lauantai 27. maaliskuuta 2010

Talven viimeisiä rippeitä

Eilen ja viime yönä satoi,ja heräsinkin keskellä yötä sateen ropinaan,joka ei lainkaan häirinnyt. Tänään on harmaata ja aurinko on piilossa,mutta lämpömittari osoitti 21 astetta,eli lämmintä on. Huomisesta on sitten luvattu koko viikoksi lämmintä ja aurinkoista,mikä varmaan ilahduttaa pääsiäislomalla olevia koululaisia.
Tein Bambin kanssa pitkän kävelylenkin,koska ilma ainakin minulle oli melkein täydellinen,auringon kanssa kun joudun varomaan. Kukat olivat eilisestä ja öisestä sateesta kovasti piristyneet, mutta sateita ei varmaan enään kauheasti tule ennen seuraavaa talvea.
Violettikukkaiset puut kukkivat parhaillaan.
Kaupungin maatilalla näkyi kasvavan salaattia. Kaupungin maatilalle tulevat koululaiset oppimaan ekologiasta ja viljelystä.Yritin kerran mennä minäkin sinne,mutta kun en ole koululainen......
Asun lähellä kaupungin teollisuusaluetta ,jossa on myös paljon kauppoja.Kulkiessani takaisin kotiin näin isän lapsijoukkoineen ja 3 lampaan kanssa. Aika yllättävä näky urbaanissa ympäristössä.Taputtelin lampaita enkä edes viitsinyt pyytää lupaa kuvaamiseen ,sillä asusta päätellen he olivat uskovaisia,eikä heitä saa sapattina kuvata,joten otin tämän kuvan takaapäin,kauempaa,mistä johtuu kuvan epätarkkuus.Mietin,olivatko lampaat ehkä tarkoitettu pääsiäisaterialle,joka on ylihuomenna.(juutalainen pääsiäinen, Pesah,alkaa maanantai-iltana)

34 kommenttia:

 1. Aika jännä tavata lampaita kävelyllä. Ei kai tuo puu jacaranca ole? Onko tuossa alakuvassa oikealla Bambi?

  VastaaPoista
 2. Tuossa viimeisessä kuvassa yllättävyydestä huolimasta jotenkin sulautuvat katukuvaan. Hyvä kuva juuri siksikin, että eivät edes tiedä heitä kuvattavan. Poseeraukset kun eivät kovin aitoja koskaan ole.

  VastaaPoista
 3. Minustakin tuo lammaskuva näytti jotenkin niin normaalilta, ihan kuin joka päivä lampaat kävelisivät kaupungilla siinä missä ihmisetkin. Lammasjuhlien aikaan meilläkin kävelee.
  Mitähän tuossa alakuvan oikeassa nurkassa on, Suomessa se olisi lunta, meillä roskia, mutta teillä varmaan varisseita kukkia?

  VastaaPoista
 4. Talven rippeitä :) Unikot ovat suosikkikukkiani, ihana nähdä niiden kasvavan. Ja tuo violettikukkainen puu (jota minäkin arvelen jakarandaksi) on lumoava.
  Olisikovatkohan nuo lampaat todellakin olleet joutumassa pääsiäisateriaksi?

  VastaaPoista
 5. Allu:Yllätyin kyllä niistä lampaista tuolla.Olisin halunnut kuvata ne lähempää,mutten voinut kysyä,kun olivat uskovaisia.Tuo koira kuvassa on Bambia muistuttava,muttei Bambi.En anna sen kulkea vapaana.Tuo puu taitaa olla orkideapuu;kukat muistuttavat jacarandaa.

  Susadim:eivät varmaankaan olisi pitäneet siitä että kuvasin heitä...mutta todellakin näyttävät sulautuvan siihen katukuvaan hyvin lampaineen.

  Sirokko:Hih,oli kyllä ensimmäistä kertaa kun täällä lampaita näin ihan kaupungilla,pohjoisessa asuessani sen sijaan näin useammin.Ne valkoiset ovat valkoisten ruusujen pudonneita terälehtiä.
  Violetit puut kukkivat juuri ,ovat upeita! Todellakin jäin miettimään että päätyvätkö lampaat kenties pääsiäisaterialle.
  Lumiomena:Nuo kukat taitavat olla vielä vuokkoja.Ovat unikkojen kanssa ihan melkein samannäköisiä.

  VastaaPoista
 6. On meillä niin erilaiset talvet. Minusta oli hauskaa, kun laitoit kuvan talven rippeistä unikkojen kera, täälläpäin se olisi jotakin ihan muuta : )

  Mutta näin täällä pallolla mennään!

  Sinne vain koululaisten sekaan kaupungin maatilalle, ei kai ne poiskaan aja!

  VastaaPoista
 7. Hauska nuo lampaat kaupungissa!
  Mitenhan nuo uskonnolliset niita sapattina kuljettelee?Olivatkohan lahteneet sapattikavelylle kotielainten kera???
  Ikkunani alla kasvaa jakarandapuu,eika se ihan tuolta puulta nayta.Minun puuhuni on vasta kukat puhkeamassa.
  Hag Pesah Sameach!!!

  VastaaPoista
 8. Lampaat päiväkävelyylä on varsin mainio kuva, villaakin näyttää olevan paljon.
  Näitä punaisia vuokkoja minäkin ihailin Israelissa käydessäni. Yhdellä joutomaalla keräsin siemeniäkin, mutta en onnistunut täällä kasvattamaan. Luulin niitä unikoiksi.

  VastaaPoista
 9. Taru:Talvi kun on täällä enemmänkin Suomen kesää muistuttava....aina välillä ainakin. Hih,pitää sulattautua koululaisten joukkoon.Yksin eivät päästäneet....

  Lisay:Oliskohan todellakin olleet vain päiväkävelyllä.Oli kyllä hupaisan näköistä,ja lampaatkin kulki niin kiltisti siinä lasten vieressä.Luulen,että tuo puu on orkideapuu,siinäkin on violetit kukat. Chag Sameah sinullekin!

  Unelma;kovin villaisia olivatkin nuo lampaat ja lempeitä.Pidän noista eläimistä, niissä on jotain niin sympaattista.Noita vuokkoja voi ehkä olla vaikea kasvattaa kotioloissa.

  VastaaPoista
 10. Ihanan pirteä sivupohja!

  Ja ihania kukkia kuvissa. Jospa täälläkin joskus...

  VastaaPoista
 11. Kaunis uusi ilme blogissasi.
  Fethiyessa asuessamme olivat lampaat melkein keskustassa,mutta taalla Antalyassa ei niita tule vastaan.Pitaa menna muutama kilometri pois keskustasta.
  İhanat kuvat.
  Mina olisin veikannut noita punaisia kukkia juuri unikoiksi.
  Taalla kukkivat samat kukat ja puut nyt.
  İhanaa viikonloppua.dosynta

  VastaaPoista
 12. SusuPetal:Kiitos;-) Kyllä ne kukat teillekin kohta tulee.....

  Sateenkaari:Täällä tosiaankin oli outoa nähdä nuo lampaat päiväkävelyllä.Ehkä ne punaiset ovatkin unikkoja,sekoitan aina ne ja vuokot,kun ovat niin saman näköisiä.

  VastaaPoista
 13. Kauniisti kukkivat unikot siellä ja upea on tuo violettikukkainen puukin!
  Katsoin telkasta juuri mielenkiintoisen ohjelman, missä Jaakko Selin vietti päivän Tel Avivissa Aira Kinnari-Salpeterin luona. Sinua ajattelin kun katsoin tuota ohjelmaa:)

  VastaaPoista
 14. Susanne:minun täytyykin katsoa se ohjelma (minulla on Suomen Tv -kaistan avulla.Siinä talossa Airan luona olenkin ollut,kirjastossa ja kerran vuokrasin siellä huoneenkin viikoksi.

  VastaaPoista
 15. Kukkia siellä ja tietysti kesäistä. Ilo ihailla, täällä sulaa lumi kohisten.
  Katselin Jaakko Selinin ohjelman äsken telkkarista. Hän oli tapaamassa TelAvivissa suomalaisia. Hienoja rakennuksia vilahteli kuvissa. Pääosassa oli pohjalaissyntyinen Kiiveri, joka on ollut jo yli 40 vuotta TelAvivissa. Perustanut aikoinaan sinne kaihdintehtaan, jota jatketaan uusin voimin nyt edelleen.

  VastaaPoista
 16. Arleena.Tuo ohjelma oli filmattu joulukuussa,jolloin oli vielä vähän talvista tunnelmaa.Minäkin jo ehdin nähdä Jaakko Selinin ohjelman Airasta,ja se kirjastokin on tuttu.

  VastaaPoista
 17. Minä nään harva se aamu lenkillä lehmiä :).

  Meilläkin satoi ja nyt on kylmä....torstaina kuulemma lämpenee.

  VastaaPoista
 18. Ihana kuva tuo isà lapsineen ja lampaineen. Tykkààn nimenomaan siità, ettà kuva on otettu takaa pàin. Hyvàà pààsiàisen ajan alkua.

  VastaaPoista
 19. Hienoja kuvia jälleen.
  Mekin katsoimme illalla Jaakko Selinin kivan ohjelman. Koko ohjelman ajan sinä & Bambi olitte ajatuksissani :-)

  VastaaPoista
 20. Onpa erikoinen tuo lammaskuva!

  Kavin tanaan ostamassa vaatteet Sederiin :)

  VastaaPoista
 21. Miten naet Suomen tv:n taalla?
  Katsoin Airan ohjelman(on muuten samalta kylalta kotoisin kuin mina ja pitaa minua aina kuin sukulaisenaan)anywheretv:sta,mutta kuva patki tosi paljon,etta jai paljon nakematta.

  VastaaPoista
 22. Pikkujutut:Lehmiäkin! Meillä taas lämpenee jo tänään.

  Lissu:Olis pitänyt ottaa se kuva aiemmmin,lähempää,mutten kehdannut ennenkuin olivat kaukana,mutta tuli siitä aika hyvä kuitenkin.Hyvää pääsiäisen alusviikkoa sinne Italiaan!

  Nurkkalintu:Kiitos:-) Olikin ihan kivasti tehty ohjelma!

  Susa;niin,ei joka päivä näe lampaita kaupungissa kävelemässä:D
  Laita sitten kuva niistä vaatteista.

  Lisay:Mulla on tvkaista.fi,joka on maksullinen.Siinä ne ohjelmat näkyvät sen jälkeen kun ovat jo olleet telkkarissa.Ei ole edes kauhean kallista. AnywhereTV kautta en oikein onnistunut näkemään mitään.Eli http://alpha.tvkaista.fi/order/

  VastaaPoista
 23. fin ny look på bloggen. och fina fotografier. skönt att det har regnat igen hos er. och önskar dig en glad påsk och peach!

  VastaaPoista
 24. Sarapirat:Vet du att man nu kan göra en ny look med Blogger..Det regnade igår här men inte där var du bor.Tack det samma,glad påsk:-)

  VastaaPoista
 25. Onneksi en ole lammas! Minustkain on hieno idea kuvata takaapäin, silloin kuvaan tulee mukaan tarina, jonka voimme itse kuvitella...

  VastaaPoista
 26. Hei Yaelian!
  Tulin Unelman blogin kautta tänne suun sivuillesi kurkkaan.
  Ja täällähän on tosi kivoja kuvia.
  Ja noi lampaat päiväkävelyllä hieno näky.
  Ja sä saat nauttia kukista ympäri vuoden!
  Ihan kuin unikoita noi tossa yläkuvassa olevat kukat, ne"talven rippeet"

  VastaaPoista
 27. Harakka:Kiva kun käväisit:-)Lampaat päiväkävelyllä yllättivät minutkin! Kukkia tosiaankin on aika kivasti koko vuoden,mutta luonnonkukkia oikeastaan vaan kosteampana vuodenaikana.Ovat vuokkoja muuten,mutta muistuttavat kovasti unikoita.

  VastaaPoista
 28. Tulee mieleen sellainen sanan kohta raamatusta kuin, että: talvi on jo väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan ja laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu meidän maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse armaani ja kaunoiseni, ja tule.
  Laulujen laulu (KV) 2:11- 13

  VastaaPoista
 29. Ihanaa kun voi nauttia ulkona olosta!
  Taallakin on ollut taydellinen saa about 3 paivaa.

  Seuraavan kerran tulen visiitille Marokosta kunhan saan toimivan internet yhteyden.
  Moi siihen asti!

  Take care!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 30. Kadehdittavaa, kun teillä noin kaikki kukkii. Täällä on nyt tosi ankean näköistä, kun lumet sulaa. Pikkutietkin on niin liukkaita, ettei paljon innosta lenkille lähteä. Mutta kai tässä parempaan suuntaan ollaan menossa.:)

  VastaaPoista
 31. Siirryin tänään uuteen osoitteeseen:)
  Tervetuloa linkin kautta vieraisille!:)

  VastaaPoista
 32. Leena:D Jos tuo teoriani on totta, on lampaat jo syöty,toivottavasti ei....

  Israel-kaipuu:Kauniita säkeitä on laulujen laulussa!

  BLOGitse:Helppoa muuttoa Marokkoon ja pääsiäistoivotukset!

  Kmsu:täällä nyt kukkivat luonnonkukat,ja sitten kun teillä on se aika,niin täällä on taas kuivaa,ja nuo luonnonkukat poissa...

  Susanne:tulenkin katsomaan...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...