lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivään juhlintaa Jad Hashmonassa Jerusalemin lähellä

Eilen juhlittiin Suomen itsenäisyyspäivää  Jad Hashmonassa Jerusalemin lähellä.Itsenäisyyspäivän vastaanotto oli Suomen suurlähetystön sekä Israel-Suomi Ystävyysseuran yhdessä järjestämä,ja poikkeuksellisen sen teki tämä tapahtumapaikka. Jad Hashmonanhan perustivat vuonna 1971 ryhmä suomalaisia kristittyjä kauniille kukkulalle.
Jad Hashmonassa on pieni hotelli ja lomakylä,ja kylän vanhemmat rakennukset on rakennettu Suomesta tuoduista hirsipuista.
Tässä näkyykin hotellin vastaanottorakennus
Vastaanotossa sisällä tuntee melkein olevansa Suomessa....
Kukkulalta on paljon kauniita näkymiä
Juhlasalissa oli musiikkitrio harjoittelemassa ja jokaisella pöydällä Suomen liput
Suomen armeijan edustajiakin oli paikalla. 
Muutama kansallispukukin näkyi tuolla
Herttainen neito oli ovensuussa vastaanottamassa vieraita kauniissa asussaan
Sisällä Suomen suurlähettiläs Leena-Kaisa Mikkola piti ensin lyhyen puheen,jossa muisteltiin myös viime kuussa menehtynyttä Tel Avivin suomalaisen kirjaston perustajaa ja sielua Aira Salpeteria. Sen jälkeen olikin musiikin vuoro,ja saimma kuulla Amaya-trion soittamana Sibeliusta,Schubertia ja Melartinia.Kamarimusiikkitrio Amaya koostuu israelilaisesta pianistista (sininen mekko) Batia Murvitzista sekä suomalaisista Lea Tuurista (viulu) ja Lauri Rantamoijanen(sello).Oi mikä ilo heitä oli kuunnella! Kysyin Lea Tuurilta miten onnistuu käytännössä yhtyeen konsertointi,kun yksi jäsen on eri maasta,ja hän kertoi että he konsertoivat muutaman kerran vuodessa yhdessä. Amaya trion kaunista musisointia voi kuunnella (Amayn webbisivujen perusteella) Helsingissä Musiikkitalon  Camerata-salissa tammikuun 13.päivänä. Suosittelen.
Tämän jälkeen olikin sitten tarjoilua,mutta siitä enemmän täällä.

24 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää - ja ilo nähdä kansallispukuja nuorten päällä!

Jael kirjoitti...

Lady of the Mess:kiitos samoin:) Oli kiva nähdän noita kansallispukuja täällä etelässä:)

Allu kirjoitti...

Kiva kun kutsuvat. Mä olisin voinut lainata sulle kansallispukuani. :D

Anneli kirjoitti...

Juhlallisen näköistä En tiennytkään,että Aira S. on menehtynyt. Täällä katsotaan juuri Tuntematonta sotilasta tv:stä,Suomen lippu liehuu kaikessa kauneudessaan harmaassa talvisäässä.Katsottiin myös poikani Eliaksen kanssa isäni vanhoja valokuvia.Hän ehti olla jonkun aikaa rintamalla.Sodan veteraani.Lepää rauahssa.

Jael kirjoitti...

Allu:tosiaankin kiva,mutta eilen selvisi että esimerkiksi Jerusalemin Lisayta ei oltu kutsuttu:(. Kansallispuku olisikin voinut olla kiva tuolla,kun parilla muullakin oli;D

Anneli:Oli ihanat ,vähemmän viralliset juhlat kuin yleensä. Aira ikävä kyllä menehtyi syöpään viime kuussa,niin surullista,ja hänhän oli ihminen joka yritti elää mahdollisimman terveellisesti... Suomen lippu heiluu teillä Suomessa niin kauniisti joka paikassa tänään. Oma isänikin oli Suomen sotaveteraani.

Leena Lumi kirjoitti...

Minua pökerryttää tuo rappuskuva, joka osoittaa vuoristoisuutta, kiinnostavaa...

Herttaisella neidolla ovella on sama kansallispuku kuin minulla, tosin omani ei ole aikoihin mahtunut ylleni, mutta lainaan sitä suvun nuorille neidoille pyydettäessä.

Ihastuttava paikka!

<3

Nimetön kirjoitti...

Hienon nakoiset juhlat ja hyvat tarjottavat.Minakin olisin tullut Lisayn kanssa mutta ihme kun ei saatu kutsua.Airan kuolema oli myos minulle yllatys ja tosi surullinen asia nimittain en tiennyt hanen sairaudestaan etukateen mitaan.Mehan olemme samalta paikkakunnalta Suomesta ja melkein kuin sukulaisia.Hyvaa itsenaisyyspaivaa myos sinulle!T:NetaLeena

Kiiris kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Jael kirjoitti...

Leena;tuo on todellakin upea paikka,ja niin kauniit vuoristomaisemat sieltä:)Kaunis tuo kansallispuku mikä sinullakin on :)

NetaLeena:ihan harmittaa teidän puolesta ettette saaneet kutsua;olisi ollut niin kiva nähdä jälleen kun näitä tapaamisia ei usein tule. Aira ei ehtinyt kauan sairastaa;aika nopeasti syöpä hänet vei pois.Ja muistin hyvin että olette samalta paikkakunnalta.Mutta kirjasto toimii edelleenkin,toistaiseksi,joten olette tervetulleita sinne.Ja hyvää itsenäisyyspäivää.

Kiiris:Kiitos samoin!

Unelma kirjoitti...

Olipa mukava päästä kurkistamaan teidän juhlaanne.
Me kävimme juuri sankarihaudoilla ja nyt odottelemme TV:n lähetystä linnan juhlista.

Jael kirjoitti...

Unelma:kiva että tykkäsit,oli kivat juhlat:)
Ja nautinnollisia hetkiä Linnan juhlien parissa!

Melissa kirjoitti...

Upeaa maisemaa, tuolla pitää myös käydä joskus tulevaisuudessa.

lepis kirjoitti...

Ihanaa, että itsenäisyyttämme juhlitaan noin upein tavoin maailmallakin.

Mitenköhän paljon tuollaisia paikkoja onkaan maailmalle rakennettu, joissa on pala Suomea.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Mukavan kuuloiset juhlat. Meidän lapset totesivat, että olihan se kummaa, että Turkissa asuessa juhlaan panostettiin kotona enemmän kun täällä Suomessa. Meillä oli vieraita, joten jäi perinteiset oman kodin juhlallisuudet välistä. Tosin itsenäisyyspäivä on muuten näkynyt ja tuntunut luonnoliisesti täällä enemmän kuin Turkissa.

Tuula's life kirjoitti...

Kylläpä juhlitte kauniissa puitteissa Suomen 97-vuotista itsenäisyyttä. Siellä on ollut juhlava tunnelma kansallispukuineen kaikkineen!
Hyvää ensimmäistä adventtia!

Sirokko kirjoitti...

Huikeisiin maisemiin ovat perustaneet palan Suomea, lähes aidolta vaikuttaa. Komiat juhlat, kansallispuvulle olisi ollut tilaisuus.

aNNiKa kirjoitti...

Olipa hienot juhlat. Rupesin eilen miettimään, miksen ikinä saanut kutsua Barcelonan vastaaviin.. ainakin tänä vuonna siellä näytti konsulin toimesta järjestettäneen.
Tuo taitaa olla se majatalo kukkulalla, jossa perheen kanssa muutaman kerran yövyttiin reilu 15 vuotta sitten. :)

Nimetön kirjoitti...

Hei Jael,
Juuri tuolla asuin 1990-luvun alussa opiskellessani Jerusalemissa. Silloin se oli suomalais-israelilainen moshav, jossa oli ehkä komisenkymmentä asukasta. Tiedän, että ainakin yksi perhe on muuttanut Suomeen, mutta miten muut? Onko moshav-toiminta tosiaan loppunut kokonaan?

Moshav on todella hienolla paikalla. Siellä istuskelin ihalla ja katselin vuorimaata. Kirkkaalla säällä tuntui näkyvän merelle asti.

Siellä myös vietimme unohtumattomia joulujuhlia.

Rita A kirjoitti...

Suurenmoista että sinulla on tilaisuus päästä tuollaisiin Suomi-paikkoihin ja tilaisuuksiin siellä kaukana.

SaaraBee kirjoitti...

Olipa teillä hienot juhlat ja niitä varten kovin suomalaiset puiteet. Muistan, että edellis vuosinakin siellä on aina juhlittu itsenäisyyttä hienosti.

anita kirjoitti...

Vau, aikamoisen näköiset itsenäisyyspäiväjuhlat teillä siellä. Se on vaan sanottava, että kattaus näyttää upeissa maisemissa kymmenen kertaa hienommalta kuin Suomen marraskuussa ;)

Täällä itsenäisyyspäivä Suomessa, mutta suuntaamme taas miehen kotiseudulle joulun ajaksi. Kolmas joulu peräkkäin Kanadassa laskettelemassa, oikein ihanaa päästä lumisiin maisemiin.

Anita
http://www.lily.fi/blogit/tervetuloa-suomeen/

Jael kirjoitti...

Nelli;jos olet täällä niin tuo on oikea must-paikka!

Lepis:Aivan upeasti juhlittiin:) Ja kiva kun täälläkin on tuollainen Suomeen liittyvä paikka:)

Paluumuuttajatar:kai se on erilaista viettää tuota päivää ulkomailla.Tämä oli kyllä niin ihana juhla tällä kertaa että oih:)


Tuulia:kauniit juhlat olivat ja paikka kuin pala Suomea täällä:) Oikein hyvää viikkoa sinulle:)

Sirokko:komeat maisemat tuolta tosiaankin,niin että osasivat hyvin valita paikan;D Ja oli kiva nähdä kansallispukujakin tuolla:)

Annika:harmi ettet päässyt sellaiseen.Eihän täälläkään oltu kaikkia kutsuttu.Jännää että sinäkin olet tuolla yöpynyt;instassakin muutama kertoi olleensa tuolla joskus:)

Katveita :sinulla on sitten paljon kauniita muistoja tuolta:) Tuo on tänään enemmänkin messiaanisten juutalaisten moshav,mutta onhan tuolla vielä suomalaisiakin:) Ja voin kuvitella että tuolla on vietetty ihania joulujuhlia:)

Rita:oli kyllä mahtavaa että pääsimme tuonne.Ja ylitti odotukset nuo juhlat:)

Vihreät Niityt.Komeat juhlat oli ja paikka kuin pala Suomea täällä,.Viime vuonna oli juhlat suurlähettilään residenssissä,mutta sitä ennen olin silloin kun asuin täällä lyhyen aikaa eksän kanssa,joten ei ihan joka vuosi pääse noihin hienoihin juhliin.

Anita:Oli kyllä mahtavaa että itsenäisyyspäivää vietettiin tällä kertaa tuolla:)Ja ne maisemat ja täydellinen sää olivat kyllä hyvät puitteet buffetille,joka oli yllätys,kun kutsussa luki että kahvitarjoilu....

Marja-Leena kirjoitti...

Kävin Jad Hasmonassa tosi kauan sitten. Oliko tuon Airan tyttönimi Suomela?

Unknown kirjoitti...

Onpa saman näköistä maisemaa kun meillä Umbriassa..:) Hienot juhlat!