sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kuumaa ja aavikkotuulta

Viime viikolla saimme taas joko nauttia  tai kärsiä kuumasta ,kuivasta aavikkotuulesta,sharavista(arabiaksi hamsin).Taivas oli enimmäkseen harmaa ja lämpötila kohosi 35 asteen tienoille. Koska tuuli tuo mukanaan hiekkapölyä, tuntuu ilma tavallista raskaammalta,ja astamaatikkojen onkin hyvä silloin välttää liiallista ulkonaoloa. Lämmin ilma sai ihmiset,etenkin nuoret,  valtaamaan Tel Avivin ranta-alueet. Itse en lainkaan pidä tästä sääilmiöstä,ja sen aiheuttama kuumuus on minulle kärsimystä,mutta toinen täällä vierailleista ystävistäni nautti kuumuudesta onnellisena,kun taas toinen ystävä kärsi siitä kuten minä.
   Iltapäivällä näytti tältä....
Torstai-iltana näytti tältä auringonlaskun aikaan
Oli kuumaa......ja nyt huomenna taas pitäisi olla samoin,huh! Rakkaalla lapsella,eli tuulella, on muuten monta nimeä,joita voi lukea täältä.

38 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Ihania kuvia, ihan valtaa matkakuume.

lepis kirjoitti...

Uuden-Seelannin eteläsaarella tuulee sellainen tuuli talvisin, joka tekee mummot hupsahtaneiksi. Toivottavasti teidän tuulella ei ole samoja vaikutuksia ;) Lämpö kuulostaisi ihanalta!

Komeat värit se on saanut aikaiseksi.

Satu kirjoitti...

Kiitos kuvista! Nämä ovat varmaan ihan jokapäiväisiä näkymiä sinulle, mutta täältä koto-Suomesta katsottuna näkymät ovat hurjan erilaisia ja eksoottisia. :-)

Onpa lämmintä siellä - minä kyllä tykkäisin! 40 astettakaan ei ole vielä liikaa...

Tuosta pölystä muuten tuli mieleeni, että tuleeko sitä sisätiloihinkin? Intiassa pölyn (rakennus- yms. pölyn) takia kun saa olla jatkuvasti siivoamassa! Ikkunat ja muut luukut eivät kyllä taida olla hirveän tiiviitä siellä.

Nimetön kirjoitti...

Voi täältä käsin tuo lämpö ja aurinko kuulostavat ihanilta, mutta voisi olla että hiekkapöly ei sitten enää paikan päällä viehättäisikään... Meillä pakkasta tällä hetkellä -8 astetta eli vielä saamme kevättä odotella...

Maya kirjoitti...

yksi sana:KAUNISTA <3

Jael kirjoitti...

Helena;toivottavasti saat matkakuumeen parannettua;-)

Lepis;no minut tuo lämpötuuli saa vähän sekavaksi ainakin:D Naureskelimme ystävien kanssa,että olemmme yin ja yang tyyppejä;yhdet pitävät viileästä,toiset kuumasta.

Hippu:Voin kuvitella,että juuri nyt lumen keskellä katsottuna tämä näyttää eksoottiselta.Jos ikkunat ovat auki,niin sitä hiekkapölyä voi kyllä tulla sisäänkin.Ikkunat kyllä pitävät sen pölyn poissa aika hyvin,mutta mulla on pakko aina olla ikkunat auki,tai tulen hulluksi...

Marke:Jotkut pitävät kovin lämpimästä,minä taas Välimeren talvesta. Hiekkapöly tuntuu huonolta lähinnä kun on kyse ihmisistä,joilla hengitysteiden ongelmia.

Marizu:-)

anumorchy kirjoitti...

Polya joka paikassa, uffff! Eipa kannata siivota. Olen miettinyt ison parvekkeeni pesua jo pitkaan.Eipa taida toteutua tallakaan viikolla. Lakasen vaan isommat kasat keskelta.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ehkä minustakin olisi vähän liian kuumaa..24 ois sopiva...

Kaunis taivas noissa iltakuvissa...
On varmaan ollut alussa aikalaista sopeutumista sinne...=)

SusuPetal kirjoitti...

Upean värinen taivas. 35 on ehkä hieman liian kuumaa makuuni, mutta joskus sitä sietää.
Emiraateissa koin joskus hiekkatuulen, Saharasta lähtöisin.

Jael kirjoitti...

Anu:Juu pölyä on paljon.Ajattelin aloittaa ikkunoitten pesun,mutta eihän siitä vielä tule mitään....

Hanne:VÄhän yli 20 astetta on tosiaankin paras lämpötila!

SusuPetal;Taivas oli tosiaankin upean värinen auringon laskiessa viime viime viikolla.Saharasta lähtöisin on tämäkin tuuli...

kte kirjoitti...

Mun pitäis oikeastaan olla jo nukkumassa, mutta täällä mä vaan ranta-alueilla nautiskelen.. onpa ihania varsinkin nuo alemmat kuvat!

Sooloilija kirjoitti...

Voi hurja mitä kelejä teillä! Illalla kyllä tosi kaunista!

Sateenkaari kirjoitti...

Upeita kuvia.Varsinkin nuo iltakuvat.
Taalla kesalla tuuli kaantyy valilla tulemaan Afrikasta.Silloin on alyttöman kuuma ja kuiva ilma.Myös hiekkaa tulee tuulen mukana valilla.Kestaa kerrallaan pari kolme paivaa.

sirokko kirjoitti...

Kääk! Meilläkin on kesäisin noita pinkkejä päiviä, kaunista ja kuumaa. Tällä kertaa tuo tuuli ei ainakaan tullut meidän puoleisesta Saharasta, täällä on nimittäin tosi kylmä ja vettä on satanut jo yli viikon pötköön, jos olisi ollut hiekkaa ilmassa niin olisi satanut kuravelliä.. Kiitos muuten linkistä, olenkin kaivannut tuommoista tuulikoostetta ettei aina tarvitsisi erikseen hakea.

Sirokko jatkaa kirjoitti...

Nyt vasta huomasin tuon Lepiksen mainitseman hupsahtaneiden mummojen tuulen.. heh.. millähän lailla.. Minä saan päänsärkyä heti kun kuuma tuuli nousee Saharasta, kyllä siinäkin vähän hupsahtaa..

-S- kirjoitti...

Toooosi upeita kuvia. Nàyttàà aivan kuin olisi kuvankàsittelyohjelmalla vaihtanut valkoiset pilvet punaisiksi tai jotain, hih! Todella kaunis ilta siellà ollut :D

sarapirat kirjoitti...

ja herregud vilket abrubt slut på vintern. undrar om det kommer att bli kallt igen? knappast...fin är du? med blommor i håret i alla fall!

Allu kirjoitti...

Onpas komea taivas!!! Lähetäpäs muutama lämpöaste tänne, täällä niitä tarvittaisiin.

Wanha kirjoitti...

Kaunista ja pikkaisen liian kummaa minullekin :)

pikkujutut kirjoitti...

Minä nautin...ja odotan sitten sitä työurakkaa mikä tulee parvekkeiden ja ikkunoiden pesusta.Tarttee varmaan hankkia siivooja :).

Mutta lenkillä en tykkää yhtään, viime viikon olin kuin pystyyn kuollut.Tänään meillä hieman raikkaampaa ja helpompaa hölkkäillä.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

En tykkää saunastakaan :)
Kauniita kuvia.

MaaMaa kirjoitti...

Voin kuvitella että tuollainen kuumuus ja tunkkainen ilma ei kyllä ole nautintoa, mutta aivan MAHTAVA iltarusko!!

Jael kirjoitti...

Kte:Aika kivasti tuli tuon iltaruskon värit noihin kuviin;-)

Soolis:Joo nämä ilmat ovat tyypillisiä vuodenaikojen vaihteluiden aikaan,mutta tänä vuonna ovat tulleet etuajassa ja liian usein.

Sateenkaari:Mielenkiintoista,että tämä ilmiö on teillä kesällä.Täällähän sitä on kevään lisäksi syksyllä.

Sirokko:meillekin saisi tulla sitä sadetta,kasvit osoittavat jo kuivumisen merkkejä.Taivas oli ihanan värinen tosiaankin viime torstaina, kun oli ulkona ihan mielettömän kuumaa ja kuivaa. Itse saan siitä jos en hupsahtaneen niin täysin latistuneen ja voimattoman olon.

-S-;ihan oikeasti olivat noin, ei tarvinnut pilviä käsitellä;-) Tällaisia sääilmiöitä on aina vuodenaikojen vaihteessa, kaunista ja kuumaa.

Sara:Det blev faktiskt fort sommar....jag är inte ännu färdig för det, vill ha mer vinter! Ja ,det är jag där med blommorna i håret...

Allu;komea oli.Mielelläni lähettäisin,kylmää ilmaa vastaan;-)

Kenza:kuumaa on liiaksi tuossa minullekin....

Pikkujutut;Toinen ystävistäni nautti siitä kovasti.Itse lähinnä kärsin.Tänään taas kuumaa,mutta onneksi myös vähän tuulee.Jätin ikkunat auki ja hiekkaa on sisällä,tietty...

Hannele;minäkään en ole saunaihminen!

MaaMaa:Jotkut tykkää kuumuudesta,jotkut ei,mutta tuollainen on kyllä vähän liian kuumaa,etenkin kun oikeastaan pitäisi vielä olla viileää.Huomenna kuulemmma normalisoituu.Tosi kaunis oli se iltarusko:-)

pilvikki kirjoitti...

Hiekkatuuli kuulostaa kamalalta, kameran kanssa olisi pienoisessa pulassa!
Ja aika kuuma, mutta näillä leveyspiireillä kinoksien keskellä tuokin astemäärä menisi ihan kevyesti.

Koitahan kestää, äläkä niele liikaa hiekkaa = )

Onnea uusille sivuille, appelsiinit vaihtoivat paikkaa.

BLOGitse kirjoitti...

Taallakin hiekkatuuli oli mutta meni jo! Onneksi. Tuollaiset paivat ovat yhta tuskaa ja ainakin mina pysyttelen sisatiloissa.

Terveiset ihanasta Casasta!
Pakkaaminen alkaa talla vkolla ja kokonaan veke muutamme 31.3. eli reilu 2 viikkoa viela taalla...

Sinulla on uusi pohja taalla ja olet poistanut nakojaan omakuvat...sattuiko jotain ikavaa vai varmuuden vuoksi vain otit pois?

Mukavaa alkanutta viikkoa!

BLOGitse

Leena Lumi kirjoitti...

Voi mikä uskomaton taivas! Nyt vain siitä taidetta tekemään Jael ja Hanne!

Pinkkis kirjoitti...

Eikös Etelä-Ranskassakin puhalla joku tuuli joka tekee ihmiset hulluiksi, oliko se nyt sitten Mistral.

Kiitos Yaelian noista upeista kuvista ja linkistä, olen etsinyt luetteloa tuulten nimistä mutta jostain syystä en ole tuota aiemmin löytänyt!

(Miehelleni muuten tuli haaveksiva ilme, kun kysyin hamsinista - kaipaa lämpöä näemmä, ressu.)

Inkivääri kirjoitti...

Kuulostaa aivan ihanalta, ainakin siis se lämpö ja kun ei astamakaan vaivaa, niin voisin nauttia lämmöstä täysin siemauksin:) Mahtavia nuo taivaskuvat, upeita!

Luulen kyllä, että jos oikeasti pitäisi asua ja tehdä jotain oikeaa, tuo kuumuus olisi liikaa, mutta lomaillessa nautin sellaisesta kyllä.

Jael kirjoitti...

Taru:Sitä hiekkaa ei onneksi ole niin runsaasti että siihen tukehtuisi..Ja hyvin sain kuviakin otettua...Kiitos, tykkäsin siitä edellisestä kuvapohjasta,mutta kun kuvat pystyi laittamaan vain aika pieninä ja jäi välillä osa niistä pois,niin muutin sivustoa.

BLOGitse:Nyt illalla onneksi loppui:-) Yhtä kärsimystä minullekin tuo kuuma ilma. Näin kuviasi Casasta,vaikuttaa ihanalta:-) Varmaankin jännää muuttaa sinne.Pohjan vaihdoin ihan kuvien vuoksi,kun en voinut niitä isompana siinä vanhassa vaihtaa. Ja omakuva on kyllä edelleenkin samassa paikassa....MUkavaa viikkoa sinullekin!

Leena;oli se kyllä silloin aika uskomattoman näköinen.

Maiku:Mistralista olen minäkin kuullut. Kiva kun siitä linkistä on hyötyä:-) Hih, voinkin kuvitella,että miehesi siellä lumen keskellä kaipaa hamsinia;-)

Inkivääri:Ystäväni ainakin nautti kovasti tuosta extreme lämmöstä,tiesi ressu pian palaavansa Suomeen kylmään ilmastoon. Onneksi tuollaiset sääilmiöt kestävät vain muutaman päivän,vaikka nyt viikon aikana tuli aika iso annos sitä.

BLOGitse kirjoitti...

Arvaa vaan olenko ihan intona!
Siistimpaa, voi kavella kun on jalkakaytavat, liikenne on normaalia kun ei tarvitse pelata henkensa kaupalla...

BLOGitse

Kirlah kirjoitti...

Onko tuo violetti taivas yleensä merkki siitä, että aavikkotuuli ja samalla hiekkamyrsky on tulossa?

Kerran Italiassa kekellä päivää italialainen tuttava alkoi pelätä, kun taivas alkoi punertaa. Hän sanoi sen usein olevan merkkinä hiekkamyrskyistä.

arleena kirjoitti...

Täysi kesämeininki siellä.
Alimmaiset kuvat ovat niin herkan kauniita, hieno punerrus, kun aurinko painuu horisontin taa.

Jael kirjoitti...

BLOGitse:mukavia viimeisiä viikkoja Cairossa.

Kirlah:Nuo otin torstaina,ja silloin oli muistaakseni hiekkatuuli ilma väliaikaisesti loppumassa.Ei se muutenkaan ole niin,että sitä hiekkaa ihan kamalasti tulee,niin että tuntuu.Tosin kyllä viikonlopppuna siivotessa löytyi aika paljon hiekkaa,kun olin pitänyt ikkunoita auki..

Arleena;tosi kaunista oli tosiaankin auringonlaskun aikaan.Taivas kuin pensselillä maalattu. Nyt luvattu vähän viileämpää;-)

Elegia kirjoitti...

Upeat sävyt auringonlaskussa. Minä kyllä varmaan oikein kehräisin tuossa lämmössä :)

Näyttää muuten jotenkin erikoiselta, kun heti hiekkarannan kupeessa on korkea kerrostalo!

Jael kirjoitti...

Elegia;Tuo erikoinen sääilmiö saa ihmeitä aikaan taivaassa..Nuo kerrostalot siinä rannan kupeessa ovat hotelleja.Vain joitakin hotelleja on tuolla tavoin ihan rannan ääressä,muuten on rantabulevadi,joka näkyy noissa muissa kuvissa..

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Kaunista siellä on illalla! Tuli mieleen Hollannin rannikko, siellä samanlaisia iltoja. Kaunista violettia taivasta.

Kuumuus on rasittavaa, jos se on liian kuumaa! Sellainen päälle kaksikymmentä astetta on sopivin lämpitila mulle :)

Jael kirjoitti...

Tuure;Ei aina ole tuon näköistä,tuo oli vähän harvinaisempaa väritystä.Ja minustakin sellainen 20 asteen lämpötila on minulle ideaalinen!

Nurkkalintu kirjoitti...

Tuollainen helle ei enää ole kivaa!
(+25C on sopivaa.)
Auringonlaskun kuvat ovat hurmaavat.