maanantai 30. tammikuuta 2012

Haaveiluhaaste

Leena Lumelta ja Johannalta  tuli hauska haaste ,jossa vastataan mitä ostaisi tai tekisi,jos saisi kaikki maailman rahat;5 asiaa yhteensä. Joskus olenkin leikitellyt ajatuksella,että mitä tekisin ,jos olisi hurjasti rahaa;ei nyt sentään kaikki maailman rahat,sillä sitä ei saisi ikinä tuhlatuksi.Sellaista päiväunelmointia...

1.Perustaisin Tel Avivin vierastyöläisille ja Afrikasta tulleille pakolaisille vähän samantapaisen kulttuurikeskuksen kuin Helsingin kulttuurikeskus Caisan.Tietenkin tukisin toimintaa myös rahallisesti.Perustaisin myös säätiön,jonka tarkoituksena on jakaa koulukirjoja vähävaraisille lapsille.(täällä koulukirjat ovat maksullisia). Nimittäisin itseni ehkä säätiön toimitusjohtajaksi..
Kuva netistä
2.Hemmottelisin itseäni;vaikka menemällä usein tänne rentoutumaan.

Kuva Vietnamista täältä
3.Matkustaisin ja matkustaisin,paljon! Afrikka ja Aasia on vielä näkemättä ja Etelä-Amerikkaankin olisi mukava mennä uudestaan.
Pagoda -talo Tel Avivissa.Kuva netistä
4. Ostaisin asunnon Tel Avivin keskustasta;meren ja torin läheltä. Asunnossa olisi iso parveke ja paljon,paljon säilytystilaa. Tosin kuvassa näkyvä ,Tel Avivin kauneimpiin rakennuksiin kuuluva Pagoda-talo on varattu.No haaveilla voi aina...

5.Osallistuisin kaikenlaisille mielenkiintoisille kursseille,joihin vaaditaan  paksua lompakkoa,kuten tälle unelmakurssille.

Tähän haasteeseen piti haastaa myös 5 muuta bloggaajaa,muta koska haaste on jo kiertänyt aika useassa blogissa,voi tämän haasteen tästä ottaa mukanaan..Hauska haaste!

23 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Juuri eilen illalla tutkiskelin Vietnamin matkoja ja ihailin Halong Bayta. Siinä asunnossasi olisi tietenkin kiva vierashuone meitä lukijoita varten :-)

♥ Hannele kirjoitti...

raaka-ruoka on jännää, tyttäreni osaa tehdä.

Amalia kirjoitti...

No eihän tuo talo mikään ongelma olis. Rahalla saa ja hevosella pääsee, sanotaan ;)

Hippu kirjoitti...

Ihana haaste, ja hienoja vastauksia.

Itselläni olisi varmaan aika samantapaisia unelmia, erityisesti tuo matkustaminen ja jollakin ihanalla paikalla kauniissa rakennuksessa asuminen. Tuo Pagoda-talo on kyllä ihan älyttömän kaunis!

Yaelian kirjoitti...

Allu:Vietnamiin olisi kyllä ihana päästä.Tuo lahti on tosi upean näköinen.Ja selvääkin selvempi että siellä olisi vierashuone lukijoita varten;D

Hannele:Niin onkin;ruokablogissani paljon ohjeita siitä.

Amalia:heh,olispakin niin;D

Hippu:kiitos ja kiva jos sinäkin tämän tekisit..Olisi kyllä ihanaa matkustaa ahkerasti;totuin siihen eksän kanssa ja nyt kaipaan sitä. Ja Pagoda-talo on kyllä mielettömän kaunis.Kadulta päin ei ihan noin hienoa kuvaa saa siitä otetuksi.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

OI, me voitais sitten törmätä jossain reissun päällä :) Kivoja juttuja! Ja tuollaiset kurssit kyllä olisivat mahtavia. Mutta mukavasti se aika menee tässä haaveillessakin.

pikkujutut kirjoitti...

Meistähän voisi tulla naapureita...:). Tämä tahtoisi myös matkustella nykyistä enemmän...

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, kaikki oli ihanaa, mutta saanko kysyä, että eikö Vietanmissa ole likaista? Vertaa vaikka ihanaan Suomeen, jossa minä olen ottanut kahvivedet Lapissa järvestä. Ja Sveitsissä olen myös juonut purosta vettä ylhäällä alpeilla...Luin juuri ison jutun Intian saastuneista vesistä...Toisaalta, minä voisin lähteä Afrikkaan - turvatakuilla;-)

Ensimmäinen kohta oli vaikuttavin ja aivan näen sinut säätiön toimitusjohtajana.

Onko tuo kaunis iso talo Israelista?

(Lue mitä kirjoitin tänään Susan blogiin, kun toinen myisi kalliin kivitalon pois ja lähtisi asumaan eri Euroopan maihin ja perheen Järki ei suostu. Siis Susa blogista Järjellä ja tunteella, taitaa olla edellinen postaus, se Davis -juttu.)

Leena Lumi kirjoitti...

PS. Ja kiitos, että ehdit vastata!

Yaelian kirjoitti...

Johanna:oliskin kiva törmätä jollain reissulla.Kaikenlaisilla kursseilla on kiva olla ja niistä oppii paljon,mutta jotkut ovat sikakalliita!

Pikkujutut:Se oliskin kivaa;D Matkustaminen on kyllä ihanaa!

Leena:Ehkä siellä on likaista,mutta niin oli Etelä-Amerikassakin.Mutta sen lisäksi oli tajuttoman kauniita paikkoja.Kuten tuolla Vietnamissa.Suomeenhan tulen muutenkin.Oliskin innostavaa olla sellaisen säätiön johtajana-Leena,tuo talo on ihan Tel Avivin keskustassa ja usein menen sen ohi.

sirokko kirjoitti...

Osaan hyvin kuvitella sinut avustavan kulttuurikeskuksen johtajattarena, jos sinne joskus sellainen tulee niin hae paikkaa (ei se voi olla vaikea haave toteuttaa,jospa joku paikallinen richissimo jeesaisi)
Huolisin kyllä Pagoda-talosta palasen minäkin, kattoterassikin riittäisi, on kyllä kaunis rakennus.
Haaveet on ihania, matkustaminenkin, jos ei olisi niin hirveän vaivalloista..voisipa siirtää kropankin ajatuksen voimalla :)

arleena kirjoitti...

Samaa tekisin minäkin.
Ihana kuva Vietnamista.

Susanne kirjoitti...

Ihania haaveita!
Kuva Vietnamista on uskomattoman kaunis! Kaunis on myös tuo alimman kuvan rakennus!
Oli kiva lukea sinun haaveista!:)

Nurkkalintu kirjoitti...

Toivon, että jotkut haaveistasi toteutuvat!

Ja koskapa siellä asunnossasi olisi vierashuone lukijoillesi, järjestäisit vähän väliä (siis omien matkojesi väleissä) blogiarvontoja, joiden palkintona olisi edestakainen lento Tel Aviviin =)

Irmastiina kirjoitti...

Hienot haaveet...oli mukava kuulla haaveistasi!

Yaelian kirjoitti...

Sirokko:Olisi kyllä antoisaa toimia sellaisena;D Niin,joku paikalline richissimon pitäisi tehdä suuri lahjoitus,että sellainen paikka nousisi.Ja Pagoda-talosta minullekin riittäisi pieni osa;D

Arleena:Tosi upea tosiaankin tuo kuva Vietnamista..

Susanne:Aina on kiva haaveilla:D yksi haaveeni aikoinaan toteutuikin ,kun pääsin Etelä-Amerikkaan asumaan:) Ja tuo Pagoda-talo on mielettömän upea!

Nurkkalintu:Ainahan sitä voi toivoa.Ja jos olisi kaiken maailman rahat,niin blogistien lennättäminen ei olisikaan mikään ongelma;D

Irmastiina:on mukava haaveilla:)

aimarii kirjoitti...

Niin - periaatteessa lähes kaikki on ostettavissa, kun on tarpeeksi rahaa siitä maksaa. Siis se talokin Tel Avivin keskustassa. Mielenkiintoista lukea näitä vastauksia, mihin kukin rahat laittaisi. Mulle vois tulla tenkka poo. Olen sen verran erakko, etten osaisi mielettömästi rahaa pistää mihinkään.
Tuolta jostain kommentista luin, että tykkäät katsella talvikuvia, kun siellä ei ole talvea, niin ole hyvä ja kurkista minun talvikuviani viimeisen postaukseni videolta. On hieno talvi, lunta metri ja pakkasta yli -35.

Yaelian kirjoitti...

Aimarii:Näinhän se on,mikään ei ole esteenä jos on hurjasti rahaa...Rahalla saa...Tämä on hauska haaste,ja tosiaankin on ollut mielenkiintoista lukea vastauksia:)Kiitos vinkistä,tulenkin katsomaan talvikuviasi..

Cooking Delicious Dreams kirjoitti...

Mieletön kuva Vietnamista!
Muutenkin hienoja haaveita! =)

Yaelian kirjoitti...

Cooking Delicious Dreams:Tosi hieno kuva onkin,ja olisi ihanaa päästä sitä inan oikeasti katsomaan.

kmsu kirjoitti...

Mukavia haaveita, eikä sitä koskaan tiedä jääkö kaikki vain haaveeksi vai toteutuuko vielä osa.:) Vietnamissa on kyllä niin hienon näköistä, että tekisi itsekin mieli joskus sinne päästä. Pääsiäissaaret olisi ykköshaaveena erilaisista paikoista.;) Kaikki maailman rahat olisi turhan suuri summa, mutta jo 1 miljoonalla eurolla saisi paljon kaikenlaista toteutettua. Vaikka ei minulla mitään kauhean mahdottomia haaveita olekaan. Kodin kun saisi joskus remontoitua valmiiksi asti ja pihapiirin kuntoon, ruokaa, terveyttä ja rakkautta riittäisi, niin siinä sitä jo olisi tarpeeksi.;)

Yaelian kirjoitti...

Kmsu:haaveita on kiva olla.MInulla on vuosia haaveena päästä eteläiseen Amerikkaan,ja sitten pääsin ihan asumaankin sinne! Vietnam olisi kyllöä mielenkiintoinen ja kaunis paikka nähdä.Smaoin olisi kiva nähdä Afrikka osittain. Ja miljoonakin riittäisi vaikka mihin!

MaaMaa kirjoitti...

Täähän oli kiva :)
Aina pitää olla haaveita ja suunnitelmia siltävaralta että yhtäkkiä saiskin ison tukun rahaa ... ;)