lauantai 21. tammikuuta 2012

Vaatetorin loppu?

Rakennusprojektin pitäisi tulla  kuvan oikealla puolella näkyvälle alueelle
Muutama vuosi sitten kirjoitin Tel Avivin Bezalel-vaatetorista,jonka alueelle piti tulla kallis asumisalue,joka olisi tuhonnut tämän vanhan, 1920-luvulta asti toimineen urbaanisen instituution.Otsikkoni oli silloin "lumpputorilla" ja Anu ihan oikein korjasi minua siinä,sillä eihän tuolla lumppuja ole,vaan vaatefirmojen ja suunnittelijoiden ylijäämiä ,pieniä valmistusvirheitä omaavia vaatteita ja esineitä tai ties mistä tulleita vaatteita;D Joka tapauksessa jos siellä käy ja on aikaa ja kärsivällisyyttä,voi siellä tehdä todella hyviä löytöjä ja edullisesti.
Se asumisprojekti edellisen postauksen aikaan jäädytettiin;kaupungin valtuuston vihreiden ja muiden valitusten johdosta,mutta pari viikkoa sitten luin ,että nyt projektille on näytetty vihreää valoa,ja että rakennustöiden pitäisi pian alkaa.
Kun kasoja penkoo,tekee löytöjä.Etualalla Diadoran miesten urheiluhousuja,taaempana kasa pitkiä trenchcoat-takkeja 6 eurolla. 
Torin myyjät ovat turhautuneita:heitä ei kuulemma ole informoitu tarpeeksi,ja he pelkäävät,että joutuvat jättämään myyntipaikkansa ilman heille kuuluvia korvauksia.Jotkut myyjät täällä ovat tehneet tuota myyntityötä lapsesta lähtien;siellä on toisen ja jopa kolmannen polven myyjiä.Joukko torin myyjiä on tehnyt valituksen,ja näin on rakennusprojektin aloitusta siirretty,mutta kuinka kauan? Kuulemma myynti on jo laskenut rakennusprojektihuhujen myötä ja myyjien on vaikeaa tilata tavaraa,koska eivät tiedä tarkalleen,milloin projekti alkaa.
Uimapukuja edullisesti naisille ja tytöille
Torin viimeinen falaffel-koju.Alunperin niitä oli 3 kojua.

Rakennusprojektista pitäisi tulla jotain tällaista.Alkuperäisen suunnitelman 16-kerroksiset luksuskerrostalot ovat muuttuneet 6-8-kerroksisiksi.Alueelle pitäisi tulla jonkinlainen keskusaukio kahviloineen ja kauppoineen. Kaupungin puolelta sanotaan,että suuri osa toria jää jäljelle,mutta selvää on ,että osa siitä joudutaan tuhoamaan. Ja rakennusprojekti alkaa,kaihtavat monet torille menoa. Kaupunki päätti perustaa komitean,jossa on mukana rakennuttajan edustajia,projektin vastustajia,kaupunginvaltuuston jäseniä sekä väkeä kaupungin insinööritoimistosta.Komitean tarkoitus on päättää,mitä alueella tapahtuu rakennusprojektin aikana ja sen jälkeen.Toivon,että suurin osa tästä vaatetorista jää paikalle,sillä parasta siellä on vaatelöytöjen lisäksi  tunnelma! 
Minun ei pitänyt tällä kertaa ostaa sieltä mitään ,mutta kun näin tämän liivin,unohdin päätökseni.Ei ollut kallis,4 euroa (tai hieman enemmän,kun euron kurssi on laskenut Israeliin sheqeliin verrattuna)

32 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Voi harmi, en ole kuullutkaan! Takaisin pakkaseen vaan projekti!!

Yaelian kirjoitti...

Anu:just näin.Inhoittavaa kun raha ratkaisee (Tsuva and co) Toivottavasti ei nyt hetipian ala kuitenkaan tuo projekti.

Ciacy kirjoitti...

Lumpputori vaihtunut vaatetoriksi..parempi nàin, kun kerran ihan hyvàà kamaa on. Lumpputori viittaisi enemmànkin kirpputoriin. Oli kyllà aikamoisen kokoisia nuo kasat joissakin kojuissa...itse ohittaisin tuollaiset samantien ja jàmàhdàn sitten katsomaan niità missà esillepano on mielekkààmpàà. Ihanaa viikonloppua ja haleja :D Niin ja kivan lòydòn teit....ei edes lankaa tuolla hinnalla sais!

sirokko kirjoitti...

Saas nähdä, toivottavasti jää jotain torihenkeä jäljelle. Meilläkin on noita vaatetoreja, ne on siirretty pois keskustasta eikä enää viitsi lähteä syrjäkulmille niiden takia.
Hyvän ostoksen olet tehnyt, nättiä halvalla.

Valua Kuvasa kirjoitti...

Tuntuu, että tuo ongelma on vähän joka maassa. Kaiken vanhan päälle rakennetaan uutta. Kuvista päätellen viihtyisän näköinen tori. Kaikesta huolimatta hyvää viikonloppua!

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Hyvänvärinen liivi! Minulla alkoivat sormet syyhytä, tuonne kun pääsisi mylläämään. Ja missään en ole syönyt niin hyviä falafeleja kuin jostain pienestä kojusta siellä :) Löytyisiköhän torille uusi luonteva paikka? Harmi kyllä myyjien kannalta, varmasti stressaava tilanne.

Irmastiina kirjoitti...

Ihana liivi!

Vähän on enemmän tavaraa ja ihmisiä, kuin Turun torilla...☺

Kiirepakolainen kirjoitti...

Liivi on kerrassaan hurmaava! ja tuollaisia saa tuolta upealta, eläväiseltä torilta. Ja tuon torin meinaavat kadottaa. Miksi kaikki persoonallinen kaupungin ilme pitää tuhota. Minä olen niiiin niiiiin vihainen!

Ari kirjoitti...

Falaffel haluan juuri nyt yhden.... ikävää jos tuollainen paikka aiotaan jyrätä pois rahalla. Tiedän maasi olevan pieni, mutta kuitenkin joku raja tonttijaossa, kansanliike vain päälle.

Yaelian kirjoitti...

Ciacy:Tuolta löytyy välillä tosi hyvää kamaa.Viime kesänä löysin todella hyvälaatuisia ,yhden urheilufirman T-paitoja tosi halvalla.Tulin seuraavan päivänä uudelleen,sillä olivat sen verran hyvää laatua,että halusin niitä lisää.,Mutta olivatkin kaikki loppu! Eli tuolta ei aina tiedä mitä löytää,ja sekin on jännää.Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua.Ja liivi on ihana!

Sirokko;Minä todellakin toivon niin vaan mietin miten se menee yhteen steriilin modernin projetkin kanssa.... Ai teilläkin siirretty.Jos tuo siirtyy jonnekin kauas,niin takuulla eivät ihmiset tule samalla tavalla kuin nyt,kun se on keskustassa.Liivi oli oikea löytö!

Valua Kuvassa:Kaupunkihan on sellainen juttu,joka aina muuttuu mutta on sääli,jos tosi vanhat ja kivat urbaaniset alueet tuhotaan.Hyvää viikonloppua sinullekin!

Johanna:Liivi on tosi kiva,ja eilen menin ihan muuten vaan ohi tuolta ja menin katsomaan siihen kojuun mistä tuon löysin,ja löysin vielä hopeanharmaan liivin,jonka myös ostin kun oli niin edullinenkin.Joistain paikoista täällä saa tosiaankin ihania falafeleja;suosikkini on luomufalaffelipaikka. Toivottavasti löytyy joku hyvä ratkaisu myyjien kannalta (ja asiakkaiden..)

Irmastiina:olen tosi tyytyväinen löytööni:) Tavaraa ei tuolta tosiaankaan puutu;D

Kiirepakolainen:Liivi on ihana ja löysin eilen vielä hopeanharmaan,melkein samanlaisen,Toivon todellakin että saa tori ainakin suurimmaksi osaksi jäädä,sillä on sen verran pitkä historiakin.Minuakin suututtaa kun monet kaupungin persoonalliset paikat hävitetään,ugh!! Tosin Tel Avivissa on tehty todella hyvää työtä esim,. vanhojen talojen ja muutaman vanhan alueen kunnostuksessa.

Yaelian kirjoitti...

Ari;Falafeleja ei ole kauhean vaikeaa tehdä,paljon ohjeita netissä...Raivostuttavaa tosiaankin jos tuollainen hävitetään luksusasuntojen vuoksi...

Aili-mummo kirjoitti...

Yaelian!

Isot kiitokset vaatetorin esittelystä, se on hieno.;D

Tuo liivi on kyllä upea.O_O

Mukavaa viikonloppua, Yaelian.<3

Sooloilija kirjoitti...

Tuoltahan olisikin löytänyt vaikka mitä! Oranssi liivisi on hurmaava, juuri sinun värinen!

Sateenkaari kirjoitti...

Tunnelma tuollaisilla toreilla onkin se paras.Niin ne haviavat taallakin uudempien ja modernimpien tullessa tilalle.Mutta surettaa minuakin,kun niilla uusilla ei vaan ole sita samaa tunnelmaa.
eikö tuolle teidan vaatetorillenne löytyisi uutta paikkaa,jotta saisi sen tunnelman sailytettya.

Amalia kirjoitti...

Niinhän se on, että raha ratkaisee joka asiassa. Grynderien etu on teitysti eeltä ja sitte vasta pienyrittäjät.

Anna kirjoitti...

Surullista tuo entisen väistyminen uuden tieltä, mutta niin se menee.. jospa löytyy paikka vaatetorille siitä vierestä?
Virkattu liivi oli nappi löytö!

Allu kirjoitti...

No eipä ollut kallis tuo liivi, tykkään väristä.

Hippu kirjoitti...

Hihii, no olisin minäkin saattanut nimittää paikan lumpputoriksi. :-D Mutta tuommoisista paikoista voi kyllä tehdä ihania löytöjä, jos vaan jaksaa penkoa. Onko tuolla sovituskoppeja, vai pitääkö ostaa "sika säkissä"?

Todella harmi, että myyjien elinkeino viedään tuolla tavalla! En aina ihan ymmärrä, onko noita kerrostaloja pakko tunkea joka paikkaan...

Susanne kirjoitti...

Ihana vaatetori, tuonne kun pääsisi penkomaan. Harmi jos sen hävittävät pois!
Kaunis liivi!
Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Elegia kirjoitti...

On kyllä sääli, jos tuo "lumpputori" tuolta poistuu! Tutun näköistä: sinähän veit minut sinnekin ja se oli oikea löytökeidas! Sieltä ostamani ihana vintage-tyylinen lompakko on edelleen minulla käytössä enkä taatusti vaihda sitä ennen kuin se hajoaa käsiin. Hajoamisesta ei tosin ole mitään merkkejä eli vaikka oli halpa, niin silti se on kestävä.

Yaelian kirjoitti...

Aili:Tunnelma tuolla on sellainen,että olisi sääli jos se katoaisi. Kiva että pidit kierroksesta:) Ja liivi on ihana! Hyvää loppuviikonloppua!

Sooloilija;Tuolta tosiaankin löytää vaikka mitä.Kuvassa oikea väri ei tule esille,se on sellainen nätti oranssinpunainen,sopii hyvin mustan kanssa yhteen:)

Sateenkaari:Tunnelma nimenomaan.Tuolla viimeksi yksi myyjä huuteli naisille,että "Kauniit naiset,tulkaa katsomaan mitä tarjouksia minulla tänään on":;D Harmi,että tuollaiset paikat katoavat uuden ja steriilin rakentamisen jalkoiihin.Mutta toivottavasti osa tuosta kuitenkin säilyy.

Amalia:näin se ikävä kyllä taitaa olla,raha ratkaisee...

Anna:Surullista tosiaankin jos paikka joutuu pois,etenkin kun on niin kauan jo toiminut. Toivottavasti kuitenkin osa jää jäljelle,tuonne on niin kiva mennä etsimään löytöjä;D

Allu:Edullinen tosiaankin ja nätti!

Hippu:Lumput taitaa ehkä viitata enemmin käytettyyn tavaraan mitä tuolla taas ei ole.Jossain noista kojuista on myös sovituskoppeja,mutta vaan ihan muutama.Monta hyvää löytöä on tuolla tullut tehtyä. Harmi,että kalliit luksusasunnot ovat tärkeämpiä kuin tuo paikka...

Susanne:Tuolla on tosiaankin hauska penkoa jos on aikaa ja kärsivällisyyttä.Kivasti löytää joskus todella hienoja juttuja. Toivon että osa torista jää.Mukavaa sunnuntai iltaa sinulle.

Elegia;Muistan hyvin kun menimme tuonne ja myös sen ostamasi kukkaron! Ja kiva kun se edelleenkin on hyvässä kunnossa:)Todellinen löytökeidas tuo onkin:jos tulee vaikka yhtenä päivänä ja sitten uudestaan muutamam päivän jälkeen,niin voi jo löytyä paljon uutta:)

Unelma kirjoitti...

Minä varmasti nauttisin tuollaisella vaatetorilla kulkemisesta. Kiitos kivoista kuvista.

Toivottavasti kauppiaille löydetään uusi myyntialue.

Marleena kirjoitti...

Harmi, jos noin mielenkiintoinen paikka katoaa.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, käys ostamassa tuo turkoosi uikkari mulle! Koon tiedät.

Leena Lumi kirjoitti...

Siis tehdään vaihtokauppa, sä saat sen yhden paksun kirjan ja minä uikkarin;-)

Yaelian kirjoitti...

Unelma;sinut olisikin kiva viedä tuonne;D MInäkin toivon että löytyy hyvä ratkaisu kauppiaille.

Marleena;enemmän kuin harmi:(

Leena:menenkin huomenna katsomaan jos tuo vielä siellä on....

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

jännän näköistä

Heljä kirjoitti...

No höh jos/kun noin käy - toivotaan, että löytyy uusi paikka kaikesta huolimatta.
Ihana liivi!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Voi miten ikävää, jos vaatetori joutuu lopettamaan toimintansa / muuttamaan. Toivotaan, että uusi paikka löytyy, vaikka joskus on vaikea ymmärtää jatkuvaa rakennusvimmaa.

arleena kirjoitti...

Ruokakoju näyttää tosi herkulliselta. Siinä olisin seissyt vähän aikaa valitessani ihania salaatteja.

Yaelian kirjoitti...

Hannele;on niin ja paljon löytöjä:)

Katja;todellakin ikävää,sen vuoksi toivon että löytyy hyvä ratkaisu.Tuo paikka on niin tunnelmallinen!

Arleena;nuo salaatit ovat falafelin kylkiäisiä,ja herkullisia:)

pikkujutut kirjoitti...

Tuo olisi just minun paikka, olisi vallan ihanaa päästä tonkimaan. Falafelit ovat suosikkini, söin niitä juuri eilen, hyviä.