tiistai 4. joulukuuta 2012

Taisi olla hurja tuuli ja uusi princettia

Kun menin äsken ulos Bambi-koiran kanssa,huomasin talon sisäänkäynnin edessä valtavasti oksia ja lehtiä.Tuuli oli pudottanut ison puun valtavan oksan tuohon kulkukäytävään,joka oli ihan tukossa.Kun tulin puolitoista tuntia aikaisemmin kotiin,ei tuota vielä ollut tapahtunut.Tänään on satanut ja tuullut,mutta ollut kuitenkin lämmintä;nytkin illalla 19 astetta.
Tästä meidän ja viereisen talon edessä olevan puutarha-alueen puusta se oli pudonnut,ja puu näytti nyt puolet pienemmältä...Onneksi ei kukaan kuitenkaan ollut alla juuri silloin kun valtava oksa katkesi ja putosi.
Aamulla aikaisin kun olin kahvilla lempikahvilassani,tuli viereisen kukkakaupan omistaja Billie ja kertoi että hän oli vihdoinkin saanut princettioita eli noita pinkkejä joulutähtejä.Olin pariin otteeseen kysellyt häneltä olisiko hän mahdollisesti sellaisia tuomassa kauppaansa.Ja tietenkin ostin yhden ja tätä en aio tappaa liiallisella vedellä kuten viimevuotisen princettiani.
Iltapäivällä sydänsairaitten lasten luona vasta tullut pikku romanialaispoika sai lempeää kohtelua siellä jo pitempään olleilta sansibarilaisilta pikkuisilta:)

22 kommenttia:

  1. Jael, tuo +19 on ihan inhimillistä...

    Joulutähti ei pidä myöskään vedosta. Nyt ihmettelen, miten saan nämä joulukukkani säilymään hengissä joulunaikaan;-) Olen sisäkukkakiller! Princetia on niin sievä.

    Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Leena:ulkona on 19 ,täällä sisällä 20 ja saisi olla pari astetta vähemmän,Luvattiin kyllä kylmempää mutta lämpötila laski vaan ihan pikkuisen ja on näköjään nyt yölläkin aika lämmin,eli tuo lähes 20 astetta.
    Tiedän,eikä liiasta vedestä.Billie sanoi että vettä sille vasta kun lehdet alkavat taipua alaspäin...
    Suomessa kaikki sisäkukkani voivat hyvin (tasainen lämptötila)täällä taas vähemmän hyvin.Princettia onkin tosi sievä:)
    Kiitos samoin sinulle ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Täällä sisällä on 16 astetta, ulkomittaria en viitsi edes katsoa!

    VastaaPoista
  5. SusuPetal:aika kylmää sinulla sisällä,tosin minulle tuo olisi just sopiva lämpötila..

    VastaaPoista
  6. Pinkit joulutähdet ovat kauniita. Totta on, että liika kastelu tuhoaa kukan. Joulutähti ei kuitenkaan saa kuivahtaa pitkäksi aikaa. Sopivasti vettä.

    VastaaPoista
  7. Onkohan tavallisia punaisia joulutahtia myynnissa? Voisi
    olla kiva. Hyasintin sipuleita en viitsinyt tana vuonna ede ostaa, edellisvuosien epaonnistuneita yrityksia muistellen.

    Juu ei ole kylma, minullakin tassa viela ikkuna ihan auki. Vahan tuulee vaan.

    VastaaPoista
  8. Oho, tulikos antti sinnekin myrskyämään! 19 astetta sopisi minulle justiinsa nappiin. Täällä killittää täysi kuu, joten pakkasta on varmasti yli 10 astetta.
    Minä en uskalla joulutähteä ostaa, se kuolee mulaa aina heti, kun olen niin kova tuulettamaan.

    VastaaPoista
  9. Joskus ei voi muuta kuin ihmetellä luonnon voimia. Mä haluaisin punaisen amarylliksen. Kaikkialla on tarjolla vain vaaleanpunaisia ja valkoisia...

    VastaaPoista
  10. No jopas siellä on myrskynnyt. Minulle 19 olisi oikein kiva, ja saisi täälläkin vähän viiletä. Hellyttävä tuo viimeinen kuva. <3

    VastaaPoista
  11. Kyllä meikäläinen halajaa lämpimään..ei tämä kuuma veri oikein kestä kylmyydessä, hrrr

    VastaaPoista
  12. Suomessa sisàlàmpòtila on joskus liian kuivaa, siksipà kait tààllà kukat selviàvàt talvesta aika hyvin. Ei tartte kastella juuri ollenkaan. Vàhàn niin kuin ennen vanhaan Suomessa kukat sàilyivàt hyvin talven yli niissà huoneissa, joita ei juuri kàytetty ja joita siksi ei juuri làmmitetty. Siis saleissa, jos nyt jollakin semmoinen oli. Hellyttàvà tuo olin kuva.

    VastaaPoista
  13. Minäkin ostin vähän pinkkiin menevän joulutähden. Söpöjä nuo lapsukaiset.

    VastaaPoista
  14. Onpas siellä myrskynnyt, mutta nähtävästi kuitenkin tarkenee :) En ole pinkistä joulutähdestä ennen ollut tietoinen, onnea ja pitkää ikää omallesi!

    Itse ajattelin hommata joulukaktuksen lahjaksi itselleni, jos sellaisen jostain löydän. Haluan sellaisen siksi, että se saattaa kukkia (ja koska se on kaktus, sitä ei ole helppo tappaa). :D

    VastaaPoista
  15. Arleena;minulla on paha tapa tappaa kasvit liiallisella juottamisella,nyt yritän välttää sitä...Pinkki joulutähti on tosi nätti!


    Anu:Oli siellä punaisiakin.Mutta halusin tuon pinkin ja se on kestävämpikin.

    Kiiris:Teillä on aika kylmää nyt. Tuo pinkki joulutähti on paljon kestävämpi,täytyy katsoa miten pitkään tuo kestää.
    '
    Johanna:aika kova taisi se tuuli eilen ollakin kun noin katkaisi puun ison oksan.PUnainen amaryllis on kaunis,toivottavasti löydät

    Hippu.Teillä taitaa nyt olla kuin meillä kesällä,minä pidän enemmän tästä säästä nyt;D
    Nuo pikkuiset ovat niin hellyttäviä.3 pikkuista halusi koko ajan työntää vähän pienemmän pikkuisen vaunuja;D Luulen,että vaunut oli heille uusi juttu,niitä ei taida paljon olla Sansibarissa.

    Nelli:lähetän sulle vähän lämpöä täältä!

    Lissu:mutta minulla taas Suomessa sisäkasvit kasvoivat paljon paremmin kuin täällä.Siellä on ympäri vuoden tasaisempi lämpötila.Minulla oli esimerkiksi monta pientä ihan siemenestä kasvatettua appelsiini-ja sitruunapuuta,ja ne kasvoivat hyvin.Täällä taas en ole saanut niitä kasvamaan.

    Allu:on se kyllä nätti kasvi.Nuo lapsukaiset ovat ihania;nyt on SACH:in talossa ollut enemmän pienempiä lapsia.

    Elegia:eilen myrskysi vähän ,tänään ei,mutta nyt on 17 astetta ulkona.Viime vuonna mulla oli vähän syvemmän pinkin värinen joulutähti,mutta se kuoli ennen aikojaan kun annoin liikaa vettä.,..Joulukaktus olisikin kiva;helppohoitoinen:)

    VastaaPoista
  16. Minä oikeastaan tykkään punaisista joulutähdistä mutta valkoiset kutsuvat jostain syystä..
    Hyasintti on lempparini.
    Hyvä että olet saanut sadetta.

    Ihanaa itsenäisyyspäivää, vaikka oletkin siellä♥
    Halaus sinulle!

    VastaaPoista
  17. Täällä Málagassa on myynnissä tosi rehevän näköisiä joulutähtiä 4e kappale.
    Tämän viikon jälk vielä 2 vkoa kurssia, sitten alkaa loma, tammikuun alussa Suomeen. Mun mies tulee ens vkon loppuna tänne eli vietämme yhdessä lomaa, en jaksa odottaa!!! :)
    Intensiivikurssi on ollut raskas mutta kielioppi tulee aika pitkälle haltuun ja voin jatkaa opiskelua kotona. Jatkosuunnitelmiakin on mutta katsotaan toteutuuko...
    Mukavaa itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  18. Kyllä nuo lapset ovat sitten suloisia.

    Siellä on ollut melkein myrsky! Täällä on kerran täydellinen talvisää: pientä pakkasta, kevyttä lunta, puiden oksatkin valkoisena.

    Itsenäisyyspäivän terveiset!

    VastaaPoista
  19. Suloiset lapset tuossa viimeisessä kuvassa. Tykkään myös kukkakauppakuvasta ja noista sinun myrskykuvistasi joissa on jännittävä pimeän ja valoisan kontrasti.

    Tuli halu hankkia kukkivia joulukasveja kun katselin ja luin postaustasi. Syklaami taitaa olla suosikkini, seuraavalla sijalla varmaankin joulutähti.

    Terveiset Itsenäisestä Suomesta. Liput liehuvat ja lunta satelee täällä Helsingissä.

    VastaaPoista
  20. Hanne:kiitos:) Tuo pinkki on ainakin kokemukseni mukaan kestävämpi kuin punainen.Tänään torin kukkakaupassa oli nättejä punaisia.
    Kaunista itsenäisyyspäivää sinulle!

    BlOGitse.Onpa halpoja ne joulutähdet siellä! Varmaankin olet oppinut kunnolla noin intensiiviselläö kurssilla,etenkin kun olet espanjankielisesssä ympäristössäkin.Oikein hyvää lomaa sinulle ja hyvää itsenäisyyspäivää!

    Katja:nuo lapset ovat kyllä hellyttäviä:) Teillä on sitten täydellinen talvisää! HYvää itsenäisyyspäivää!

    Rita:lapset ovat ihania,ja on kiva mennä tuonne kerran viikossa ja sitten toisen kerran vähän isompien lasten luokse toisessa paikassa.
    Tuossa kukkakaupassa on kauniita kukkia:)
    Lunta,ottaisin sitä ihan vähäsen mielelläni nyt...
    HYvää itsenäisyyspäivää sinulle Rita!

    VastaaPoista
  21. Ei enään Hannele mutta oli kun kirjoitin tuon...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...