sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Sunnuntaiklassikko 9.1


Ricky Nelson kirjoitti Garden Party-kappaleen sen jälkeen,kun hänet oli ulos buuattu esiintyessään Madison Square Gardenissa New Yorkissa.Yleisö ei ollut tyytyväinen kun Nelson esitti country-tyylistä musiikkia tutun rokin sijaan. Garden Party oli hittibiisi vuonna 1972.Tällä  videolla enemmän siitä,miten biisi syntyi.

Muut klassikot ovatkin sitten täällä

16 kommenttia:

 1. Armoton yleisö. Suomalaiset varmaan olisivat kuunnelleet loppuun asti. Ihmettelen muutenkin aina amerikkalaista yleisöä: ovat hurjan äänekäs yleisö, aina. Myös sitten kai silloin kun eivät ole tyytyväisiä.

  Minusta Ricky Nelson oli 50-luvun tähti. Ihmisten mielissä ehkä jäi sille luvulle.

  VastaaPoista
 2. Kevyen sulavasti vierähti tämäkin sunnuntai käyntiin.

  VastaaPoista
 3. Olipa nostalginen hetki, muistan tämän kappaleen! Kamalaa, miten paljon aikaa on kulunut!!

  Ihanan letkeä.

  VastaaPoista
 4. Siis onko tämä se Hello Mary Lou Ricky Nelson? Enpä muistanutkaan enää hänen olemassaoloaan.

  VastaaPoista
 5. Minullekin hän on se "Hello Mary Lou"- laulaja..
  Vähän bliisu on tämä biisi..
  Mut taustalla menee.. vaikken taustamusaa oikeastaan harrastakkaan..=)

  VastaaPoista
 6. On se ulos buuaus ollut kova juttu silloin aikoinaa, kun Ricky Nelson oli niin megastara kotimaassaan. Garden Party on hyvä biisi, mutta uuden ulottuvuuden toi tuo tarina sen synnystä.

  VastaaPoista
 7. Marja-Leena:sellainen mieleenjäävä...

  Sooloilija:todellakin,aika uskomatonta.Itse pidän enemmän Nelsonista juuri näin kuin rokkaavana,Mutta taisi olla kova pala faneille silloin aikoinaan.Ricky Nelsin varmaan monen mielestä onkin aiemman vuosikymmmenen tähti.Surullinen loppu hänellä oli lopulta.

  Ari:aika letkeän kiva kappale onkin.

  SusuPetal;minäkin kuulin tämän uudestaan joku aika sitten,ja laitoin muistiin klassikoita varten.Kauhean kauan aikaa siitä onkin kulunut!

  Allu:just se sama Nelson!

  Hanne:Nelson varmaankin muistetaan juuri Mary Lousta ja sen tapaisista kappaleista.Tämä on niin erilainen kuin ne.Mutta pidän siitä ja tuo kertosäe "But it's all right now, I learned my lesson well.
  You see, ya can't please everyone, so ya got to please yourself"

  Lepis:minäkään en aiemmin tiennyt tästä taustasta,ennenkuin rupesin tutkimaan. Aika kova juttu varmaankin oli,mutta hyvin taisi Nelson sen kuitenkin ottaa,laulun sanoista päätellen;D

  VastaaPoista
 8. Heh, country on suuri salainen rakkauteni, joten tämähän osui ja upposi heti. There was magic in the air. Yes, indeed!

  Kuten SusuPetal luonnehti, ihanan letkeää. Ricky Nelsonin tulkinta on kevyt, kupliva ja vaivaton. Joillekin tämä on varmasti liian heppoista musaa, mutta minä pakkaisin automatkalle monta tikullista tällaista countrya.

  VastaaPoista
 9. Olenkohan minä tätä kuullutkaan? Kivan letkeä tämä kyllä on.

  Bowie-sunnuntaita on ehdotettu. Voisikohan pitää country-sunnuntainkin?

  VastaaPoista
 10. Viides Rooli:Ihanan letkeä kappale onkin! Juuri sellaista jota kuuntelisi pitkällä automatkalla:.)

  Tuima:mukavan letkeää. Nuo teema-sunnuntait kuulostavatkin hyvältä!

  VastaaPoista
 11. Jael, ei ihan mun juttu...Sinänsä ihmejuttu, sillä usein sun ja mun musiikkimaku kohtaavat. Lumimies ihmetteli, kun en muistanut koko Nelsonia, mutta hän onkin minua vanhempi ja minä bailasin CCR:n tahtiin, kun hän jo vaihtoi lasten vaippoja;-)

  Minä muuten pidän Amerikan countrysta, mutta vähän 'roughimmasta'.

  VastaaPoista
 12. Ei ole pitkä aika kun tämä tuli radiosta. Meillä on kiva kanava, joka soittelee näitä vanhoja biisejä. En vain tiennyt mikä tarina tähän liittyy. Kiitos kun jaoit sen!

  Kiva biisi. Passeli sunnuntaiaamuun.

  VastaaPoista
 13. Muistan tämän hienon biisin, tuli mukavia muistoja mieleen, kiitos!

  VastaaPoista
 14. Leena;kuulin tämän yhden tv-sarjan yhteydessä ja se jäi mieleeni,ja muistin aiemminkin kuulleeni tuon,joten laitoin tänne.Yleensä oletkin tykännyt tänne laittamastani musasta,mutta eihän kaikesta voi tykätä;D

  Johanna: kivalta kuulostava radioasema! Todellakin aika uskomatonta miten Nelson buuattiin ulos näyttämöltä. Just sellainen biisi,letkeä ja sopii sunnuntaihin..

  Ari;kiva että toi muistoja mieleen;D

  VastaaPoista
 15. Jep, taustatapettiinne kuten appelsiinipuun allekin sopii erinomaisesti Garden Party.
  Ei huono, muttei koskettavakaan.
  Katseltu Doors-leffaa When You're Strange, siellä käsikirjoittaja toteaa Ricky Nelsonin ajan olevan ohi eli viitanneeko juuri tuohon Madisonin buuakseen, ajat olivat muutoksessa... Kuinka Rickyn musiikin suosiolle sitten lopulta kävikään?

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...