torstai 22. marraskuuta 2012

Perhostoukka

Tänä aamuna aikaisin menin muutaman päivän tauon jälkeen kahville lempikahvilaani,ja jonkin ajan kuluttua tuli viereisen kukkakaupan omistaja Billie oksan kanssa ,jossa oli suuri kaunis toukka.En ole mikään toukkafani,mutta tällaista en ollut koskaan nähnyt: iso,pullukka ,ainakin viisisenttinen vihreä toukka,jolla oli kellertävä pää.Toukka oli päätynyt kukkakauppaan jonkun kasvin mukana.
Sillä oli turkoosit silmät!(oikeastaan nuo "silmät" eivät oikeasti ole silmiä) Kaikki olivat niin tohkeissaan tämän toukan ympärillä,joten oli vähän vaikeaa saada siitä kunnon kuvaa.
Toukka taisi hieman sulkea silmiään valokuvatessa:ehkä se oli peloissaan.Billie vei toukan kukkakauppansa takana olevan takapihan pieneen puutarhaan. Mikäköhän perhonen tästä kuoriutuu;onko tällainen tuttu jollekin lukijalle? Varmaankin suuri perhonen,kun toukkakin oli noin suuri. Minusta tuli nyt kyllä toukkafani,sillä tuo oli niin  hellyttävän suloinen.
Edit: Sirokolta sain tiedon,että tämä saattaisi olla oleanterikiitäjä. Googlasin,ja se se  olikin.Tästä ei siis kehity mitään hurjan kaunista perhosta,mutta toukka on söpö:) Kiitos Sirokko,tämä blogimaailma on kyllä mahtava kun aina löytyy joku joka tietää:)
Tällainen rumilus tuosta kauniista toukasta tulee....
Ja ei niin kaukana sieltä paratiisilinnut kukkivat kadun ja kävelytien välissä.Tätä kirjoittaessa alkoi satamaan;nyt saa luonto lisää potkua kasvuun :)

22 kommenttia:

  1. En pidä toukista yhtään, mutta tuo on kyllä hieno! Mahtavat värit. Ehkä siitä kuoriutuu joku avaruudesta tullut hemmo? :-)

    VastaaPoista
  2. Hippu:en minäkään pitänyt,mutta tämä oli suorastaan hurmaava.Vähän kuin joku ufo;D

    VastaaPoista
  3. Varmaan joku kiitäjän toukka, ehkä oleanterikiitäjä. Kuvasin edelliseen blogiini tosi söpön vihreän pääkallokiitäjän toukan, vahiko että kuvat katosi. Näistä söpöimmistä toukista tulee siis yleensä värittömiä yöperhosia :)
    Minun paratiisilintuni eivät vaan ala kukkimaan, lehtiä kyllä tuppaa, nyyh.

    VastaaPoista
  4. Sirokko:ai sellainen,minä jo kuvittelin että tuosta kehittyy kaunis suuri perhonen. Onpa jännää että just kauneimmista toukista tulee vaatimattoman näköisiä perhosina.. Toivottavasti nyt sunkin paratiisilinnut alkavat kukkimaan!

    VastaaPoista
  5. Mä taas päinvastoin rakastan toukkia! Pienenä keräsin ne kaikki pihalta =) Perhoset sitävastoin ovat aina olleet minusta epäilyttäviä tyyppejä ...

    Mut Siis... UPEA toukka, aivan ihana <3

    VastaaPoista
  6. Kun tietàà, kuinka inhottavasta toukasta voi kuoriutua vaikka kuinka kaunis perhonen, niin jotenkin noitakin mònkijòità suvaitsee. Paitsi, jos ne rouskuttavat krasseissani.

    VastaaPoista
  7. Onpas oikein caterpillari. Usein toukat on melkein nätimpiä kuin se perhonen, mikä siitä syntyy.

    VastaaPoista
  8. Hirvea sade ja ukkonen Petach Tikvassa. Rakeita myos. Oikeen pelastyin jyrinaa, kun ihan paalla jytisi.

    VastaaPoista
  9. Tea;tuo on kyllä niin upea,ettei tuollaista voi olla rakastamatta.Mutta kyllä tykkään enemmän sittenkin perhosista:)

    Lissu:tuo ei ollut lainkaan inhoittava,päinvastoin.Mutta siitä ei kyllä kuoriudu kaunista perhosta vaan tosi vaatimattoman näköinen kiitäjä...

    Allu:tuo caterpillari olikin tosi suurikokoinen ja upea!Harmi vaan että siitä lopuksi ei tulekaan mitään kaunista..

    Anu:täälläkin jylisi enkä ensin ollut ihan varma mikä jylisi.Mutta kiva kun tuli taas vähän sadetta;olin jo vähän huolestunut uusien vihreiden kasvin alkujen puolesta mutta nyt sitten saivat vettä:)

    VastaaPoista
  10. Upeita kuvia! Tosi makeen värinen alien- toukka, mutta ihan hirvee perhonen, sääli! Näyttää valtavalta, kuinkas suuri se todellisuudessa oli?

    VastaaPoista
  11. Anna;kiitos:) Toukka tosiaankin upean näköinen ja todella sääli,että siitä sitten kuoriutuu inhoittava rumilus;D Tuo oli hieman yli sormen pituinen ja paksuinen.

    VastaaPoista
  12. No onpas tosiaan muhkea toukka. Ja noin harmaa lopputulos. Minä pidän toukista, kunhan muistavat pysyä pihalla. Aina kesällä kun täällä on turhan helposti toukkashow kuivatavaroissa. Onneksi ne toukat on kyllä pienempiä, kuin tuo.

    VastaaPoista
  13. Oh mikä nätti mollukka :) Halailtavan näköinen!

    VastaaPoista
  14. En niin välitä toukista mutta tuo paratiisilintu kukka...en tiennyt tuota nimeä mutta nythän tiedän :) kuten kirjoitit, onneksi on muita jotka tietää!
    Täälläkin niitä kasvaa mm. tuolla puistossa jossa jokus käyn lenkillä. Olen ottanut valokuviakin mutten vielä postannut...
    Jos tiedät metodin, niin kerro kuinka opin preteritin irregulaarit? Pääparka on ihan sekaisin kun en muista mikä muuttuu missäkin aikamuodossa. Ope suositteli nyt keskittymään preteritiin....Ayúdame! :)

    VastaaPoista
  15. Mine.Tosiaankin oli muhkea tapaus:)Kuivatavaroissa niitä ei halua nähdä(minkä takia jääkaappini kesäisin on täynnä kuivatavaroita) mutta tuollaisena niitä katselee mielellään.

    Helmi-Maaria:minä silittelin tuota,oli niin hellyttävä!

    BLOGitse:muistan aikoinaan Tenerifellä kun kaikki suomalaiset ostivat tuollaisen kotiin mukaansa;D Niiden intensiivinen oranssi väri on upea!
    Oih,espanjan verbit.Mulla on monta kielioppikirjaa pelkästään espanjan verbeistä.....Pitää vaan opetella ne en muista olisko mitään keinoa.Totuus on että on vähän unohtunut nuo verbimuodot ja pitäisi kerrata....

    VastaaPoista
  16. Komia on toukka.
    Minusta tuon perhosen siipien väritys on ihan kiva :)


    Rauhallista loppuviikkoa Israeliin!

    VastaaPoista
  17. Kaunis toukka ja olen toista mieltä tuosta kiitäjästä. Tosin itse ihanilen kiitäjiä suomessakin, ne ovat aika upeita vaikkeivat nyt loistollaan päiväperhosia lyökkään.

    VastaaPoista
  18. wow, den ser nästan ut som en leksaks-larv! är den verkligen verklig? :)
    vapenvila...jag hoppas att det går i rätt riktning. men vem vet?

    kramar

    VastaaPoista
  19. Nurkkalintu:Toukka komea ja väritys tuo vähän mieleen USA:n armeijan sotilaitten uniformun;D
    KIitos toivotuksista:)

    Nelli:Toukka on kaunis mutta tuo kiitäjä mielestäni vähemmän.Makuja on monta,mutta kuulin tänään että Itävallassa on ihan kiitäjille pyhitetty museo!

    Sara:den är faktistk en levande larv:) Jättesöt sådan.Hoppas vapenvilan nu håller...kram till dig!

    VastaaPoista
  20. Ihanat silmät toukalla. Hienosti onnistuit kuvaamaan.

    VastaaPoista
  21. Unelma:oikeasti ne eivät ole silmiä vaan täpliä mutta ihan silmien näköiset ja niiden paikalla,tosi nätit:)

    VastaaPoista
  22. Kiitäjät ovat melkoisen kokoisia toukkina. Itse olen törmännyt horsmakiitäjän toukkiin. Tämä toukka onkin hienon värinen.:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...