sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Silmänruokaa


Klik klik kuvat suuremmaksi
Melkein viikon nestekuurin jälkeen kävelin tänään lounasaikaan kaupungilla ja katse kääntyi melkein automaattisesti herkkujen suuntaan,kuten tähän belgialaista suklaata myyvän kaupan näyteikkunaan..

tai tähän leipomon ikkunaan....

mutta loppujen lopuksi kuitenkin teki mieli jotain kevyempää ja suuntasin lempifalafelipaikkaani. Falaffel on täällä luomua ,ja pitaleipä on täysjyvää

Paikan paras juttu on nämä kastikkeet ,joita saa laittaa sekaan niin paljon kuin haluaa

Kevyen nestekuurin jälkeen ei kuitenkaan tehnyt mieli aika tuhtia falaffeliannosta,vaan salaatteja,kastikkeita ja pari falaffelia joukkoon,nam!


Täällä muuten on edelleenkin tosi lämmintä päivisin,yöllä sen sijaan on kylmää.Kun yhdessä osaa maapalloa on äärimmäiset olosuhteet,sama juttu on muuallakin,mutta päinvastoin.Tänne on huomisen jälkeen taas tulossa viileämpää,joten ehkä kylmässä Euroopassa alkaa helpottaa?

42 kommenttia:

  1. Täälläpäin Eurooppaa helpannut! Muuten vain kaamos-tai-mikä-lie-väsy on iskenyt! 3 viikon pakkasjakso kai uuvutti.
    Olisit nyt palan sitä belgialaista ; )

    VastaaPoista
  2. Sulle kävi hyvin kun voitit suklaakiusauksen. Meikämantalla ei tänään yhtä hyvä tuuri, kun kotona sattui olemaan Fazerin sininen... ääh. Mutta hyvää oli:)

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköinen falafel-annos! Tietää mitä meillä syödään tänään :D Voi kun odotan kevättä ja lämpöä, ja sitä että taas voi syödä kurkkuja ja muita kesän kotimaisia vihanneksia.

    VastaaPoista
  4. Taru, olin viime viikolla muutamana päivänä tyystin poikki. Sen täytyy johtua kovasta pakkasesta ja siitä kun se sitten helpottaa.

    Rita, minullakaan ei ole mitään Jaelmaista tahdonvoimaa...

    Jael, nestepaastoa ja belgialaisten suklaiden ohi kävelyä...oletko sinä avarudesta;-)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen annos tosiaan ja mikä valinnan mahdollisuus!
    Meille muuten tuli ne kylmät päivät, alle 10 astetta päivälläkin, keskiosissa maata satelee lunta, meidänkin vuorella varmaan jos ei paistaisi aurinko :(

    VastaaPoista
  6. Olimme perheen kanssa Tel Avivissa joulukuussa Hanukan aikoihin. Ostimme Falafelit juuri tuosta paikasta. Eikös olekin tuo aika lähellä Dizengoff Centeriä?

    Ikävä sinne...

    Muuten osaatko sanoa mikä se rytmikäs musiikki (kappale) oli joka kuului niihin aikoihin melkein joka (vaate-, karkki-...)kaupassa? Yhtenäkin ilta kuulin saman jumputuksen kolmessa liikkeessä ja vielä seuraavana päivänä lentokentän kosmetiikkaosastolla. Jäi mietityttämään, onkohan joku paikallinen hitti.

    VastaaPoista
  7. Taru;hyvä kun on lauheampaa,ja olisi hyvä jos olisi sielläkin,missä kylmyys ja lumi on pistänyt paikat täyteen kaaokseen.3 viikkoa pakkasta on kyllä aika hurjaa!

    Rita;Jotenkuten tuon nestekuurin jälkeen ei nyt just tällä hetkellä tee mieli edes suklaata...Fasun sininen maistui vielä vähän aikaa sitten,kun sain Suomesta tuliaisia...

    Aletheia;tuossa paikassa on falaffeli tosi hyvää ja luomua ja käyttävät myös hyvälaatuista rypsiöljyä.Toivottavasti se kevät teille pian tulee...

    Leena:Tuo katu,joka on yksi Tel Avivin pääkaduista,on täynnä suklaapuoteja,jossa myydään hienoja konvehteja,katua kutsutaankin joskus suklaakaduksi. Ei ainakaan tänään tehnyt mieli ja nestepaasto teki hyvää,on ihanan kevyt olo!

    Sirokko:tuolla ne kastikkeissa onkin paljon valinnanvaraa. Aika kylmää teilläkin,mutta asuessani pohjoisessa oli sielläkin aika kylmmä,vuoristoisella alueella kun oli.

    Gabrielle:Kiva kun kommentoit.Tuo paikka ei ole kaukana Disengoff Centeristä, se on Even Gvirol-kadulla,ihan vastapäätä Rabin aukiota.Ehdottomasti lempifalafelipaikkani!Mikäköhän se kappale voisikaan olla,pitää pitää korvat auki,ei nyt tule mitään mieleen.

    VastaaPoista
  8. Herkullinen annos ja olipa tahdonvoimaa ohittaa nuo kaupat.
    Meillä +3 ja sataa, toissapäivänä vielä -9 ja lunta. Kiitos (ja anteeksi) jos sää siirtyy ;o)))

    Heljä

    VastaaPoista
  9. Ruokaa meikäläisen makuun! Jes.

    Hävyttömän vetävän näköisiä herkkukauppoja!

    Kummallisesti iski pakkasmasennus tai jotain, joten toivotaan parempaa joka suuntaan ;)

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköistä. Falafel on lempiruokaani, teen sitä kotonakin. Kun on vähän aikaa elänyt terveesti, ei tosiaan tee edes mieli epäterveellisiä "herkkuja".

    VastaaPoista
  11. Heljä:No teillä on jo parempaan suuntaan menossa jos on plussa-asteita:-)Ihan tyytyväinen olen,jos vähän talvisempaa tulee välillä...

    Lepis:Hyvää oli tosiaankin ja värikästä:-)Täällä on aika hyvän näköisiä herkkukauppoja,pitää olla aika paljon tahdonvoimaa,että pystyy ne ohittamaan;-)Teilläkin taitaa olla nyt vähän lauhempaa:-)

    Annie:Rakastan falafelia,mutta aika paljon kaloreita siinä on,joten vaan joskus...Täällä sitä on joka kulmassa, niin ei viitsi kotona tehdä.SUomessa kyllä tein kotona.Totta on,ei tee mieli mitään kauhean rasvaisia herkkuja kun on tottunut syömään kevyesti.

    VastaaPoista
  12. Falafel-paikkaa vastapäätä taisi olla jonkinlainen aukio. Siinä (kuvasi) tiskin oikealla puolella oli pari istumapaikkaa.

    Siitä musiikista vielä, se oli jonkinlaista technoa, pitkälle konemaista. Lapsetkin vielä muistelevat DC:n sen tahdisssa tanssivaa myyjää. Oli jännä tunnelma, kuin eri maailma, mutta olihan se Suomeen verrattuna.

    Olin lukenut blogistasi Tel Avivista ennen matkaamme. Kävimme mm. Jaffa- ja Karmeltoreilla, olivat kivasti erityylisiä.
    On aina kiva lukea blogistasi millainen sää siellä on...

    VastaaPoista
  13. Kirjoitin vahingossa anonyyminä edellisen kommenttini :)

    VastaaPoista
  14. Ompa herkullisen nakoinen ja siisti falafelpaikka.

    VastaaPoista
  15. Gabrielle;se on Rabin-aukio.Tuolla on falaffeli luomua,ja muutenkin tosi hyvää,niin että jos falafelille,niin that's the place! En osaa kyllä yhtään neuvoa sen musiikin suhteen...Kiva jos blogistani on löytynyt jotain vinkkejä matkoihinne:-)

    VastaaPoista
  16. Kaunista herkullisen näköistä leipää.

    VastaaPoista
  17. Herkullinen annos.Falafelit ovat tosi hyvia.
    Mina ihastelen taalla kanssa aina suklaapuoteja.Hyvin harvoin niista tulee ostettua.
    Meilla kanssa ovat paivat olleet lampimia,mutta yöt aika kylmia.Sateita on luvassa talle viikolle.

    VastaaPoista
  18. Täällä ainakin jo helpotti tosiaan, pakkasta on enää inhimilliset muutama aste:)

    VastaaPoista
  19. Herkkuja ja houkutuksia on joskus vaikea vastustaa. Selvisit hienosti, mutta niistä voi nauttia herkullisina kuvinakin.

    VastaaPoista
  20. Herkullisen näköistä tuo falafel.

    VastaaPoista
  21. Juuri tänään oli tarkoitus tehdä falafeleja, mutta olen kipeänä eikä mikään maistu. Ihana tuo suklaaputiikki (ja niin kipeänä harvoin on, etteikö suklaa maistuisi :)) Israel ei ole koskaan ollut matkailulistallani, mutta nykyään on, kiitos sinun blogisi!

    VastaaPoista
  22. Hannele:niin onkin:-)

    Sateenkaari;Falafel on tosiaankin hyvää,ultimatiivista pikaruokaa! Suklaapuodit ovat visuaalisesti kivan näköisiä,mutta tulee ostettua korkeintaan lahjaksi jollekin niistä.Nyt huomisesta alkaen alkaa taas tulla viileämpää ilmaa tännekin.

    Inkivääri:Onneksi teillä helpotti,pakkanen kesti tosiaankin liian kauan.

    Arleena:Niin onkin,niitä voi ihailla ilman että ostaa,etenkin nätit suklaapuodit...

    Allu:se oli hyvää!

    Susadim:hoidappa itseäsi että paranet pian..Kivasti sanottu:-)

    VastaaPoista
  23. Anu:Tosi siisti onkin ,aina,ja falafeli on tuolla ihanaa,jos olet joskus Even Gvirolilla aukiota vastapäätä,niin siinä näkyy Falafel Organi,suosittelen...

    VastaaPoista
  24. Leonidaksen suklaa on parasta :) äiti toi kerran Brysselistä työmatkalta monta boksia sellaisia pralineita, suklaakuorisia, missä oli esim. melonikreemiä sisällä. Se oli tosi hyvää!

    Mun täytyy tunnustaa etten oikein tiedä mitä on falafel. Onko ne semmoisia kasvispihvejä joissa on leivitetty kuori?

    Ruoka näytti hyvältä:) Ja täällä on edelleen hirmu kylmä!! Huomiseksi on luvattu -16. Onneksi ei enää -20. Hampaat kun kalisee muutenkin, nyt on huisin jännittävää kun hain ekaan kesätyöpaikkaan :)

    VastaaPoista
  25. Falafelit ovat minustakin tosi maittavia. Niitä vain nykyisin on harvemmin myynnissä missään täällä meillä. Joulusuklaat on syöty. Nyt on muutaman päivän ollut Geisha-patukka jääkaapissa. Pitäisköhän hakea, kun nyt muistui mieleen?
    :-) Hesassa pakkaset jatkuvat.

    VastaaPoista
  26. Boutique Central on kyllä Israelin paras leipomo!

    VastaaPoista
  27. Tuure:Olen joskus maistanut Leonidaksen suklaata ja hyvää olikin.Falafel on kikherneistä tehty pallero,joka uppopaistetaan öljyssä ,jolloin siihen tulee rapea kuori.Hyvää on,jos joskus näet, maista...Onnea kesätyöpaikan suhteen,arvaanko oikein että se liittyy kirjallisuuteen jotenkuten?

    Marja-Leena;niin ovatkin hyviä:-) Geisha on kyllä niin hyvää suklaata,ettei mulla kauan siellä jääkaapissa pysyisi;-) Huh,aika kireää on siis pakkanen edelleenkin Helsingissä!

    Maailmanmatkaaja:Varmaankin on niitä parhaimpia täälläpäin...

    VastaaPoista
  28. Ensivisiitillä täällä. Löysin blogisi Leena Lumin ja Tarun blogien kautta. Pidän tavastasi kirjoittaa sekä nautin kuvien katselusta, elämänmakuista, ihanaa ja kiinnostavaa!
    Elämäni parasta falafelia olen syönyt - ehkä hieman yllättäen - Italian Bolognassa :)

    VastaaPoista
  29. Lumiomena;kiva kun kävit ja kiitos kehuista:-) Falafelia saa vähän joka paikasta ympäri maailmaa,jossain se on parempaa ja jossain vähemmän parempaa. Vähän aikaa sitten maistoin falafelia,johon oli lisätty munakoisoa,siis palleroihin,ei toiminut lainkaan....

    VastaaPoista
  30. oi kun saiskin oikeeta, hyvaa falafelia!!! nam!
    suklaa onneksi himottaa vain pala kerrallaan silloin talloin...

    Saa. Taalla paivalla just abbout +20 ja aamulla oli klo 6 kieppeilla +15 - lampimampaa kuin viime vuonna samaan aikaan!

    VastaaPoista
  31. Herkullisen näköiset kuvat!
    Pakkanen tosiaan helpotti täällä, nyt -6°C. Tuntuu lämpimälle näiden kireiden pakkasten jälkeen:)

    VastaaPoista
  32. BLOGitse;eikös teillä saa falaffelia`? Teillä se kai tehdäänkin härkäpavuista..Suklaaseen voi tulla kamala himo,mutta kerran olin suklaalakossa 3kk,ja heti ensimmäisen palan jälkeen teki mieli lisää...

    Tuure:-)

    VastaaPoista
  33. EEeeeepiiiistäääää, "falafelit luomua ja pita täysjyvää". *huoh* :)
    Taidanpa alkaa katsoa lentoja siihen suuntaan..

    VastaaPoista
  34. I've been wanting to try that organic felafel place, how was it?

    VastaaPoista
  35. lääh nyt tuli ihan karmea nälkä noista falafel-annoskuvista! Mahtavan herkullisen näköisiä!

    Hieno juttu, että pystyit pitämään nestekuuria; vois tehdä hyvää itse kullekin (ainakin kun kohta pitää olla pikineissä julkisesti! ;))

    Nämä sääjutut on kyllä uskomattomia! Ääripäissä molemmin puolin maapalloa. Ihmekös tulee kovaa!! ;)

    VastaaPoista
  36. Noora:joo on tosi mukavaa kun saa falafelia luomunakin ja vielä ne ihanat kastikkeet.

    Robin:You should try that falafel place,it is very clean and the falafel is tasty,and you get iti in wholewheat pita bread.And those sauces are super yummy!Absolutely my favourite for falaffel!

    MaaMaa:Falafel on kyllä ultimatiivista pikaruokaa! Sääolosuhteet on kyllä aika kummalliset tänä vuonna,teillä oli extreme kylmää ja täälläkin on edelleen ihan ihmeellisen lämmin talvi.

    VastaaPoista
  37. Voi näitä kaikkia ihania herkkuja. Mieluusti söisin tuollaisen falaffeliannoksen.

    VastaaPoista
  38. Ai, että noita herkkuja! Vaikea olisi vastustaa... Hyvännäköinen on falaffeliannoskin. Ihanan runsas kastiketarjonta!:)

    Täällä onneksi pakkanen jo helpotti. Nyt mittari sehlaa nollan ja viiden pakkasasteen väliä. Ilma on tosi kosteaa. Liki ympäri vuorokauden on kauhea sumu. Autolla ei ole kauhean mukava ajella. Ilmojen lauhtuminen sai aikaan jonkin ihme reaktionkin. Eilen ulkona haisi mahdottomasti ihan kissan pissalle, mihin tahansa sitä menikin. Tuo ilmassa oleva kosteus varmaankin sen sai aikaiseksi. Ei kai kissatkaan niin ehtiväisiä ole...;)

    VastaaPoista
  39. Unelma;on tosi hyvää ,etenkin tuossa paikassa!

    Kmsu:Aika hassua että haisi tuolla tavoin,mutta mistaakseni aina lumien sulaessa tulevat ne sen alla olevat jätökset esille ja ne voivatkin haista. Toivottavasti hajuhaitat menevät pian ohitse!
    Tuossa falaffelipaikassa on luomufalaffelin lisäksi tosi ihana tuo kastiketarjonta,ovat huippuhyviä!

    Tuula:totta on!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...