keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Lissun kanssa Kiasmassa

Tänään tapasin Lissun Titityy-blogista ja Lissu tunnustikin minut heti,koska olin lähettänyt linkin Leenan blogissa olleisiin kuviin minusta   Päätimme mennä Kiasmaan katsomaan ARS11-näyttelyä. Heti aulassa ihastutti seinällä näkyvä teos,joka on tehty pullonkorkeista ja muusta metallijätteestä,ja joka muistuttaa ghanalaisia kankaita.ARS 11 käsittelee nykytaiteessa Afrikassa ja sen ulkopuolella asuvien taiteilijoiden suhdetta Afrikkaan.
 Myös tämä teos oli tehty maitopurkkien kansista. Miten paljon aikaa tuollaisen tekemiseen onkaan mennyt.
 Etelä-afrikkalainen Mary Sibande on luonut fiktiivisen hahmon,Sophien,joka tavallaan edustaa stereotyyppistä kuvaa afrikkalaisesta mustasta naisesta,palvelijasta,mutta joka mahtavien sinisten viktoriaanisten asujensa vuoksi ei voi sellaisena toimia,ja palvelijan rooli on Sibanden hahmoissa kääntynyt päinvastaiseksi;palveltavaksi.
Näyttelyssä on paljon suurikokoisia,vaikuttavia valokuvia.Tässä yksi pysähdyttävä kuva:juhlapukuinen nuori tyttö Accran torilla Ghanassa.

Kiasman ikkunoista voi seurata uuden Musiikkitalon edustan töiden etenemistä. ARS11 on mielenkiintoinen näyttely,joka antaa ajattelemisen aihetta;suosittelen!
Lissu toi tuliaisina itse keräämiään ja kuivattamiaan suppilovahveroita ,ja koska viime viikonloppuna valmistin sellaisista muhennosta Leenan luona,tiedän tarkalleen miten käyttää Lissun antamat sienet.Kiasman jälkeen kävimme lounaalla Kampin keskuksessa .Oli oikein mukava blogitapaaminen taas:)

22 kommenttia:

 1. Eikö ollutkin hieno näyttely! Paljon mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää katseltavana. Mukavaa, että pääsit näkemään sen! Tuo musiikkitalon nurmikenttä pysähdytti myös ihmettelemään.

  VastaaPoista
 2. Lepis:oli oikein mahtava näyttely ja olen iloinen,että näin sen. Erityisesti pidin monesta isokokoisesta,upeasta valokuvasta.Paljon oli myös töitä,jotka antivat ajattelemisen aihetta. Minäkin mietin mitä tuossa erikoisessa nurmikentässä oikein tullaan tekemään. Kiasman pääsylippujen hinta vaan on kamalan korkea;onneksi pääsimme 2 yhden hinnall:)

  VastaaPoista
 3. Meillä on Hesan reissu edessä ja aikomus on mennä Kiasmaan. Mielenkiintoiselta näyttää.
  Musiikkitalon ympäristö on jo mukavasti ehostunut siitä kun viimeksi näin.

  VastaaPoista
 4. Oi, kun olet saanut tavata ihania blogiystäviä Suomen lomallasi.

  Kiasma on aina kiinnostava ja nyt esittelemäsi näyttely etenkin. Vaikutuin suuresti Sophie-hahmosta ja siitä, mitä hän representoi.

  VastaaPoista
 5. mielenkiintoinen nàyttely ja ihania kuvia làytyi muualtakin kuin vain nyttelystà nimittàin leenan blogissa nàkyi pari innokasta kokkia :D

  VastaaPoista
 6. Oli todellakin mielenkiintoinen näyttely. Jätittekö nimenne post-it-tauluille kuten Lepis ja minä teimme ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä! Siitä on aikaa, kun olen käynyt Kiasmassa ja täytyy sanoa, että tämä näyttely kuulosti paljon kiinnostavammalta kuin mikään Kiasmassa näkemäni. Sorry, taiteen ystävät!

  Musiikkitalo etenee. Kuvista päätelleen aika verkkaisasti. Mielenkiintoista. Kiitos, kun laitoit!

  VastaaPoista
 8. Jännä, että tapasit Lissunkin. Toi Musiikkitalohan on edistynyt kovasti sitten viimenäkemän. Kolmen viikon päästähän mäkin näen se livenä.

  VastaaPoista
 9. Oi kiitos kuvista. Itse en ole "ehtinyt" näyttelyyn.

  VastaaPoista
 10. Kaikkea kivaa ja ihanaa olet ehtinyt tehdä lomallasi. Ihania postauksia tämä ja tuossa alempana.
  Kävin Viherlandiassa vähän myöhemmin kuin te Leenan kanssa. Jos olisimme törmänneet siellä olisin kyllä tunnistanut teidät:)
  Oikein mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Arleena;Sinulla onkin sitten mielenkiintoinen näyttely edessä! Ja Musiikkitalon edusta edistyy vauhdilla;talohan avataan jo ensi kuussa!

  Katja:Aivan ihania tapaamsia on ollut.MIten blogin kautta tapaakin mukavia ihmisiä ja heti tuntuu tutulta;D Kiasman näyttely oli todella hyvä,ja Sophien hahmo vaikuttava.Samoin pidin yhdessä huoneessa olleista suurista valokuvista joihin liittyi sufismi.

  Ciacy:Näyttely oli tosi hyvä;Afrikka kiinnostaa.Hih,olikin kiva kokata Leenan kanssa;D

  SusuPetal:Todella mielenkiintoinen olikin! Jätimme lapun;en kirjoittanut nimeä mutta ajatuksen näyttelystä.

  Johanna;Olen ennenkin käynyt Kiasmassa muutamaan otteeseen,ja tämä näyttely taisikin olla kaikkein mielenkintoisin.Musiikkitalo näkyy jo olevan viittä vaille valmis!

  Allu: Lissun kanssa on meilattu ja hänkin tuntui heti tutulta:) Tuo musiikkitalon edusta on varmaan jo valmis kun sinä sen näet...

  Irmastiina:Jos ehdit uudelleen Helsinkiin,niin suosittelen tuota näyttelyä.Oli todella mielenkiintoinen!

  Susanne:Kivoja tapaamsia on todellakin ollut.Voihan harmi,ettei törmätty!Viherlandia oli kyllä aika mahtava paikka!

  VastaaPoista
 12. Olen samaa mieltä kuin joku toinen tuossa aikaisemmin, että tämä näyttely vaikuttaa paljon mielenkiintoisemmalta kuin aiemmin Kiasmassa nähty. Itse asiassa olen käynyt Kiasmassa vain kerran, minkä jälkeen totesin, että se ei taida olla mun paikka ollenkaan. Ehkä olen erehtynyt, kun kerran siellä tämmöistäkin on. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 13. Wow, aika massiivinen tuo aulan taideteos!

  Vaan tuo kuva palvelijasta sinisessa puvussaan on haikaisevan upea! Mitka varit! Voisin tuijottaa sita tuntikaupalla...

  VastaaPoista
 14. No nythän mun tarttee käydä kasselemassa tuo näyttely!
  Hetikohta kun loma alkaa!

  VastaaPoista
 15. Kiitos vaan mukavasta museo- ym -seurasta. Mikäkin laitan muutaman kuvan Kiasmasta, kunhan kotiudun keskelle Suomea.

  VastaaPoista
 16. Kerroit ja kuvasit niin houkuttelevasti tuon näyttelyn, että sinne vielä pitäisi ehtiä.

  VastaaPoista
 17. Ai, se alkaa olla valmis? Siis musiikkitalo. Miten tuntuu, että sitä on rakennettu iät ajat :)

  VastaaPoista
 18. Mielenkiintoinen varmasti tuo nayttely.
  Nyttavatpa ihmiset pienilta tuossa ekassa kuvassa.

  VastaaPoista
 19. Hippu:Ehdottomasti oli mielenkiintoisin Kiasma -näyttely missä olen ollut.Vähän ajattelin samoin kuin sinä,mutta tästä näyttelystä pidin:)

  Eryah:Massiivinen,ja kuvittele,kaikki tehdy kierrätysmateriaalista,aika uskomatonta-Tuo sinipukuinen hahmo tosiaankin on upea;siellä oli "Sophien" kuvia enemmänkin,eri sinisissä asuissa,ja sitten hevospatsas,ja hän sitä ratsastamassa.Aika erikoisen upeaa tosiaankin!

  ArjaAnneli:Ehdottomasti,älä vaan missaa sitä...

  Lissu:Kiitos samoin sinulle,oli todella ihanaa sinutkin vihdoin tavata ja tapaaminen ja seura oli tosi mukava.Ja kiitos suppiloista:)

  Unelma;aika houkutteleva se on,ja kiinnostava,joten suosittelen sinullekin!

  Johanna;parisen vuottahan sitä on rakennettu,mutta suunnitelmat taisivat olla valmiina kauankin ennen varsinaista rakentamista.Mutta nyt se on viittä vaille valmis..

  Sateenkaari;mielenkiintoista oli-Otin kuvan ylemmän kerroksen tasanteelta ja ihmiset näyttävätkin kuvassa aika pieniltä;D

  VastaaPoista
 20. No sinähän se olet ehtiväinen :)) On aina ihana lukea toisten blogitapaamisista! Minusta on jotenkin ihanaa, että blogien kautta voi tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin!

  Onpas musiikkitalo edistynyt siitä, kun sen viimeksi näin. Muutenkin näyttää ihan oudolta tuo piha-alue.

  VastaaPoista
 21. ser ut som en fantastiskt fin och inspirerande utställning!

  VastaaPoista
 22. Tarkoitus olisi mennä katsomaan tuota Arsia mutta taidan odotella syksyyn asti. Kiva, että pääsit siellä käymään!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...