torstai 10. helmikuuta 2011

Sateinen päivä ja uusi sateenvarjo

Näkymä ystäväni Maryn parvekkeelta aamulla  Tel Avivissa
Tänään oli sitten iltapäivään saakka kunnolla sateinen päivä. Mutta kun aamulla menin Bambia ulkoiluttamaan,oli vielä auringonpaistetta,ja kuvittelin ,että sadetta ei tule. Ja näin unohdin sateenvarjoni kotiin,vaikka uloslähdettäessa taivas oli jo kunnolla harmaa.
Olen tämän talven aikana systemaattisesti unohtanut sateenvarjot kotiin,ja sitten joutunut ostamaan taas uuden halpis-sateenvarjon,joka jo hajoaa heti kun vähänkin tuulee. Koska satoi oikein kunnolla,päätin vihdoinkin ostaa sellaisen oikein suuren varjon,joka takuulla pitää sateen vähän kauempana.Sellainen löytyikin,oikein suuri ja nätti ,ja vasta myöhemmin näin,että siinä luki joka puolella Laura Ashley Garden. No,en kuvittelekaan ostaneeni aidon Laura Ashley-sateenvarjon alle 10 eurolla,mutta hyvä varjo tämä joka tapauksessa on.
Jaffan pääkadun kohdalla bussi kulki vaivalloisesti,sillä jo parin kuukauden aikana on esplanadi-tyyppisen  kadun toinen puoli ja itse kadun keskellä oleva puisto-osuus ollut täydessä remontissa. Bussit ja autot joutuvat molempiin suuntiin käyttämään vain yhtä puolta. Remontin tarkoitus on valmistaa aluetta kaupunkijunaa varten,mutta uskon siihen vasta sitten kun sellaisen näen,jos sellaista edes ehdin nähdä. 80-luvulla,jolloin asuin täällä ensimmäisen kerran,oli tämä suunnitelma jo valmiina,ja sen piti valmistuakin.Ja nyt on 2011,mutta vieläkään kaupunkijunaa ei ole...Kadun varrella olevia kauppoja takuulla harmittavat nämä työt,sillä kauppoihin on hankalaa päästä.
Bambikin alkaa jo tottua Suomesta tuomaani uuteen sadetakkiin....

24 kommenttia:

  1. Tosi kaunis sateenvarjo, aito tai feikki, mitä väliä, jos se toimii ja näyttää kivalta.

    Bambin sadeasu on tosi sulonen. ;)

    VastaaPoista
  2. Itkupilli:joo,olen tuohon sateenvarjoon tosi tyytyväinen;se on sen verran iso että toimii loistavana sateensuojana. Mullakaan ei väliä onko se feikki tai aito,huomasin tuon Laura Ashley-jutun vasta kotona.

    VastaaPoista
  3. Jäin katselemaan tuota kuvaa ystäväsi parvekkeelta. Minusta mielenkiintoinen kuva on kun näkyy paikallista asutusta siinä.
    Kaunis sateenvarjo!
    Voi miten suloinen Bambi on sadetakissaan:)

    VastaaPoista
  4. Hieno sateenvarjo, siis kivat värit, mutta saan taas oudon yskänkohtauksen ja kyyneleet valuvat silmistäni...no, arvaa miksi: Bambi!!!! Voi sitä nuppunaamaa, mitä se mami nyt poikaa tälleen;-) Sun pitäis hänelle hankkia farkkupuku, että sais olla vähän edes korttelin kova kundi.

    VastaaPoista
  5. Susanne:tuo on Tel Avivin vanhempaa keskustaa,mikä näkyy siinä kuvassa.Sateenvarjo tosi nätti ja Bambin sadetakki aika hyvä:-)

    Leena:Sateenvarjo tosi hyvä,olen tyytyväinen:-) KUnhan vaan en unohda sitä minnekään,kuten Harjukaupungin päähenkilö...
    Voi Leena,ei Bambi tykkää vaatteista,mutta kai se tajusi,ettei sateeseen ole menemistä ilman tuota sadetakkia;D

    VastaaPoista
  6. Kaunis sateenvarjo! Hyvän hintainen kanssa :)

    Hassua, että teillä sataa tähän aikaan vuodesta. Tänne tulee sateet siis heinäkuusta marraskuuhun...

    Bambi on niin hellyyttävä!

    VastaaPoista
  7. Voi pientä bambia, kun on suloinen.
    Täällä Suomessa on tänään ollut aurinkoinen ja kanis pakkaspäivä.

    VastaaPoista
  8. En ole muuten tainnut ikinä tarvita sateenvarjoa Tunisiassa :)) Meillä sataa niin vähän ja harvoin. Yleensä vain öisin ja päivisin aurinkoista. Ja silloin harvoin kun on satanut päivällä niin ei ole ollut tarvetta ulos. Pikkukuurossa on riittänyt takin huppu :)

    Söde sadetakki Bambilla :)

    VastaaPoista
  9. Noista sateenvarjoista tulee mieleen Harjukaupungin Olli Suominen. :-)

    VastaaPoista
  10. nätti varjo ja kivat saappaat piristää harmaana päivänä

    VastaaPoista
  11. Katutyöt rassaavat. Mutta kai joskus valmista tulee. Niin ajattelen täälläkin, Hki-Turku moottoritiekin valmistui ja on jo korjattu moneen otteeseen.
    Siellä syntyy hitaasti ja kai hyvää jälkeä tulee.

    VastaaPoista
  12. Hienon sateenvarjon olet loytanyt :)
    Tuo Sderot Jerushalaimin jatkuva penkominen on tosi rasittavaa, 8 vuoden ajan ne on sita jo yhtenaan kaivaneet, aina valilla lyhyita aikoja ollu auki... Toinen samanlainen on ollu Ibn Gvirol mutta sen ne sai vissiin jo valmiiksi.
    Nyt on ainakin 'talvista' :)

    VastaaPoista
  13. Oikein Suomesta tuotu sadetakki Bambilla! Taitaa kaveri miettiä, että kaikkea se emäntä Suomesta tuokin!

    VastaaPoista
  14. Bambi näyttää eri hienolta! Niin myös sateenvarjo. Meillä muuten oli kaupoissa, taisi olla T J Maxx, jokin aika sitten Ashleyn varjoja alle $10.

    Mietin tätä juttua lukiessani, että nautitkohan sateesta sen kuuman kesän ja syksyn jälkeen vai joko odotat lämpimiä päiviä. Minä olen ajatellut vielä olla tyytyväinen, kun lämmöt ovat vähän alhaisempia. Kohta taas hikoillaan.

    VastaaPoista
  15. Kiva huomata että teillekin sentään tulee sateita ilmaa virkistämään. Bambi näyttää liikuttavalta tuossa tupessa: "Pliis, ottakaa tämä kotelo pois päältäni että voin astella vapaasti..."

    Kaunis sateenvarjo. Minullakin on useita. Pitää olla erivärisiä eri asujen kanssa :) Viimeksi olen ostanut kevyen mutta hyvän sateenvarjon Prismasta 10 eurolla. Se on vihreä.

    VastaaPoista
  16. Täällä on rakennettu metroa pääkaupunkiin yhtä kauan kuin teidän junaa, aina välillä 'lähes valmis'.
    Hieno varjo, aitous ei suojaa yhtään enempää, liian kallista ei kannata hankkiakaan,unohtuu se kuitenkin jonnekin :) Tai tuuli vääntää nurin.
    Hih tuota Bambia, on kai sitten taipunut karvain mielin kapaloonsa :D

    VastaaPoista
  17. Tuo sateenvarjo on ihana! Ottaisen sellaisen itselleni vaikka heti. Aito tai ei, pääasia, että pitää sinut suojalta sateessa ja ilahduttaa vielä kauneudellaan.

    Bambi on niin ihana sadetakissaan. Mukava ja hyödyllinen Suomen tuliainen pikkuiselle ♥

    VastaaPoista
  18. Heh talviselta näyttää, tulee muistoja mieleen painu Kuolleellemerelle lämmittelemään. Sateenvarjo osta sellainen kännykän kokoinen joka mahtuu käsilaukkuun ;)

    VastaaPoista
  19. SAdekuuro, tai oikeammin raekuuro yllätti meidät eilen kotimatkalla koulusta, ei ollut sateenvarjoa tai sadetakkeja mukana. Parvekkeella kuivumassa olleet vaatteet olivat läpimärkiä.Otti päähän ja kunnolla.
    Täytyy katsataa markkinat josko löytyy samanmoisia sateenvarjoja täältäkin. Tarpeen näemmä ovat.
    Ihanaa viikonloppua

    VastaaPoista
  20. Sait siis sita mita olet toivonut - sadetta! :)
    Puhdistaa ilmaa...
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  21. Anna:Hyvä oli sateenvarjo,eikä ollut kuin 7 euroa!Teillä on sitten sateita just kun täällä on kaikkein kuivinta...

    Irmastiina;aika hassun näköinen on Bambi tuossa sadetakkinsa kanssa;D

    Mizyena:ai teillä on saan kevyitä sateita,luulin että teilläpäin on enemmän sateita kuin täällä.Joskus täällä on oikein voimakkaat sateet,jolloin hyvä sateenvarjo on tarpeen.Bambin sadetakki on aika söpö!

    Allu:Olli unohti ne eri paikkoihin,minä sentään kotiin;D


    Hannele:nätti varjo piristää ja pitää sateen kaukana:-)

    Laventeli:on se:-)

    Arleena;tosiaankin rassaavat,kun ne vaan jatkuvat ja jatkuvat-Toivottavasti joskus sitten syntyy hyvää jälkeäkin.

    Pilvi: tosi hyvä ja halpa,Allenbyltä 35 sheqeliä.Ihanan iso ja nätti. Tosin hankala kantaa mukana,mutta jos sataa,niin loistava.Muistankin nuo katutyöt jo silloin kun asuin viime kerralla täällä vuosisadan alussa. En vaan tajua,miten ne jatkuvat ja jatkuvat.IBn Gvirolillakin kesti aika kauan,mutta valmista tuli,ja hyvän näköistäkin.

    Marja-Leena:pitihän Bambille jotain tuliaisia tuoda ja tuo oli niin kiva,etten voinut olla ostamatta.Ja tällä viikolla,kun on ollut sateita,onkin ollut tarpeen:-)

    Johanna:Hieno on Bambin sadetakki! Herranjestas,ja minä kun ajattelin löytäneeni Ashleyn varjon superhalvalla! Ja kyllä,nautin sateesta,ja kylmemmästä ilmasta,etenkin kun muistan sen kuumuuden ,joka sitten on kesällä. Yritänkin tästä nauttia niin kauan kun vaan voin,siis kävellä enemmän jne.

    Rita;Tuo takki kuvassa näyttää isolta,mutta itse asiassa se ulottuu vaan ylävartaloa peittämään. Ja siinä on huppu!
    Sateenvarjoja pitääkin olla muutama.Mulla on sellainen pieni,joka mahtuu laukkuun,kevyen kevyt,mutta kun sataa kunnolla,on tuo jättivarjo loistava. Ei edes kengät kastu..

    Sirokko;no hauska kuulla että ei olla ainoita,jolla tuollaiset projektit kestää ikuisuuden.Jerusalsemissa taisi nyt valmistua,mutta ei vielä ole täydesä käytössä,Sielläkin kesti aika kauan,mutta sitten valmistui.Tuo oli sellainen varjo,jossa hinta-ja laatusuhde olikin paikoillaan:-) Bambi kun ei tietenkään kauheasti tykkää sateella kulkea on nyt vähän suojattu tuolla takilla.

    Lumiomena:Minustakin se on ihana,se oli rakkautta ensi silmäyksellä,olen siihen kovasti ihastunut! Ja hyvin suojaa sateelta! Bambi on kyllä aika liikuttavan näköinen tuossa takkeineen...

    Ari:eilen oli todella talvinen päivä,tänään jo paistoi aurinko eikä luvattua sadetta tullutkaan.Mulla onkin sellainen pieni laukkuun mahtuva varjo,mutta kunnon sateella se ei kauheasti suojaa...

    Pikkujutut:meilläkin oli rakeita tällä viikolla ja kunnon sateet eilen.Huh,ei ole kiva kun sade yllättää eikä ole varjoja.Ehdin kastuakin ennenkuin tuon varjon ostin.Mutta tänään ei tänne luvattuja sateita tullutkaan...
    Mukavaa viikonloppua sinnekin!

    BLOGitse:juu,iloitsen sateista!Tänään tosin ei sitä ollut.Mukavaa viikonloppua Casaankin!

    VastaaPoista
  22. Tààllàkin myydààn vaikka kuinka paljon feikkià, mikà ei itseàni haittaa. Harmitus tulee ehkà niille, jotka sitten oikeasti ostavat sen aidon kalliilla rahalla ja sitten jokatoisella on se sama feikkinà, eikà eroa huomaa. Varjo ku varjo. Hieno se oli :D Minàkin aina unohdan kotiin.

    VastaaPoista
  23. Ciacy:en ole ihan varma tuosta feikki-puolesta,etenkin kun Johanna kirjoitti että Jenkeissä Ashley -sateenvarjon sai alle 10 dollarilla.Mutta ei se mua haittaa,varjo on ihana!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...