tiistai 9. joulukuuta 2014

Kierrätystä ja Googlen kummallisuuksia....

Tällainen kassi oli eräänä päivänä odottamassa ulko-oven ovenkahvassa,kun tulin kotiin.Luulin ensin että tämä on se kassi,jota jaetaan kun kuulemma ensi vuonna vihdoinkin kielletään muovipussien ilmainen jakelu kaupoissa.,Mutta kassi olikin kaikenlaisille pakkauksille ,jotka laitetaan kesällä ilmestyneisiin oransseihin jäteastioihin.Nyt tässä talon vieressä on vihreä ruma iso roskasäiliö vaan roskille,sininen pieni keräyspaperille ja sitten oranssi kaikenlaisille pakkauksille ja maitotölkeille.Vähän kauempana on pullojenkeräyslaatikko ja  jäteastia pienille sähkölaitteille,toinen lasille ja kolmas vaatteille.Nyt sitten tuo kassi täyttyy hiljalleen;maitotölkkejä en käytä mutta sampoopulloja ja säilykepurkkeja on jo putsattu ja kassissa odottamassa täyttymistä,Luulen että täkäläiset eivät tajua että ainakin maitotölkit ja säilypurkit pitää vähintään huuhdella ennenkuin laittaa tuonne...

Ja GOOGLE...äsken kun omassa blogissani vastasin kommentteihin niin siinä oli sananvahvistus ! En ole sellaista laittanut ja kävin katsomassa että onko sellainen eikä takuulla ole. Ota se pois Google!
Appelsiinit kypsyvät. Nämä kuvassa tosin ovat mandariineja,ja kaupungin puistossa ,joten niitä voi ottaa mutta enpä tiedä ovatko hyviä. Tässä kyseisessä puistossa Tel Avivin keskustassa on 20 sitruspuuta;eteläisen Tel Avivin uuteen puistoon on myös istutettu useita sitruspuita. Niitä voi poimia puista,saman voi tehdä kaupungin oliivipuiden suhteen ja minähän olen eräässä puistossa käynyt keräämässä carob-palkoja. Tämän puiston appelsiinipuista oli ainakin alimmat kerätty eikä ylimpiin ulottunut....Joku on laatinut kartankin kaikista kaupungin hedelmäpuista;D
Tällainen kissaneito löytyi eilen Tel Avivin keskustan kauppakeskuksen kattokerroksesta. Istahdin sinne hetkeksi kun tämä ilmestyi,ja halusi rapsutuksia.Sillä on paksu turkki mutta kissa on laiha;tuolla yksin sillä muita kissoja ei ole ja todella kesy. Toin sille ruokaa eilen ja tänään mutta tämä on selvästi hylätty kissa ja voi kun sille löytyisi koti! 

15 kommenttia:

Allu kirjoitti...

No mistä ihmeestä se sanavahvistus on tullut, nämä on näitä bloggerin mysteerejä. Mullakin on jotkut jutut muuttuneet joskus ihan itsellään.

Jael kirjoitti...

Allu,ihan ihmeellistä on se että se pyytää sitä sananvahvistusta minulta omassa blogissani enkä saa sitä poistettua....

anumorchy kirjoitti...

Joo se muovikassien ilmainen jakelu kai jatkuu kun hallitus kaatui ja tama laki ei sen vuoksi edennyt. Harmi!

arleena kirjoitti...

Siellä on jäteasiat hyvällä mallilla. Meidän kaupungissa on musta- ja valkoinenpussi, joihin jaotellaan polttojäte ja biojäte. Lehdet, pahvit, lasit , metalli jne viedään isompiin keräyspisteisiin.
Minulle tuli Kotona-blogiin myös kutsumatta sanavahvistus. Sain sen pois, kun muutin kommentointipohjan.

Amalia kirjoitti...

Hienoa, kun voi syödä suoraan puista. Meilläkin istutettiin pensasmustikoita maistelua varten, mut jotku älypäät kävi oiken ämpärillä keräämässä. Mulle, mulle ja varmasti vaan mulle, perhana!

Auringon alla kirjoitti...

Meilläkin jätteet lajitellaan: pääosa heitetään jäteastiaan, se mikä ei mahdu, jätetään jäteastian viereen maahan, ja mitä ei jakseta kantaa sinne saakka, heitetään tien poskeen. Niin simppeliä että! Täälläkin on suunnitteilla kieltää ainakin leivän pakkaaminen muovipussiin, mutta voi miten pieni pisara valtameressä sellainen muutos olisi, vaikka jostakinhan sitä on tietenkin aloitettava. Luulen, että täällä tarvitaan vielä pari uutta sukupolvea ennenkuin ihmiset ovat riittävän kypsyneitä lajittelemaan jätteensä.

Marja-Leena kirjoitti...

Ihanaa luontoa taas blogissasi! Ei ihme, että kissa on ihan jörököllin näköinen, kun sen joku on hylännyt. Vai olisiko se karannut?

En ole robotti! :) Olipa vaikea teksti, en meinannut saada oikein!

Melissa kirjoitti...

Njaa, oisko sitten kaikilla sama juttu. Tavallaan ymmärrän kun noita robotteja on ollut valtavat määrät ja mulla ainakin alkoi tulla läpi suodatuksen niitä. Ehkä tää on varokeino nyt. En tiedä...

Sirokko kirjoitti...

Kiitettävää jätteiden lajittelua. Täällä ollaan päästy vasta siihen, että roskat viedään roskapönttöön eikä heitetä ympäriinsä. Se toimii jo aika hyvin omakotitaloalueilla, ei muualla. Lajittelusta on turha vielä puhuakaan.
'Joku on tehnyt oikein kartan sitruspuista'..hehhe. kyllä ne hedelmät sitten on syötäviä :D

Eeviregina kirjoitti...

Onpa hyvä että teilläkin alkaa roskien lajitteleminen pikkuhiljaa...
Ihanat sitruspuut. Sun täytyy lähteä tikkaiden kanssa lenkille...
Toivottavasti kissa löytää uuden kodin!

SusuPetal kirjoitti...

Blogger on takkuillut pari päivää, ei hyväksy wp-profiiliani, kun kommentoin bloggerilaisten blogeihin, lykkää sanavahvistusta joka välissä.
varmaan ongelma kohta korjaantuu, toivon mukaan.
Kierrätys kunniaan!

Rita A kirjoitti...

Oranssia... joo, kivaa :D

Jätteiden lajittelu on oivallinen asia eikä kovin monimutkaista kun siihen tottuu. Olen iloinen että meillä on omakotitalossamme mahdollisuus omaan kompostiin.

Jael kirjoitti...

Anu:ja ajattele mitenn paljon rahaa siihen info-kampanjaan meni,ihan turhaan:(

Arleena:Vauvan askelin täällä mennään siinä mielessä. Helsingissä tuo toimii niin hyvin;luulin että muuallakin Suomessa.Täytyypä mennä muuttamaan asetuksia että saan tuon hirvityksen pois....

Amalia:noita ei kuitenkaan hoideta ihan samalla tavalla kuin yksityisten puita,joten en tiedä ovatko ihan herkullisia.Mutta ainahan niistä voi hilloakin keittää;D Oih,pensasmustikoita! Kyllä oli inhoittava tyyppi kun ei muille jättänyt:(

Auringon alla: harmi että teillä ei vielä ole tuon pidemmälle menty. Onkohan teillä kouluissa yhtään ympäristöopintoja? Tuollainen ei ihan heti onnistu;en usko että täälläkään kaikki viitsivät lajitella,mutta ehkä seuraava sukupolvi tekee sen paremmin.

Marja-Leena:tämä aika on parasta täällä ,on satanut ja on vihreää joka puolella.Kissalle vein tänäänkin ruokaa,mutta se oli hävinnyt! Ehkä joku oli sen ottanut kun kirjoitin siitä siellä sun täällä.... Yritän ottaa tuon kamalan sananvahvistuksen pois.

Nelli:mutta olisi ne voinut ensin kysyä...ja miksi ihmeessä minun pitää omassa blogissa aina todistaa etten ole robotti:(

Sirokko.No ainakin jotain edistystä teilläkin;D
Muutama opiskelija päätti tehdä kartan että muutkin tietävät mistä voi poimia ilmaisia hedelmiä;D

EeviRegina:hyvä että on tätä ja tämähän on kiinni myös kaupungista,täällä Holonissa halutaan olla "vihreitä";D
Kissaa ei tänään löytynyt kun tulin kissanruoan kanssa...

SusuPetal:varmaan jotain ongelmia siellä ,toivottavasti saavat korjattua,sillä tuo alkaa ärsyttää.MInullahan oli aiemmin ongelmia WP:kanssa kommentoidessa,mutta nyt sujuu paremmin.
Kierrätys kunniaan tosiaankin!

Rita:joka roskatyypille eri väri niin muistuu mieleen;D
Oma komposti on ihana asia. Jätteiden kierrätys on myös kallis homma,joten sellaisen luominen vie aikaa.

Nimetön kirjoitti...

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/elokuu/satokartta-paljastaa-stadin-herkut
Helsingissäkin on kartta "vapaasta riistasta"!
Terveisin Suometar

Jael kirjoitti...

Matkatar:hyvä tietää ja kiitos linkistä.PItää laittaa muistiin kun olen seuraavan kerran Helsingissä;D