maanantai 17. lokakuuta 2011

Makea festivaali

Nyt lehtimajajuhlan aikana koulut ovat kiinni ja monet ovat lomalla töistä,ja tapahtumiakin on normaalia enemmän.Eilen iltapäivällä menin ystävän kanssa Tel Avivin vanhalle juna-asemalle:siellä piti olla makea festivaali,makean ystäville ja paljon touhua lapsillekin.Heti sisäänkäyntiä lähestyessä alkoi kuulua kaunista Mozartin musiikkia ja alueen sisäpuolella musisoi tämä viehättävä trio. Onneksi sää oli suhteellisen miellyttävä,sillä nuo peruukit ja asut ovat varmaan aika lämpimät!
Olin kuvitellut,että siellä olisi suuria valmistajia tuotteitaan esittämässä,mutta lähinnä siellä oli pienten makeita herkkuja myyvien yritysten myyntipöytiä.De la Paix-leipomon herkut näyttivät tosi hyviltä,mutta saivat pysyä silmänruokana....
Pronssinvärinen elävä patsas oli aika upea ilmestys!
Lapsille oli siellä järjestetty kaikenlaista kivaa
Yhdessä pöydässä myytiin tuoretta,Dominikaanisesta tasavallasta tuotua ananasta.Rakastan tuoretta ananasta ja kaipailen päiviä,jolloin Caracasin kaduilla tuli ostettua aivan tuoretta ananasta.Ananas on täällä tosi kallista,ja sitä myös viljellään täällä,pienimuotoisesti.Koska ananas on trooppinen kasvi,ja täällä on puolitrooppinen ilmasto,vaatii ananaksen kasvatus tietyt olosuhteet,jotka nostavat reippaasti hintaa.Täällä viljelty ananas on myös kovin pienikokoinen verrattuna tuohon tuontiananakseen,joka oli sikakallis. Suomessa syönkin usein tuoretta ananasta,sillä sitä saa siellä aika edullisesti.
Hauskin juttu tuossa tapahtumassa oli näyttely,josta tutuista pikku esineistä oli tehty suurennoksia.Jokaisen suurennetun esineen vieressä oli alkuperäinen pieni esine. Näyttely olí asuinkaupunkini Holonin teknologisen instituutin teollisen suunnittelulinjan ensimäisen vuosikurssin tekemä.Tuo jättipurkka oli tosi hauska!Työt oli tosi taitavasti toteutettu:)
Festivaalialueelle oli myös pystytetty tekojäärata. Katsoin tuota ja teki kauheasti mieli mennä luistelemaan,vaikkei tuo huvi mitään halpaa ollutkaan. Toin Suomesta mukaan luistimeni tänne takaisin muuttaessa,mutta en ole niitä kertaakaan käyttänyt,vaikka Tel Avivin messualueen lähellä onkin pieni tekojäähalli. 

28 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Huh, osaisinkohan enää luistella, tuskin.

pikkujutut kirjoitti...

Luistelu olisikin juuri nyt ihanaa, viilentäisi sopivasti.Uskomaton itsekuri sinulla, minulla olisi noita herkkuja lähtenyt mukaan. Näyttää todella herkulliselta.

Yaelian kirjoitti...

Allu:luulen,että luistelun on sellaista että kun sen on kerran oppinut niin sitä ei sitten kokonaan unohda.VIimeksi luistelin Helsingissä talvella 2006.

Pikkujutut:Kaihoisasti katselen luistimiani ja haikailen kunnon ulkojääkenttää. Olen aina rakastanut luistelua.Itsekuri piti,mutta jätin kyllä kaihoisat katseet tuohon herkkutiskiin....

akissfromthepast kirjoitti...

Upee juhla!!!! noi esiintyjät ja elävätpatsaat? on ihan älyttömän kivoja!!!!! <3 kiva kun jaoit tän. mä olisin ollu ihan innoissani :)

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihanat juhlat!
oi noita herkkuja, tekee niin kieli..
ihailin myös noita pronssipatsaita, jännä tunnelma"
Ja minunkin rupes tekemään mieli luistelee..
onneks pian pääsen oppilaitteni kans=)
halauksia ♥

Yaelian kirjoitti...

Akissfromthepast:Mozart trio ja tuo upea pronssinen hahmo olivat kyllä tapahtuman parhainta antia:)

Yaelian kirjoitti...

Hanne:sama tyttö pronssisessa asussa,yhdistin vain 2 kuvaa. Hän aina soitti pikku kelloa kun sai kolikon:)Ihanaa kun pian pääset luistelemaan!

Mine kirjoitti...

Me viemme lapset joskus luistelemaan toisen kaupungin jäähalliin tai oman kaupungin ostoskeskukseen. Jälkimmäinen on kamalan kallista, ensimmäinen matkaa lukuun ottamatta tosi halpaa. Kun päädymme sinne halpaan, olen itsekin luistellut. Ei minusta ole jääprinsessaksi, mutta tavisluistelukin kerran vuodessa on mukavaa:).

Kivan näköiset juhlat teillä siellä. Trio on kerrassaan hurmaava!

Hippu kirjoitti...

Olipa tuolla paljon kaikkea upeaa! Ja nuo suurennetut esineet on tosi hauskoja. :-)

Mutta nyt vähän tyhmä kysymys: miten tuo tekojää ei sula, kun eikös siellä ole kuitenkin aika lämmin...?

Paula / Luen ja kirjoitan kirjoitti...

Ihania tunnelmakuvia! Olisipa ollut hauska osallistua meidän poikien kanssa!

Yaelian kirjoitti...

Mine:Oi teitä onnekkaista,olispa täälläkin kauppakeskuksessa luistinrata.Tuolla oli kamalan kallista luistella ja niin on siellä Tel Avivin hallissakin ,mutta pitää kai mennä kerran kun niin kaipaan tuota luistelua.

Hippu:Oli tosi hauskaa katsella niitä suurennettuja esineitä:D ei mikään tyhmä kysymys,siellä on kai jään alla sellaiset laitteet jotka pitävät tuon jään jäänä vaikka onkin melkein hellettä illallakin vielä.,Mutta sen vuoksi onkin niin kallista luistella tuolla...

Paula:Kiitos:) Poikasi takuulla pitäisivät tuollaisesta!

Leena Lumi kirjoitti...

Pronssinen tyttö on kaunis.

Meidän tivoli ja hulabaloo täällä saarella ovat nyt tilhet, närhet, oravat ja ketut. Niisä on elämystä.

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

Aili-mummo kirjoitti...

Yaelian!

Jälleen kerran ihana postaus, näitä on niin mielenkiintoista lukea.:D Kyllä teillä noita juhlan aiheita riittää, mutta se on oikein hyvä!<3

Oikein mukavaa ja hyvää viikkoa sinulle, Yaelian<3

Sirokko kirjoitti...

Voi että, eihän siellä muuta ehdikään kuin erilaisilla markkinoilla ja festivaaleilla juosta. Ja tekojääratakin, vau! Että rupes tekeen mieli luisteleen..hm.. viimeksi olen kokeillut joskus 15 v sitten, pysyin vielä pystyssä mutta turtui kyllä jalat muutamassa minuutissa. Ja sinulla on vielä luistimetkin siellä!! Ainakin kerran vuodessa pitää käydä vaikka kallista olisikin..

Ciacy kirjoitti...

Oi tuli aivan ananashimo, kun nàki hienon asetelman ananaksista.
Tosi mageen nàkònen tuo suuri kasetti ja hubbabubba :D

Unelma kirjoitti...

Monenlaista kivaa teillä siellä onkin ollut juhlien aikaan.
Tuntuu erikoiselta, että jokin hedelmä on täällä Suomessa edullisempaa kuin siellä.
Elävät patsaat ovat kauniita.

Ari kirjoitti...

Iloisia ja makoisia kuvia;)

Una kirjoitti...

Miekin rakastan ananasta...
Mmmmmmmmm... kaikissa muodoissaan. =)

Yaelian kirjoitti...

Leena:Todellakin kaunis oli tuo pronssityttö,ja upea näky.No teillä siellä saarella onkin sitten mielenkiintoista katseltavaa:)Sinullekin mukavaa viikkoa!

Aili:kiva että tykkäsit!Näin juhlien aikana ja lasten lomien aikana on ympäri maata paljon tapahtumia ja monet maksuttomiakin,kuten tämä tapahtuma.Minusta on kiva että kaikkea tällaista järjestetään:) Sinullekin oikein mukavaa viikkoa!

Sirokko:Tällä viikolla on kyllä ollut paljonkin tapahtumia,mutta kävin vain tuossa,ja ihan mukavaa oli:) Kun kerran luistimeni olen tänne asti raahannut niin kyllä pitää kerran ainakin mennä sinne halliin..

Ciacy:Oli tosi nätisti laitettu nuo ananakset,mutta kun palasesta joka on asetettu tikkuun pyydetään 2 euroa ja pienen pienestä kupposesta 3 euroa,on se mielestäni liikaa.Hubbabubba oli aika makea!

Unelma;kiva tapahtuma oli:) Ananas on paljon kalliimpi kuin Suomessa,vaikka sielläkin ovat tuontitavaraa.Ja niitä täällä kasvatettuja pieniä ananaksia täällä taas myydään kasvatuskustannusten vuoksi kalliilla.

Ari:kiva meininki tuolla olikin:)

Una:tuore ananas onkin ihanaa!

SusuPetal kirjoitti...

Hmm, olen edelleen karkki- ja pullalakossa....!

Koskakohan minä olen viimeksi luistellut, varmaan 15 vuotta sitteb tai 20...enpä taida enää kokeilla.

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal;onneksi en ole pullan ystävä,joten ei tule houkutuksia jos sen eteen joutuu...Ja karkeistakin pidän lähinnä tummasta suklaasta,joskus.
Luistelu on ihanaa,ja olen aika varma,että vielä pysyisin pystyssä viiden vuoden tauon jälkeen,mutta eihän sitä tiedä ennenkuin kokeilee...

Hanna kirjoitti...

Tuosta ananaksesta tuli mieleen sellainen juttu, että olen aina luullut sen kasvavan puussa!? Mutta nytpä tiedän, kiitos serkkutyttöni, että maassa se kasvaa. ;)

Yaelian kirjoitti...

Hanna:Ei se varsinaisesti ihan maassa kasva,vaan ananaskasvin lehtien keskelle kehittyy hedelmä,mutta puussa se ei tosiaankaan kasva;D

Elegia kirjoitti...

Mielettömän upeita asuja! Siellä kyllä osataan tuo juhlimisen ja koristelun taito!

Yaelian kirjoitti...

Elegia:Tuo pronssityttö olikin upea,ja voin kuvitella,miten upeita kuvia sinä olisit hänestä ottanut;D

Sateenkaari kirjoitti...

Kylla mina en varmaan olisi paassyt noitten herkkujen ohi ostamatta.
Mielenkiintoisia nuo tavarat suurennoksineen.
Taalla kanssa tapaa aina valilla noita patsaita,jotka yht'akkia alkavatkin liikkumaan.
Mukava tapahtuma teilla.

EverFree kirjoitti...

Itse olin tuolla samana päivänä, mutta aamupäivällä! :D

Yaelian kirjoitti...

Sateenkaari;Onnistuin menemään ohitse;olen hyvin päässyt makean himosta eroon.Tavarasuurennokset olivat aika kivoja;paljon työtä mennyt niiden tekemiseen! Tapahtuma olikin mukava!

EverFree:kappas vain;)Tuo tapahtuma alkoikin vasta iltapäivällä,Toivottavasti olet viihtynyt täällä Israelissa,,,,