perjantai 13. marraskuuta 2009

Mukava päivä kaupungilla

KUVAT 049 Tänään satoi taas pitkästä aikaa.Melkein kaksi viikkoa on ollut aika lämmintä, ainakin päivisin.Joten hieman pilvisempi ilma sateineen tekee hyvää.Puistossa huomasin,että taatelit palmussa olivat muuttuneet keltaisista tumman oranssin värisiksi,ja pian varmaankin ruskistuvat. Tekee melkein mieli ravistella palmua,jotta nuo taatelit tippuisivat,mutta nämä kuulemma saattavatkin olla koristetaatelipalmuja ,joten taidan tyytyä kaupan taateleihin…Aika nätiltä näyttää tuo palmu taateleineen.

IMG_0635 Tapasin ystävättären kaupungissa lähellä toria. Torin viereisen pääkadun yhden kaupan ikkunan olen ohittanut useita kertoja,ja nyt otin siitä kuvan;ihan tämän vihreän luomuksen takia,josta en ole varma suostuuko kukaan tuollaista pitämään…:D Kuvaan tuli samalla osa takanani ollutta katua.

KUVAT 045 Menimme lounaalle kasvisravintolaan ,lähelle torialuetta,jonne olen jo kauan halunnut mennä. Kasvisbuffet,jossa kylmiä ja lämpimiä kasvissalaatteja, pastaa, erilaisia papuja ja linssejä,vehnä-ja ohraryynisalaatteja, quinoaa, kikherneitä tahinikastikkeessa ja vaikka mitä, noin 8 euroa,ja lisää saa hakea,jos jaksaa. Tuossa edessä näkyy hurjan suuri annokseni,mutta siinä oli enimäkseen kasviksia. Ystävätär otti myös toisella lautasella ollutta kasvispiirakkaa;itse jätin sen väliin.Oli hurjan hyvää ja varmaankin tulen uudestaan.

KUVAT 047 Bussille päin kävellessä ehdin vielä ihailla näitä taloja.

Eden Teva 1 Tällä viikolla ystäväni Mary tuli takaisin Yhdysvalloista,mikä ilahdutti,sillä olin häntä jo  kaivaillut. Maryn tapasin vuoden alussa mammografiajonossa,ja vaikka ikäeroa on melkoisesti,tuli meistä hyvät ystävät. Mary asuu Connecticutissa,mutta tulee tänne talvehtimaan,ja palaa Connecticutiin,kun on taas liian lämmintä täällä;ihana järjestely! Menimme eilen  uudehkoon upeaan luomumarketiin,josta otin pari kuvaa. Tykkään ostaa pähkinöitä, ryynejä, quinoaa, kuivahedelmiä ja mausteita irtopainossa,koska näin vältän kaikenlaista turhaa paketointia, ja tässä paikassa on loistava valikoima.Pussit näitä irtotuotteita varten ovat ympäristöystävällisiä.Kaikki ei ole siellä luomua,mutta iso osa on.Tässä ylempänä 3 erilaista karpaloa:yksi makeutettu,yksi ihan naturelli ja yksi,jossa on Omega 3.Ihmettelimme, miten karpaloihin voi lisätä Omega 3-happoa…..

Eden Teva 2 Ryynejä ja riisiä luomumarketissa. Ylempänä näkyy ns.terveellisiä paistinpannuja.

41 kommenttia:

  1. Siellä paistaa aurinko, täällä on kylmää ja sikainfluenssapitoista.

    Mukava päivä sinulla! :)

    VastaaPoista
  2. Ihan super hieno tuo näyteikkunakuva heijastuksineen! Mukavaa viikonloppua Yaelian!

    VastaaPoista
  3. Sinulla on siellä ollut mukavia tapaamisia ystävien kanssa! Ja hyvää ruokaa!

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Tuure;Täälläkin on possuflunssaa,mutta se kunnon aalto on vasta edessä kun kylmenee.Päivä oli mukava,kun oli vihdoinkin vähän viileämpää.

    Susadim:Ikkuna heijastikin aika kivasti tuossa kuvassa:-)Sinullekin hyvää viikonloppua!

    Sooloilija:Oli tosi mukavia tapaamisia:-) Ja tuo kuvassa näkyvä lautasellinen oli niin täyttävä,että riitti koko päiväksi...Mukavaa viikonloppua sinullekin Sooloilija:-)

    VastaaPoista
  5. Jael, vihreän leningin ikkunassa kaunis kynttiläkrunu. Minulla melkein samanlainen, mutta ei ihan noin kruusattu.

    Possuflunssa on täyttänyt nyt päiväni, sillä Merillä on kananmuna-allergia ja vaikka ihminen on käynyt kuussa, ropkotteet viljellään edelleen kananmunassa. Meri kuuluu astmansa takia riskiryhmään, joten rokotus pitäisi ottaa. Nyt lääkärit ovat jakaantuneet kahtia. Toinen ryhmä sanoo, että Merin pitää ottaa rokotus, toinen, että rokotus on todella vaaraksi. Koko ajatus syö nyt voimiani, sillä teet niin taikka näin, kumminkin menee väärinpäin.

    Mukavaa viikonloppua, Jael!

    VastaaPoista
  6. PS. Nuo taatelit ovat nyt ihan kuin kypsät tyrnin marjat.

    VastaaPoista
  7. Ihan aurinkosia ja lämpimiä kuvia. Täällä on niin lumista jo ja pakkanen paukku kohta-7c.

    VastaaPoista
  8. Leena:Juu kattokruunu tuossa onkin komea! Tuo on kyllä aika suuri dilemma Merin suhteen. Toivottavasti löydät oikean ratkaisun.Itse taidan olla ottamatta tuota rokotetta.

    Annie:Ajattelinkin,että sinä varmaan näistä pidät;-)

    Anna;Aurinkoista mutta tänään oli pilvistäkin. Aika kylmää jo teilläpäin...

    VastaaPoista
  9. Annie:tuo puku oliskin ihan nätti,jos tuo ylimääräinen turha kangas ruusuineen otettaisiin siitä lantion kohdalta pois...

    VastaaPoista
  10. Siellä on kaikki niin runsasta, jopa kuvamasi pukukin on runsas. Kylläpä näyttää maukkaalta tuo syömäsi annos.

    VastaaPoista
  11. Hyvä että olette välttyneet tähän asti!

    Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. Meidan katu on pulollaan noita haa-ja kihlajaispukukauppoja.Kait ne kauppansa tekevat,kun kerran myydaankin.Kaunis kylla tuo vihrea puku,mutta ei minun vaatteeni.
    Taatelipalmut taallakin ovat pullolaan taateleita.Nuo puistojen palmujen taatelit eivat ole syötavia,koska niita ei oikeasti "viljella" siihen tarkoitukseen.İhan tuli nenaani mausteitten tuoksu,niin elavia kuvia olet ottanut.
    Taalla Antalyassakin isossa Migroksessa parikin tuollaista ravintolaa,missa melkempa pelkastaan on vain kasvisjuttuja.
    Myyvat taalla kerta-annoksina.Kolme eri kokoa olevaa lautasta on tarjolla.Lautaselle saa laittaa niin paljon,kuin mahtuu.Joka lautaskoolla on oma hintansa.Hintaa en muista mutta ei ole kallista.

    VastaaPoista
  13. Mielenkiintoisia nuo luomukaupat ja tajuton määrä kaikenlaista herkkua ja ryyniä isoissa astioissa. Niin erilaista, kuin tällä leveyspiirillä. Ei muuta kuin se muhkeasti koristelu "tanttu" päälle ja luomukauppaan helmat hulmuten ; ) ; ) ; )

    Mukava kaupunkikierros taas kotikulmillasi. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  14. Famu Falsetissa;aika runsasta on tarjonta tosiaankin. Ja oli ihanan maukasta;kasvisruoka on hyvää!

    Tuure;Ei täällä ole siitä vältytty,uhreja on ollut,mutta arvelen,että ilmojen kylmetessä sairastuneiden luku lisääntyy.Kivaa viikonloppua sinullekin:-)

    Sateenkaari:Onhan nuo puvut aika upeita,mutta vähän liikaa noissa ainakin oli.Mutta tykkään vähän simppelimmästä tyylistä..Ennen luulin,että nuo puiston taatelit ovat syötäviä,kunnes sanottiin joku aika sitten,että ovat vain koristeita (tosin putoavat maahan ja sotkevat..)Kasvisravintola oli ihana;pidän tuollaisista missä buffet ja voi itse ottaa.Siellä on aina täynnä,joten tietää ,että ruoka on tuoretta.Tuolla oli myös yksi hinta ja sai ottaa ison lautasen ja pienemmän lisäkkeille.

    Taru:Tuo luomukauppa on ihana,ja kaikki nuo jutut tuolla ovat niin houkuttelevan näköisiä!Se kolttu olisi ihan hyvä,jos ne ruusut ja ylimääräiset kankaat otettaisiin siitä pois;ja sitten pitäisi vielä laihtua,niin eiköhän sopisi päälle;-)

    VastaaPoista
  15. Oi että täällä on taas silmänruokaa! Kauniita taloja ja vihreä puku on upea. Koko kuva on todella kiehtova, vilshdatko sinäkin siellä ainakin kyynerpään verran?

    Ruokasi näyttää hurjan herkulliselta. Piti huutaa mieskin sitä himoitsemaan :)

    VastaaPoista
  16. Puvussa on entisaikojen tanssiaisiin kuuluvaa glamouria.
    Salaatti näyttää herkulliselta, pidän tuollaisista ateriasalaateista.

    VastaaPoista
  17. Kuvissasi on vaikka mitä upeaa ja kaunista. Mielenkiintoisessa paikassa asut.
    Kiva oli päästä mukaasi kaupungille!:)

    VastaaPoista
  18. Meilla on Ramat Ganissa myos tuollainen luomumarket. Siella on kiva kayda. Tyylikkaasti sisustettu, eika kovin kalliskaan (paitsi lihaosasto). Aina sielta jotain tarttuu mukaan. Teimme myos jasenkortin, jolla saa 5% alennusta kaikesta.

    VastaaPoista
  19. Katilein:Juu minun sininen käsivarsi siellä vilahtaa;D Kuvasta tuli tosiaankin jännä,pitää kai mennä kuvaamaan lisää näyteikkunoita kun niistä tulee tuollaisia;-) Ja tuo ruoka oli hurjan hyvää!

    Arleena:Tuo puku on melkein nätimpi kuvassa kuin oikeasti,siinä oli hurjan leveät helmat..
    Minäkin pidän tuollaisista salaattiaterioista,jossa saa itse valita mitä laittaa.

    Susanne;kiitos:-)

    Anu:Mullakin on se kortti,ja tuo on hyvä ketju kun saa kaikista ostoksista sen 5 % .Ja tosi tyylikkään näköinen on tämä uusikin kauppa Gan HaIrissa.

    VastaaPoista
  20. Olipa kivaaa taas kayda "sinun kanssa" kaupungilla ;). Mukavaa, kun otat kuvia ymparistosta. Se on vahan kuin paasisi kaymaan siella.

    VastaaPoista
  21. Voi mitä ihania herkkuja! Tuollaiseen kauppaan kun pääsisin, niin menisin varmasti sekaisin ostamisen riemusta :)

    VastaaPoista
  22. Taateliaika parhaimmillaan, ovat todella herkullisia..
    Vihreä leninki menisi täällä heti kaupaksi,mitä enemmän krumeluureja sen parempi :) Itse ensimmäiseksi repisin ruusuhärpäkkeen irti.
    Karpaloita?! Siis niitä viljellään siellä, ei kai voi luonnonvaraisena kasvaa? Ja vielä kolmea eri lajia, aika outoa....

    VastaaPoista
  23. Tuula:Olisi niin kivaa jos pääsisit täällä käymään taas...

    Lepis;Tuo ja monet tuontapaiset kaupat ovat kyllä hurjan houkuttelevia ja niissä voi viettää paljon aikaa ihan vain tutkimiseen;-)

    Sirokko;Minä en niistä krumeluureista välitä lainkaan, mutta näköjään on monta jotka tykkäävät. Karpalot taitavat olla tuontitavaraa,ja vaihtoehtoja on yleensä monta:ei makeutettuja, sokerilla makeutettuja, omenamehulla makeutettuja , suuria, pieniä, ja sitten nuo Omega 3-pitoiset,joita en tajua ollenkaan, miten ihmeessä sellaista on niihin lisätty....

    VastaaPoista
  24. aaah, osaan kuvitella tuon maustekaupan viettelevan tuoksun...
    Vihreasta mekosta: naetko koskaan kenenkaan missaan kayttavan noita ylipursuavan koristeellisia vaatteita?
    Mina tuntisin itseni joulukuuseksi tuollainen paalla! :-)

    VastaaPoista
  25. BLOGitse:Tuo kauppa on kyllä ihana!
    Siis en todellakaan ole koskaan ollut sellaisessa tilaisuudessa,missä jollain olisi tuollainen kermakakku ollut päällään,mutta pakkohan sellaisia on olla,kun niitä kerran myydään;-)

    VastaaPoista
  26. oh, gick du till café birenbaum??? jag älskar det stället och går dit väldigt ofta när jag är i tel aviv. deras tårtor är också helt fantastiska!

    VastaaPoista
  27. Sara:Ja, Cafe Birenbaum;har många gånger gått förbi och velat äta där,men igår var det första gången. Jättegott och kommer säkert att gå dit på nytt:-)

    VastaaPoista
  28. Tuollaisia taatelipalmuja oli hotellimme pihassa tosi paljon. Usein mietin, että olivatko aamiaisella tarjotut taatelit omaa tuotantoa - en tiennytkään, että niitä on koristepalmuinakin.

    Kiitos kun otit mukaan päiväkävelylle!

    Iloista viikonloppua
    Heljä

    VastaaPoista
  29. Heljä:Kai noita voi syödäkin,mutta eivät ole hyviä kuten kaupasta ostetut.Kokeilin kerran silloin kuin olivat viellä keltaisessa vaiheessa.
    Iloista viikonloppua myös teillepäin:-)

    VastaaPoista
  30. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  31. Apuaaah, voi kun saisi tuon kaupan tänne tai tuon kasvisravintolan. Ihan näköistä ruokaa! :)

    VastaaPoista
  32. Norppa Noora:Tuo kauppa on ihana,mutta luin juuri että Ruohonjuuri oli uudistunut aika kivasti.Tosin ei siellä ihan niin suuret valikoimat ole kuin tuossa kuvaamassani kaupassa. Ruoka tuossa kasvisravintolassa oli niin hyvää:-)

    VastaaPoista
  33. Ei oikein minun makuuni tuo puku...

    VastaaPoista
  34. VihreätNiityt:No tuo yläosa on aika nätti,mutta en kyllä tuollaista koskaan päälleni laittaisi....


    Hannele:mulla oli kamala nälkä ja söion ihan kaiken! Mutta siinä oli salaatteja ja ituja ja ryynejä,joten ihan ok.Ja koko päivänä ei enään sen jälkeen ollutkaan nälkä...

    VastaaPoista
  35. Minusta tuo sininen asu on kaunis! Yläosa on tosin liian paljastava minun makuuni tai siis lähinnä itseni päälle laitettavaksi. Mutta ihana se on silti!

    Tuo sinun kasvislautasesi näyttää herkulliselta! Rakastan mm. herneitä ja kaikkia papuja ja tykkään myös joistakin miedoista kastikkeista/kuorrukkeista. Syön muuten tässä samalla perunamuussia ja sienikastiketta plus tietty salaattia.

    Rakastan buffeteissa syömistä, kun silloin voi kokeilla kaikkea uutta.

    VastaaPoista
  36. hehe...mua alkoi naurattamaan kun kerroit ettà siellà sataa. Ootko huomannut, ettà aina kun minà mainitsen blogissa jotakin sateesta ja sinà kàyt kommentoimassa ettà toivot sateita sinnekin niin sateethan sinne tulee, hihih! Ens kerralla ku sateita sinne kaipailet niin ei muuta ku toiveita mun blogiin, heh ;)

    VastaaPoista
  37. Elegia:Olis se mekko ihan nätti ilman niitä extra juttuja,tykkään sen yläosasta.Kasvislautanen oli tosi hyvä ja täyttävä,ei todellakaan jaksanut täyttää sitä uudelleen,niin riittoisaa olivat nuo salaatit ja pavut. Mäkin rakastan buffetteja;kaipaan edelleenkin maailman ihaninta kiinalaista buffetia Miamissa,jossa ateria maksoi vain 7 taalaa (vuonna 2006)

    -S-:täytyy kai sitten tosiaankin tulla aina sitten sulle kommentoimaan kun täällä ei sada..;D

    VastaaPoista
  38. Voisi työkaerit vähän mykistyä, jos tuossa vihreässä lumouksessa astuisi työpaikalle joku kaunis päivä ;D

    Nuo ruoka-annokset näyttää super herkullisille!! lähdenkin tästä lounasta syömään samantien, kun tuli niin kova nälkä!

    VastaaPoista
  39. Minäkin haluaisin Maryn tyyliin talvehtia....

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...