maanantai 3. lokakuuta 2011

Telttatilanne,kissoja ja koiria...

Tel Avivissa poliisivoimat purkivat viimeiset teltat tänään,ja monet teltta-asukkaat purkivat raivoaan.Suurin osa näistä tähän asti jääneistä teltta-asukkaista oli kodittomia tai muuten huono-osaisia. Alussahan opiskelijat ja asuntojen hintapolitiikkaa vastustavat nuoret pystyttivät näitä telttoja. Kotini vieressä olevassa puistossa sen sijaan telttakylä on voimissaan eikä kaupungin taholta ainakaan tänne ole tietääkseni mitään purkamiskäskyä tullut.Itse asiassa telttakylä kasvoi viime viikolla,kun Tel Avivin Rotchild-kadun telttakylästä tuli tuo vasemmalla näkyvä suuri vihreä teltta. Tässä telttakylässä asuu mielestäni vain 2 henkilöä :rullatuolissa istuva nainen (joka kyllä pääsee itse tuoliin ja pois siitä,jotenkuten) koirineen sekä mies,joka  tarvitsee kävelykeppiä.Iltaisin siellä on paljon vieraita....Rullatuolissa oleva nainen on ollut teltassa nyt heinäkuun lopusta lähtien,enkä oikein ymmärrä,miksi hän edelleenkin on tuolla.Eikö kaupungilla ole hänelle paikkaa tai eikö hänelle tarjotut vaihtoehdot oikein kelpaa....Käyn joskus hakemassa heidän vesipullonsa jääkaappiini kylmettymään.Nainen sanoi muutama päivä sitten,että heille olisi joltain taholta tulossa generaattori tuonne.Oma mielipiteeni tuosta 2 hengen telttakylästä on hieman ristiriitainen:toisaalta minusta tahojen pitäisi jotain tehdä,sillä kyse on 2 vammaisesta henkilöstä,jotka eivät näy pystyvän hankkimaan vuokra-asuntoa saati maksaa vuokraa (nainen kyllä saa asumistukea ja miehellä on joku sopimus jonkun asunnon kanssa,jossa hänen vaatteensa ovat ja jossa hän pääsee käymään suihkussa) ja  toisaalta minua ärsyttää,että osa  puistoa on pilalla tällä hetkellä,tuon telttakylän vuoksi. Jostain kuulin,että heille tarjotut vaihtoehdot eivät kelpaa...Oli mikä oli,ei sitä ihan tyhjän vuoksi asuta teltassa jo kolmatta kuukautta.
Bambi tapasi puistossa aika lailla samannäköisen kaverin..
Ja Pekka-kissa,josta olen aiemminkin kirjoittanut (se onkin tyttökissa..) seurasi meitä taas. Iltaisin kun vien Bambia ulos se usein lähtee meitä seuraamaan ihan vierestä,ja silloin en uskalla mennä ison kadun toiselle puolelle,sillä pelkään sen jäävän auton alle. 
Pekan varsinainen koti on ihan kotitaloni sisäänkäynnin vieressä..

17 kommenttia:

 1. Kyllä nyt tökkii tämä kommentoiminen, kun ei pääse läpi millään. Pitäiskö pistää pystyyn mielenosoitus?:). Toivottavasti teidän telttakylän asukkaat löytävät paikan. Meidän mielenosoitus äättyi siihen, että generaattorit ovat olleet hiljaa ja olimme pimennossa. Jatkoa seuraa varmaan taas kun valtakunnan sähkö pimenee...Elämä on :)

  VastaaPoista
 2. Pikkujutut:Toivottavasti ei kauan töki...Minäkin toivon että telttakylän väki saa jonkun paikan,ja me asukkaat taas puistomme kokonaan takaisin..Huh,olipa aika hurja päätös teidän mielenosoituksella,toivottavasti ei tule lisää generaattorikatkoja!

  VastaaPoista
 3. Aika ristiriitaiselta kuulostaa tuo tilanne, ja aika erikoista, jos noiden kahden teltan syy on tosiaan se, että tarjotut vaihtoehdot eivät heille kelpaa. Ei varmaan mikään maailman mukavin asumistapa asua teltassa, varsinkin jos on kyse liikuntavammaisista ihmisistä.

  Onpas Bambi löytänytkin samannäköisen leikkikaverin! Pekka-tyttö on melkein pelottavan näköinen tuossa ekassa kuvassa...

  VastaaPoista
 4. Hippu:Siellä on kuitenkin useinkin käynyt kaupungin edustajia,joten aika kummaa,että he edelleen tuolla ovat. Ja ei tosiaankaan ole mukavaa asua teltassa,mutta ehkä siihenkin tottuu ja siihen,että tuodaan jostain ruokaa ja juomaa joka päivä. Toivon,että he mahdollisimman pian pääsevät johonkinm parempaan paikkaan asumaan.Bambilla on muutama aika samannäköinen kaveri tuolla.Ja Pekka on kiltti kuin lammas,vaikka näyttääkin tuossa vähän pelottavalta;D

  VastaaPoista
 5. Kaikki on suhteellista.. täällä asuu paljon ihmisiä, joille tuommoinen telttakylä kaupungin keskustassa olisi ilmainen luksusasunto, puhumattakaan että ylläpito hoituisi samalla. Jotkut kyllä osaa käyttää tilanteita hyväkseen. Toisaalta, jos viranomaiset yhden kohdalla myöntyy niin miljoona muuta on sitten vaatimassa samaa. Niin se on ainakin täällä, vaikea ongelma.
  Minä luulin, että Bambi on aika uniikki sekoitus, mutta ei näköjään, samanlaisia söpeliinejä löytyy kaveriksi :)

  VastaaPoista
 6. Tuo Pekka-neito osaa oikein poseerata, kiva kollaasi.

  VastaaPoista
 7. Sirokko:kaikki on tosiaankin suhteellista. Nuo viimeisest telttailijat Tel Avivissa olivat sitten kunnolla kodittomia,laitapuolen kulkijoita ja muita onnettomia. Niihin telttakyliin todellakin lahjoitettiin ruokaa joka päivä ja sellaiseen tottuu helposti,teltassakin.Ja näinhän se on,jos kaupunki liian helposti myöntyy,voi siitä tulla vaikeuksia.Mutta en halua että nuo teltat tuonne puistoon pysyvästi jäävät.Tel Avivissa purettiin pakolla kaikki teltat,täällä omassa kaupungissa ei vielä mitään ainakaan tässä puistossa.Bambissa on eniten minipinsseria ,joka on aika suosittu laji täällä,ja kaikenlaisia sekoituksia sitten onkin niistä.Mutta kyllä Bambi oli paljon nätimpi kuin tuo kaveri;D

  Unelma;Pekka-neiti se vasta osaakin poseerata;D

  VastaaPoista
 8. Tuo on varmaan Bambin serkku :)

  VastaaPoista
 9. Amalia:Mistä sen tietää vaikka oliskin;D

  VastaaPoista
 10. Eläimet keräävät usein enemmän sympatioita kuin ihmiset.:)

  Toivottavasti vammaiset saavat oikean asunnon, ei teltassa ole hyvä elää, kenenkään..;/

  Mukavaa lokakuun alkua, Yaelian<3

  VastaaPoista
 11. Aili:eläimet ovat hellyttävämpiä...Toivottavasti nuo vammaiset todellakin saavat kodin.Se mies siellä on kyllä sellainen ihan kunnon koditon,ollut jo vuosia,mutta kyllä hänkin kodin tarvitsee.
  Mukavaa lokakuuta sinullekin!

  VastaaPoista
 12. Suomessa telttakylia laittavat pystyyn Romaniasta tulleet kerjalaiset.
  Taalla meilla ei onnistuisi.
  Kodittomia taallakin nakee kesaisin nukkumassa milloim missakin.Ei niinkaan puistoissa,missa yölla se on vaarallista,vaan valoisilla paikoilla,kuten esim. tassa meidan kadullamme,missa on paljon penkkeja.Kavin parvekkeella tarkistamassa.JUU,nukkuu se laitapuolen kulkija nytkin alhaalla penkilla juuri talomme kohdalla.Oli siina eilen ja toissapaivana,mutta aikaisemmin en ole hanta nahnyt.

  VastaaPoista
 13. Sateenkaari;Täällä kaikki alkoi opiskelijoista ja nuorista,jotka olivat kyllästyneitä maksamaan korkeita vuoksia,etenkin Tel Avivissa.Kodittomat liittyivät joukkoon myöhemmin.,Puistoissa täälläkin yleensä nukkuvat kodittomat kaupungilla.

  VastaaPoista
 14. Kivoja kuvia Pekasta! Ajatella, että se ei pelkää Bambia!

  VastaaPoista
 15. Niin ja surullista, että ihmisillä ei ole kunnon asuntoa.

  VastaaPoista
 16. Katos vaan, Bambi taisi löytää serkkunsa.

  VastaaPoista
 17. Marleena; Aina joka puolelta maailmaa löytyy kodittomia;Suomestakin..Tuo Pekka ei lainkaan pelkää koiria ja muutaman muun puistokissan kanssa ihan sama juttu.Nyt on uusi pentu siellä,tai viime kevään pentu,nuori narttukissa,pelkää ihmisiä mutta menee ihan koiran viereen nuuskimaan!

  Allu:Joo ehkä joku Bambin sukulainen;D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...