torstai 13. tammikuuta 2011

Tietokonekorjaaja kävi....ja muuta sekalaista

Valittelin joku aika sitten tietokone-ongelmista,joka kävi päivä päivältä yhä pahemmaksi,kunnes kutsuin eilen korjaajan,joka sitten tulikin tänään. Koneen sisältä löytyi kamalasti pölyä! Tässä kuva siitä ,ennenkuin korjaaja kävi hakemassa erikoisimurinsa autostaan. Korjaaja puhdisti koneen,tarkisti eri komponentit,ja poisti mahdolliset spywaret (niitäkin oli ,huolimatta hyvästä viirustorjunta-ja spywareohjelmasta,jonka lisenssin uusin vuosittain).Surina ja ääni kuulemma johtuu koneen kovalevystä.Kone toimii nyt selvästi paremmin,ja nyt katson viikon aikana,"kaatuuko" se taas ja on ongelmallinen,jolloin sitten pitääkin jo miettiä uuden koneen ostamista.Kovalevy nimittäin vieläkin surisee jonkun verran....
Iltaisin on viileää,mikä saa Bambin koko ajan pyrkimään syliin,etenkin kun olen tietokoneen ääressä.Kuvan punainen on punainen college-jakkuni,ja Bambi sylissä tietokoneen äärellä...
Tel Avivin keskustassa kuljin taas tämän talon ohitse.Miltä tämä näyttäisikään uuden maalikerroksen kanssa.....
Torilla on nyt näitten aika.En erityisemmin pidä tuoreista viikunoista..mutta mansikat......Eilen kävin olutmessuilla ja tulin kotiin haisten kaljalle,sillä yksi oluthanoista ruiskuitteli päälleni pari annosta olutta ja joku vielä kaatoi lasillisen päälleni(vahingossa)mutta muuten oli kivat messut.

42 kommenttia:

  1. Ompa koreita mansikoita!! Maku vaan ei ole yleensa suomalaisten vertainen. Elamani parhaat olen kylla syonyt Norjassa.
    Hmm.. eikos viikunoiden "oikea" aika ole kesalla!? Missahan nuo onvat kasvaneet. Mina tykkaan viikunoista hirveesti.

    VastaaPoista
  2. Anu;niinkö se on,kun en tykkää tuoreista viikunoista,en ole perillä ajoistakaan.Torilla oli kyllä monessä pöydässä noita viikunoita. Viime viikolla söin ihanan makeita mansikoita,jotka kyllä olivat aivan yhtä hyviä kuin mansikat Suomessa.Tällä viikolla ostin sitten vähemmän makeita....

    VastaaPoista
  3. Olin joulun jälkeen siellä Israelissa ja kyllä oli mukava syödä mansikoita!

    VastaaPoista
  4. Siis onko nuo mansikat oikeitakaan! Ovat niin kiiltavia ja kauniita.

    Anulle kerron, etta asuin Oslon lahella asuessani mansikkapeltojen vieressa ja ostin joka paiva pari koria mansikka-aikaan keraajilta. Ja kylla, ne maistuivat aivan ihanilta.

    VastaaPoista
  5. Mikähän siinä onkin, että nuo sähkölaitteet oikein imaisevat pölyä itseensä. :(

    Ihania mansikoita ja nuo viikunatkin näyttävät herkuilta.

    VastaaPoista
  6. Hauska tuo lauseesi alkuosa: 'tulin kotiin haisten kaljalle'. Se saa kuvittelemaan, että olet oikein olan takaa kolpakoita kaadellut kurkkuusi ;D Mutta sattuipa ikävästi, että kaikki oluet kaatuivat päällesi.

    Mansikat kuvassa ovat täydellisen muotoisia, miten ovatkin.

    VastaaPoista
  7. Kaljakylpy kaiken päätteeksi, se ei oikein hyvälle tuoksu. Nuo on varmaan kasvihuoneviikunoita, ei niitä vielä tähän aikaan muuten olisi, sen paremmin kuin mansikoitakaan. Meillä on saanut mansikoita ympäri vuoden, mistä lie tulleet, mutta ei ole niin hyviä kuin kesäiset auringon kypsyttämät. Tykkään enemmän viikunoista, njam.

    VastaaPoista
  8. Minulla oli kans aikoinaan tuo pölyongelma ja tuulettimen putoaminen.
    Tosiaan kaunis talo kaipaisi raikkaan uuden maalikerroksen.
    On todella hyvännäköisiä mansikoita, tuoreet voittavat moninkertaisesti pakastetut. Mutta meillä syödään pakastettuja tällä hetkellä

    VastaaPoista
  9. Tosi komeat mansikat. Se korjaaja voisi tulla tännekin vähän putsaamaan tätä vehjettä.

    VastaaPoista
  10. Kiva, että korjaaja kävi. Mietin jo, että onkohan koneesi tehnyt täysstopin. Pöly ja lämpö taitavat olla ne pahimmat viholliset.

    Minäkin ostin tänään mansikoita. Ovat ihan mansikan makuisiakin. Aina ei onnista, mutta nyt oli hyviä.

    VastaaPoista
  11. Kauniin näköisiä mansikoita. Meidänkin lähikaupassa on ollut tarjolla. Taisivat olla Egyptistä tai ties mistä. Täällä tuontimarjat eivät maistu oikein miltään.

    VastaaPoista
  12. Tarja:täällä tosiaankin talvella on Suomen kesälle tyypillisiä tuotteita,kuten mansikoita ja raparperia:-)

    Tuula:on ne oikeita,tosi nättejä olivat tuossa.Hyvä tietää,että teillä on ihania mansikoita:-)

    Unelma:enpä tiedä,kun kaikki aukotkin ovat seinälle päin,mutta kamalasti pölyä sieltä löytyi.Nyt toimiikin kone jo paremmin,Viikunoista en välitä mutta mansikat ovat ihania!

    Sooloilija:Varmaan bussissa vieressäni istuva ajatteli noin;D Aika hassusti kävi,ensin sen hanan kanssa ja sitten jonkun lasin kanssa.Siellä oli hurjan täyttä lopussa. Vaatteet sitten menivät heti pesuun kotiin tullessa.Mansikat olivat tuolla pöydällä tosi nättejä, mausta en tiedä kun en ostanut.

    Sirokko:varmaankin sellaisia sitten.Olen ihan vain pari kertaa ostanut viikunoita,vuohenjuuston kanssa sopivat hyvin,mutta mieluummin otan mansikoita.Mansikka-aika on täälläkin pitkä,ainakin puoli vuotta tai yli.

    Arleena:Tuuletin oli kuulemma ihan ok,vaikka pölyn peitossa,mutta nyt on sitten puhdas,eikä kone enään puhise niinkuin ennen puhdistusta.Tuo talo olisi tosi upea maalattuna! Ja tuoreet mansikat ovat kyllä hyviä!

    Allu;korjaajalla oli sellainen aika erityislaatuinen imuri;D sillä meni pölyt koneesta mutta lensi sitten ympäri huonetta,ja sain sitten tavallisella imurilla sen jälkeen kunnolla imuroita tätä huonetta..

    Johanna:onneksi vielä on ihan käyttökelpoinen,sanoi korjaajakin.Pölyä oli kyllä kertynyt uskomattoman paljon,ja tavallinen imuri ei kuulemma auta. Mutta nyt on hyvä korjaaja tiedossa:-)Viikon alussa sain synttäreillä tosi ihanan makuisia mansikoita,sitten ostin omia,eivätkä olleet kuin lievästi makeita.Huomenna olisi tarkoitus hankkia satsi taas...

    VastaaPoista
  13. Miranda:Varmaankin poimitaan raakoina ja sitten kypsytetään keinotekoisesti,niin eivät enään maistu miltään.Täällä kyllä aina välillä saa oikein makeita mansikoita.

    VastaaPoista
  14. Oi mansikoita!!! Pääsisipä kokeilemaan sitä aikoja sitten suosittelemaasi mansikka-rucola-salaattia.

    Meillä pölystä putsaaminen auttoi hiukan tietsikan kanssa mutta ei ratkaisevasti. Vanha toimii vielä jotenkuten mieheni työpaikalla heidän varakoneenaan. Minulla on kotona uusi joka toimii kuin unelma :)

    Tuota rakennusta kelpaa katsella ja kuvata. Kaunis.

    VastaaPoista
  15. Rita:mansikat ovat nyt parhaimmillaan täällä,nami! Huomaan nyt,että vaikka pölyn puhdistaminen (ja sisällön puhdistaminen )auttoi aika paljon,ei kone kuitenkaan ihan entisen veroisensa ole.Mutta teknikon mielestä kone on sen verran hyvä,että vielä on käyttöikää jäljellä.Rakennus on kaunis,siellä on pari ravintolaa,joista toiseen olen viime aikoinan todellakin ihastunut(postaus oli ruokablogissa) Kunhan vain saisi maalikerroksen päälleen,,,

    VastaaPoista
  16. Mukavaa, että löysit tietokonekorjaajan. Pöly se on katala siellä sisällä. Toivotaan, että koneesi sai paljon lisäaikaa.

    Aah, mansikoita!

    VastaaPoista
  17. Lepis:Siellä oli sen verran pölyä (mistä ihmeestä se oli sinne tullut,,)että varmaan vielä käy pitkän aikaa tämä kone,korjaajakin sanoi,että on hyvä kone.Mansikat ovat hyviä!

    VastaaPoista
  18. jippii se toimii taas, hienoa!
    Mansikoista tuli mieleen, etta tanaan loysin ensimmaista kertaa hyvaa paikallista leipaa joka ei maistu pullalle, nam.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  19. Oi mitä ihanan raikkaita mansikoita, oisipa jo kesä!

    VastaaPoista
  20. Meillä kertyy koneen sisälle niin paljon pölyä, että se pitää puhditaa parin kuukauden välein paineilmalla. Muuten kovalevy kuumenee liikaa.

    Toi talo on tosi upea, tollanen kulma parveke olis ihana.

    Nam, noi mansikat näyttää hyviltä. Täällä on kanssa niitä nyt houkuttelevasti tarjolla, mutta eivät maistu miltään. ;)

    VastaaPoista
  21. BLOGitse:Toistaiseksi toimii ihan ok,eikä nyt eilisestä ole "kaatunut". Kiva kun parempaa leipääkin löytyi:.) Mukavaa viikonloppua Casaankin!

    Inkivääri:Mansikoita saan täällä talvella ja ehkä ehdin sitten kesällä Suomessakin niistä nauttia...

    Itkupilli:kysyin teknikolta,ja hän ei oikein ollut innostunut paineilmasta,mutta kyllä mun täytyy varmaan sellainen hankkia,koska tähän tulee niin paljon pölyä sisälle.Jeps,tuollaisella parvekkeella varustettu kämppä olisi aika kiva! Täällä joskus on mansikat makeita ja joskus vähän mauttomia. Pitäis aina maistaa pari ennenkuin ostaa niitä...

    VastaaPoista
  22. Meilla ei ole viela se oikea mansikka-aika alkanut.Viikunoista tykkaan kovasti,ja niista saa hyvaa jalkiruokaa saksanpahkinöitten ja hunajan tai sokerin kanssa uunissa.
    Tuo talo olisi todella upea,jos se maalattaisiin.
    Kivaa viikonloppua

    VastaaPoista
  23. Teilla vasta mahtavan nakoisia mansikoita on! Meilla taalla ne tuppaa olemaan aina raakoja... En tieda mista ne tuodaan tanne, kun ei taalla pahemmin mansikat kasva. :)

    Itse en ole koskaan maistanut tuoreita viikunoita, mutta Iranissa mun herkkuja oli pienet kuivatut viikunat! Taalla en ole viela nahnyt myytavan. Pitaisi oikein kunnolla katsella jos vaikka loytyisi.

    Btw, meilla SATAA VETTA!! :)

    VastaaPoista
  24. Sateenkaari:mansikkakausi alkoi täällä jo viime kuussa,mutta vain kerran olen ostanut. Viikunat ovat hyviä salaateissa ja pizzankin päällä,mutta ihan sellaisenaan en tykkää niitä syödä.Tosiaankin kaipaa tuo talo vähän maalia...

    Kuwaitin kaunotar: Mansikat täällä ovat aika hyviä,ja yleensä yritän katsoa,että ovat Bio-merkittyjä,eli vähemmän lannotteita ja hyviä sellaisia.Kuivistakaan viikunoista en tykkää,enkä siis tuoreistakaan,olen taatelin ystävä;D Meilläkin satoi eilen;-)

    VastaaPoista
  25. Ihanan näköisiä mansikoita. Miten voivat ollakkaan noin tasaisen kokoisia ja värisiä,nam.

    Tuo kuvan talo on todella kaunis. Miltä tosiaan näyttäisikin kun saisi uuden maalikerroksen.

    Voi tuota Bambia:) Tekisi mieli painaa poski sen turkkiin.

    VastaaPoista
  26. *mumsmums* (kuvittelee nappaavansa mansikan tuosta suuhunsa) - ah miten hyvää! :)

    Tuo talo todellakin kaipaisi kipeästi uutta maalikerrosta ja siitä tulisi todella mahtava!

    Ihana Bambi, oma sylinlämmittäjäsi :)

    Suloista viikonloppua teille molemmille <3

    VastaaPoista
  27. Susanne;nuo olikin niin nättejä,että ihan pakko oli kuvata niitä.Talo olisi niin upea korjattuna,mutta tuollaisten vanhojen,suojeltujen talojen korjaus maksaa maltaita,koska on niin tarkat säännöt mitä liittyy restauroimiseen.Bambi on niin hellyttävä:-)

    MaaMaa;jeps, mansikat ovat hyviä,huomiseksikin on aamupalaksi chia-puddingin kanssa.Talosta tulisi ihana maalin saatuaan,voi kun voisi asua tuossa!Ja Bambi on niin ihana..
    Mukavaa viikonloppua Pariisiinkin!

    VastaaPoista
  28. Oi ja voi, ihanan pulleita mansikanmollukoita! <3

    Vielä hetken saa vain haaveilla, täällä Pohjanmaalla on nyt oikein kunnon pakkaset, -30 astetta näyttää nytkin mittari. Mutta kyllä se vielä tulee, pakko uskoa! =)

    Bloggerin blogeissa on muutes paljon selvempi kirjainvahvistus kuin Vuodatuksella.

    VastaaPoista
  29. Hanna:nuo olivat tosiaankin nättejä mansikoita,ja kuvassakin näyttävät tosi kauniilta.Huh,onpa teillä kylmää! Kyllä se kevät vielä teille tulee,lähetänkin täältä vähän aurinkoa;D Jeps,ja muutenkin on Bloggeri käyttäjäystävällisempi kuin Vuodatus....

    VastaaPoista
  30. Hei.. selailin tässä blogeja ja löysin sivuillesi ja kirjauduin heti lukijaksi. Mahtavaa lukea elämästäsi siellä kaukana.

    Ompa maukkaan näköisiä manssikoita...:)

    VastaaPoista
  31. Herkullisia kuvia (paitsi se koneen sisuta, hih)! Minäkin joudun puhdistamaan koneen about puolen vuoden välein paineilmalla. Siitä tietää, että on aika putsata, kun kone hurisee jatkuvasti.

    VastaaPoista
  32. Ylimmàstà kuvasta tuli mieleen ettà, mitàhàn meikàlàiselle tapahtuisi, jos tietsikka pitàisi hommata IKEANn hyllyltà!!! Mansikoita ja viikunoita - tuoreena. Epistà. Mukavaa uutta viikkoa.

    VastaaPoista
  33. Hyvänen aika mitä taloja. Kunpa nuo autot eivät näkyisi ollenkaan...Rupees nyt kuvaaman kauniita rappusia ja ovia, olisi kysyntää. Mullahan on niihin myös addikti. Miten upea tuo talo olsikiaan oikein restauroituna!

    Siis Lumimies juuri imuroi mun koneeni, kun kuulin sun katastrofista. Hänellä on erikoissuulakkeet tähän tarkoitukseen. Yleensä hän ei paljon minua usko. Kerrankin valitin, että kone on maailman hitain ja että en jaksa tätä enää. Hän sanoi: Ei siinä mitään vikaa ole. Besserwisser oli kuitenkin väärässä. Kun se kahden viikon kuluttua vietiin korjaajalle, hän sanoi, että kovalevy oli ihan sökö. Minä olin onnistunut käyttämään tietokonetta ilman kovalevyä! Tämä on paras juttu tällä hetkellä, joka kiertää meidän kaveripiirissä. Toivon, että se on kuultu myös Besserwisserin työpaikalla. Kukaan ei voi väittää, että minulta puuttuisi sisua!

    Mansikat kaunistavat ihoa ja taitavat olla muutenkin terveellisiä.

    Bambille pusu♥

    VastaaPoista
  34. Irmastiina:kiva ,että löysit tänne:-) Mansikat täällä ovat tosiaankin hyviä juuri nyt!

    Varjo:mun koneessa oli yli 3 vuoden pölyt...Täytyy varmaankin hankkia se paineilmapullo,ettei uudestaan tule tällaista tilannetta.Nyt on kone kivasti hiljainen:-)

    Lissu:hih,niin sílloin se olisi varmaan itsekoottava;D Mansikat maistuu,viikunat ei oikein..Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!


    Leena:pitääkin kuvata ovia ja rappusia,eteläisessä Tel Avivissa on paljonkin hyvän näköisiä sellaisia. Mikä ihmeen imuri teillä on tietokoneelle,mistäköhän sellaisia suulakkeita löytääkin.Pitää tästä lähtien kuunnella konetta,jos hurisee liikaa,niin puhdistus taas. Hih,sökö kovalevy,miten ihmeessä se kone toimi:D

    Mansikat on ainakin tosi hyviä,muistan,ettet kauheasti niistä välitä...Bambi kiittää pususta!

    VastaaPoista
  35. Jael, viime suvesta aloin syödä mansikoita. Minä en saanut helteellä alas muuta kuin niitä. Joka päivä lounaaksi tuoreita mansikoita. Olis siinä Alfauroksella puuhaa niitä mulle noutaa;-)

    Kuule, luin sitä sun juttua ääneen Hänelle Joka Kaiken Tietää Kaikesta ja Hän väitti ettei muka ole mitään erikoisimureita tietokoneille, vaan on erikoissuulakkeita. Minä kyllä suvaitsen epäillä, mutta hän on firmassa, joka tekee keskuspölynimureita ja kiertää pitkin maailmaa nähden koko imuriskaalan (EVVK;-). Siis joku erikossuulake pitää olla. Ehkä voisit itsekin sitten...

    No, kyllä tietokmefirman pojat ihmettelviät naista, joka naputteli blogia ilman kovalevyä. Mitä ihmettä minä voin, kun Hän Joka Tietää Kaiken Kaikesta, sanoi ettei mun koneessa ole mitään vikaa!

    Juu, ajattelin, että alkaisit postaileen vanhoja, jänniä ovia ja rappusia;-) Ne kiinnostais!

    VastaaPoista
  36. Ai sullakin on ollut tietokoneongelmia. Minàkin vasta hiljattain sain omani takaisin. Toivottavasti sun oma toimii nyt korjaajan jàlkeen hyvin :D

    VastaaPoista
  37. Ciacy;tosi paljon ongelmia oli ennen korjaajaa,kaatui ja meni pimeäksi vähän väliä,NYt puhdistuksen jälkeen toimii paremmin,mutta ennen tai myöhemmin on edessä uuden koneen osto,sillä kyllä tuo kovalevy on sen verran äänekäs välillä edelleenkin...

    VastaaPoista
  38. Tietokoneongelmat on ärsyttäviä! Kai sitä on jo vain niin pahasti addiktoitunut, ettei kestä minkäänlaista oireilua.;) Onneksi meillä mies hallitsee nuo jutut, ja viat korjaantuu aika nopsaan.:)

    Meilläkin juuri oli ongelmia nettiyhteyden kanssa. Yhteys oli hidas ja välillä katkesi kokonaan. Mies löysikin sitten lopulta vian meidän omasta puhelinpistorasiasta.

    Voi, Bambi, pieni vilukissa!<3 Meillä Remu oli vilukissa, ja sen lempipaikka olikin meidän sängyssä täysin uppeluksissa täkin alla. Miten mukavaa sen kanssa olikaan siellä välillä kylki kyljessä huilata... Rymy taas tuntuu olevan kuumaverinen, ja hakee aina viileää paikkaa.

    Tuoreita mansikoita!:P Äärettömän houkuttelevan näköisiä.:)

    VastaaPoista
  39. Hyvä että sait korjaajan paikalle, ja toivottavasti koneesi pelaa jatkossa paremmin. Mistähän niitä spywareja oikein tulee. Mullakin virusohjelma löytää niitä jatkuvasti, enkä osaa arvata kuinka monta vakoiluohjelmaa mun koneella on virusohjelmasta huolimatta.

    Voi viluhista Bambia... Onneksi löytyy lämmittäjä. :-)

    VastaaPoista
  40. Kmsu:Tietokonemies kävi,puhdisti kaiken tavoin,kone toimi pari päivää ok ja nyt taas aina jumittuu välillä,eli uuden koneen osto kai on välttämätön kohtapuoliin.Joo,Bambi on oikea vilukissa,aina etsimässä lämpimiä paikkoja;D

    Hippu:Mulla on hyvä viirusohjelma,jonka lisenssin uusin vuosittain,mutta siitä huolimatta noita spywareja,joita se ohjelma ei löytänyt,oli vaikka kuinka paljon.Nyt teen kunnon skannauksen sitten useammin. Nyt se taas jumittuu vähän väliä...
    Bambi on kyllä ihana jalanlämmittäjä mullekin;D

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...