tiistai 31. tammikuuta 2012

Rakennuksia

Tälläkin viikolla on satanut;tänään tosin on ollut kuivaa. Niin kaun kun on talvisen tuntuista nautin!Kävelin muutama päivä sitten alueella,jossa tuon puutarha-alueen tilalla oli ennen parkkipaikkoja.Nyt ovat autot maan alla. Taustalla on remontissa oleva Mann-auditorium-konserttihalli.
Puutarha-alueen vasemmalla puolella on äskettäin kalliin remontin läpikäynyt Habima-teatteri.
 Ja maanantai-iltapäivänä olin Herzliyan kaupungissa,ja  ohitin entisen kotitaloni,jossa asuin eksän kanssa ennen Venezuelaan menoa.Asuimme 15. kerrroksessa ,joka oikeastaan on 10.kerros,mutta ensimmäisen kerroksen alla on 5 kerrosta toimistoja ja kauppakeskusta.Tuolta oli hyvät näkymät....

14 kommenttia:

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Upea kerrostalo! Voin vain kuvitella minkälaiset maisemat sieltä avautuvat. Nauti sadepäivistä! Mua huolestuttaa, kun meillä ei tule vettä. Kohta on vedensäännöstely taas edessä.

Yaelian kirjoitti...

Johanna:Tuolta oli tosiaankin upeat näkymät ja oli kivaa,kun oli kauppoja (esim,supermarketti)heti alakerrassa,tosi kätevää. Tuo vedensäännöstely on tuttua täälläkin ,toivottavasti saatte sadetta!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Siellä israelissa on valtavan hienoja ratkaisuja, arkkitehtoonisesti, ympäröllisesti, olen ymmärtänyt...

Olipa korkea talo..
Mua taitaisi huimata yläkerroksissa..

Onko sinusta Israelilaiset paljon erilaisia verrattuna suomalaisiin? Ovatko he kaikki juutalaisia yleensä?
Viisauita?

lepis kirjoitti...

Hieno kattopuutarha!

Yaelian kirjoitti...

Hanne:niin taitaa olla,mutta Suomessa osataan tehdä tosi hyviä ratkaisuja esim, tilan suhteen,Joka metri tarkoin mietitty.Poikani paljon pienemmässä asunnossa Helsingissä on mielestäni enemmän tilaa...
Vaikeaa sanoa tuosta erilaisuudessta;ovat paljon vilkkaampia tietenkin,ja äänekkäämpiä.Täällä on juutalaisia,muslimeja ja kristittyjä ja muitakin väestöryhmiä.

Lepis:aika hieno.Ei varsinaisesti kattopuutarha(paitsi jos ajattelee,että tuo on autojen päällä;D)

Mine kirjoitti...

Meidän ensimmäinen koti Istanbulissa oli 10. kerroksessa. Sieltä näkyi makkarista Marmara-meri ja prinssisaaret ja muista ikkunoista loputtomasti kattoja. Rakastin niitä näkymiä. Lasten koulun takia oli kuitenkin muutettava. Nykyinen asunto on näkymiä lukuunottamatta paljon parempi. Eli en haikaile, en. Mitä nyt joskus:).

Eeviregina kirjoitti...

Kivan näköinen puutarha, näkyy olevan niitä mun ihannoimia kaktuksiakin.
Tuosta Israelin rakennuspiirrustuksesta sen verran, että olen aina ällistynyt uusissakin kerrostaloissa niiden sokkeloisuudesta.
Eteisiä ei ole ollenkaan, ovi aukeaa yleensä suoraan olohuoneeseen, vessan ovat aukeaa sisälle päin pikkuruisiin vessoihin joihin ei meinaa päästä sisälle ollenkaan.
Kodinhoitohuoneet ovat usein olleet sokkeloisia nurkkia, joihin ei meinaa pesukone mahtua, tai ainakaan sitä ei saa kunnolla auki!
Siskoni perheen taloa suunnittelimme kauan ja sellainen siitä tulikin mitä he halusivat.
Mua varmaan huimais noin korkeassa asunnossa, olen aika korkeanpaikan kammoinen...
Pakkasterveiset täältä Suomesta!

Yaelian kirjoitti...

Mine:Korkealta onkin tosi hyvät näkymät ja tuolla kun asuimme niin tuuletuskin oli hyvä;D Minä kaipaan tuosta lähinnä sitä ,että oli kaupungin keskellä ja kaikki lähellä.Teillä onkin nykyään ihana parveke!

Eeviregina:Tässä ihan vieressäni on kaktuspuisto,tykkäisit varmaan;D
Ja oikeassa olet;tuolla ylempänä mainitsen miten poikani ja kihlattunsa pieni asunto on niin paljon järkevämpi kuin tämä minun vähän suurempi asunto,siis mitä suunnitteluun tulee.Niitä eteisiä ei kai ole laitettu myös koska ilmasto ei sitä välttämättä vaadi,mutta viime vuosina olen kahdessa ystävien remontoimissa asunnoissa nähnyt tosi kivat eteiset-Minulla on myös eteinen,mutta se on parin metrin pituinen aivan liian kapea käytävä,eikä siihen mahdu erillistä kaappia.Siinä on sitten seinässä pitimet esim. takille tai sateenvarjolle,mutta kivempi olisi jos mahtuisi kaappi ulkovaatteille sinne.Ja tuohon pieni vessa,ovi sisäänpäin -olen monessa paikkaa törmännyt.Omani on pieni,muttei sentään niin pieni,että tulisi tuollaista ongelmaa. Kyllä vaan Suomessa on nuo asiat niin paljon paremmin suunniteltu! Minullakin on hieman korkeanpaikan kammo,mutta tuossa asunnossa ei sitä tullut,kai kun ei ollut parveketta...Huh ,teillä on kylmää! Täälläkin tänään,sadetta ja 11 astetta.Huomenna pitäisi sitten auringon taas paistaa..

arleena kirjoitti...

Viidestoista kerros olisi minulle liikaa, en uskaltaisi mennä ikkunaan. Asustelisin keskellä huonetta.

Yaelian kirjoitti...

Arleena;minulle kesti jonkun aikaa tottua,mutta sitten ei enään tuntunut tuo korkeus..

BLOGitse kirjoitti...

Siellä sataa ja täällä on sairaan hirveä pakkanen mutta aurinko paistaa, se on ihanaa!
Aloitin eilen Finelin kaloritutkailun ja aion oppia syömään PALJON kevyemmin. Tavoite on saada ainakin 3,5 miel. 5kg veke kevään aikana. Siis syömällä. Ei millään dietillä.
Vaatii kyllä uuden vaihteen asenteeseen ja ajatteluun. Ei enää niin paljon voita kuin ennen jne.
Kohta aion lähteä kauppaan ruusukaalin ja rasvattoman raejuuston hakuun! :) onneksi on lämpimiä vaatteita riittämiin eikä tarvitse juosta...

Yaelian kirjoitti...

BLOGitse;Sade loppui sitten eilen illalla,ja olisi puolestani saanut kestää pitempään.Kauheat pakkaset teillä,en lainkaan kaipaa niitä! Ja tsemppiä tuohon painonpudotukseen uusilla ruokavaliomuutoksilla,minäkin koko ajan yritän pudottaa mutta,,,,

kmsu kirjoitti...

Hienoa, kun parkkipaikan tilalle on tehty puutarha ja autoille tehty tila maan alle. Vehreitä alueita ei ole koskaan liikaa kaupungeissa.:)

Yaelian kirjoitti...

Kmsu:Täällä on muutenkin tilasta pulaa,joten tuo on tosi hyvä ratkaisu!