sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Pieniä muutoksia kaupunkikuvassa

Tämä kuva ei liity postauksen aiheeseen ,mutta tässä on mainio grafiitti,jonka bongasin autokorjaamon ulkoseinällä
Asuinkaupungissani Holonissa on  aikalailla panostettu designiin:täällä on kehuja saanut design-museo,josta kerroin täällä,opisto ,josta valmistuu suunnittelijoita ja kaupungissa on monta puistoa ,joissa satuhahmoja;designiä  sekin.Kotini viereisessä puistossa esimerkiksi on nämä hahmot.
Viime aikoina on sitten näkynyt jonkinlaisia uusiutumisen merkkejä täällä,jotka mielestäni ovat onnistuneita,kuten nämä uudet hopeanväriset roskakorit kaduilla. Entiset olivat tosi rumia.Tuo läppä yläpuolella on laitettu varmaan sen vuoksi,että  joillain ihmisillä on tapana heittää roskapussinsa katujen pieniin roskakoreihin.No nyt ei enään mahdu;D 
Uusia suuntakylttejä ilmestyi myös.Tämä on asuinalueeni viereiseltä kadulta.Lasten museo ei ole kauhean kaukana...
Viimeisin muutos tapahtui penkkien kohdalla.Nämä uudet ovat aika siistejä.
Puuosien kirsikanväri ei kuvassa tule kunnolla esille.
Entiset penkit olivat tällaisia,joita vielä on muutama viereisessä puistossa.Uudet ovat kyllä paljon siistimmät!
Penkkejä on myös  yhdelle tai vaikka neljälle.
Ja muutos on myös pyykinkuivaustasanteen lattialla. Tulossa on kaksinkertainen ei-toivottu perheenlisäys. Ennen näitä munia hytistelin jatkuvasti kuhertelevaa pulupariskuntaa pois,sillä niiden kujertelu on aika ärsyttävää! Mietin pitäisikö minun tuhota munat vai antaa pulujen lisääntyä......

26 kommenttia:

Kiirepakolainen kirjoitti...

Ihania sinisiä patsaita! Ja niin uusi roskis, että häikäisee. Mutta tiedätkö, minä jotenkin tykkään noista vanhoista penkeistä enemmän kuin uusista.
Pulun pesä (hih, kaksi risua ristikkäin), yhdellä munalla oli minunkin parvekkeellani eräänä vuonna:)

Yaelian kirjoitti...

Kiirepakolainen:Monessa satupuistossa on tosi nättejä hahmoja,pitäisi joskus kiertää kaupunkia kameran kanssa. Minua taas viehättää noissa uusissa penkeissä kirsikanvärinen puu. Tekaisivat pahukset 2 munaa,yksi olisi riittänyt.En kyllä ikinä pääse eroon noista puluista!

Unelma kirjoitti...

Kätevä roskis. Samoin täällä meillä olen nähnyt ihmisten tuovan kotiroskia bussipysäkin roskikseen. Pitäisi laittaa vijhe meidän kylän päättäjille.

Nuo uudet penkit ovat siistit ja sirot. Ikäväkseni on kerrottava, että täällä meidän kylillä nuo eivät kestäisi viikkoa pidempään. En ymmärrä mikä täällä nuoria riivaa, kun kaikki rikotaan. Nyt syksyllä kunnan ulkotyöryhmä asetti aurausmerkkejä teiden varsille. Illalla ne olikin jo heitelty keihäinä metsään, siellä ovat vieläkin.

SusuPetal kirjoitti...

Tuossahan on kyltti sarjakuvamuseoonkin, oletko käynyt?

Kyyhkyläiset ovat kyllä varmaan tulleet jäädäkseen ;)

Yaelian kirjoitti...

Unelma;kätevä ja nätti.Ja tosiaankin tuosta ei nyt roskapussi enään mahdu sisälle,mikä on hyvä juttu.Harmi,että nuoret aiheuttavat niin paljon aineellista vahinkoa,eivätkä ajattele lainkaan pidemmälle. Toivottavasti nämä penkit kestävät kauemmin;puistossa on joskus viikonloppuna pientä jengiä,jotka pitävät vähän ääntä mutta eivät ainakaan kauheasti ole aiheuttaneet vahinkoa paitsi että roskaavat.

SusuPetal:En ole ollut sarjakuvamuseossa,vaikka on pitänyt.Kun poikani tyttöystävineen oli täällä 2 kesää sitten,piti mennä koska hän piirtelee tai ainakin ennen piirteli ,sarjakuvia ja on niitä aina lukenut,mutta sitten ei sinne ehdittykään.Ehkä joku toinen kerta.Taitaa se vaan olla niin että pulut vaan on tuolla enkä sille mitään voi...

Ari kirjoitti...

Vai pulu ongelma, paras konsti on lakaista parveke päivittäin;) Jos ei jaksa niin täältä löytyy vermeet joilla pysyvät poissa. http://yon.co.il/

sarapirat kirjoitti...

vad är det för ägg du har hittat där?
kramar
och vilken storm!!!!

Yaelian kirjoitti...

Ari;tuo ei ole parveke,vaan keittiön ulkoseinän ulkopuolelle rakennettu pyykinkuivaustasanne,jossa lattia ja sitten ikkunan kohdalla pyykkinarut.En pääse mitenkään sitä tasannetta siivoamaan,Juu ja tiedän,että on sellaisia piikkejä,joita laitetaan,niin että pulut pysyvät poissa.Mutta olisi aika vaikeaa laittaa tuonne sellaisia,pitäisi vuokrata nosturi joka toisi sen ihmisen sinne niitä laittamaan,ja se vasta kalliiksi tulisi..

Yaelian kirjoitti...

Sara:De förbannade duvor har läggt ägg där var man torkar byk.Alltså en sådan som är utanför lägenheten..
Det var skönt med storm:) Kram!

anumorchy kirjoitti...

Munat pannulle akkia! Pulut ovat inhottavia ja likaisia. Paskaa ja kirppuja.

Yaelian kirjoitti...

Anu;niin ehkä pitää heittää joku kivi tuonne ettei tule niitä pulun poikasia taas..

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, pulujen kujerrus on romanttista. Minulle tulee siitä aina mieleen yksi teitty aamu Ranskassa. Parvekkeellani, joka on koko talon mittainen, kuten tiedät, on nyt kaksi syöttöpöytää linnuille sekä oraville. Tänään tein sen kookoskakun, johon oli helppo sekoittaa kuoritut hasselpähkinät, kun rasva oli sulaa. Sitten vain pakkaseen jäätymään ja joidenkin tuntien kuluttua kiepautin formun nurin. Kakusta tuli kaunis ja siitä saavat nauttia niin linnut kuin oravat. Äitini syöttää lisäksi fasaaneja, joita on Luvialla paljon.

Linnut palkitsevat kesällä ja jäävät puutarhaan syömään kasvien tuholaisia.

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Yaelian kirjoitti...

Leena;minä rakastan lintuja,mutta pulut tekevät poikkeuksen,ne ovat kamalia,enkä kokenut heräämistä niiden kujerrukseen mitenkään romanttisena. Ne likaavat ja paskantavat,ja kuten Anu tuolla mainitsi,levittävät kirppujakin.Ovat täysin pilanneet pyykinkuivaustasanteeni.Kaikki muut linnut ottaisin ilomielin vastaan,mutten puluja. Ja ihana sinä,kun hemmottelen pihasi eläimiä tuollaisella herkkukakulla:)
Mukavaa tulevaa viikkoa sinullekin!

lepis kirjoitti...

Mielenkiintoista!
Tosin, pidin eniten siitä autokorjaamon gfaffitista ;) Voi minnuu!

Yaelian kirjoitti...

Lepis:Tuo grafiitti onkin aika cool:)

Allu kirjoitti...

Onpa hieno roskis

Nurkkalintu kirjoitti...

Hiano toi korjaamon graffiti, vaan tosi upea on roskis!

Eivät nuo pulut, tietty, mukavia naapureita ole...

Hyvää viikkoa sinne!
(Minä ootan, että tammikuu loppuisi pian; - ei ole mun kuu edelleenkään.)

arleena kirjoitti...

Mukavaa uutta, se piristää ja kaunistaa näkymiä. Roskakorit näyttävät hienoilta, mietinkin voiko n iihin spreijata ollenkaan, kun näyttää tuo pinta niin kiiltävältä.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Ensiksi luin "Hollola".... Teillä on kyllä kauniisti hoidettu kaupunki. Meillä penkit ovat usein yksityisiltä lahjoittajilta.

Yaelian kirjoitti...

Allu;niin minustakin:)

Nurkkalintu:Mainio tosiaankin tuo graffiti,ja uudet roskikset ovat kyllä tosi hienoja:) Pulut ovat ärsyttäviä. Tekisi mieli tuhota nuo munat,mutta toisaalta säälin pulupariskuntaa. Mukavempaa tammikuun jatkoa sinulle!

Arleena:Onkin kiva nähdä,miten pieniä uudistuksia näkyy katukuvassa.Toivottavasti roskiksiin ei voi spreijata,ja toivottavasti pysyvät myös siistinä.

Johanna:Hollola,hih;D Siistiä on mutta paljon parannettavaakin löytyy tästä kaupungista.Ja on ihmisiä jotka roskaavat:) Muistan että myös Miamissa oli tuollaisia yksityisten lahjoiuttamia penkkejä.

Ari kirjoitti...

Vai sellainen oli kyseessä, kaada ikkunasta vettä sinne.

Yaelian kirjoitti...

Ari;olen kokeillut kaikkea,ei edes vahvat siivousaineet (valkaisuaine)auttaneet....

sirokko kirjoitti...

Uudet penkit on siistit, mutta minä kyllä tykkään noista vanhoista enemmän. Roskis sen sijaan on superhieno, siellä ei taideta sotkea graffiteillakaan..
Uh, puluja,ei.. munat äkkiä pois. Meilläkin alkaa jo olla paskaa piha täynnä vaikka niitä hätistelenkin.

Yaelian kirjoitti...

Sirokko:Minä taas tykkään noista uusista. Ja roskis,todella hyvä suunnittelu ja toivottavasti pysyvät kiiltävinä ja siisteinä!
Alan kyllä kallistua pulun munien hävittämisen puolelle...

Ciacy kirjoitti...

Olipas kivoja uudistuksia. Hienot roskiksetkin. Ehkà se on vain design, kun siinà on tuo làppà...tai sade- ja aurinkosuoja....tai just kuten epàilit, suurien roskiksien ànkeàmisen esto.
Minà tàssà mietin, ettà miksi noissa kahdessa ylimmàssà tienviitassa lukee israeli ja alimmassa israel? Ehkà sinà et ole kiinnittànyt edes huomiota siihen, kun luet noita hassuja kirjaimia, mutta minà jàin ihmettelemààn :-o

MaaMaa kirjoitti...

Pulunpoikaset on vielä niin rumiakin ... :/
Saiskohan noista millasen munakkaan ... :D :D

...vaikka eihän sitä kai oikeasti raaski; säälin kastematojakin ...

Hienoa kaupunkikuvaa ja kivoja uudistuksia.
Täällä kaikki roskikset on myös tollaisia ettei mahdu isoja roskia sinne tunkemaan...kotitalousjäte pitää nimittäin laittaa maksulliseen roskapussiin ja jättää oman taloyhtiön jäteastiaan; niin verotus toimii..

Mukavaa viikonloppua sinne teille <3