maanantai 10. tammikuuta 2011

Ihanat ilmat jatkuvat ja italiaa Ritan kanssa!

Ihanat ilmat täällä sen kun jatkuvat:viileetä päivällä,kylmähköä iltaisin ja öisin eikä liikaa aurinkoa ,kuten yleensä. Tekee mieli olla ulkona koko ajan! Eilen olin mukavilla syntymäpäiväjuhlilla,jossa pöytä oli katettu ihanan värikkäästi. 
Toin mukanani kakun,joka ei ihan täysin onnistunut, mutta oli kuulemma tosi hyvää. Päällä itsetehtyä marsipaania,ja sisällä  raparperihilloa ja valkosuklaakreemiä,sekä likööriä.Koska karppaan ,tein kakun mutten syönyt sitä....
Koska nyt on mansikka-aika,oli talon emäntä tehnyt mansikka-kakun.Tästäkin söin vain mansikoita....nami!
Eilen siivosin hieman kirjahyllyäni,ja järjestin esim, kielikirjoja uuteen järjestykseen. Omistan kauheasti kielioppi-ja muita oppikirjoja useilla kielillä.Italianissimo -kirjan ostin aikoinaan ,kun tv-ohjelma tuli televisiosta.Italian kielen opiskelu kuitenkin jäi,koska espanjan opiskelu vei liian paljon aikaa.Tästä muistinkin ,että jos jo osaisin italian alkeet,voisin verestellä niitä Ritan kanssa.,Ritalla kun nyt alkaa italiankielen nettikurssi alkeet jo osaaville.Kurssi on tarkoitettu niille,jotka haluavat aktivoida italian alkeeet,ylläpitää kieltä ja oppia uutta. Kurssille ei tarvitse myöskään lähteä paikan päälle,koska se toimii netissä. Ihanan Ritan kanssa olemme tavanneet jo useita kertoja,ja ehkä sitten,kun lopultakin opin ne alkeet,voin minäkin osallistua hänen kurssilleen.

22 kommenttia:

  1. Tuo on jo liikaa että teit taivaallisen kakun mutta et voinut itse syödä sitä - hirveä kieltäymys! Se näyttää ja kuulostaa upealta.

    Kiitos italian nettikurssini mainostamisesta. Se toimii kivasti pienenä potkuna tai tönäisynä opiskeluun, ja kun on pakko palauttaa tehtävät ei voi antaa periksi laiskuudelle... Palautteen saaminen vie niinikään opintoja eteenpäin. Kesän tullessa on kielitaito jo kummasti vahvistunut :) Ti ringrazio per la pubblicità!

    VastaaPoista
  2. Tuo raparperi täytteinen kakku kuulostaa herkulliselta. Ei sen puoleen, niin mansikkakakkukin :)

    Harmi, kun italian alkeet ovat unohtuneet. Siitä on jo niin pitkä aika, kun italiaa aloittelin että enää ei tule kuin muutama toivotus mieleen ja tietysti osaan hienosti kysyä, että paljonko nämä kortit maksavat. Se on sitten eri juttu, miten saada hinnasta selvä.

    VastaaPoista
  3. Ihana mansikkakakku! Tulee niin kesä mieleen. Sedälläni on suuri mansikkatila ja hankin sieltä kesäisin 10-15 kiloa mansikoita.

    Italian opiskelu houkuttaisi ja olen vähän Ritan sivuja katsellutkin. Nyt vain en tiedä, jaksanko edes verkko-opintoja, kun on niin iso projekti omissa töissä. Minä olen opiskellut italiaa kaksi vuotta, mutta jo yli kymmenen vuotta sitten. Mieheni vuodet Italiassa palauttivat kielitaitoa, mutta nyt se on taas rapistunut. Minulla oli aikoinaan oppikirjana juurikin tuo Italianissimo sekä lisäksi Ciao.

    Mukavaa alkuviikkoa sinne ihanaa säähän!

    VastaaPoista
  4. Voi ei, mitä kakkuja! Itse tehtyä marsipaania! Kuolaan täällä...

    VastaaPoista
  5. Rita:olen aika hyvin osannut sanoa ei vaarallisille,ja niin hyville herkuille;D Tuohon marsipaanikakkuun tulee taivaallista valkosuklaakreemiä,jota sitä tehdessä maistoin muutaman lusikallisen,mutta itse valmista kakkua en syönyt. Mutta sain hyvää palautetta siitä;D Sinun kurssisi kuulostaakin sellaiselta,että sitä seuraten palautuvat jo ennalta opitut alkeet ja tulee vielä opittua lisääkin. Palautteen saaminen tehtäviin pian onkin tosi hyvää motivaation nostaja!

    Johanna:molemmat hyviä kuulemma;D Hauskan näköinen tuo mansikkakakku,ja mansikat olivat ihanan makeita,mutta tänään ostin puoli kiloa torilta,mutta eivät olleet makeita kuten eiliset.Kielet säilyvät jossain siellä pääkopassa,ja kun on kerran oppinut,niin kyllä se sieltä jollain tavalla sitten tulee takaisin,kuten tuolla Ritan kurssilla.Hih,hyvä ehkä oppia niin että ymmärtää hinnat,ettei tule huiputetuksi;D

    Lumiomena:tosi kivan näköinen onkin tuo synttäreillä ollut mansikkakakku.Täällähän talvella on Suomen kesän juttuja,kuten mansikoita,raparperia...Sinulla sitten onkin kunnolla alkeet siellä jossain pääkopassa.Kun ei kieltä käytä,niin se rapistuu. Aloitin monta vuotta sitten espanjan ja portugalin opinnot ja sen jälkeen yritin italiaakin,mutta espanja vei pisimmän korren ,ja keskityin siihen oikein kunnolla

    SusuPetal;marsipaanin teko on itse asiassa aika helppoa.Jos olisit lähempänä,tekisin sullekin....

    VastaaPoista
  6. Onpa kivasti laitettu aterimet ruokaliinoihin, nätin näköistä. En puhu mitään kakuista kun jo puhuminenkin lihottaa :(
    Italian alkeetkin olen jo unohtanut,kirja vielä löytyy hyllystä..

    VastaaPoista
  7. Jael, hyvä että muistutit: Laitan huomenna Ritan kurssista uudelleen. Se ehtii vielä.

    En ole koskaan pitänyt mansikoista, mutta viime suvena se iski. Kun oli niin kuuma, saatoin syödä lounaaksi pelkkiä mansikoita. Tänään niitä kaipasin ja nyt niitä olikin täällä. Takulla tuoksu houkutti minua...

    VastaaPoista
  8. Sirokko: minustakin oli tosi nätit,ja sain jopa selityksen siitä,miten nuo oli noin nätisti laitettu,mutta enpä taida enään muistaa ...Niin joo,mun ei pitäisi katsoakaan kakkuja,mutta jotenkuten ei kauhean vaikeaa enään ole pysyä niistä pois.Sinäkin olet lukenut italiaa!

    Leena:kiva kun sinäkin Ritan kurssia mainostat:-) Minä taas pidän mansikoista tosi paljon.Eilen söin makeita ja tänään ostamani taas olivat vähemmän makeita,mutta tosi nättejä.

    VastaaPoista
  9. Ihastelin pöytäkattausta ja huomioni kiinnittyi lusikoiden asetteluu, oliko siinä mukana taitellut lautasliinat, niin ainakin päättelin

    Hienot kakut.

    VastaaPoista
  10. Kielten opiskelu on niin kivaa ja antoisaa, mutta ikävä kyllä ei enää suju ihan niin helposti kuin nuorempana. Nettikurssit kyllä kuulostaa hyvälle idealle.

    VastaaPoista
  11. Arleena:Siinä oli lautasliinat taiteltu ikäänkuin taskuksi ruokavälineille,tosi kivan näköistä.Minulle näytettiin,mutta täytyy harjoitella...

    Susadim:niin se taitaa olla,että vanhempana vaikeampi oppia uusia asiota. Nettikurssi on hyvä,jos ei jaksa lähteä tunneille,mutta haluaa oppia kieltä,Veljenikin oppi kiinaa sillä tavalla.

    VastaaPoista
  12. Ihailen tarmoanne opiskella kieliä. Minä olen sellainen pallopää, että sanat eivät tartu kalloon.

    Ihania kakkuja, mansikoita minäkin olisin voinut syödä. :)

    VastaaPoista
  13. Ihania kakkuja molemmat. Noissa mun scd-resepteissä on muuten täysin hiilarittomia kakkuja, pohja tehty pähkinä- tai kookosjauhoista. En ole vielä kokeillut (kun yritän välttää herkkuja).

    VastaaPoista
  14. Unelma:Kielistä pitää kai pitää,niin sitten jaksaa opiskella niitä,Minä rakastan kieliä!
    Mansikat olivat ihania!

    Helena:en maistanut lainkaan noita kakkuja,mansikoita lukuunottamatta.Mullahan on ruokablogissa paljonkin kakkureseptejä,raaka-ja vegaanisellaisia,mitkä on tehty just pähkinä-ja kookosjauhoista.

    VastaaPoista
  15. Tuon servetintaittelutaidon haluaisin minäkin oppia. Kerro joskus meille kaikille!

    Olet sinä kova tyyppi. Minä olisin sortunut ihanien kakkujen äärellä. Slurpsis.

    VastaaPoista
  16. Voi mitä houkutuksia..minäkin sanon virtuaalisesti..lurps, lurps.
    Oikeesi minunkin pitää tuollaiset herkut ohittaa silmät ummessa!
    Mutta jos asuisin siellä, appelsiinipuun alla, uskotko, pian se puu olisi tyhjä appelsiineistä..
    Syön niitä nyt hirveästi :-)
    Ihan hirveä himo? Onkohan minulla joku puutos?

    VastaaPoista
  17. Anna:minä onnistuin kuitenkin välttämään aika hyvin noita houkutuksia ihan läheltäkin;D Appelsiinipuu olisi varmaan minunkin jäljiltä pian tyhjänä,jos sellaisen omistaisin.Pitää sen sijaan ihailla lähistön omakotitalojen appelsiinipuita....Sä saatkin sitten paljon C-vitamiinia!

    VastaaPoista
  18. Ihana herkkupöytä! Itselläni ei tahdonvoima olisi riittänyt.;) Pakko olisi yrittää taas ottaa itseään vähän niskastakin kiinni syömisten suhteen, kun joulusta jäi herkuttelu hieman päälle...

    Kouluaikoina kielet olivat lempiaineitani. Kielten opiskelu on minusta aina ollut mukavaa.:)

    VastaaPoista
  19. Ahkeruutta pullollaan tämä postaus! Wow, italiaa netissä. Loistava idea!

    VastaaPoista
  20. Kmsu:Olin oikein tyytyväinen itseeni,että osasin olla kova kakkujen suhteen:-) Kieliä on tosiaankin ihana opiskella;jokainen kieli avaa uuden maailman!

    Lepis:Italiaa Ritan kanssa onkin hyvä ajatus:-)

    VastaaPoista
  21. Kielten opiskelu on kyllä ihanaa! Ja miten palkitsevaa kun omia taitojaan - vaikka ihan minimaalisiakin, pääsee kokeilemaan ja saa itsensä ymmärretyksi :)

    VastaaPoista
  22. Mullakin on tuo kirja ja kakkonen myòs. Ne tosin ovat avaamattomina jossakin kaapin perukoilla. Olen aivan surkea kieliopin lukija...se italiankielinenkin kielioppikirja on jàànyt, blaaah!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...