perjantai 21. lokakuuta 2011

Paluu normaaliin pyhien jälkeen

Bussin ikkunasta otettu kuva.Välimeren siniseen ei ikinä kyllästy!
Pyhät ovat täällä nyt toistaiseksi ohi,ja edessä on tavallinen viikonloppu. Lehtimajoja purettiin tänään,talteen ensi vuodelle. Tuntuu,että viime aikoina näitä pyhiä on ollut ihan koko ajan:tälläkin viikolla oli ikäänkuin 2 viikonloppua;keskiviikko lyhyt päivä,torstai pyhäpäivä,tänään lyhyt päivä perjantai ja huomenna sapatti.Mutta sunnuntaina kaikki on sitten taas normaalia;koulut taas auki ja kaupat auki normaaleihin aikoihin. Tällä viikolla myös sää viileni:ensimäistä kertaa tunsin että yöllä on hieman viileää ja se ohuempi talvipeitto otettiinkin käyttöön tällä viikolla.Tänään on taas hellettä,mutta kosteus on onneksi paljon alempana kuin kesällä.
Tällä viikolla kävin juomassa kahvit torin lähelle avatussa uudessa kahvilassa
Kahvilassa paahdetaan kahvi itse, ja yhdessä nurkassa olikin iso pino kahvipapusäkkejä.
Erikoista kahvilassa oli se,että sai valita minkälaisesta kahvipavusta haluaa kahvinsa. Vaihtoehtoja on 5 kappaletta ja seinätaululla on selitetty kaikkien kahvilaatujen ominaisuudet. Kokeilin Naranjo-pavuista tehtyä kahvia;vulkaanisella alueella kasvatettuja papuja. Hyvää oli ja seuraavan kerran kokeilen toisenlaisista pavuista keitettyä kahvia.Pavut tulevat Costa Ricasta.
Löysin alkuviikosta myös Tel Avivin kierrätyskartan.Siihen on merkitty kaikki koirapuistot,yhteisölliset puutarhat,puistot joissa on kuntovälineitä,pyöräreittejä,virkistyspaikkoja ja muuta. Minulla on heikkous karttoihin,ja suuri kokoelma niitä,eri paikoista.Navigointikykyni ei ole mitenkään hyvä,mutta silti minulla on heikkous karttoihin...

28 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Välimeren siniseen ja alppijärvien vihreään ei tosiaankan kyllästy ikinä!

Robertsin suklaakahvia ei voita mikään. Olisitpa nähnyt, miten me Bessun kanssa sitä lenkin jälkeen joimme.

Saari näytti jälleen B:lle parastaan. Vaelsimme pitkin rantoja koivujen kullassa auringon paistaessa.

Mukavaa viikonloppua sinulle ja toivotaan viileitä öitä!

Ciacy kirjoitti...

Tuollainen karttahan ois tosi kiva saada. Kumpa tààltàkin lòytyisi sellaisia.
Mekin vaihdettiin tààlà pelkkà lakana peittoon about viikko sitten.
Kuules Yael, kuinka kauan sulla kesti oppia nuo kirjaimet ja kieli? Osasitko jo ennen Israeliin muuttoa vai vasta paikanpààllà?

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Joskus elämä on melkein yhtä juhlaa :) Meidän ongelma on, että kansallisia pyhäpäiviä ei juuri ole. Niistä muutamista sitten nautitaan sitäkin enemmän.

Ihana kahvila. Meikäläinen kahvikissa kyllä viihtyisi tuolla.

Sirokko kirjoitti...

Kahvilaihmisenä heti herahti vesi kielelle, tuonne olisi kiva päästä istuskelemaan ja kokeilemaan eri laatuja.
Jees kartat! Nehän on ihan ehdotonta keräilytavaraa, varsinkin nuo erikoismerkinnöin varustetut :) Minä olen niin suuntavaistoton, että kartta on melkein aina laukussa mukana.

Yaelian kirjoitti...

Leena;näin on,niitä voi katsoa vaikka kuinka kauan.Suklaakahvia taisin saada luonasi,hyvää olikin,mutta siinä oli suklaa mausteena,joka tekee sen hyväksi.Tuon kahvilan pavuissa jokaisesta eri pavulaadusta tehdystä kahvista tulee eri makuvivahde.Teidän saari onkin ihana!

Ciacy:Tuo olikin kiva kartta,kun siinä oli paljon sellaista mitä tavallisissa kartoissa ei ole.Meillä on sitten vaihtuneet lakanat peittoihin about the same time;D Tulin ensimmäisen kerran tosi nuorena,ja osasin ihan pikkuisen,sellaista turistikieltä,Mielestäni opin kunnolla vasta kun poika syntyi,sillä sitä ennen luin lehdetkin vain englanniksi.

Johanna:Harvoin kun on niin sitten niistä on kiva nauttia.Täällä syksyn aikaan on aina tämä pitkä pyhäjakso,ja tuntui jo,että nyt riittää,D Kahvila onkin tosi kiva,ja menen tuonne takuulla uudestaankin.Palvelukin oli niin miellyttävää.

Sirokko:Aion kokeilla kaikki laadut läpi että sitten tiedän mistä pidän eniten;D Siellä voikin ostaa sellaisen kortin,missä annetaan leima aina jokaista eri papulaatua kohden,ja kai tulee samalla jotain alennustakin.Minäkin olen aina suuntavaistoton,siksi kai tykkäänkin niin kartoista;D

Sateenkaari kirjoitti...

Siistia ja puhdasta on uudessa kahvilassanne.Leenan tavoin olen juonut Robertsilla tosi hyvat kahvit monasti,mutta suklaakahvia en.

Unelma kirjoitti...

Kivan näköinen kahvila. En yleensä juo kahvia, mutta maistella voisin noin kauniissa ja erikoisessa kahvilassa.

Tuula kirjoitti...

Saiko kahvilasta muuta juomista, kuten teetä :)?

Minäkin otin keväällä kaupasta kartan täkäläisistä vuorenvalloituksista. Vaan niin kavi, etten kaynyt valloittamassa yhtaan kartan vuorta. Mutta liikuin kylla aika paljon nyt syksylla muuten luonnossa.

Hyvaa viikonloppua!

Hippu kirjoitti...

Aivan ihana kahvila! Minä roikkuisin tuolla varmaan joka päivä. :-)

Hassua, miten silmä ei vaan totu tuohon heprean kieleen. Se vain näyttää jotenkin "väärinpäin olevalta". :-) Mutta ihana havainnoida tällaisia kielellisiä eroja blogissasi!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Voi miten ihana tuo meri onkaan. kaipaan sitä. niin harvoin saan haistaa sen tuoksua, kuulla sen rytmiä. meri täällä on niin väritön, painava, vaikka rytmiä..

Kahviloissa on kiva hengailla, vaikka sitteen teellä. Seurailla ihmisiä ja vain olla.

ihanaa viikonloppua sulle halausten kera =)

Pia kirjoitti...

Kiva kahvila. Ihan uutuutta ilmeisesti..?

Aili-mummo kirjoitti...

Sinulla on sitten vaihtelua kahvin suhteen, voit valita joka kerran eri laatua.;)

Hyvää viikonvaihdetta sinulle, Yaelian<3

Yaelian kirjoitti...

Sateenkaari:Tuolla olikin sellainen pelkistetty sisustus,ja kivoja värejä.Roberts-kahviloissa onkin hyvää kahvia:)

Unelma:Tuolla taitaa olla teetäkin...

Tuula:Varmaankin teetä ja kylmiä juomia näin siellä.Vuorenvalloituskartta kuulostaakin kivalta!

Hippu:Se on ihan torin vieressä,joten minä varmaan roikun siellä sinne mennessä..OLet muuten oikeassa ,hepreaa luetaan väärinpäin eli oikealta vasemmalle.

Hanne:Välimeri onkin todella kaunis,vedenväri kauniin sininen.Täällä on hurjasti kahviloita,ja kiva seurata niissä ohikulkevia ihmisiä;D Halauksia ja viikonlopputerveisiä sinullekin:)

Yaelian kirjoitti...

Pia:Ihan uunituore kahvila:)

Aili: Sehän minua kokeilunhaluisena tuolla viehättikin;D Mukavaa viikonloppua sinullekin:)

MaaMaa kirjoitti...

Täälläkin yksi suuntavaistoton karttojen kaveri ... :D
Vastapaahdettu kahvi maistuu varmasti ekstra-hyvälle, ja tuon kahvilan tuoksun voin vaan kuvitella ... ihana varmasti!

Ihanaa viikonloppua xx

Lepis kirjoitti...

Mahtoi olla pherkullista vasta paahdettu kahvi! Voisin viihtyä tuollaisessa kahvilassa pitkään.

Kartat ovat jonkin sortin intohimo myös täällä :)

Mine kirjoitti...

Turkki on perinteisesti teemaa, mutta noin viiden vuoden sisällä tänne on ajanut kaikki mahdolliset kahvilat itsensä läpi. Onneksi:). Tämä kahvikissa tykkää erityisesti valkosuklaamokka-kahvista, mutta se on nyt kilojen karistamisen takia pannassa. Juon paljon kahvia, mutta kotona menee ihan vain nescafe. Monta kuppia päivässä.

Yaelian kirjoitti...

MaaMaa:Lohdullita kuulla,etten ole ainoa suuntavaistoton:) Ja vastapaahdettu kahvi on hyvää:) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Lepis:Nimenomaan,ja tuoksut sen mukaiset! Torin alueella onkin muutama kahvila,jotka itse paahtavat kahvinsa,mikä takaa että tuoretta on.Kartat ovat sen verran kiehtovia,että helposti jää niihin kiikkiin;D

Mine:Valkosuklaamokkakahvi kuulostaa taivaallisen hyvältä;Starbucksin kahvivalikoimasta oletan? Minäkin juon kotona vain nescafea(Nestlen Red Cup)mutta ulkona sitten jotain muuta..

Nurkkalintu kirjoitti...

Ei huono heikkous lainkaan.

Navigointikyvyn suhteen empatiseeraan sattuneesta syystä ;)
(En kerää karttoja.)

Mukavaa paluuta normaaliin!

Yaelian kirjoitti...

Nurkkalintu:;D Olen joskus ihan eksynytkin;D
Kiitos,huomenna sitten paluu normaaliin:)

Susanne kirjoitti...

Välimeren sininen on ihana! Kun katson kuvaasi kuulen aaltojen loiskeen ja haistan meren tuoksun, ihanaa!:)

Mukavaa viikonloppua!

Elegia kirjoitti...

Upea, ihana välimeri - siihen varmasti voi kyllästyä. Itsekin kaipaan meren läheisyyttä, mutta pitää nyt tyytyä tuohon ruskeaan jokeen ;)

Hauska piirre tuo kartta-addiktius :D Minäkin tykkään kartoista, mutta lähinnä vain sellaisten paikkojen kartoista, joissa olen ollut. Harmi, että tulee yleensä reissun päätteeksi heitettyä kartat mäkeen. Ensi reissusta lähtien alan säästäää kartat muistoiksi!

Yaelian kirjoitti...

Susanne:niin se onkin,ja välillä sen väri vaihtelee kivasti,valosta riippuen.Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Elegia:Välimeri onkin tosiaan ihana,kerran asuin 100 metrin päässä..Kaikki mun kartat onkin sellaisista paikoista ,joissa olen ollut,ja sen vuoksi niitä onkin vaikeaa heittää pois.Nyt kun menette sinne road tripille,niin joka osavaltioon tullessa on sellaiset welcome-centerit,joista saa osavaltion sun muut kartat.Olen säästänyt kaikki...

Kirsikka... kirjoitti...

Ensimmäistä kuvaa katsellessa iski matkakuume...täällä ollaan jo niin pitkällä syksyssä!!
Suloista lauantai iltaa!

Heljä kirjoitti...

Nyt haluan kahvilaan! Olen varsinainen kahvikissa, mutten ole vaivautunut opettelemaan espressokoneemme käyttöä ja mösjöö on Ranskassa joten en kuule papujen jauhantaa ja koneen sihinää tänään ellen lähde kaupungille.
Kartat on kivoja.
Suloista arki-sunnuntaita!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Vau, mikä kahvila! Tuolla olisi hauska istuskella, mutta runsaudenpula voisi yllättää.

Minäkin rakastan karttoja. Ja kuten sinä, olen huono navigoija, mutta karttakirjojen, -vihkosten tai Googlen mapsin tutkailu on aina niin antoisaa ja antaa osin mielikuviteksellekin siivet.

arleena kirjoitti...

Tuollaiseen kahvilaan minäkin haluaisin, kun saa valita kahviseokset itse ja vastajauhettuna.

Kartasta on apua, ainakin minä koen liikkumisen turvallisemmaksi, kun oudoissa paikoissa voi tarkistaa sijaintinsa.

Yaelian kirjoitti...

Kirsikka:muistan itsekin miten syksyn ollessa jo pitkällä kaipasin etelän lämpöä ja maisemia.Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Heljä;Ehdottomasti nyt oppimaan espressokoneen hallintaa,sillähän pitäisi saada kunnon kahvit.Minulla sellaiselle ei oikein ole tilaa..Kartat ovat tosiaankin kivoja !Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

Katja:Itse pavuissa oli vain 5 eri vaihtoehtoa mutta kahvijuomiahan on sitten erilaisia.Karttoja on tosiaankin mielenkiintoista tutkia,ja sitten myöhemmin niistä muistaa ne paikat,missä on joskus ollut.

Arleena:Onkin mukavaa kun voi tutkiskella mikä kahvipapu maistuu eniten.Nykyäänhän on puhelimissakin kartat,mutta aito paperikartta on kivempi:)