisi hairitsemaan lahetysta. Luulin sen olleen vaan hupijutun.

  VastaaPoista
 2. Helsingin torit on ihania. Hauska juttu tuo muovikäärme. Meillä laitetaan parvekkeille muovikorppeja pulujen takia, mutta pulut ei välitä niistä.

  VastaaPoista
 3. Tuula:Kesällä toripöydät ovatkin oikeita runsauden sarvia.Juu,kirsikoita ja muovikäärmeet päällä lokkien karkoittajina,aika hupaisaa;D

  Allu:Helsingin torit ovatkin aivan ihania kesäaikaan.Pian kai sinäkin olet siellä...
  Ja puluille taas ei mikään auta,olen kokeillut vaikka mitä!

  VastaaPoista
 4. Paljon olet jaksanut torikuvia ottaa :D Toivotaan ettà pian suomikin on edustettuna tuolla toristosivulla :D

  VastaaPoista
 5. Kesäinen tori on kaunis. Talvella on toisin -hyytävä viima pieksee yksinäistä kauppiasta. Sellaisen torin voisin vaikka kuvata ;)

  VastaaPoista
 6. Toreilla on säilynyt jotenkin sellainen "ennenvanhainen" fiilis. Mä oon itse ollut paljon torikauppiaana, se on mukavaa puuhaa.

  Sulla onkin torikuvia, kuin toripöydässä tavaraa. Kivat kuvasarjat. :)

  VastaaPoista
 7. SusuPetal:Kesäinen tori onkin tosi kaunis,kun on niin paljon tarjottavaa.Talvella torit taas ovat ilmaston vuoksi aika ankeita...

  Itkupilli:Ai sä olet ollut torikauppiaana,onpa mielenkiintoista! Varmaankin oli mielenkiintoista! Vaikka ilma oli aika harmaa kun noita kuvia otin niin pöytien tarjonta taas oli ihanan värikästä:)

  VastaaPoista
 8. Värikäs tori ja sen elämä välittyy hyvin kuvissa. Mukava, että Suomen torejakin on nähtävillä Sarahilla.

  VastaaPoista
 9. Ciacy:Toivottavasti Sarah valitsee niistä kuvista parhaimmat,lähetin aika monta..

  Arleena:Hakaniemen tori onkin värikäs.Helsingissä asuessa tuli siellä joskus käytyä samalla kun kävin alueen etnisissä kaupoissa-

  VastaaPoista
 10. Ai, mitä ihania herkkuja. Me kävimme poimimassa mansikoita 5 l / 19 Euroa. Ei paha hinta. Silloin vaan oli loman kuumin päivä + 32 c. En yleensä kuumasta valita, mutta marjojen pomiminen oli aika rankkaa puuhaa noin kuumana päivänä.

  VastaaPoista
 11. Vihreät Niityt:Noin kuumalla on kyllä tosi vaikeaa poimia marjoja.Minulla taas oli yhden kerran hyttyset seurana kun poimin mustikoita,joten se jäi lyhyeksi se poimiminen sillä kertaa...En oikein ymmmärtänyt tarkoititko 5 laatikkoa tai 5 litraa 19 eurolla`? Jos 5 litraa (eli 2.5 kiloa) niin aika kallista,minun mielestäni.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Hyviä kuviahan olet saanut otettua, vaikka oli pilvinen päivä. Eivät ne mitenkään huonompia ole kuin omani, vaikka jotain sellaista kirjoititkin kommentissasi!

  Minäkin muuten kuvasin nuo samaiset piirakat hallissa!!! Vaikka en vielä ole hallikuvia postannutkaan. Pitäisiköhän? :D

  VastaaPoista
 14. Hienoja kuvia toreilta. Ihanasti olet saanut tunnelman kuviin. Ja nuo kaikki värit, niin herkulliselta näyttää.

  VastaaPoista
 15. Marja-Leena:kiitos:) Kauppatorin kuvista tuli parempia kun käytin isompaa kameraa.Laita ehdottomasti se oma piirakkakuvasi blogiisi,tuossa kollaasissahan se näkyy aika pienenä.

  Susanne:Kiitos! Torilla on paljon herkullisia juttuja:)

  VastaaPoista
 16. Jael, näihin kollaaseihin torit sopivat, mnusta eivät aina kukkiin, joissa toiset kukat syövät toisten kauneutta ja voimaa.

  Pilvinen sää on paras kuvausilma.

  Muovikäärme on Suomessa nyt ylettömän suosittu, sitä pidetään vaikka laiturilla, jonne muuten majoittuisivat sorsat kakkimaan. Bessukin joutui tuolliasen hankkimaan;-)

  Kiva idea kerätä kaiken maailman toreja!

  VastaaPoista
 17. Helsingin kauppatori on vilkas paikka kesalla ja sielta löytaa sita oikeaa toritunnelmaa.Vakiasiakkaita on paljon,jotka menevat sinne myös tapaamaan toisiaan ja kahvittelemaan.
  Suomen kesa vaan on niin lyhyt,etta se paras toriaikakin jaa lyhyeksi.
  Janna juttu tuo kaarme.Pitasköhan kokeilla meilla parvekkeella,kun kyyhkyt kayvat likaamassa.

  VastaaPoista
 18. Hienoja torikuvia.
  Pitäisikin lähteä vaeltelemaan kesätorille, siellä oikein viihtyy.

  VastaaPoista
 19. Leena;kukatkin sopivat kollaaseihin,vaikka jotkut vievät enemmän huomiota kuin toiset.Kollaasissa tori ihan kiva,vaikka kuvat ovakin aika pieniä ja ihan kaikkia yksityiskohtia ei näy-Minä vasta nyt Suomessa tajusin tuon muovikäärmeen idean,ja olisi pitänyt sellainen hankkia pulun karkoittajaksi,eli täytyypä mennä leikkikalukauppaan katsomaan jos löytyisi tuollainen käärme.Toivottavasti Sarah sitten ilmoittaa kun laittaa ne kuvat sinne sivustolle,nyt on Nykissä joten ei ehdi.

  Sateenkaari:Helsingin kauppatori on ihana kesällä, mutta niin on Hakaniemenkin tori halleineen.Tosiaankin on niin lyhyt se kunnon toriaika Suomessa ilmaston vuoksi.Minäkin nyt aion tuollaista käärmettä etsiä,jospa tepsisi kyyhkyihin,vaikka vähän sitä epäilen...

  Unelma:Kesätorit ovatkin ihania.Vielä on kesää teillä jäljellä kivasti,joten varmaan ehdit sinne mennä.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...