maanantai 15. maaliskuuta 2010

Jerusalemissa

Vieraitteni täällä ollessa piti tietysti matkata myös Jerusalemiin,ja niinpä menimmekin sinne tasan viikko sitten.Yllä olevassa kuvassa on kollaasi armenialaisesta ihanasta keramiikasta:ystävät ostivat joitakin kippoja ja minäkin yhden pienen. Minut näkeekin tuossa keskellä kuvaa ottamassa...Kuvaa klikkaamalla näkyvät ihanat astiat paremmin. Jerusalemiin otin myös Bambi-koiran,sillä en löytänyt sille päiväksi hoitopaikkaa,kun päätimme lähteä Jerusalemiin.Bambihan on pieni helposti kuljetettava koira, ja sillä on oma koiran kantokassi,jonka sivuilla verkkomainen kangas,josta se pystyy näkemään ympäristöään.Matka kimppataksilla sujuikin ihan hyvin,ja matkasimme Jerusalemin vanhaan kaupunkiin kävellen.Kimppataksi toikin meidät vain lyhyen kävelymatkan päähän.
Ystävät halusivat nähdä Pyhän Haudan kirkon,ja minä jäin Bambin kanssa aukion reunalle odottelemaan siksi aikaa.Pian tulikin eräs kauppias äkäisenä ilmoittamaan,että siellä ei saa olla koiran kanssa,koska kyseessä on pyhä paikka. Laitoinkin Bambin kantokassiinsa,mutta pian tuli poliisi ajamaan minut sieltä ulos! Oli se mokoma kauppias mennyt kantelemaan,että olin siellä koiran kanssa! Vaikka se oli siinä kassissa.
Jouduin odottelemaan heitä sitten koko alueen ulkopuolella,josta tämäkin kuva on otettu. Kävelimme vanhassa kaupungissa,ja hämmästyin Bambin aiheuttamista reaktioista arabipuolella. Ehkä he eivät ole tottuneet koiriin siellä,mutta pikkuista Bambia tuijotettiin ja pelättiinkin kuin  jotain Marsista tullutta olentoa. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt sellaiseen. Yksi äiti tosin pyysi ,että antaisin hänen lapsensa taputella koiraaa,mutta lapsikin pelkäsi  Bambia.
Tullessamme sitten näille kujille,eli Via Dolorosalle,meidän perässämme tuli joukko varhaisteinejä,jotka rupesivat hieman härnäämään. Yksi yritti vetää Bambin hännästä,toinen yritti irroittaa hihnan,ja lopuksi yksi pojista potkaisi Bambia,jonka jälkeen he juoksivat kovaa pois..Olimme järkyttyneitä,mutta onneksi potku ei ollut kova,ja Bambi selvisi pienellä säikytyksellä.                             
Ressukka,se taisi olla aika järkyttynyt itsekin.  Se riitti meille,ja lähdimme siltä alueelta pois.
Seuraava etappi oli Itkumuuri.Tosin minä olin ihan sivulla,sillä kassissa olevan Bambin vuoksi en päässyt alueelle;ystävät kävivät siellä katsomassa.Takana näkyy El Aqsa-moskeijan kultainen kupoli.Kiersimme vielä vanhan kaupungin juutalaiskorttelin,jossa Bambi sai rapsutuksia  eräältä papparaiselta,ja sieltä sitten lähdimme lounaalle vanhan kaupungin ulkopuolelle.Opin tästä,että ainakaan Jerusalemiin ei ole fiksua ottaa koira mukaan. Tel Aviv on niin koiraystävällinen,etten osannut odottaa ihan tuollaista kokemusta muualla.

32 kommenttia:

 1. Bambi-parka! Outoa käytöstä noilta teineiltä. Höh.

  Mutta tosi hauska sensijaan on tuo eka kuva. Hyvä otos!

  VastaaPoista
 2. Erittäin onnistunut tuo eka kuva!!!

  Jael, tulin niin vihaiseksi tuosta koiravihamielisyydestä siellä Jerusalemissa, että minua ei sinne saa enää pienet villihevosetkaan.

  Tämä edellä mainittu ei koske sinun keittiötäsi;-)

  VastaaPoista
 3. Loistava lautaskollaasi ja sinä siellä keskellä olet ihan top :) Tykkään noista tuon tyylisistä lautasista, vaikka niissä välillä vähän turismin makua onkin.

  Kurjaa tuo Bambin kohtelu, varsinkin tuo teinien käytös vaikutti ihan pöyristyttävältä.

  VastaaPoista
 4. SusuPetal:Onneksi selvittiin vain säikäytyksellä.,olisi voinut käydä köpelösti jos potku olisi ollut kova.Aika jännästi tuli tosiaankin kun kuvan otti peilin kautta..;-)

  Leena:Ovat aika hyvän näköisiä nuo armenialaiset keramiikat.Leena,tuota vihamielisyyttä oli vain Jerusalemin vanhassa kaupungissa arabipuolella,ei muualla. Taitaa koira siellä olla vähän ei toivottu juttu.

  Susadim:Kiitos:-)Ostin pikkuisen lautasen,jossa oli vähän mustikkaa muistuttava kuvio,ja se sininen värikin on kaunis.Olimme kyllä hetken ihan shokissa sen potkun jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Olipas tyhmiä teinejä! Ottaa vihaksi.

  Ylimmästä kuvasta en edes huomannut että kyseessä ei ollut yksi kuva ennen kuin luin niin:--D

  Jerusalem on varmasti mielenkiintoinen kaupunki. Kunpa joskus pääsisin käymään siellä! EIkö Jerusalemissa ole jokin maailman suurimmista taidekokoelmista? Oliko se Israel-museo?

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Onpas upea taulu siinä ekan kuvan keskellä. :-)

  VastaaPoista
 7. Tuure:olivat ne tosiaankin tyhmiä!Jerusalem on tosiaankin kiinnostava kaupunki,ja ehdimme nähdä vain pikkuruisen osan kaikesta,koska aikaa ei ollut tarpeeksi.Israel museossa on tosiaankin mahtavat kokoelmat.

  Allu:-)

  VastaaPoista
 8. Kiitos mielenkiintoisista kuvista.Tuo lautasmaalaus on aivan samalaista,mita taalla meilla.
  Ymmarran arabien kayttaytymisen koiraa kohtaan,koska ovat muslimeja,ja koira ei heilla ole kotielain,mutta etta muutkin kohtelivat noin kurjasti.

  VastaaPoista
 9. Hauska kuva tuo ylimmäinen kuva, hieno peili :D Muutenkin hienoja kuvia, nyt näkee oikein isonakin.
  Outoa käytöstä siellä koiraa kohtaan. Kaikki arabit eivät tosiaan tykkää koirista, monet pelkää eivätkä tule edes lähelle. Mutta sitten on noita ajattelemattomia pojankoltiaisia, jotka tyhmyyttään kiusaavat - niin koiria kuin naisiakin. Minun koirani meinasi kerran yhden pistellä poskiinsa, onneksi sain pideltyä kiinni, teki kyllä mieli päästää vapaaksi ja antaa maistaa... on sentään iso koira mutta kun on hihnassa niin eivät pelkää.

  VastaaPoista
 10. Voi Bambi pien! Reppanaa syrjitään. Yllättävää.

  Hienoja astioita.

  VastaaPoista
 11. Sateenkaari:Jerusalemissa nuo lautaset ovat yleensä armenialaisten tuotoksia.Ajattelinkin siellä vanhan kaupungin kujilla,että eivät ole tottuneet koiriin.Muilla kuin muslimialueilla, ja pyhillä paikoilla Bambiin suhtauduttiin ihan normaalisti.

  Sirokko:Kiitos:-)Muutin blogipohjan,koska edellisessä pohjassa tilaa oli vähemmän kuville ja ne eivät aina näkyneet kokonaisina.Niitä appelsiinipuita sivuilla tosin jäin vähän kaipaamaan. Oli kyllä aika hämmentävää arabipuolella se tuijotus ja pelkokin,kun on kyse ihan pienestä koirasta.Selvästi huomasi,että ei olla totuttu.Hih,onneksi ei koirasi pistänyt sitä pojankoltiaista suuhunsa:D

  Lepis:Olihan se syrjintä aika ylllättävää.Onneksi omassa asuinympäristössäni asiat ovat toisin.

  VastaaPoista
 12. Eläinvihamielisiä löytyy ihan joka paikasta! Joka maasta, joka kolkasta. Eri asia on törmääkö heihin joka paikassa. Nyt satuitte kohdalle, harmi. Vihaiseksi tulin minäkin.

  **

  Blogipohjasta: nyt on hyvä kun kuvat näkyvät kokonaisina. Minulla on sama ongelma: pieni ja keskikok. kuva vielä mahtuvat, mutta usein kun laitan suuri-koon, ei kuva näykään kokonaan, reunoista jää usein pois jotain.
  Joten; mikä pohjamalli tämä on?

  VastaaPoista
 13. Soolis:Harmi tosiaankin,että sellaisiin törmättiin.Mutta onneksi potku ei ollut kova:-)

  Ohjeet blogipohjan tekoon löytyvät täältä http://www.threecolumnblogger.com/
  Aika helppoa.Ensin pitää pohja muuttaa minima stretch leftyksi,ja sitten se ohjeiden mukaan muutetaan 3-palstaiseksi. Selkeät ohjeet tuolla.Sitten muutin vielä vähän marginaaleja,jotta saan kuvat kokonaan näkyviin,tai melkein kokonaaan.

  VastaaPoista
 14. Aah ja oih, minun lempikaupunkini.Mutta senhän jo tiedätkin :).

  Tyhmää käytöstä pojilta, todella tyhmää.

  VastaaPoista
 15. Järkyttävää, että varhaisteinit alkavat koiraa kiusaamaan! Siinä vasta olisi poliisin paikka ollut! MURH!

  Upeita kuvia kyllä Jerusalemista ja tuo kollaasi näyttää ihan yhtenäiselle keramiikkaseinälle ensisilmäyksellä! Tosi hieno!!
  Jerusalem on meidän matkalistalla! Ehkä parin vuoden sisään tullaan! :)

  VastaaPoista
 16. Voi kauheaa, millaista kohtelua Bambi sai. Todella ikävää! :-(

  Kuvat ovat kuitenkin kivoja ja varsinkin tuo eka on hieno. Kauniin sinistä keramiikkaa.

  Olen muuten vihdoinkin opetellut käyttämään sitä neuvomaasi PhotoScapea, ja se on aika näppärä, kun sillä voi tehdä noita kollaasijuttujakin. Aluksi se tuntui vähän hankalalta, kun en ollut käyttänyt mitään kuvaohjelmaa aiemmin, mutta aika äkkiä sen oppi. Kiitos vaan kovasti vinkistä!

  VastaaPoista
 17. Olipa outoa koiravihamielisyytta!!!
  En ole tuollaiseen taalla juutalaisasuinalueella tormannyt.Meidan asuinalueellakin on paljon ihmisia koirien kanssa liikkeella ja poikani juoksee aina niita silittamaan.Mina tietysti perassa ja kysyn jos voi silittaa...
  Eika tullut mieleen,ettei uskonnollisiin kohteisiin saa vieda koiraa...No,itella ei ole koiraa,joten ei ole kokemusta...
  Olisitte poikenneet kahville,kun nain lahella olette olleet....

  VastaaPoista
 18. Voi ei! Bambi parka.
  Arabeille koira on saastainen.
  Tai oli.
  Nykyaan yha useammalla on koiria eli kylla suhtautuminen on muuttunut mutta aina loytyy niita jotka elavat eilisessa...

  BLOGitse

  VastaaPoista
 19. Pikkujutut;Tuonhan minä muistinkin;-)Olivat kyllä aika ajattelemattomia ja tyhmiä poikia.Karkuun menivät lujaa...

  MaaMaa:Kaikki tapahtui niin äkkiä.,Ystäväni lähti juoksemaan poikien perään,mutta luovutti pian.Kiitos,noista armenialaisista lautasista saakin aikaiseksi hyvän kollaasin:-) Toivottavasti sitten tulette tänne joku kerta ja voidaan vaikka tavata:-)

  Hippu:Mutta onneksi tosiaankin ei pahemmin käynyt.
  Se photoscape on tosiaankin erittäin monipuolinen ja kuitenkin helppokäyttöinen ohjelma.Kiva kun vinkistäni oli hyötyä:-)

  LIsay:Ainoastaan arabialueella oli tuollainen suhtautuminen,juutalaiskorttelissa tultiin paijaamaan.Näköjään myös vanhan kaupungin muihin,juutalaisiin ja kristillisiin pyhiin kohteisiin,ei koiraa voi viedä vaikka olisi kassissa.Oliskin ollut kiva poiketa kahvilla ja tavata,ehkä sitten joku toinen kerta,,,,

  BLOGitse;Tiedän kyllä että pidetään saastaisena,samoin taitaa olla ultraortodoksien parissa täällä.Jotenkuten kuvittelin että näin 2010-luvulla......

  VastaaPoista
 20. Todella upeita astioita! Siellä päin käytetään paljon rohkeammin värejä ja kuvioita kuin täällä.:)

  No, onpa ihmeellisen koiravastaista! Ja vielä potkimaan tullaan! Onneksi Bambiin ei kuitenkaan sattunut.<3 Kyllä olisi oksat pois, jos meidän poikia joku tulisi potkimaan!

  VastaaPoista
 21. Kmsu:Nuo astiat ovat tosi kauniisti kuvioitu,etenkin se sininen sävy on ihana!
  Olimme kyllä aika shokissa sen jälkeen ja sitten pihisin jonkun aikaa vihoissani,ja oli niiden poikien onni,että pääsivät pakoon.....

  VastaaPoista
 22. Nuo armenialaiset keramiikkalautaset ovat kauniita. Ajattelin heti lautaskollaasia seinälle.

  Liittyykö koira-asia jotenkin uskonnollisiin perinteisiin.
  Vanhaa historiaa Jerusalmissa löytyy, onneksi, vielä paljon. Toivottavasti se myös säilyy.

  VastaaPoista
 23. Hei, pakko kommentoida tuota Bambin kohtelua. Ei uskoisi, että Jerusalemin arabit pelkäisivät pientä koiraa, ei ainakaan se poika (n.8v.) joka ratsasti autotiellä hevosella ilman satulaa täyttä ravia ohitsemme. Siinä olin kyllä itse jännityksessä!

  Kokemukseni mukaan temppelialueen muslimien alueella on levotonta. Minua ainakin siellä pelotti, niin meluisaa ja riitaisaa oli käydessämme joulukuussa.

  VastaaPoista
 24. stackars bambi...har också gjort det misstaget med bones några gånger.
  jag tycker själv att det är för spänt i gamla staden i jerusalem för att kunna njuta av denna magiska plats. tänk då på alla stackars hundar...

  VastaaPoista
 25. Erityisesti jos siellä asuisin niin en uskaltaisi ajatella, että "kun eletään 2010..." Viimeaikoina kun on tuntunut, että ihmiset ei viisastu yhtään.:/ Itsekin ensin ajattelin ettet varmaan tiennyt, mutta hyvä ettei pahemmin käynyt.
  Ensimmäistä kertaa törmäsin blogeihisi, todella mielemkiintoisia!

  VastaaPoista
 26. Arleena:Ne lautaset ovat tosiaankin kauniita,ja niistä saisi kivan kollaasin seinälle.Koira on ei-haluttu olio jossain kulttuureissa,ja näköjään sen vuoksi oli tällaista kohtelua.

  Anonyymi:Oli kyllä tosin hämmästyttävää,millaisen reaktion pieni koira sai aikaiseksi. Olimme siellä Temppeliaukion lähettyvillä, ja oli kyllä ihan ok,mutta nythän siellä on taas levotonta,ja en veisi vieraitani sinne.Olen nähnyt tuolla tavoin ilman satulaa ratsastavia poikia myös Jaffasssa.

  Sara:Du har rätt,just nu är det jättespänt där. Det var nog ganska livligt och oroligt,och fast mina gäster tycte om vad de såg där,var de mycket lättnade när vi lämnade gamla stan.

  Anonyymi:Kiva kun tulit tänne;-) Niinhän se taitaa olla,että ihmiset eivät viisastu,ainakaan suurin osa...Mutta ajattelin,että pieni koira,ja jos se vielä on siinä kantokassissaan,niin ei varmaan ole ongelma.Väärässä olin...

  VastaaPoista
 27. Olen todella pahoillani Bambin saamasta huonosta kohtelusta, - ja tietenkin samalla myös sinun!
  Ihan kiukustuin tässä :(
  Halit ja rapsutukset Bambille.

  VastaaPoista
 28. Nurkkalintu:Kiitos sinulle! Olen iloinen,että ei käynyt pahemmin.Kiitos rapsutuksista,sanoo häntäänsä heiluttava Bambi:D

  VastaaPoista
 29. Voi Bambia, tosi ikavaa tollanen kohtelu :(

  Kauniita kuvia, jonain paivana makin paasen sinne. :)

  VastaaPoista
 30. Kokeilen uudelleen kommentoida..jos tama tulee kahteen kertaan, olen pahoillani..

  Voi Bambia, tosi ikavaa tuollainen kaytos ja kohtelu :(

  Kauniita kuvia Yaelian, jonain paivana makin paasen viela sinne! ;)

  VastaaPoista
 31. Ai nyt vasta huomasin etta sulla on tarkastus kaytossa! Anteeksi kun sekoilen taalla. Laitatko vaan yhden kommenttini nakyville.
  Toivottavasti et ole saanut mitaan ilkeita kommentteja ja sen takia otit tuon kayttoon...
  Ihanaa kun mulla on kone mika toimii nopeesti ja paasen nyt naihin pop-up lootiikiin helposti! :)
  Hvyaa viikonloppua ystava!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...