torstai 20. joulukuuta 2012

Talvinen päivä ja höpinää

Bussipysäkillä tulee huomattua kaikenlaista.Kuten tämän pensaan hedelmän sisällä olevat marjamaiset siemenet;kauniita ja houkuttelevia mutta varmaankin hyvin myrkylliset.
Tässä sitten se pensas,missä nuo marjamaiset siemenet.jotka ovat tuollaisen pallomaisen pienen hedelmän sisällä.
Minulta kerran kysyttiin,miltä näyttää lähellä oleva pieni kumpu kesäisin,kun siinä ei kasva mitään. Kesällä siinä ei ole yhtään mitään(paitsi jonkun heittämiä roskia) ja kun sateet tulevat,se vihreä puskee sieltä hiekan läpi. Vihreän kasvun kuvan otin viime viikolla.
Blogimaailma on ihmeellinen:tällainen ihana yllätys odotti minua eräänä päivänä postiluukussa. Suklaa kului aika nopeasti,vaikka yleensä en kauheasti ole makean perään.Kiitos R..oli ihana yllätys:) Ja tuo vaaleanpunainen joulutähteni ei voi kamalan hyvin,siitä putoaa lehdet.Viime vuonna tapoin sellaisen liialla vedellä,nyt en takuulla ole sille antanut liikaa....
Meillä on tänään ollut taas talvista:hurja tuuli ja rakeitakin tuli hieman aamulla. Luvattiin kylmää mutta minulla ainakaan ei ole vielä ollut kylmä. Ja puut heiluivat niin,että tästä koristetaatelipalmustakin oli pudonnut hurjasti taateleita maahan,mutta oli siellä vielä niitä jäljelläkin.

23 kommenttia:

  1. Viileältä tuntuu sielläkin, rakeita!! Yllätykset postiluukusta ovat ihan parasta.
    Mukavia päiviä sinulle Yaelian.

    VastaaPoista
  2. Mitä lämpötilaa siellä on kylmimmillään?

    VastaaPoista
  3. Kiiris:ei täällä kylmää tänään ollut;täällä keskisessä Israelissa oli kylmimmillään 17 astetta ja rakeita tuli minuutti tai pari ja sulivat heti maahan pudottuaan eli ei mitään valkoista jättäneet....Yllätyksiä on kiva saada;D

    Nelli:riippuu siitä missä kohtaa maata asuu.Täällä meren lähellä ei mielestäni ole koskaan oikein kunnolla kylmää mutta pohjoisessa on ja Jerusalemissakin.Voi mennä sinne nollan paikkeille siellä.

    VastaaPoista
  4. Luonnossa on paljon myrkyllisiä(kin) marjoja! Vai talvi tullut sinne. Heh, heh - täällä pakkanen lähestyy -20 astetta. Onneksi sisällä on lämmintä ja ulos mennessä laitetaan paljon toppista päälle.

    VastaaPoista
  5. Oh, tiedän tuon tunteen; yllätyksiä satelee välillä. Minulle tosin ei niinkään blogi- vaan sukulaismaailmasta :) Ja voi mitä marjoja. Olen niin peloton, että olisin varmaan maistellut...kuten tein pari vuotta sitten ja oksentelin. Ei vanha koira uusia temppuja opi.

    VastaaPoista
  6. Täällä pakkanen kiristyy ja lisään villasukkaa villasukan päälle. Yllätykseksemme Istanbuliinkin on luvattu huomiseksi lunta ja koulut ovat kiinni. Toivottavasti se on ohimenevä ilmiö, sillä muutoin on mahdoton päästä lentokentältä autolla kotiin...

    VastaaPoista
  7. Lissu:pitääkin tietää mitä suuhunsa panee...Onpas teillä kylmää,en silloin viihtyisi ulkona,tuollaisilla pakkasilla...

    SusuPetal:oli tosiaankin:)

    Helmi-Maaria:Tuollaiset yllätykset pelastavat huononkin päivän:)Juu muistankin että olet aiemmin kertonut että maistat marjoja vaikket tiedä mitä ovat.Ei aina ihan hyvä juttu.Viime vuonna olin retkellä ja meinasin maistaa kaikkea ja sitten opas antoi jonkun vihreän jutun ja sanoi,että maistapa tätä...kieli turposi siitä kunnolla,se oli opetus että kaikkea ei pidä luonnossa maistaa.Bambi oli tänään tuhma ja söi aasinkorvani lehtiä ja sitten oksensi matolle ja sohvalle;(

    Mine:olen ihan unohtanut miltä noin kylmä tuntuu.Pari vuotta sitten talvella oli kylmä mutta ei inan noin kylmää kuin nyt.Toivottavasti lumet sulaneet sitten kun palaatte...

    VastaaPoista
  8. Palelen ja olen jo syväjäätynyt. Vasta ensimmäinen päivä menossa, aurinkoa luvassa vasta torstaina-ensi viikolla. sisälämpötila tippui kuin yllättäen 17 asteeseen, ulkona vain 13...

    Mutta onneksi on yllätyksiä..ne lämmittävät-mistähän meille? :)

    VastaaPoista
  9. Pikkujutut:voi sinua.Minä tykkään tästä mutta tiedän,että sinä tarvitset sitä aurinkoa.Minulla täällä nyt sisällä 17 astetta;ulkona samoin,joten ei kauhean kylmää. Yllätykset ovat kyllä kivoja ,toivottavasti teillekin tulee jotain kivaa.

    VastaaPoista
  10. Syötävä yllätys odotti meitäkin ystäviltä Välimeren rannalta. Odottavat itsenäisyyttä:) Minulla on hieman punaisempi joulutähti. Muistan, että niitä on vaikea saada pysymään hengissä. Mutta pakkasen astuttua parvekkeelle jouduin katkaisemaan pelargoniani, jotka hämmästyksekseni lasin puolelta ruukkua olivatkin ihan vielä kirkkaanpunaisia. Tuonne lumeen kun en ollut päässyt kahlaamaan sitä ihmettelemään.
    Sen sijaan mustarastas vei viimeiset marjat koristepuusta parvekkeen vierellä. Ovat yhä täällä kun marjoja riittää niin paljon puissa. Kertoi oikein sanomalehti.

    VastaaPoista
  11. Nätti pensas. Tykkään tuollaisista kirjavista lehdistä. Yksi meidän pihan pensas tekeekin tuollaiset kirjavat. Herkullisen näköiset marjat, mutta myrkyllisiä voivat olla.

    Ankean näköinen kumpare kesäisin, mutta viherrys tekee heti ihmeitä. Ei ihan heti uskoisi, että tuossa jaksaa mikään kasvaa.

    Joulutähdet on kauhean hankalia, vaikka miten yrittäisi niitä hoitaa. Äkkiä alkaa tiputella lehtiään. Yksi viime vuotinen joulutähti meillä on kuitenkin tallella, mutta siinä on vain vihreitä lehtiä, kun en ole sitä pitänyt pimeässä saadakseni jouluksi punaisia lehtiä. Ja se tekeekin nykyään vain hyvin pieniä lehtiä bonsai-puun tapaisesti. Joulukukissa olen nyt siirtynyt vallan amarylliksiin, muita kukkia saattaa sitten tulla lahjaksi.:)

    Täällä on luvassa viikonlopuksi parinkymmenen asteen pakkasia.;) Mukava lähteä taas järvelle verkkoja kokemaan.:)

    VastaaPoista
  12. Täällä sitä talvea edelleen odotellaan! Eipä taida tänä vuonna tullakaan. No, onneksi pääsen kuukauden päästä sinne arktisiin olosuhteisiin. :-D

    Ääh, ei saa laittaa Fazer-kuvia...

    VastaaPoista
  13. Meillekin saisi tulla vähän kylmempää, ovat luvanneet jouluaatoksi jopa +16C, eihän se mikään joulu ole.

    VastaaPoista
  14. Merike:saavatkohan he itsenäisyyden..jotenkuten tuntuisi hassulta jos Espanjakin hajoaisi...Näköjään nuo joulutähdet ovat vähän hankalia hoidettavia.Siirsin sen tänään toiseen paikkaan,jospa viihtyisi siellä paremmin.Toivottavasti vaan eivät palellu ne mustarastaat...

    Maistuis varmaan sullekin:Minä tykkään kaikenlaisista pensaista ja tuossa taisin ensimmäistä kertaa huomata nuo hedelmän sisällä olevat pallukat. Minusta on aina niin ihmeellistä että tuosta hiekkakumpureesta tuleekin sitten täysin vihreä sateiden alettua.Luonnon ihmeitä!Sinä olet osannut hoitaa joulutähteäsi hyvin kun se on kestänyt seuraavaan jouluun saakka,vaikkakin vain vihrein lehdin.Huh,onpa teillä kylmää ,etteivät vaan sormet jäädy
    siellä verkkoja käsitellessä.Ja hyvää kalasaalista toivottelen!

    Hippu:teillä onkin ollut siellä kuumaa! Ja ihanaa,pääset vähän talviseen Suomeen,itsekin tekisi mieli mennä ihan lyhyeksi ajaksi vaikka pari vuotta sitten kun olin talvella sanoin itselleni että ei koskaan enään talvella....

    Allu:no teillä taitaa melkein olla lämpimämpää kuin täällä!

    VastaaPoista
  15. R. sai tänään myös oman Fazerin Sinisensä, kun Bessu kävi. Minä sain jättikokoisen rasian Geishan-tummaa suklaata kuulemma jouluyönä lukiessa nautittavaksi.

    Tykkää nyt makeasta, tykkää vähän;-) Makea on ensimmäinen maku, jonka ihminen maistaa ja josta hän pitää. Pidithän Romanovin mansikoistakin.

    Mukavaa joulun aikaa ja viikonloppua sinulle! Toivon niin, että saat sen yhden jouluksi...



    VastaaPoista
  16. Meillä ei ole kylmä eikä kuuma ;) sisällä 25, ulkona -25 :))

    VastaaPoista
  17. Täällä paukkuu pakkanen ja lumi kimaltelee.
    Tosin nyt on jo pimeä ilta ja taivas sysisininen.
    Mukavaa juhlanaikaa sinulle.

    VastaaPoista
  18. Ihana ylläri todella.

    Minäkin yllätyin suuresti sinun halvoistasi. Halva on minun suurinta herkkuani..

    Usein myös syyllistyn joulukukan tappamiseen..Liian paljon tai vähän, niin aina kukkanen pudottaa lehtensä..

    Hyvää Joulua sinulle♥

    VastaaPoista
  19. Aika viileaa varmaan on, kun rakeitakin sataa. Meilla myös on sadellut aika paljon. Nyt oli pari paivaa ihana auringonpaiste ja lamminkin. Mutta ne pahimmat myrskyt ovat viela edessapain.

    VastaaPoista
  20. En ihmettele, että Fazerin sininen kului nopeaan, vaikket niin makean perään olekaan. :) Itse olen oikea sokerihiiri (ikävä kyllä) ja tuo klassikkosuklaakin maistuu.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  21. Hyvää Joulua täältä lumisesta pohjolasta!

    VastaaPoista
  22. Leena;kuten huomasit,tein ihan itse suklaata joten makea maistuu aina välillä;D
    Ihanaa joulua sinulle!

    Kirlah:Tänä aamuna sisällä oli 15 astetta mutten palellut...

    Arleena:Tänään on aurinkoista ja mukavan viileää.Kaunista joulua sinulle!

    Hanne:kiva kuulla että tykkäät halvasta:) En oikein tiennyt kun sen paketin lähetin...Joulutähteni on tosiaankin nyt vähän onnettoman näköinen,en taida olla oikein onnekas sen kasvin kanssa.Ihanaa joulun aikaa !

    Sateenkaari:oli tosi sateista ja viileääkin mutta nyt eilisestä on ollut aurinkoa,huomenna ehkä taas sataa.

    Katja:Kun Fasun sinistä saa harvoin niin se maistuu.Tosin täältä saa yksittäispakattua Geishaa ja FazerMintiä ja liköörisuklaita.

    Kirsikka:kiitos samoin sinulle!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...