perjantai 7. tammikuuta 2011

Perfect weather....ja tietokoneongelmia...


Jännästi  sää täällä muuttui paremmaksi heti vuoden vaihduttua toiseksi: päivät ja illat viilenivät ja melkein koko viikon oli pilvistä tai puolipilvistä,ja satoikin kivasti. Tänään aamulla aikaisin Bambia ulkoiluttaessa varjoisalla puolella oli 16 astetta ,ja aurinkoisella puolella 22 astetta,ja nytkin taitaa olla noin auringossa.Täydellinen sää minulle! Torilla kukkaloiston keskellä bongasin perhosen...
Edit.Pian tämän jälkeen satoi....

Tietokoneeni on selvästi ilmoittanut olevansa väsynyt. Jo pitkän aikaa on CPU-eli keskusyksikön tuuletin pitänyt kamalaa ääntä,ja koko systeemi kaatuu usein,ja joskus konetta pitää herätellä monta kertaa ennenkuin suostuu mokoma toimimaan. Vaikka siirsin melkein kaikki tiedostot ulkoiselle kovalevylle,ja siistin koneen sisältöä turhista ohjelmista muutenkin,ei se auttanut,ja ongelma pahenee koko ajan.Eilenkin kahteen otteeseen romahti koko systeemi kun yritin kommentoida.Kai sen on niin,että 4,3 vuoden vanha tietokoneeni on tiensä päässä,ja pitää ajatella uuden ostamista. Keskusyksikköä tai muuta sellaista ei kuulemma kannata tähän koneeseen enään vaihtaa.Onko teillä lukijoilla ollut samantapaisia ongelmia? Nytkin se hurisee ihan hurjalla tavalla ja pidän aina välillä pieniä taukoja,jottei se taas romahtaisi.....

30 kommenttia:

 1. Jael, mulla on ihan sama juttu koneen kanssa. Eilen Päämies ilmoitti, että tänä vuonna mulle uusi kone, sillä tämä 'sippaa' milloin tahansa. Koko ajan hurisee ja Supportti kehoittaa tyhjentämään posteja ja kuvia ja vaikka mitä. Takuulla hukkaan nyt jotain uniikkia...

  Mukavaa viikonloppua, Jael!

  VastaaPoista
 2. Leena:kone surisee hullun lailla koko ajan ja romahtaa vähän väliä. Nettivideoiden kanssa on jo aika varma,että romahtaa.Tyhjensin kaikki tiedostot uudelle ulkoiselle kovalevylle,mutta eipäs auttanut...Uusi kone on kyllä pakko hankkia lähitulevaisuudesssa.Sinullekin ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Meillä ei skanneri yhtäkkiä toiminut ja kone romahtaa välillä. Yritin eilen jo putsailla eri ohjelmilla ja deletoita kaikki turhat jutut pois. Töissä oli aina hotline, jonne voi soittaa, mutta täällä kotona ei ole.

  VastaaPoista
 4. Eikös vain kummasti jaksa paremmin kun aurinko paistaa. Meillä oli pari synkempää päivää ja eilen olin lähdössä ulos ilman aurinkolaseja. Äkkiä piti kääntyä takaisin ja hakea ne: oli ihanan auringonpaisteinen päivä.

  Vaan talvimyrskyä taas ennustellaan. Me olemme mielenkiintoisessa "taskussa": useinmiten myrskyt jättävät meille tulematta. Saas nähdä kuinka nyt käy.

  Koneongelmat on kurjia. Mä ostin tähän mun koneeseen tuulettimen. Alkoi kulkea huomattavasti paremmin. Toivottavasti Sinun kone pysyy kuosissa, tulisi vieroitusoireita muuten!

  VastaaPoista
 5. Mulla koneen hurina loppui, kun mies paineilmalla (saa ostaa pullossa kaupasta) suihkutti tuulettimen aukosta pölyt pois. Pitäis kohta varmaan uusia toimenpide.
  Mulla muutaman vuoden vanha kone. Ei näitä kestämään ole tehty...

  Voi kun olisikin jo ihana ihailla perhosia :-). Onneksi edes sinun blogissa voi niin tehdä!!!

  VastaaPoista
 6. Ihanan keväistä, oikeastaan kesäistä jo sinulle ja Bambilla..

  Minullekin pamahti kerran toi näyttäruutu ja jouduin ostamaan uuden..
  kaikki kestää nykyään paljon vähemmän aikaa..
  ihanaa viikoloppua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Niinkuin Johanna sanoi, vieroitusongelmia tulisi, jos sinun koneesi sippaisi.
  Perhonen ja kukkasi saivat kevään kaipuun taas tulemaan vahvana esille.

  Lunta on taas satanut melkein koko päivän ja pimeääkin on. Tulen tänne blogiisi välillä paistattelemaan.

  VastaaPoista
 8. Vaikka rakastan talvea ja lunta, kaipaisin nyt joulun jälkeen enemmän valoa. Siksi ihan kateellisena luin kuvaustasi sikäläisestä säästä, ihanteellista! Ja se sadekin tekee hyvää ainakin välillä. Olisi niin ihanaa päästä ulos ilman että tarvitsee pukeutua niin moniin kerroksiin. Nautin silti talvesta: tänään ostin luistimet itselleni.

  Kurjia nuo tietokoneongelmat. Toivottavasti saat hyviä neuvoja ja/tai korjaajan mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
 9. Allu:kamalaa,kun tietokone alkaa temppuilla,siihen on niin tottunut...

  Johanna:kivasti paistoi aurinko (nyt ei enään)mutta ne pari sateisen harmaata päivää olivat myös mieluisat,koska niitä on niin harvoin.Jännästi teillä myrskyt menevät ohi;D Siis laitoitko tuulettimen koneen viereen vai?Koneessahan on oma tuuletin,joten nyt olen hieman ulalla....

  Natjale:pitäisi varmaan kokeilla tuollaista paineilmaa.Tosin olen myös imuria käyttänyt enkä ainakaan viime kerralla huomannut parannusta.Kai tämä yli 4 vuotta on jo se ,missä raja alkaa tulla vastaan...eka koneeni oli huomattavasti kestävämpi...Oli ihana nähdä tuo perhonen,vain kuvakulma oli vähän väärä kun se lenteli kukasta kukkaan...

  Hanne:Täällä on "talvi" ,minusta vuoden parasta aikaa täällä,joka välillä kuin kesä Suomessa ja välillä kylmempää.VÄlimeren talvi on ihana! Ja kesä sitten sietämättömän kuuma...Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua!

  Unelma:Unelma,minullekin tulisi vieroitusongelmia,jos en muihin blogeihin pääsisi...Aika keväiseltä tosiaankin näyttää tuossa kuvassa, perhosineen.Teillä on kyllä siunaantunut sitä lunta tänä talvena kunnolla!

  VastaaPoista
 10. Lumiomena:Valon puute sydäntalvena onkin vaikeaa Suomessa,muistan miten menin pimeässä töihin ja tulin pimeässä takaisin...Täällä just nyt on omasta mielestäni vuoden paras ilmasto,ja toivottavasti jatkuu pitkällekin näin ,mutta talvi täällä on kovin lyhyt.Niinpä yritän nauttia siitä mahdollisimman paljon! Luistelemista kyllä kaipaan;omat luistimeni ovat täällä,ja pieni,kallis sisähalli pitkän bussimatkan päässä ei kyllä houkuttele....Mukavia luisteluhetkiä uuden luistinten kanssa!

  VastaaPoista
 11. Suosittelen koneen vaihtoa.

  Viimeksi kun vaihdoin niin kaikki muuttui kertaheitolla nopeammaksi, helpommaksi, sujuvammaksi, nautinnollisemmaksi. Hermot kunnossa. Mielenrauha:)

  VastaaPoista
 12. Minullahan koneen tuuletin lähti irti, korjaaja laittoi sen kuntoon ja taas pelaa. Mutta edessä on aika, jolloin pitää lisätä kapasitettia levyasemaan.
  Siis tarkoitatko, että ostat näppäimistön, näytön ja kovalevyaseman kaikki.
  Minulla on menossa jo kolmas näppäimistä ja toinen näyttö, mutta keskusasema on sama, kerran on muistia lisätty.

  VastaaPoista
 13. Eivät ne todellakaan tunnu kestävän nämä koneet. En tiedä, kuinka mones läppäri minulla on jo menossa, neljäs?

  Pölyä kerääntyy, välillä yritän imuroida, vaan eipä se auta.

  Uusi kone, ei kai siinä muuta ratkaisua ole.

  VastaaPoista
 14. Ihana kuva!

  En tiedä, mikä täällä tökkii. Lähinnä nettiyhteys. Katkaisee omin päin välillä. Juuri kirjoitetut kommentoinnit katoavat taivaan tuuliin! Minulla on melko uusi Mac, mutta muistia pitäisi olla aina vain enemmän, vaikka putsaan koko ajan kuvia muistitikuille. Eniten harmittaa, tuo nettiyhteyden katkeileminen vähän väliä, sillä kommenttien katoaminen tietää monesti sitä, ettei jaksa laittaa kommentteja uudelleen. :)

  VastaaPoista
 15. Ei ole koneongelmia meilla kummallakaan. Miehella Mac ja mulla VAIO.
  Kertomasi perusteella luulen koneenvaihdon olevan edessa...Netin kanssa on kylla valilla ongelmia mutta niille en voi mitaan mutta ne potuttaa...
  Relaa viikonloppua kuitenkin!

  VastaaPoista
 16. Rita:näinhän se aina on,kun vaihtaa tietokonetta,niin se on jo paljon edistyneempi kuin se vanha,aina! Mietin tässä vielä voiko tällä vielä olla käyttöä,kun on muuten hyvin palvellut.Meidän rappukäytävässä olikin jonkun tietsikkateknikon tiedot,joten soitan hänelle ensi viikolla.

  Arleena:Tarvitsen vain keskusaseman,muut toimivat ihan hyvin,joten ei ole syytä vaihtoon,paitsi printteri ei ole enään aikoihin toiminut,joten sekin pitää vaihtaa. Mulla on nyt 2 ulkoista kovalevyä,yhteensä yli 1 TB, joten kaikki tiedostot on nyt niissä.Saapa nähdä mitä päätän kunhan olen neuvotellut teknikon kanssa.

  SusuPetal:eivät tosiaankaan kestä! Ekan tietokoneen ostin joskus 90-luvun alussa,ja se toimi hurjan kauan.Toista on näitten nykyisten kanssa...Minäkin olen imuroinut mutta.....

  Marja-Leena.Mulla taas nettiyhteys toimii aika sujuvasti,mutta kun tuo kone on noin vaivalloinen,niin aina se ei jaksa pyörittää sitä nettiä. Kuvittelin että kun tyhjennän koneen sisäisten kovalevyjen sisällöt ulkoisille kovalevyille,niin ongelma katoaa,mutta tämä vain pahenee..Tsemppejä,toivottavasti nettisi saadaan parempaan kuntoon,ettei katkeile koko ajan-

  BLOGitse:Taitaa kyllä vaan olla pian koneenvaihto(ja printterin vaihto)edessä...Ärsyttää kun kone temppuilee koko ajan. pari päivää sitten oli 3 tunnin sähkökatko ja sen jälkeen monta tuntia meni siihen kun yritin saada koneen toimimaan...Relaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 17. Minulla on ikivanha XP siivoan sen päivitttäin CCleanerilla sälästä. Mikä on muuten sinun virustorjunta omani vaihdoin kevyempään (Panda Could)lakkasi nykimästä, molemmat ohjelmat ovat ilmaisia. Tuuletus luukun olen vain varovasti imuroinut.

  VastaaPoista
 18. Aika aikaansa kutakin. Jostain muistan kuulleeni, että kolme vuotta on hyvä ikä tietokoneelle. No, tehokäytössä ainakin.

  'Siivoaminen' on tarpeen tietokoneelle säännöllisesti. Kerran kuussa apuohjelmista kiintolevyn eheytys yöksi päälle, se pidentää käyttöikää. Ja jos sinulla on pöytäkone, niin kansi auki sellaisella ilmapullolla pölyt pois.

  Sitä on vain niin laiska tekemään noita ylläpitohommia, vaikka ne tietää. Minultakin jäi puhdistusoperaatio kesken, kun innostuin tekemään suursiivousta kotona.

  Saisiko pussillisen aurinkoa taas, täällä on karsee myräkkä jälleen.

  VastaaPoista
 19. Ari:laitan aina vähän väliä Disk Defragmenterin ja cleanupin päälle,ja kaikki kuvat ja leffa ja muut siirsin ulkoisille kovalevyille. Windows Xp on mullakin ja viirustorjuntaohjelmana NOD32,uusin lisenssin joka vuosi ja on suhtkoht kevyt ja hyvä ohjelma.

  Lepis:pöytäkone on,ja kovassa käytössä ollut pari viimeistä vuotta. Tuota levyn eheytystä teen useinkin ,mutta ongelmat jatkuvat,joten kai on välttämätön se koneen vaihto kohta... Aurinkoa voin hyvin lähettää...;D

  VastaaPoista
 20. On tosi, tosi hyvä, että olet siirtänyt tärkeimmät ulkoiselle kovalevylle! Ainakin on kaikki tärkeä tallessa, jos kone lopulta irtisanoo itsensä, t. nimim. "kokemusta on". :-)

  Mullakin tuuletin on hurissut samalla tavalla, mutta syynä on ollut liian kuuma sää tai jotain pölyä jossain. Ehkä on tosiaan aika vaihtaa uuteen koneeseen, jos systeemikin romahtelee... Nykyajan (tieto)koneiden käyttöikä tuntuu lyhenevän aina vain!

  Hauska huomata, miten erilainen käsitys täydellisestä säästä ihmisillä voi olla. Mulla se olisi n. +32, aurinkoa ja ilmankosteutta mahdollisimman vähän. :-) Täydellinen talvipäivä Hyderabadissa. :-)

  VastaaPoista
 21. Minà làhes nautin siità, ettà tààllà kone toimii (làhes) mukavasti. Tàytyy valmistautua taas saapasmaan oloihin. Pienessà vuoristokylàssà ei toimi oikein hyvin uusikaan kone, mikà taas kasvattaa minun vieteriàni. Toivottavasti se ei katkea kokonaan. Nauti kuiteskin Itàisen Maan mukavalta kuulostavasta kelistà.

  VastaaPoista
 22. Hippu:muistankin mikä katastrofi sulla oli kadotettujen kuvien ja muiden tiedostojen kanssa...Onneksi nyt on kaikki tärkeät tallella koneen ulkopuolella:-) Kesälläkin surisi koneen tuuletin,muttei tällä tavalla,ja nyt kun sisällä on kylmä,niin kuvittelin ongelman poistuvan.Mutta tämä aina romahtaa välillä,ja sitten on pakko pitää noin puolen tunnin tauko,jotta koneen saa taas päälle,muuten se romahtaa heti jo alkuvaiheissa.
  Sä pidätkin lämpimästä ilmasta;minä taas kivan viileästä;D

  Lissu:pianko taas olet Saapasmaahan lähdössä takaisin...Toivottavasti nyt kone siellä jotenkuten toimii ettei vieterisi katkea,D Kiitos,nyt on illalla vähän sadellut,mikä on mukavaa,ja muutaman viikon kuluttua varmaan vihertää jo kunnolla.Mukavaa viikonloppua lumisille aluielle!

  VastaaPoista
 23. Enpäs ole tajunnut että sinulla on tämmöinenkin blogi... onneksi tajusin nyt!

  VastaaPoista
 24. Ne on nuo tuulettimet kun hajoavat usein ja sitten CPU kuumenee ja sulkee koneen. Tuleeko sulle mitaan vikailmoitusta kun systeemi romahtaa tai kun laitat sen uudestaan paalle? Edelliseen koneeseen mies kerran vaihtoi tuulettimen, se oli helppo ja halpa juttu. Vahan pelkasin, kun han ei mikaan teknikko ole, mutta hyvin sujui.

  VastaaPoista
 25. jag är extremt glad över regnet. det känns mysigt dessutom, man får kura inomhus, tända i spisen och vara sjuk på soffan, som jag är! hoppas det ordnar sig med din dator?
  kram

  VastaaPoista
 26. ihanaa, että sää on nyt vihdoin ihanteellinen - nauti kympillä!
  Tuulettimet tietokoneissa menee usein ekana, ja kun sitten ylikuumenee niin kaatuu. Uusi kone varmaan tarpeen... suosittelen iMacia ;)

  VastaaPoista
 27. Virvatuli:kiva kun löytit:-)

  Anu:Kai se tuuletin sitten on hajalla...pitää soittaa teknikolle ja kysyä paljonko ottaa sellaisen laittamisesta,en osaa itse sellaista tehdä. Ei tule edes mitään vikailmoitusta,vaan pimeäksi menee koko kone yhtäkkiä,ja usein...Tosin välillä kun pistän uudelleen päälle ,tulee vikailmoitus,mutta vain joskus...

  Sara:Faktiskt skönt att det har regnat,tycker om det också:-) Hoppas vi ännu massor med regn! Måste kontakta någon tekniker,för själv kan jag inte göra någonting när det gäller hardware...

  MaaMaa:ihanaa tosiaankin kun ilma on näin nyt:-) Tuulettimet varmaan käy kovilla täällä etenkin kesällä,jos ei ole ilmastointia koko ajan päällä. Pitää kysyä teknikolta mitä ajattelee,uusi kone vai tuulettimen vaihto...

  VastaaPoista
 28. When the weather is fine the feelings are also good!!

  VastaaPoista
 29. Mullakin meni tuuletin edellisesta koneesta. Mutta taisi siihen tulla kaikenlaista muutakin ongelmaa. Ostin uuden. Mutta olen tumpelo, enka ollut ajoissa siirtanyt kuvia jne minnekaan ja niinpa menetin aika paljon mukavaa.

  Toivottavasti saat koneesi kuntoon!

  VastaaPoista
 30. Phivos:näin on!

  Tuula:Toivottavasti saan kuntoon.Pitää tosiaankin soittaa teknikolle,kunhan ehdin.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...