lauantai 17. marraskuuta 2012

Kaikenlaista....

Viikonloppu alkoi tosi lämpimänä;eilen nukkumaan mennessäkin oli yli 20 astetta vaikka jo pitkään on ollut sen alle yöllä.Ja tänään 27 astetta,mutta pilvistä. Ei tosin tunnu kamalalta kuten kesällä ,sillä on kuivaa ja tuuleekin hieman.
Muistin yhtäkkiä,että Bambi on ollut luonani jo 4 vuotta!
Kissaneiti,joka on yksi syötettäväni iltaisin. Se maukuu  minun nähdessään ja juoksee jalkojeni välissä ja aina pelkään,että kaadun tai tallaan sen ,kun se sillä tavalla tekee.
Joku muu oli nyt päivällä laittanut ruokaa kissoille.Iltaisin sitten minä. Kissoja on kuitenkin paljon vähemmän tuolla puistossa kuin ennen.
Olin hullu ja ostin 4 kookospähkinää

Täällä oleva tilanne stressaa.En itse sitä tunne mitenkään omalla seudullani,paitsi että kuulin näinä päivinä muutaman pamauksen äänen. Kaupunki peruutti kaikenlaiset suuret tilaisuudet,kuten koirien adoptointitapahtuman,jonka
piti olla eilen. Toivon,että sotiminen pian loppuu.Edit,Äsken kuului hälytys.Otin avaimet,Bambin syliini ja juoksin rappukäytävään,joka on talon turvallisin osa.Siellä olivat muutkin naapurit,jotkut vähän hysteerisinä,Sitten kuului iso bum!

39 kommenttia:

  1. Jael, tuossa ekassa kuvassa on lumoa!" Siinä on sitä ainoaa keltaista, jota minä siedän jopa vaatteissani, sillä eihän kukaan kestä kuvitella blondia kananpojan keltaiseen;-)

    Oi, Bambi♥ Tuo Bambi ja itsesi nyt Suomeen. Osta sulle sähköhuovan;-) Ja siksi toisekseen täällä on nytkin niin lämmintä, että oli pakko ottaa puutarhassa villapaita pois päältä. Pimeydestä pelastaa kohta lumen valo...

    Viikonloppua♥

    VastaaPoista
  2. Olenkin jo miettinyt, ettà mahtaako tilanne vaikuttaa jo sinuunkin. Toivon, ettà tilanne nyt siellà rauhoittuisi ja sotiminen loppuisi. Varmasti aika hirvittàvàà kuulla pamauksia, kun sitten miettii joskos tulisikin joku isompikin pamaus. Bambi on kyllà niin kaunis koira ja kissat ihunia :D

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti tilanne siellä rauhoittuu!
    Käsittämättömän kauan tuo epävarma tilanne on siellä jo ollut,

    Ihana ja suloinen nimi koirallasi;)

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  4. Leena;Tuo onkin nätti keltainen.Ennen pidin keltaisesta enemmänkin ja omistin keltaisen takin;D Nyt sitä on makuuhuoneessa jonkin verran;lamppu ja matot ja lakanoissa.Leena,tiedäthän sinä että rakastan tätä Välimeren talvea enkä raaski siitä luopua.Ja ihmeellisen lämmintä teilläkin nyt on...

    Ciacy:väistämättä se vaikuttaa mielenalaan tuollainen,vaikka olisikin fyysisesti kauempana.Sodankäynti on kamalaa.Mutta tuo näkyy kestävän;toiselta puolelta tulee raketteja ja siihen sitten vastataan.Bambi on ihana;minulla oli kyllä tuuri että löysin just Bambin ja nuo puiston kissatkin ovat aika ihania:)

    VastaaPoista
  5. Voimia teille sinne. Ei tässä oikein paljon muuta voi sanoa. Ihania kuvia. Voin jossakin vaiheessa kirjoittaa sen suklaan ohjeen. Saisin minäkin muuta mietittävää kuin tämä sota.

    VastaaPoista
  6. Sitä minäkin toivon. Kun ajattelee, että Beirutissa on sota alkanut joskus vuonna 76 tai 77. Sinne mahtuu monta sukupolvea, joka ei edes tiedä mitä rauha on. Ei voi kun taas sanoa, että onneks asun Suomessa. Ainakin toistaiseksi täällä on rauhallista.

    VastaaPoista
  7. Rauhaa saa toivoa. Vaikka olisi pessimisti sen saavuttamisen suhteen.

    VastaaPoista
  8. Nelli:kiitos:) Sen suklaan ohje olisikin kiva saada:)

    Amalia:Toivotaan.Onneksi Suomessa on niin turvallista.Minun täytyy kyllä sanoa,että tunnen oloni ihan turvalliseksi täälläkin,vaikka nyt olikin tuo hälytys.

    Mine:Näin se vähän on.Mutta toivoa on pidettävä yllä.

    VastaaPoista
  9. Pelottavalta kuulostaa nuo pommitukset! Joskus olen ollut siellä,kun on sattunut itsemurhapommituksia kaupungilla, aika lähelläkin ja raketteja ammuttiin joskus Gilossa naapuritalon katosta sisälle. Ei mua siellä ihan hysteerisesti pelottanut, täällä se tuntuu jotenkin kauheammalta.
    Eikö sun talossa ole pommisuojaa?
    Siskoillani on yksi huone pommisuojana.
    Muiltakin tutuilta suomalaisilta olen kuullut, että he ovat viime päivinä melkein asuneet pommisuojassa. He asuvat Tel Avivin eteläpuolella ja sinne alueelle lentelee raketteja tiheään. Toivotaan teille rauhallisempia aikoja!

    VastaaPoista
  10. Eeviregina:ei minua pelottanut,ja ajattelen,että täällä Tel Avivin alueella todennäköisyys on aika pieni,että pamahtaisi vaikka minun kotitalossani. Mutta toisin on tuolla etelässä.Sinullakin on sellaisesta paljon kokemuksia,ja kun sulla on siskoja täällä,niin sieltä kaukaa tietenkin pelottaa heidän puolestaan. Meidän talossa on pommisuoja,jota ei lainkaan ole valmisteltu tätä varten;se on likainen ja täynnä romua eikä siellä voi olla.

    VastaaPoista
  11. Huolestuneena olen seurannut uutisia sieltä.

    Bambi on niin kaunis koira ja varmasti kilttikin. Sinulla on hyvää seuraa.

    Turvallista viikonloppua ja alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  12. Toivotaan ja rukoillaan, ettei tämä sota vahingoista sinua, Yaelian; pahalta näyttää..:/

    Rauhaisaa viikonloppua sinulle!<333

    VastaaPoista
  13. Unelma:huolestuttava tilanne,toivottavasti ei mene pahemmaksi,Bambi on ihana ,kiltti ja fiksu,vaikka joskus vähän itsepäinen;D Kiitos sinullekin hyvää viikonloppua!

    Aili:Kiitos toivotuksista mutta en ole mitenkään vaarassa.Tosin tuon hälytyksen aikana pieni pelko kävi mielessä.KIitos,ihanaa viikonnloppua sinullekin!

    VastaaPoista

  14. Rankkaa aikaa, joka varmaan vaikuttaa mielialaan, vaikka ei kamalasti stressaisikaan.

    Neljä vuotta! Jotenkin muistaa kuin eilisen, kun Bambi tuli luoksesi.

    VastaaPoista
  15. Voi kaamea. Voiko olla turhempaa asiaa maailmassa kuin sota. Toivottavasti olette turvassa!

    Mitä meinaat kookospähkinöillä tehdä?

    VastaaPoista
  16. Luin juuri uutisista, että Tel Avivissa oli torjuttu ohjus. Varjelusta Sinulle, teille kaikille sinne.

    VastaaPoista
  17. SusuPetal:Tuo tilanne tosiaankin stressaa ja vaikuttaa yleiseenkin mielialaan,elämä on nyt hieman normaalia erilaisempi,mutta tosiaankin täällä omalla alueellani vain hiukkasen,kun taas etelässä tilanne on jo todella pitkään ollut vaikea.
    Miten aika kuluukaan;muistan kun vasta toin Bambin kotiin!

    Hippu:Sota on kamalaa ja joskus ehkä välttämätöntä, mutta tässä tapauksessa niin toivon ,että se loppuu pian.Minä ainakin olen ihan turvassa:) Kookospähkinöitä ostin itse asiassa 6,olivat tarjouksessa;2 kpl 2 eurolla ja ostin,koska harvemmin näkee tuollaisia vähän nuorempia kookospähkinöitä. 3 olen jo halkaissut,jääkaappi täynnä kookosmaitoa ja hieman kookoskermaa,tein kookossosetta,ja kuivurissa kuivuvat kookoshiutaleet,sen jälkee kun niistä on puristettu kookosmaito ja kerma pois.

    VastaaPoista
  18. Johanna:Sen me kuulimmekin,siis se bum oli siitä torjunnasta kun se ohjus tuhoutui,onneksi.Toivottavasti näitä hälytyksiä ei tule lisää.Toisaalta,oli mukavaa nähdä naapureita rapussa,yleensä vaan tervehditään nopeasti tässä talossa ja mennään ohi:D

    VastaaPoista
  19. Hui! Varmasti aika epätodellista kuulla 'oikea' hälytys, kun on tottunut kaikenlaisiin harjoituksiin ja testauksiin muualla ... Toivottavasti konfliktit saataisiin selvitettyä - tuskin kukaan sodassa 'tykkää' olla ... !

    Onnea Bambille - 4 vuotta! Muistan kun luin silloin blogistasi, kun Bambi tuli taloon :)

    VastaaPoista
  20. Kyllä mäkin ajattelen sua jatkuvasti. Toivottavasti tilanne rauhoittuu.

    VastaaPoista
  21. MaaMaa:tuo oli itse asiassa ensimmäinen kerta ikinä,kun kuulin hälytyksen.Ne aiemmmat hälytykset kuuluivat Tel Avivissa,mutta ei tässä vieressä.Toivon tosiaankin,että jonkinlainen sopu löytyy ja että eteläisessä Israelissa ei enään tarvitse elää jatkuvasti pommisuojissa.Bambi kiittää;sinäkin olet jo niin kauan ollut tuttu täällä blogimaailmassa:)

    Allu:kiitos:) Ja toivottavasti tosiaankin tilanne rauhoittuu pikapuoliin.

    VastaaPoista
  22. Olet ollut mielessäni, kun uutisointia olen katsellut. Oletko sinä turvassa siellä. toivottavasti saisivat tilanteen rauhoittumaan.. jotenkin. Halaus ja rapsutus bambille.

    VastaaPoista
  23. Totta puhut, nyt on mukavan lämmintä.Meillä etelätuuli vihdoin hellitti, paukkui yöllä kunnolla.

    Tsemppiä- toivotaan pikaista tulitaukoa.Meilläkin on kadut hiljenneet entisestään, huolestuneita on vähän kaikki siitä mihin tilanne etenee. Ei yksin rajan yli vaan ihan täällä sisällä. Muista ne vesipullot :)!

    VastaaPoista
  24. Olispa niillä Palestiinalaisillakin pommisuojia joiden turviin pieniä lapsia voisivat viedä. Olisi monen lapsen henki jo säästynyt tältä "itsepuolustukselta" miksi Israel sotaa kutsuu.

    Turvallista eloa sinullekkin. Toivottavasti tilanne päättyy pian!!!!

    Mä muistan myös kun sait Bambin. Kylläpä aika rientää. :)

    VastaaPoista
  25. Uutisista olen kuullut mitä siellä tapahtuu. Muistin sinut ja ajattelin, että oletkohan turvallisella alueella. Toivotaan niin.
    Bambi on jo iso koira - aikuinen.

    VastaaPoista
  26. har tänkt på dig där i holon, undrar hur du har det? översättningen är lite dålig men jag förstår att du har sprungit till skyddsrummet...
    ta hand om dig!
    phu...vad ska det bli av det här landet?

    kramar

    VastaaPoista
  27. Kiiris:ihan turvassa olen,vaikka tänään aamulla oli taas hälytys Tel Avivin alueella ja osa ohjuksesta osui erääseen autoon täällä kotikaupungissani,ja se paloi käyttökelvottomaksi.

    Pikkujutut:mutta minä jo totuin niihin viileämpiin säihin,ja nyt piti taas ottaa kesävaatteet esille.Toivottavasti tosiaankin saadaan aikaiseksi tulitauko,ja mahdollisimman pian.-

    Mizyena:meidän talossa ja monessa muussa ei ole sellaista pommisuojaa ,jonne voisi mennä,mutta betonilla rakennetut paikat ovat yleensä vahvoja. Niinpä,minäkin toivon että myös Gazan lapsilla olisi suojat pommeja vastaan mutta miksi ohjusten lähettäjät piiloutuvat siviiliväestön sekaan? En hyväksy tätä sotaa,ja täällä on monta sellaista jotka eivät hyväksi,vaan sanovat negotiate,not war, mutta kun Israelin eteläosiin tulee jatkuvasti pommeja keväästä lähtien enemmän ja sitäkin ennen vähemmän,niin ei kai toista poskea voikääntää kun muukaan ei auta. Ei Israel halua sinne Gazaan mutta se haluaa että ohjusten lähettäminen siviiliväestöä kohti loppuu.Sitäpaitsi Israel kovasti yrittää olla vahingoittamatta siviiliväestöä Gazassa,mutta kuten tuolla edellä mainitsin,niin pomminlähetyspaikkoja ja varastoja on siviiliväestön keskuudessa. Sen sijaan Gazasta tarkoituksella yritetään osua siviiliväestöön. Ja kaiketi tiedät,että Hamasin päämäärä on Israelin tuhoaminen.Molemmilla puolilla kuitenkin tavalliset ihmiset haluavat vain jatkaa elämäänsä mahdollisimman normaaliin tapaan,ja tämän sotimisen loppuminen on kiinni molemmista osapuolista.Kiitos,en tunne ainakaan Tel Avivin alueella oloani turvattomaksi,vaikka näitä hälytyksiä nyt onkin ollut muutamia.Kauhean nopeasti aika rientääkin! Ruokablogi just täytti 4 vuotta ja kohta tämäkin viettää 4.vuotispäiviään:)

    Arleena:Uutisissa joskus koko asia saa erilaiset mittasuhteet-Olen turvallisella alueella sillä ohjustentorjuntasysteemit ovat hyvät.Etelässä tosin tilanne toinen.

    Tuula:) Kiitos:)

    Sara:i går fick jag springa till skyddsrummet eller egentligen har jag ingen sådan så var i trappupgången.Och idag när jag var i gym,så hände samma sak-. Hoppas det snart slutar,,,kram till dig också gumman.

    Tea:kiitos:)

    VastaaPoista
  28. Ihana Bambi! <3 Jaksamisia sinnepain!

    VastaaPoista
  29. Sugar:Kiitos:) ja Bambi onkin ihanuus:)

    VastaaPoista
  30. Maa oli kuitenkin alunperin Palestiina ja Israel on kieltänyt jopa avustuksien viemisen Gazan sekä tehnyt paljon tuhoja siellä jo vuosia eikä vain nyt. Kai Palestiinalaisillakin on samanlainen oikeus puolustaa itseään kun he elävät maailman suurimmassa ulkoilmavankilassa vuosien ajan huonoissa elinolosuhteissa. Uhriluvut kertovat puolestaan kuka on mihinkin lopulta osunut ja millaista tuhoa saanut aikaiseksi. Ei ole kovin tasapuolinen sota ollenkaan. Todella toivon, että tilanne rauhoittuu ja Palestiina joku päivä saisi vapautensa takaisin.

    VastaaPoista
  31. Mizyena:Palestiina ei ollut koskaan mikään valtio,vaan siksi kutsuttiin isoa maa-aluetta,joka oli välillä Turkin,välillä Englannin ja Ranskankin hallinnassa.Juutalaiset ajettiin sieltä pois 2ooo vuotta sitten ja aina,aina on ollut halu tulla takaisin (pääsiäsena on parin vuosituhannen ajan sanottu"Ensi vuonna Jerusalemissa)ja osa olikin täällä koko ajan.Sitäpaitsi mitään yhtenäistä palestiinan kansaa ei edes ollut vaan monet tulivat muualta.Minulla on tuttuja arabeja täällä,jossa yhden perhe on aikonaan tullut Libanonista,yhden Jemenistä,toisen isoisänisä oli turkkilainen ja niin edelleen.Mutta en kiellä että ovat kärsineet paljon vääryyksiä.Miksi silloin vuonna 1948 ei voitu hyväksyä sitä jakoa,jos olisvat,niin tänään olisi varmaankin jo Palestiinan valtio eikä olisi tuota länsiranta-ongelmaa.Gazassa on luksustaloja ja luksusravintoloita,country clubeja jne.Sitäpaitsi mistä luulet heidän saavan sähkönsä....Ja tavaraa sinne menee kyllä joka päivä rekkakuormittain,ja myös Egyptin puolelta. Ei se ole ihan sellainen vankila kuin sanotaan,mutta siellä on paljon köyhyyttä,sen tiedän.Tiedätkö,että järjestöllä,jossa teen vapaaehtoistyötä,on tälläkin hetkellä sydänsairaita lapsia Gazasta asuinkaupunkini sairaalassa....Palestiinalaisilla on oikeus saada oma maa,sitä minäkin haluan ja minusta kaikki rakentaminen Länsirannalle on väärin.Ja uhriluvut ovat sellaiset kun ne ovat koska täällä meidän puolella on hyvät suojat ja torjuntasysteemit,ja raha,jota on Eukin antanut Gazalle olisi voinut rakentaa jotain suojia.Minäkin niin haluan että tämä loppuu jo mutta en halua myöskään elää pelossa,että taas tulee hälytys eikä varmaan vastapuolikaan.....

    VastaaPoista
  32. Mizyena:Äsken oli taas hälytys.Jouduin juoksemaan rappukäytävään koska meidän pommisuojaa ei ole valmisteltu tätä varten.Ei ole hauskaa ja verenpaine nousee kun tuollaista tapahtuu.Tämä oli jo kolmas kerta vuorokauden sisällä. Sota on pahasta ja ihminen ihmiselle susi...

    VastaaPoista
  33. Toivottavasti kaikki siellä hyvin! Uutiset kuulostavat hurjilta.

    VastaaPoista
  34. Jonna:Kiitos:) Kaikki täällä omalla alueellani ihan hyvin:)

    VastaaPoista
  35. Alueen historia on mulle tuttu ja olen aktiivisesti seurannut tilannetta yli kaksikymmentä vuotta. Mulla asuu sekä on asunut useita ystäviä siellä päin eli olen saanut myös paljon oikeaa tietoa siitä mitä siellä tapahtuu.

    Yhtään en vähättele pelkoasi ja toivon teidän olevan turvassa sekä rauhaa kaikille osapuolille ♥
    Mutta mun sympatiat muuten ovat tässä tilanteessa täysin Palestiinalaisten puolella koska he ovat kärsineet ja kärsivät enemmän siitä kertoo niin historia, tilastot, uutiset kuin tositarinat sieltä.

    VastaaPoista
  36. Rukoillaan! Voimia sinne! nm Petra

    VastaaPoista
  37. Mizyena: eriäviä mielipiteitä aina on,mutta mikään juttu ei ole pelkkää mustaa tai valkoista.

    Petra:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...