tiistai 5. tammikuuta 2010

Välillä talvista,välillä kesäistä...


Eilen iltapäivällä kävin ystävän kanssa uudessa museossa,joka sijaitsee Tel Avivin vanhassa kaupungintalossa sekä siihen rakennetussa,uudessa lisäosassa.Museo kertoo Tel Avivin historiasta ja ensimmäinen näyttely koostuu kaupunkilaisten lähettämistä vanhoista valokuvista,jotka on jaettu ryhmiin aiheen mukaan.Vanhat valokuvat ovat ihastuttavia! Monet siellä olevista valokuvista olivat peräisin 20-30 -ja 40-luvulta. Museon alakerroksen lattia oli tehty vanhoista asunnoista kerätyistä lattialaatoista,jotka oli yhdistetty.Asuinkin kerran asunnossa,jossa oli ruskehtavia ,kuvioituja lattialaattoja.

Talon vanhemman osan parvekkeeltä näkyy tämä aukio,jonka kautta vein poikaani  tarhaan aamuisin 80-luvulla.Silloin tuon uuden ruman suihkulammikon tilalla oli ihana mosaiikkinen,sininen mitä kaunein suihkulähde. Viime vuonna aukiota uudistettiin,ja samalla kaunis suihkulähde muutettiin tällaiseksi,eikä aavistustakaan,mitä tapahtui sille kauniille mosaiikkiselle vanhalle lähteelle. 

Löysin netistä kuvan vanhasta vesilähteestä.

Museon uudemman osan  parvekkeelta näkyy eilinen ilma,aika pilvistä,mutta tälle viikolle onkin sitten luvattu harvinaisen lämmintä.

Näin lämmintä oli yhtenä päivänä viime viikolla,kun veljeni vielä oli täällä.Istuimme rantatuolilla ja oli ihan kesäistä.Loppuviikosta täälläpäin sitten on taas tällaista.Itse kyllä haluiaisin edes jonkinlaisen talven;tänä vuonna on tähän asti tullut ihan mukavasti sateita edellisiin talviin verrattuna, mutta on ollut niin lämmintä,että en kertaakaan ole lämmitystä tarvinnut. Eilen museossa näin vanhoja kuvia Tel Avivista vuodelta 1950,silloin täällä oli lunta!

Viime viikolla rannalla...

40 kommenttia:

  1. Oi varmasti ihana katsella vanhoja valokuvia menneiltä ajoilta, varsinkin jos niistä tunnistaa paikkoja :)
    Tuollaiset mosaiikkilattiat ovat niin kauniita, ja ihanan viileitä kuumalla ilmalla. Nyt jos ois täällä tuollaiset, niin pitäis pitää moonbootseja sisälläkin ;D

    Ihana rantakuva!! En malta enää odottamaan, että pääsen biitsille! Reilu pari viikkoa vielä!!

    Haliterkut ♥

    VastaaPoista
  2. hahah, minakin kavin museossa joulukuun lopussa, nykytaidetta oopperatalossa...kuvia tulee joskus (ulkopuolelta tosin, sisallahan ei saa kuvata).

    Saasta. Taallakin on ollut oudon lamminta. Paivalla yli 20 ja aurinko hymyilee. Tosin ennen joulua oli kylma hiekkainen tuuli pidemman aikaa. Mutta nyt on sellainen fiilis, etta joko talvi meni. Saas nahda!

    Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
  3. Voi taivas miten kauniita kaakeleita! Ja miten hyvin nuo kaikki erilaiset laatat sopiikaan yhteen.

    Vanhojen valokuvien äärellä viipyilee pitkään, niistä jotenkin huokuu tunnelmaakin erilailla ja on niin paljon tutkittavaa ja mietittävää.

    VastaaPoista
  4. MaaMaa:Siellä oli 2 kerroksessa niitä vanhoja valokuvia ja vietin niitä katsellessa aika pitkän ajan,sen verran kiehtovia olivat, samoin kun näkymät paikoista,jotka ovat muuttuneet. Silloin kun asuin tuollaisilla laatoilla varustetussa asunnosssa,en niistä kauheasti välittänyt,mutta nyt ne ovat mielestäni ihan nätit. Sen vanhan vesilähteen poistaminen vaan harmittaa,siinä oli superkaunis sinisävyinen mosaiikkipaloista tehty suihkuallas.Ihanaa,kun pääsette kohta taas Karibian lämpöön:-)

    BLOGitse:Ei kai tuollakaan olisi saanut kuvata, mutta otin kuvan lattiasta eikä kukaan huomannut;-)Täälläkin ilmat ovat kummasti vaihdelleet, ei oikein välillä tiedä onko talvi vai kesä....

    Susadim:Yhdessä nuo laatat näyttääkin ihan taideteokselta!Ne vanhat kuvat olivat kyllä ihastuttavia!

    VastaaPoista
  5. Nuo laatat ovat aivan ihania, ja loistava idea yhdistää niitä! <3 Pistän korvan taakse tuon idean, meillähän on talo maalla siellä naapurimaassa, että jos sinne joskus. Nyt sen on juuri appiukko remontoinut, ja sinne on pistetty ihan hirveitä upouusia laattoja, joiden väreistä (mm. porsaanpunainen) ja materiaalista tulee ihan 80-luku mieleen. Grr. Enkä edes tiennyt, että jossain päin maailmaa vielä tehdään ja myydään oliivinvihreitä vessanpönttöjä ja käsialtaita. Olin kuolla kun näin, mutta lahjahevosen suuhun ei katsella. Valitettavasti.

    VastaaPoista
  6. visst är det förvirrande, vädret.. har du besök från finland? google translator gör i vanlig ordning inte det bästa jobbet!

    VastaaPoista
  7. Maiku:Tosi kivan näköiset onkin yhdessä,hyvin on osattu yhdistää.Huh, porsaanpunaiset lattialaattoja,ei ihan ihanalta kuulosta;-) Toivottavasti saat sitten itse tehtyä siellä jotain muutoksia..

    Sara;ja en dag sommar, nästä dagen vinter...jag hade min bror här under julen, fast han och sin fru inte bodde hos mig.

    VastaaPoista
  8. Katsoin ensin, että onpas nätti tilkkutäkki. Upeita kaakeleita! Kummallista, miten vanha kaunis pitää tuhota, suihkulähteet, vanhat talot. Luin juuri teoksen, jossa kerrotaan Helsingin vanhojen talojen tuhoamisesta (Hesarissa julkaistuja juttuja). Itketti, kun katseli tätä hävitysvimmaa. Jos sota tai aika ei hävitä, niin ihminen.

    VastaaPoista
  9. Täälläkin upea auringonpaiste, mutta harvinaisen kylmä (täkäläisittäin) eli -2!
    Mukavaa tiistain jatkoa.
    Heljä

    VastaaPoista
  10. Minä kyllä ihan mielelläni luopuisin vanhoista pilkullisista lattioistani, ovat tosi hirveät. Mutta siis nuo ovat kauniita laattoja, hieno idea yhdistellä ne museossa lattiaksi.
    Harmi sille suihkulähteelle, modernia laitetaan tilalle joka paikassa, vailla mielikuvitusta, liekö se sitten olevinaan siistimpää ja selkeämpää.

    VastaaPoista
  11. Villiviini;nuo kaakelit ovatkin nättejä ja yhdessä tosi hyvän näköiset.Harmillista kun tuhotaan niin paljon vanhoja taloja,jotka ovat nykypäivän taloja paljon kauniimmat. Helsingissä tosiaankin on paljon tuhottu vanhoja rakennuksia,äitini asui yhdessä niissä lapsena ja aina ihmetteli miten kaunis talo tuhottiin ja ruma laatikko tuli tilalle.

    Rouva H;täällä alkaa nyt lämmetä,viikonloppua kohden.Toivottavasti sen jälkeen taas tulee vähän talvista.Hyvää tiistaipäivän loppua sinullekin.

    Sirokko:Ihan samaa haluan minä,sillä minullakin on mustapilkkuiset lattialaatat,joista en todellakaan pidä.Olisi kai pitänyt vaihtaa ne ennen kuin tähän asuntoon muutin,ennenkuin oli kaappeja ja huonekaluja.Tosiaankin suren sitä suihkulähdettä,se oli niin kaunis! Ja tuo nykyinen ei minkään näköinen!

    VastaaPoista
  12. Laatoista piti jotain sanoa, mutta sitten unohtui: Minä... Hyvä, Jael♥

    VastaaPoista
  13. No onpas teillä erilaisia ilmoja kuin täällä meillä!

    Mielikuvitusta kiehtovat laattayhdistelmät tuossa ekassa kuvassasi. Niitä voisi jäädä katselemaan pitkäksi aikaa mietteliäänä :)

    VastaaPoista
  14. Jännä miten tuollainen kaakelisekoitus voi kuitenkin olla jotenkin niin harmoninen. Onpas teillä lämmintä.

    VastaaPoista
  15. Tilkkutàkkià minàkin ensin sinun ajattelin esittelevàn. Kaunista tilkkutàkkià. Jospas se vanha suihkulàhde on nyt koristamassa jonkun yksityisen pihaa. Ei kait sità roskikseenkaan ole rahdattu. Tààllà pakkasta n 20, siis eroa muutama kymmenen astetta. Silti en just nyt vaihtaisi, on tààllà niin kaunista.

    VastaaPoista
  16. Jessus, mita laattoja! Tahtoo heti. Putkiremontti Suomessa lahestyy ja nyt voisi tuollaisia lattiaan laitattaa. Mutta taalta ei vaan loydy, ainakaan meidan perakylasta...Italialaista marmoria se olla pitaa ja jarkyttavissa mintunvihreissa, vaaleanpunaisissa ja persikan savyissa...just kuten Maiku totesi.

    VastaaPoista
  17. Jotenkin nyt tykkäisin sikäläisistä keleistä....
    ... ja noista lattialaatoista....
    ... ja merimaisemasta =)

    VastaaPoista
  18. Leena:-)

    Rita;olinkin ihan innostunut kun näin ne laatat! Tänne onkin tulossa harvinaisen lämmintä loppuviikoksi,lauantaina pitäisi olla 26 astetta! Kuulemma tammikuussa näin lämmintä vain kymmenen vuoden välein.
    Ja muualla maailmassa taas ennätystalvi! Huh,on kyllä eroa teidän ja meidän lämpötiloissa!

    Allu:Harmoninen,vaikka ovat niin erilaisia nuo laatat. Lämmintä on,nyt illalla tosin 16 astetta.

    Lissu;tuo vanhan suihkulähteen mosaiikkitaulut ja itse lähde olivat kuuluisan edesmenneen taiteilijan käsialaa.Ehkä hänen perheensä sai ne.

    Pikkujutut:Jeps,aika jännät ovat nuo kaakelit! Täälläkin uusissa asunnoissa marmori-tai kivilattioita,vaaleita yleensä,mutta tuollaisia kamalia pastelleja en ole nähnyt mitä teilläpäin näkyy olevan...

    Nurkkalintu:-) Varmaankin olisi kiva sieltä pakkasen kourista päästä lämpöön...

    VastaaPoista
  19. Vanhan kauniin suihkulähteen tilalle oli valittu moderni. Tuohon historialliseen ympäristöön ehdottomasti vanha olisi ollut sopivampi.
    Synkkääkin taivasta siellä näköjään on. Lunta on tänä talvena tullut jonnekkin aivan yllätyksenä ja se on saanut monia ongelmia aikaan, vaan ei sinne.
    Täällä on ihana valkeus.

    VastaaPoista
  20. Justiinsa lahetin Jonatanille viestia ja kerroin, etta taalla on 23 astetta pakkasta ja pahempaa on tiedossa loppuviikosta ja kyselin, etta onkos siella teilla lomalaisilla nyt lamminta... No sinun kuvista naenkin, etta ainakin vahan lampimammalta nayttaa ;D.

    VastaaPoista
  21. Arleena;pidinkin paljon enemmän tuosta kauniista sinisävyisestä suihkulähteestä,joka tosiaankin sopi sinne paremmin.On täällä välillä ihan harmaan synkkääkin,mutta kovin harvoin. Uutisista näin miten paljon lunta on sellaisissakin paikoissa,missä sitä ei normaalisti noin ole. Viikon lumisää olisi mukavaa täälläkin..

    Tuula,Ai nyt he ovat jo täällä.Tännehän on viikonlopuksi luvattu oikein rantailmoja,joten Jonatan varmaankin nauttii täällä olostaan:-)

    VastaaPoista
  22. Ihania värejä ja eksotiikkaa postauksesi pullollaan! Täältä ovat väri kadonneet; valkoista ja harmaata.....!
    Tuonne piitsille kun pääsisin, miksei voi olla tyytyväinen kulloiseenkin olotilaan, vaan aina haikailee jotain muuta? Sitä tässä nyt vain omalta kohdaltani mietin, kun tämä talvi jo vähän tuntuu tylsältä = )

    VastaaPoista
  23. Taru:Täällä kyllä värejä tosiaankin riittää ympäri vuoden.Mutta eikö ole hassua,että sieltä kaipaat lämpöön ja minä taas vaihtaisin viíkoksi tämän lämmön lumiseen maisemaan. Oikein hyvää loppiaista sinulle!

    VastaaPoista
  24. Vanhat valokuvat on hienoja, paras, jos tietää, ketä on, pitäisi kirjoittaa nimet..

    VastaaPoista
  25. The weather was glorious last weekend, wasn't it? We were at the beach too.

    What musuem did you visit, it sounds interesting.

    VastaaPoista
  26. Kaunis on laatoista tehty lattia!
    Vanhat valokuvat on minustakin ihastuttavia.
    Meillä täällä pakkanen paukkuu ja taitaa vielä kiristyä yön aikana.

    VastaaPoista
  27. It looks interesting and the weather just fine!

    VastaaPoista
  28. Hannele;näyttelyn vanhat valokuvat olivat hyviä koska niistä näki paikkoja jotka ovat muuttuneet tai joita ei enään ole.

    Robin:The weather was glorious indeed,and now it is so again(although as I told you, I prefer winter...)The museum is the new one that is in the old City Hall of Tel Aviv in Kikar Bialik. They have now an exhibition of old photographs sent by people,very interesting!.And one can also see Disengoff's old office just like it was in his days.

    Susanne;Kauniisti tosiaankin osattu yhdistää vanhoja laattoja. Koko Euroopassa pakkanen paukkuu ja täällä on hellesäät päivisin!

    Phivos:The exhibition was very interesting,and the weather is very summerlike ,although it is supposed to be winter.I wonder if you have the same weather now in Cyprus....

    VastaaPoista
  29. Täälläkin on jännä säälmiö, mutta positiivinen: lumi! En muista nähneeni näin monta pakkaspäivää talven aikana. Kivaa. Huomenna alkaa koulu, mikäs siinä, mutta kylmä ilma ajaa käyttämään ratikkaa eikä omia jalkoja koulumatkoissa...

    Jännä tuo suihkulähdejuttu. Olisi kivaa jos Suomessakin olisi enemmän suihkulähteitä, mutta kai niiden kunnossapito on kallista sääolosuhteiden takia.

    VastaaPoista
  30. Tuure:Mukavaa kun tykkäät tuosta ilmasta juuri nyt,olisikin kiva tulla käymään kun on paljon lunta.Noita suihkulähteitä ei kauheasti ole Helsingissä kai juuri sääolosuhteiden takia.

    VastaaPoista
  31. Godmorgon.
    Förstår inte så mycket finska. Men jag kan se på dina bilder iallafall.
    Härligt det ser ut.
    Kramen från ett kallt Norge. 23 minus idag bara. Igår 30 minus...
    Synnöve.

    VastaaPoista
  32. Hej Synnöve och jag antar att du förstår svenska.Trevligt att du kommenterade här:-) Så kallt ni har! Kramen från Israel till dig!

    VastaaPoista
  33. THANK YOU!
    for supporting me in my struggle for achieving justice for my rights to my pictures. RESPECT!
    KIITOS!

    VastaaPoista
  34. Looks like a tropical paradise to me... It's hard to imagine, since we just got another inch or two of snow this morning!

    VastaaPoista
  35. vilukissan korviin tuollainen lämpö kuulostaa ihanalta, vaikka ymmärränkin, että kasvien ja luonnon kannalta vesisateita ja talvea tarvitaan. meillä taas ollut ihmeellisen kylmää poikkeuksellisen lämpimän syksyn jälkeen. paikalliset vähän pelkäsivätkin syksyllä kylmää talvea, ja nythän täällä satelee lunta jatkuvasti joka puolella, paitsi madridissa.

    hienon näköinen oli tuo aiempi suihkulähde! turun tauti yltää siis jo sinne asti..

    VastaaPoista
  36. BLOGitse:-)

    Hannah;It has been really unusually warm here lately...

    Juanita:Kun koko Eurooppa on lumen alla on täällä taas epätavallisen lämmintä päivisin,illalla tosin on aika viileää.Ai Turussakin hävitettiin vanha vesilähde...sääli!

    VastaaPoista
  37. Yew, we have the almost the same weather, although now is started to be cold especially at nights!

    VastaaPoista
  38. Phivos:here too the last few nights have veen quite cold,but the days,real summer weather!

    VastaaPoista
  39. Ihana LATTIA! maksaisn maltaista tuollaisesta! Suomessa ei ole kivoja vanhoja laattoja. Tylsää vaaleansinistä ja beessiä vain. Ulkomaiden purkutaloissa näkee aina!

    VastaaPoista
  40. EilenTänäänHuomenna:Aika jännästi tosiaankin yhdistetty tuossa erilaisia laattoja. Ei täälläkään tuollaisia enään käytetä,mutta vanhoissa asuinnoissa voi tuollaisia olla.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...