maanantai 23. helmikuuta 2009

Sade saa luonnon kukkimaan....

Eilen näin säätiedotuksesta että tänäänkin piti olla talvista, mutta aurinko onkin paistanut ja on ollut kaunista,miellyttävän viileää.Sadetta ei tänään ainakaan tänne keskeiseen Israeliin ole satanut,mutta huomasin koiraa kävellyttäessäni,mitä parin päivän sade saa aikaiseksi luonnossa kuivuuden jälkeen:keltaisia kukkia siellä sun täällä!Ihan kuin hetkessä ne ilmeentyvät sateen jälkeen! Voi kun tulisi vielä paljon sadetta!

Puistossa on myös pari puuta, joissa kauniita punaisia kukkia.En tunne puun nimeä , ja kukat ovat jo pudottamassa terälehtiään.Ehdin ottaa puun kukista kuvan ennenkuin ne kokonaan häviävät.Puun oksat ovat täysin lehdettömiä, en tiedä johtuuko se kuivuudesta vai onko puu yleensä tällainen kukkiessaan.

11 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Kaunista, niin kaunista!

Nimetön kirjoitti...

Kaunista kukkaloistoa! Alan kaipaamaan sitä jo pikkuhiljaa tännekin. Mutta eihän tässä enää pitkä aika mene, kun ensimmäiset sipulikukat alkavat kukkia.:)

Rouva Nordman kirjoitti...

Kukissa lempivärini on keltainen. Siksi tuijottelen haltioituneena ylemmän kuvan keltaista kukkaa.

Nimetön kirjoitti...

Kaunista. Ja nyt iski kevään kaipuu. Kukkii se leppäkin ennen lehtiä ja on niitä paljon muitakin. Aivan kukallisista kukkivista tulee mieleen näsiä. Näistä kotoisista vaatimattomista... ;)

Jael kirjoitti...

Tuula:Kaunista onkin, muistat varmaaan että kevät on täällä kauneinta aikaa...

Kmsu:kohtahan se kevät teillekin tulee,ihan pian on jo maaliskuu ja päivät pitenevät.

Katilein:Olikin ihanaa nähdä tänään tuolla puistossa paljon keltaisia kukkia,jotka olivat yhtäkkiä sinne ilmestyneet.

Lepis:Kiitos! Varmaan se niin onkin.Vaikka tykkään tosi paljon puista, en oikein niiden elämää tarkemmin tunne.Menin juuri uudestaan ulos ja näin,että osa puusta oli täynnä lehtiä(ilman kukkaa) ja siinä osassa missä oli kukkia, ei taas ollut lehtiä.

-S- kirjoitti...

oi olipas värikästä ja kaunista. Hyvin keväistä :D

Johki kirjoitti...

Kairossa satoi myös tänään, illalla. Täällä suurkaupungissa ei ihan ensimmäisenä huomaa sateen jälkeistä vihertymistä tai muutakaan kukkaloistoa vaan lähinnä likaisuuden ja kun p****inen vesi jää lillumaan joka puolelle. Tässä maassa mitään kaupunkia ei taida olla suunniteltu sadetta varten.

Luxorissa sataa tosi harvoin, mutta kun sataa se on monesti todella rankkaa. Vuorilta alas tulevat vedet tuhoavat voimallaan faaraoiden aikaisia monumenttejakin. Viime talvena oli taas iso sade ja voi että miten ankealta kaikki näytti. Hiekka+sade...kuvitelkaa loput.

Mutta...toki kaikkialla sadetta tarvitaan.

Marja-Leena kirjoitti...

Täällä lumen ja pakkasen keskellä voi vain haikailla tuollaisista ihanuuksista. Toisaalta kyllä ymmärrän, että kuumuuskin voi olla raskasta kestää.
Nyt kyllä olisi ihanaa pistäytyä tuollaisessa maisemassa. Meillä on nytkin -6 astetta pakkasen puolella ja lunta edelleen. Katsotaan, mitä Matin päivä lupaa. (Pitää katsoa esim. blogista
http://www.aimariih.vuodatus.net eli Pollen suuret saappaat)

Onhan neljässä vuodenajassa hyvätkin puolensa. :)

Jael kirjoitti...

-S-: eikös teilläkin just jo ala olla kevät...

Johki:Mulla on puisto heti talon takana, joten sen takia huomasin vihertymisen. Mulle kerrottiin että joskus aikaisemmin sateet tässä kaupungissa aiheutti vahinkoa tietyille alueille.Nyt se asia on korjattu, ei nouse vedet enään niin että tulee taloihin
sisälle.Mutta esim. eteläisessä Israelissa rankkasateet saavat tiet tulvimaan.

Marje-Leena: teillä on tänä vuonna ollut oikein kunnon talvi. Kyllä mäkin Helsingissä aina kovasti odotin talven keskellä kesän tuloa,on se talvi kuitenkin niin pitkä.Täällä taas kesän kuumuus saa haikailemaan kylmän ilman perään.
Toivottavasti se Matin päivä ilma on oikein mukava!

Sirokko kirjoitti...

Keltainen on kevät meillä, tai olisi jos saataisiin vaihteeksi aurinkoa, kukatkin aukeaisi.
Punainen puu näyttää 'korallipuulta'(erythrina)jota meilläkin on joissakin puutarhoissa (en tiedä suom. nimeä vaan käänsin ranskasta).

Jael kirjoitti...

Sirokko: Kiitos tiedosta.Kävin uudestaan katsomassa:osa puusta lehtien kanssa ja osa vain kukkien kanssa.Kauniita kukkia kuitenkin ovat!