maanantai 10. lokakuuta 2011

Harjalintu ja muuta sekalaista

Onnistuin tänään kuvaamaan puistossa harjalinnun. Näen näitä aina kodin viereisessä puistossa ,mutta aina silloin ,kun kamera ei ole mukana.Nyt oli,vaikka isolla kameralla olisi saanut paremman kuvan.Bambi vielä veti hihnasta,joten oli hieman hankala kuvata. Harjalintu valittiin muutama vuosi sitten Israelin kansallislinnuksi.Veikeän näköinen lintu!
Eilen kävin uudessa ekologisessa kaupassa Tel Avivin keskustassa.Täällähän on luomumarketteja,mutta niissä on enimmäkseen ruokaa ja kosmetiikkaa,mutta vähemmän muunlaisia ekologisia tuotteita.Tässä kaupassa sitten niitä olikin;ihan kiva valikoima.
Green-it-kaupan keskeinen sijaintikin on hyvä. Ostin Bambille sellaisen koirankakkapussipidikkeen,jonka mukana tuli 2 rullaa biohajoavia koirankakkapusseja.
Bussipysäkillä tuijottelin vanhan rakennuksen taakse rakennettua melkein valmista asuintornia.Aikamoinen kontrasti!
Lehtimajajuhla alkaa keskiviikkona ja eilen meidän ja vieressä olevan talon puutarhapläntille rakennettiin  lehtimajaa.Tämä on sellainen valmis ruma tee-se-itse-lehtimajapaketista rakennettu  maja,ja siitä puuttuu vielä kattokoristeet,eli palmun lehdet.Palmuja onkin ahkerasti parturoitu viime päivinä.Lehtimaja koristellaan sisältä ja siellä nuo sen rakentajat sitten syövät ateriansa 7 päivää kestävän lehtimajajuhlan aikana. 
Luin miten iranilaiselle näyttelijättärelle Marzieh Wafamehille oli määrätty 90 raipaniskua ja vuosi vankeutta vain sen vuoksi,että hän esiintyi elokuvassa,jossa arvosteltiin Iranin taiteilijoiden taiteellista vapautta.Kiitollisena ajattelin,että voin onneksi ilmaista mielipiteeni vapaasti. Tuosta kyseisestä elokuvasta voi nähdä 15 minuutin pätkiä täällä.
Videoiden laatu ei ole parhain mahdollinen,mutta niissä on englanninkieliset tekstitykset.

27 kommenttia:

 1. Onpas hilpeän näköinen punkkarilintu!

  90 raipaniskua. Oksettavaa.

  VastaaPoista
 2. Onpas ihme, että sain noin hyvän kuvan, vielä koira mukana. Ei toi valtava torni mun mielestä oikein sovi tuohon vanhaan taloon, mutta makuasia. Hulluja ne iranilaiset, en uskalla mennä sinne edes turistina.

  VastaaPoista
 3. SusuPetal;aika punkkarin näköinen onkin! Raivostuttavaa,että tuollaista tapahtuu.

  Allu:Monta kuvaa oli tärähtynyttä,vain yksi onnistui. Tuo torni on vähän kauempana,mutta kuvassa näkyy kuin olisi heti takana. Tel Avivissa rakennetaan paljon tornitaloja,kun rakennuspaikkoja ei enään paljon ole,ja nuo voidaan rakentaa pienellekin tontille.Mieluummin tuo vanha talo kuin tuo torni! Mutta kun ei ole tilaa pienille taloille enään...
  Surullista minusta tuon näyttelijättären kohtalo,ja mistä syystä!

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva hienosta linnusta.

  Niin ne vaan kohoaa taivaisiin nuo talot teilla. Voi aikoja, kun talot olivat tavallisen kokoisia siellakin.

  Eipa ole vapaudet samat kaikissa maissa...

  VastaaPoista
 5. Minusta tuo lehtimajajuhla on huippu:). Mikä siellä olisi syödessä majassa. Mutta tuollaiset valmispaketit muoveineen (vai kangasko se on?) pitäisi kieltää ja käyttää oikeita materiaaleja. Olisi silmäniloa katselijoille.

  VastaaPoista
 6. Tuula:kiitos,on tuo aika jännän näköinen lintu!Nykyään täällä on niin paljon tornitaloja,ettet enään edes tunnistaisi paikkoja...Näin on,ei ole sananvapautta monessa paikassa:(

  Mine:Nuo koristellaan sisältä aika kivasti ja kun se katto (palmunlehdistä)on laitettu,niin näyttää jo paremmalta.Tuo on tehty jostain kankaasta,mutta aika ruma kuitenkin,.Mutta näin miten se ihan hetkessä nousi pystyyn....ne palkit on onneksi puuta.

  VastaaPoista
 7. Harjalintu on todella kaunis. Muistan, että minulla oli lapsena selliset lintukortit, jossa oli myös harjalinnun kuva.
  Pelottavan korkea tuo uusi rakennus, tuolla ylhäällä varmaankin huimaisi.
  Nuo raippatuomiot ovat todella järkyttäviä.

  VastaaPoista
 8. Ihana lintunen. Bambi oli varmaan innoissaan=). Kuvahan on ihan hyvä.

  siis vihastuttaa kaikenlaiset lapsiin, naisiin kohdistetut vääryydet, loukkaukset..

  mikä ihmeen miesvoima voi nykymaailmassa vielä jyllätä. Järisyttävää!!!

  VastaaPoista
 9. Heippa Yaekian vielä!

  Tuyli mieleen, huomasin, että sinulla on dvd "Sarah's Key" eli avain.
  oletko ostanut sen Israelista? Suomesta?
  haluaisin löytää tuon filmin. Luin juuri kirjan ja olen aivan sen vaikutuksissa..

  VastaaPoista
 10. Unelma:Tuo lintu on aika vaikuttavan näköinen,ja etenkin tuo töyhtö on aika hieno! Tuota korkeampiakin on täällä,ja kyllä siellä ylhäällä varmaan huimaa.Miamissa tutun luona olin joskus,ja kun katsoin alas 27.kerroksen parvekkeelta niin kyllä huimasi! Minustakin aivan järkyttävää tuollainen tuomio ja aivan käsittämättömästä syystäkin!

  Hanne:Bambi katsoi juuri muualle kun otin tuon kuvan;D Minusta on todella järkyttävää ,että näyttelijätärtä rangaistaan tuolla tavoin.Hallintoa ei saisi lainkaan arvostella... Kirjoitin sinulle jo meiliä tuon leffan tiimoilta.

  VastaaPoista
 11. Harjalintu on hauska lintu, olen kerran nähnyt, mutta noin läheltä en saanut kuvaa. Bambi ei taida paljoa linnuistakaan välittää.
  Huikea tornitalo,olis kiva asua ylhäällä, tosin näyttää niin ohkaiselta..rakennetaanko siellä maanjäristyksen kestäviä?
  Että niin ärsyttää tuon iranilaisen puolesta, ja muutenkin vapauden riisto yleensä.

  VastaaPoista
 12. Kaunis lintu, joita vain näkee kuvissa, kun täällä asuu ja ehkä tv:ssäkin. En kuvitellutkaan että siellä olis noin korkeita taloja. Olisinpa joskus lehtimajajuhlassa, täältä monet matkustaa niihin juhliin.Hyvää suksyä ihanaan maahan, vai onko siellä syksyä ollenkaan?

  VastaaPoista
 13. Sirokko:Pikkukamerassani on aika hyvä zoomi ja nyt tuli sillä otettua suht koht hyvä kuva.Yleensä olen sillä saanut otettua vain epäselviä kuvia...Tuo talokuva on vähän kuin optinen harha,toiselta puolelta katsottuna näyttää vähemmän ohkaiselta.Kyllä nykyään rakennetaan talot täällä niin,ettei niiden pitäisi maanjäristyksessä hajota.Toista on sitten tämän 7.kerroksisen talon kanssa,jossa minä asun:70-luvulla ei vielä vahvistettu taloja järistysten vuoksi. Niinpä,miten vähän vapautta tuolla..

  Pepita:Tuo onkin vähän lämpimien säiden lintu,vaikka Wikipediassa on että joskus on tuota nähty Suomessakin.Jännä ja nätti se on!
  Tel Avivissa on paljon tornitaloja nykyään. Pitäisi kuvata niitä hiemna niin näkee.Kiitos toivotuksista,on täällä jonkinlainen syksy:päivät lyhenee ja päivälämpötilan ja iltalämpötilan ero on suuri. Mutta tänään oli kuuma,pasaatituulten vuoksi.

  VastaaPoista
 14. Komea on harjalintu!

  Jostain syystä en jaksa innostua noista tornitaloista, vaikka onhan niissä hissit.:/

  Uskontotunnilla puhuttiin joskus yli 60v. sitten lehtimajanjuhlasta. Varmaan raamatusta löytyy sen juhlan perusteet. Ja juuri äsken teillä oli uusi vuosi. Niin se aika "kuluu"...
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle Yaelian<3

  VastaaPoista
 15. hej yaelian,
  vad precis berättar du om den iranska skådespelerskan och hennes ögonfransar? google translator gör det inte rättvisa! :)
  härligt det ser ut, biltomma gator. ville faktiskt se tel aviv på yom kippur men slutligen var jag uppe i norr ändå. och det var ju också speciellt...

  kramar

  VastaaPoista
 16. Tosi kaunis tuo lintu...kaunis pyrstònsà takia ja veikeà tosiaankin tuon harjan takia :D

  VastaaPoista
 17. Bingasitpa vaikka mitä kiinnostavaa Yaelian! Lintukin on upea!

  Elät tosi virekkeellisessä ympäristössä mielestäni. Siellä sattuu ja tapahtuu aina vaikka mitä ja kiintoisia näkymiä riittää.

  Hassu tuo kahden niin erilaisen talon kontrasti. :)

  VastaaPoista
 18. Upea lintu,tuo lehtimajan edessä loikoilleva kissa tuo myös vilpittömyyttä kaikken järjettömyyden vastapainoksi.

  VastaaPoista
 19. Upea lintu ja sait vielä hyvän kuvankin siitä.

  Tuo tornitalo on kyllä aika hurjan näköinen. Mitähän mahtoivat tuon vanhemman talon asukkaat tykätä, kun viereen nousi tuommoinen...

  VastaaPoista
 20. Upea lintu. En tiennytkään, että on Isrelin kansallislintu. Kerran kauan sitten näin unen harjalinnusta, pörhisti unessa oikein sitä harjaansa, siitä lähtien harjalintu on oikein syöpynyt mieleen ja aina olen halunnut sellaisen nähdä.

  Suomessakin harjalintu on joskus nähty.

  VastaaPoista
 21. Aili:Komea onkin tuo lintu,etenkin tuo töyhtö! tornitaloja on kai pakko rakentaa kun ei ole tarpeeksi tontteja,mutta toisaalta,niissä asuminen on kallista,joten vain varakkaammat voivat sellaisissa asua. Tuossa postauksessa on linkin takana tietoa lehtimajajuhlasta.Sinullekin oikein hyvää viikkoa!

  Sara:ingenting om hennes ögonfransar utan hon blir slagen och fick fängelsestraff bara för att hon meltagit i en film där man kritiserar vad det händer i Iran.Otroligt! Det är nog helt specielt atta vara in storstaden under Yom Kipur.Jag njuter av billös trafik:)Åtminstone en gång varje år.Kram till dig också!

  Ciacy:Aika kiva tuo lintu on ja pitkään jo olen sitä bongannut ja aina harmitellut ettei kamera ollut mukana..

  Mustikkatyttö:harjalintu on aika kiva,ei ihmekään että se valittiin kansallislinnuksi (yleisön valinta)
  Tel Avivissa tosiaankin on paljon virikkeitä,asun ihan vieressä mutta onneksi bussilla pääsee sinne hyvin:) Aika erikoinen tuo kahden talon erilaisuus,tuollaisia löytyy muualtakin kaupungista.

  Ari:harjalintu on kyllä aika nätti! Ja hyvä havainto....

  Hippu:Harjalintu on kyllä aika hieno,joskus näen muutaman yhdessä nyt oli vain yksi. Mitäköhän tuumivat matalan talon asukkaat...mutta Tel Avivissa on monessa paikkaan noin,tornitaloja nousee siellä sun täällä.ne ovat vähemmän kutsuvia kuin normitalot...

  Mirja:hauska uni! Luinkin tuolta Wikin sivuilta ,että harjalintua on joskus nähty Suomessakin,mutta se on kyllä lämpimien aluiden lintu enemmän.Komea se on:)

  VastaaPoista
 22. Mielenkiintoinen postaus. Harjalintu hymyilytti. Mä olen muistavinani sen äänen, jännä puputus. :)

  Tuo kerrostalon ja vanhemman rakennuksen kontrasti on hieno, epätodellinen.

  Myydäänkö tee-se-itse-lehtimajoja valmiina paketteina? Lisää vain palmunlehdet? Alennusmyynnissä juhlan jälkeen? ;)))

  Voi iranilaisnäyttelijätärparka. Sananvapautta tulee helposti pidettyä itsestäänselvyytenä, vaikkei se todellakaan ole sitä suuressa osassa maailmaa.

  VastaaPoista
 23. Tulitassukissa;Tuolla tipulla onkin jännä ääni.Niitä on aika monta tuossa heti asuintaloni edessä olevassa puistossa,ja usein kuulee niiden ääntelyjä.
  Valmiina paketteina tosiaankin saa noita lehtimajoja,näin mainoksen! Helppo ratkaisu! EI tosin kaikki tee valmispaketin mukaan.Eniten haluaisin nähdä samarealaisten lehtimajan,joka itse asiassa tehdään sisällä,ja katto täynnä hedelmiä!
  Näin on,saamme olla onnellisia siitä,että meillä on sananvapaus:)

  VastaaPoista
 24. Floremio/decorelle:thank you and greetings from here to you!

  VastaaPoista
 25. Kauheaa, voiko 90 raipaniskusta selvitä hengissä?

  Upea tuo harjalintu!

  Muistan, miten Suomessa vanhan ja uuden vierekkäin rakentaminen aiheutti joskus voimakasta arvostelua, mitä nykyisin ei enää paljon kuule.

  VastaaPoista
 26. Oh I could really go crazy in a store like that... I see so many lovely props for photography already! Love the fact that they're all ecological, too.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...