sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Elämän tarkoitus;D

Tällainen teksti löytyi eräästä seinästä.Joku pyytää apua elämän tarkoituksen etsimiseen.........Valitan,en osaa oikein auttaa.....
Kurssikeskuksen pihalla oli tällaiset sammakot,viimeistä silausta (lakkaus)vailla.Sammakot on tehty paperimassasta ja sisällä on roskasäiliö paperille. Olin mukana sammakkojen tekovaiheen alussa;sekoitimme paperimassaa ja väänsimme siitä nesteitä pois ja täytimme muovipusseja sanomalehtipaperilla.Täytetyt muovipussit toimivat runkona jonka päälle rakennettiin sammakot,ja kuivumisen jälkeen paperipussit poistettiin sisältä. Alkuvaiheen jälkeen jäin pois(menin Suomeen) ja olin kokonaan unohtanut nämä  sammakot,ennenkuin nyt näin ne.
Viime vuonna kuvasin tämän kissan tänne blogiini ,kun se vielä oli pentu.En vaan muista missä se kuva on. Sillävälin kisu on kasvanut ja tulee aina välillä tuolla ulkona pyytämään rapsutuksia.

Täällä on taas tosi kuumaa! Lokakuu on tähän asti ollut ennätyskuuma,ja kuivakin.Ihan kuin elokuu ja syyskuu eivät olisi olleet ennätyskuumat...

Huomasin blogiystäväni Michellen blogista (englanninkielinen),että hänen anoppinsa oli kuollut.Michellen ja hänen miehensä olen tavannut blogimiiteissä muutaman kerran ja tulen taas tapaamaan tulevaisuudessa.Lukiessani Michellen muistokirjoitusta anopistaan,huomasin että  anoppi oli  ollut todella mielenkiintoinen nainen;unkarilaissyntyinen laulaja oli opettanut sekä Karita Mattilaa,Tom Krausea  että Dame Kiri te Kanawaa,sekä muitakin megaluokan oopperalaulajia.Wikipedian sivuilla näin myös,että Yle oli  tehnyt hänestä dokumenttielokuvan vuonna 1997. Mielenkiintoista.

21 kommenttia:

 1. Ihana kisu...harmi kun ei nyt nàhty ennen ja jàlkeen kuvia :D
  Aika jànnà yhteensattuma tuo Michellen anoppi ja Ylen kanava sun muu.

  VastaaPoista
 2. niinpä, en ole niin syvä (vaikka kerran kerroin hyvin masentuneelle nuorelle miehelle, joka sanoi että vain naisia maailmassa tarvitaan. Muistutin hänelle myös hänen tärkeän osuutensa ;)

  VastaaPoista
 3. Ei sitä elämän takoitusta varmaan etsimällä löydäkään.. vai menikö se niin että etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.
  Kiva paperimassaidea, siitä onkin aikaa kun olen askarrellut, tai ylipäätänsä tehnyt mitään.
  Jep, maailma on pieni,yllättäviä yhteyksiä täynnä, tuli jälleen kerran todistetuksi.

  VastaaPoista
 4. -S-; tuo kisu oli tosi suloinen pieni pentu.Suloinen se tosin on vieläkin.
  Niinpä,en olisi heitä tavatessa arvannut tuota Suomi-yhteyttä..

  Hannele:Tuohan oli hyvä neuvo minkä nuorelle miehelle annoit.

  Sirokko;kai se on eri asia eri ihmisille muutenkin.paperimassatyötä oli kiva tehdä,mutta harmi kun en ehtinyt olla projektin jatkossa matkan vuoksi.Ja vaikka olin tavannut Michellen miehen joitakin kertoja en tiennyt tuosta Suomi-yhteydestä;pieni maailma tosiaankin!

  VastaaPoista
 5. Ihania roskakoreja, toivottavasti ihmiset myös käyttävät niitä.
  Olet nyt varmaankin saanut kisulista uuden ystävän. :)

  VastaaPoista
 6. Kivat roskikset! En kyllä taitaisi itse tohtia käyttää roskiksena, ovat sen verran upeat.

  Hyvä teksti tuo ensimmäisessä kuvassa. Tuonhan voisi maalata vaikka tuohon ulko-oven päälle. Olen pidemmän aikaa miettinyt siihen sopivaa tekstiä.

  VastaaPoista
 7. Olipa hienoja nuo paperimassaroskikset!

  VastaaPoista
 8. Ihania sammakoita, kiva idea.
  Jänniä ja mielenkiintoisia tuttavuuksia sinulla, tuo Michelle ja kisu...

  VastaaPoista
 9. Vau mikä anoppi Michellellä.

  VastaaPoista
 10. Unelma;tosi kivat nuo roskikset,ja nyt lakkauksen jälkeen varmaan vieläkin kivemmat kuin tuossa kuvassa.Unelma,kun menen ulos Bambin kanssa,meitä seuraa 1-3 kissaa....en tiedä johtuuko se Bambista vai minusta;D

  JOhanna:Nuo roskikset ovat kuivaa paperiroskaa varten,joten eivät kai sellaisesta mene pahaksi.Aika hauskoja ovat! Teksti on aika hyvä,näin sen erään talon seinässä ja se pysähdytti hetkeksi;D

  Tuula;On ne,olisi ollut kiva olla mukana projektissa loppuun asti,niin osaisin kai tehdä itsekin.

  Kirlah;kiva idea roskiksiksi oli nuo sammakot. Ja Michellen edesmennyt anoppi oli tosiaankin mielenkiintoinen henkilö,ja mielenkiintoista oli tuo Suomi-yhteys.

  Allu:Tosiaankin! Olisi mielenkiintoista nähdä se YLE;n dokkari hänestä.

  VastaaPoista
 11. Onpa upea kissa ja mitkä silmät!

  Siis tämä on paljon sanottu koirahullulta naiselta;-)

  VastaaPoista
 12. Elämän tarkoitus...esim, herätä ja lukea blogiasi ;)
  Sammakko, itse väsään lähes päivittäin sanomalehtipaperista ja liisteristä jotain. Tuosta arnoya blogin alaosasta löytyvät veistokset ovat lähes kaikki kyseisellä tekniikalla tehtyjä.
  Kadodonnut kuva, lataa koneellesi Picassa johan löytyy ;)

  VastaaPoista
 13. Leena;uihh,hieno kohteliaisuus koirahullulta ihmiseltä,mutta tosiaankin,kaunis on tuo kissa.

  Ari;kiitos:-) Minun täytyykin tulla katsomaan niitä luomuksiasi.Oli kiva olla tuon projektin alussa,mutta sitten Suomen lomani katkaisi sen enkä nyt tietäisi miten tuon sammakko tehdään loppuun asti.Koneellani on PhotoScape,josta pidän paljon,joten en taida Picasaa hakea.Kuva löytyikin ,mutta oli osa kollaasista....

  VastaaPoista
 14. Klassinen kysymys, mikä on elämän tarkoitus. Siihen on vaikea antaa oikeaa tai yleensäkin vastausta.
  Elämä itse on elämisen tarkoitus, ajattelen minä. Jokainen elää ainutkertaisen elämänsä juuri sillä tavalla kuin voimavarat ja taito riittää.

  Olipas blogiystäväsi anopilla hieno meriittilista maailmankuulujen laulajien opetuksessa.

  VastaaPoista
 15. Arleena:Sinäpä hyvin saitkin sanoiksi puettua tuon merkityksen,niin hyvin kuin sen vain voi antaa.
  Todella oli hieno meriitti Michellen anopilla,olisi ollut mielenkiintoista tavata hänet.

  VastaaPoista
 16. Upea kissa,ja ihanat sammakot tehty paperimassasta.
  Mina kanssa olen sita mielta,ettei sita elamantarkoitusta etsimalla löyda sielta jostain.Jokaisen taytyy miettia,mita elamaltaan haluaa,ja mita silta odottaa.Jos sisaistaa sanonnan,"kaikella on tarkoituksensa,niin on paljon helpompi luoda se oman elamansa tarkoitus.Se on etsittavissa ihmisen sisalta ja ajatuksista,seka teoista.

  VastaaPoista
 17. Sateenkaari:Upea onkin tuo kissa.Löysin sen pentukuvan vanhasta kollaasista,mutta se oli siinä niin pienenä kuvana,ettei kannattanut laittaa tänne. Sammakoista tuli tosi kivoja.
  Näinhän se on,ettei elämäntarkoitusta etsimällä löydy.Jokaiselle se on eri juttu,ja itse sen tietää parhaiten,toivottavasti.Hienosti muotoilit nuo sanat sinäkin;Sateenkaari:-)

  VastaaPoista
 18. Wau, Michellen äiti on varmasti elänyt tapahtumarikkaan elämän opettaen (silloin vielä tulevia?) maailman tähtiä! Varmasti mielenkiinoista lukea hänestä, varsinkin kun tunnet vielä tyttärensäkin.
  Osanotot hänen poismenostaan...

  Mahtavan hauskoja nuo Sammakot!!! :)

  VastaaPoista
 19. MaaMaa;Hän oli Michellen anoppi,mutta olen pariin otteeseen tavannut myös hänen poikansa.Todella mielenkiintoinen musiikkiin liittyvä elämä oli Vera Rozcalla.
  Sammakoista tuli lopulta tosi kivoja!

  VastaaPoista
 20. Kissa on aivan valtavan kaunis, kuten kaikki kissat ♥

  VastaaPoista
 21. Seijastiina:tuo kissa on tosi nätti.,Tuossa pihalla näen sen päivittäin.Se on vielä nuori ja kesy,ja se voisi sopeutua vielä sisäoloihin,mutta en voi sitä ottaa koiran lisäksi,kun asuntokaan ei suuri ole.Mutta tekisi kyllä mieli...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...