sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Vähän lisää kuvia


Sain vierailtani lahjaksi mm. tämän aasinkorvan.Tässä se on bussipysäkillä matkalla kotiin. Tosi rehevä kasvi,jollaista en ole aiemmin omistanut.Kuulemma helppohoitoinen:-)
Kävelimme  kadulla,jossa tämä vastakohta pisti silmiin:kaunis vanha,restauroitu rakennus ,ja heti sen takana oleva uusi ruma iso toimistorakennus.Mutta onneksi säästivät tuon kauniin vanhan talon!
Saman kadun erään talon parvekkeella esiintyvät samat 3 laulajaa jatkuvasti.....
Pulloharjaharjapuu(bottle brush,kiitos S.) kukki komeasti.En mitenkään muista tämän puun oikeaa nimeä,mutta nuo "harjat" ovat upeita.
Tel Avivin pääbussiaseman lähellä on talo,jossa yhdellä parvekkeella jatkuva taidenäyttely.....
Rannan kävelytien varrella kasvaa upeita kukkia.
Mukavaa sunnuntaita!

34 kommenttia:

 1. Wow mità parvekkeita. Laulajia, taidenàyttelyità...vaikka mità! Aivan ihana tuo tiskiharjapuu ja varsinkin puulle antamasi nimi, hihih! Ihanaista sunnuntaita sinnekin :D

  VastaaPoista
 2. Kiehtovia kuvia. Onneksi tuo kaunis talo säästyi, melkoinen kontrasti kyllä tuohon (rumaan) uuteen taloon. Hauskat laulajat parvekeella :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Siinäpä loistava idea kaupunkikuvaa elvöittämään: taidenäyttely parvekkeella!

  Aasinkorva on helppo, mutta kovasti kasvava :)

  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Olipa ihania kuvia! Tuo vanha restauroitu talo on hieno, harmi vaan, etta takana on tuo iso rumistus.

  VastaaPoista
 5. Aasinkorva on tosiaan helppohoitoinen. Ei muuta kun vettä tarpeen mukaan ja ainakin minulla on pysynyt niin elossa ja kasvanut hyvin puolivarjossa.

  Puu on Bottlebrush - Callistemon phoenicus - קליסטמון

  http://natureisrael.blogspot.com/2008/07/pulloharjapuu-callistemon-phoenicus.html

  VastaaPoista
 6. Mahtava kasvi, jännää katsoa, kuinka isoksi kasvaa....

  Nuo parevekelaulajat ovat mainioita!

  VastaaPoista
 7. Näyttää tosiaan ihan tiskiharjalta. Olen aina haaveillut, että laitettaisi jotain ihmisnukkeja tai -patsaita meidän parvekkeelle, voi kun saiskin tuollaisen trion.

  VastaaPoista
 8. Makeita kuvaotoksia!
  Parvekkeen laulajat kivannäköisiä.
  Bussilla matkustava aasinkorva näytti hyvinvoivalta, itselläni ollut sama kasvi. Mutta minun käsissäni kaikki sisäkasvit kuolevat...nyyh!

  Ja tuo tiskiharjapuu hieno!

  VastaaPoista
 9. Olet kyllä kuvannut hyvästä kulmasta tuon vanhan talon, sen kauneuteen kiinnittää kahta enemmän huomiota rumaa taustaa vasten.
  Teillähän on oikein kultturelleja parvekkeita, taidenäyttely näyttää vähän sekavalta mutta laulajat on mainiot. Laittaisin ne parvekkeeni alle laulamaan serenadia.
  Onpa rehevä aasinkorvakin, minulla on semmoinen harvakorvainen..

  VastaaPoista
 10. Se on outoa, että nykyään ei osata rakentaa kauniita rakennuksia!

  VastaaPoista
 11. Hei, olen käynyt täällä sivustolla jo monta kertaa ihailemassa väriloistoa, mitä täällä aina näkee!

  Taitaa olla eka kerta, kun kirjoitan kommenttia tänne, mutta täällä vierailee kyllä ilokseen.

  Hienoja kuvia ja mielenkiintoisia näkymiä.

  Kiitos tästä blogistasi!

  VastaaPoista
 12. -S-:Pulloharjapuuhan se on eikä tiskiharjapuu,tuli myöhemmin mieleen,ja S.tuolla minua korjasikin:-)

  Lumiomena:Tuo talo siinä ison ruman toimistotalon kupeessa on niin kaunis! Mukavaa sunnuntaita sinullekin...

  Lepis:Kuvastasta ei tullut ihan tarkka,mutta aina siitä ohi mennessä katse kääntyy tuota parveketta kohti.Parvekkeilla voiskin järkätä taidenäyttelyitä;-) Sehän on kiva tietää,että aasinkorva kasvaa hyvin:-)Leppoisaa sunnuntaita sinullekin!

  Tuula:Mutta onneksi tuo vanha talo säilyi ja restauroitiin.Tuolla kadulla on pari samanlaista tapausta.

  S:Kuulostaakin hyvältä nuo ohjeet ja se,että kasvaa hyvin.Tässä asunnossa ovat jotkut kasvit voineet vähemmän hyvin,mutta aasinkorva voi nyt parin viikon jälkeen mainiosti! Ja kiitos tuosta nimenselvennyksestä taas kerran;olen niin huono muistamaan puiden ja kasvien nimiä...

  SusuPetal:Aika iso on jo heti aluksi,ja toivottavasti kasvaa kuin viidakossa konsanaan;-)Hauskat tosiaankin nuo parvekelaulajat:-)

  Allu:pullonharja se olikin,ja tosi kivan näköinen kukkiessaan runsaana kuten tuo.Tuollainen parveke saa takuulla huomiota osakseen;-)

  Hannele:varmaan moneenkin:-)

  Taru:Toivottavasti mun käsissä voi hyvin tuo aasinkorva,olen jo pitkään haaveillut jostain runsaasta ,helppohoitoisesta kasvista,ja tuo se taisi olla.Aika monta sisäkasvia olen minäkin onnistunut tuhoamaan.

  Sirokko:Kiitos;tosiaankin rakennuksen kauneus korostuu tuota rumaa taustaa vasten.Taidenäyttelyparveke on sekava,mutta aika hauska;-)Ja nuo laulajat taas mainioita.Toivottavasti mun käsissä tuo aasinkorva kukoistaa...

  Leena;kyllä nykyäänkin osataan rakentaa kauniita, mutta nuo entisajan ovat vielä kauniimpia.

  Avatar:kiitos kun kävit täällä kommentoimassa:-)

  VastaaPoista
 13. Hei taas!

  Hienolta näytti tuo aasinkorva. Minulla taisi olla samanlainen (tosin paljon pienemmässä muodossa) ennen yhteenmuuttoa, mutta onnistuin sen tappamaan, kun en muistanut antaa tarpeeksi valoa ja vettä. Voisin ehkä ostaa aasinkorvan amppeliin roikkumaan tuohon meidän olohuoneeseen.

  Upeaa kukkaloistoa siellä Israelissa tällä hetkellä! Meillä Suomessa on vielä hirveät kasat lunta, eikä minkään laisia värejä vielä missään...

  VastaaPoista
 14. Virvatuli:Tuo aasinkorva kuulemma ei kauheasti tarvitse vettä eikä valoa,ainakin niin mulle vakuutettiin.Toivottavasti se pysyykin hyvässä kunnossa! Aasinkorva amppelissa kuulostaa kivalta! Kyllä se lumi teiltäkin pian sulaa! Täällä tosiaankin tähän aikaan vuodesta kukkaloisto on parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 15. Minulla oli aasinkorva, todella rehevä ja kaunis viherkasvi.

  Mukava idea taidetta parvekkeella. Tosin tuo alimmaisen parvekkeen taidenäyttely näyttää aika sekavalta.

  VastaaPoista
 16. Arleena;Vaikuttaakin todella hyvältä viherkasvilta tuo aasinkorva. Tuo alempi parveke on aika rähjäisen talon parveke,ja sen mukainen.Mutta se tuo väriä siihen rähjäiseen taloon:-)

  VastaaPoista
 17. Kaunis viherkasvi tuo aasinkorva.Minulla ei ole ollenkaan kotona viherj,kasveja.Vain silkkikukkia.
  Taalla myös on tuota pulloharjapuuta,ja se on kaunis kukassaan.
  İhania kuvia,ja milenkiintoisia yksityiskohtia.
  Noitten laulajien laulut eivat taida paljoa ihmisten korvia raakata,vaikka siella jatkuvasti laulelevatkin.
  İhanaa alkavaa viikkoa,ystavain.
  ps.Hyva kuva sinusta tuossa sivupalkissa.

  VastaaPoista
 18. Aasinkorvani toimistossa on sairas! Jotain otokoita sen lehtia tuhoaa, taitaa olla mennytta kalua.

  Tuo restautoitu rakennus on mieheni mukaan ollut Neuvostoliiton
  suurlahetysto.

  http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%AA

  VastaaPoista
 19. Ihanaisen kaunis vanha rakennus, onneksi näitäkin vielä näkee.
  Tuo laulutrio parvekkeella on mainio oivallus. Antaa varmasti hyvää mieltä ohikulkijoille.
  Taidenäyttely toisella parvekkeella on ihanan rönsyilevä.

  VastaaPoista
 20. oi kun kiva olla mukana kaupunkikierroksella..
  raikkaita, mielenkiintoisia kuvia...
  voi kun siellä ovat puut ja kukat niin kauniita, tänne tuli uusi talvi taas krran...

  VastaaPoista
 21. Hei taas pitkasta aikaa, ja kiitos, kun kayt kommentoimassa blogissani! (Jostain syysta tuskin kukaan kommentoi, vaikka lukijoita tuntuu olevan.) Aasinkorva on vaikea tappaa, meinaa mina olen tosi laiska kastelemaan kukkia, mutta se on sinnitellyt meilla jo vuosikymmenia, ja pysyy elossa muutosta toiseen. Ihania kuvia tosiaan, ne puun kukat nayttavat ihan pulloharjoilta. :-)

  VastaaPoista
 22. Sateenkaari:kiitos:-)Pullonharjapuu on todellakin kaunis kukkiessaan.Niin,enemmänkin silmien ilona ne laulajat siinä parvekkeella;-)Samoin sinulle Sateenkaari ystäväiseni oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

  Anu:Voi sitä teidän toimiston aasinkorvaa! Toivottavasti tuohon ei tule ötököitä,pitää hoitaa hyvin.Tuo antamasi linkki ei toiminut,mutta nyt kun ajattelen,muistan tosiaankin että se oli neukkujen suurlähetystö.
  Itse asiassa olin 80-luvulla ihan siinä vieressä töissä.

  Unelma:Onneksi säilyttivät tuon nätin rakennuksen:-) Heh,on se vähän rönsyilevä,mutta piristää hauskasti muuten aika rähjäistä taloa.

  Hanne:Taasko teille tuli talvi...sais kyllä se kevät jo kunolla tulla!Täällä on parhain aika nyt,sitten kesällä on kuivaa ja ei ihan näin kaunista.

  Jaki:Onpa hyvä kuulla,että ainakaan helposti en pysty aasinkorvaa tappamaan:D!

  VastaaPoista
 23. Hauska kaupunki kierros. Varsinkin nuo parvekkeet on kivoja piristyksia. :)

  VastaaPoista
 24. Itkupilli:Jeps,tuonne parvekkeelle vois mennä laulamaan niiden seuraksi:D

  VastaaPoista
 25. Aasinkorva on paitsi helppo kasvattaa, mukava katsella. Ajattelinkin jo Ennen kuin luin Anun kommenttia), ettà tuo restauroitu talo tàytyy olla jonkun Tàrkeàn Tahon omistuksessa. Onhan siinà nyt ihmisillà vertailtavaa: Kumpi on kauniimpi!!! Yritin vastata ruokablogiisi, mutta jostain syystà en onnistunut. Kàypà katsomassa blogini tàmàn pàivàn kommettilootaa.

  VastaaPoista
 26. han måste bli känd snart, han som bor på den där pråliga balkongen....min vän lyckades fotografera ägaren och balkongen...har sett den på en blogg förut. och själv är jag alltid fascinerad när jag går förbi där.

  här i holland finns det också många helt otroligt dekorerade balkonger.

  VastaaPoista
 27. Kiitos, mun kasvitietoisuus sen kun lisääntyy.En koskaan muista minkään kukan nimeä mutta nyt aasinkorva ja pulloharja, nämä kyllä muistan.

  Molempia löytyy täältäkin.

  VastaaPoista
 28. Lissu:Tyytyväinen siis olen helppohoitoiseen lahjaani! Muistinkin sen Anun kommentin luettuani,mikä se talo oli aiemmin,kun olin siinä ihan vieressä töissä.Tulenkin katsomaan blogiisi kommenttilootaan,kumma ettei ruokablogiini pääse kommentoimaan,

  Sara:Balkongen är faktist ganska intressant,har tänkt ta en bild alltid när jag går förbi;nu tog jag men den var inte helt i fokus.

  Pikkujutut:Munkin on kauhean vaikeaa muistaa kukkien ja puiden nimiä;-)

  VastaaPoista
 29. Maanantaiterveiset muuttolaatikoiden takaa!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 30. Hienoja kuvia sinulla jälleen!
  Kiitos!

  Rakastan varsinkin noita kukka- ja hedelmäkuvia. Gerberat ovat yksi kestosuosikkini kukista, ja tuo oikeanpuoleinen näyttäisi siltä kukalta. Rakastan myös kevätesikkoja, joita näkee täällä Suomessa nyt pilvin pimein joka kodissa, samoin kuin pelargonioita :) .

  Lämmintä kevättä sulle!

  VastaaPoista
 31. Israel-kaipuu:Kiitos:-) Nuo kukat muistuttavat gerberoita,mutta eivät taida niitä ihan olla kuitenkaan.Nuo kasvavat rantabulevardin reunassa,ja niiden lehdet ovat sellaisia vahamaisia,mutta kukat todellakin muistuttavat gerberaa.Nopeata kevään tuloa toivottelen teille sinne lumen keskelle...

  VastaaPoista
 32. Olipa taas fantastinen kuvasato!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...