torstai 4. joulukuuta 2014

Kuulumisia

Puiston ainoa kukkiva ruusu
Viime postauksen talvinen sää muuttui tällä viikolla helteiseksi, ja tänään olisi ihan hyvin voinut olla ulkona sortseilla ja topilla...Mutta tuo tämänpäiväinen helle on hyvin kestettävissä,sillä on kuivaa eikä lämpö silloin tunnu pahalta.Huomenna pitäisi asteiden laskea parin asteen verran.
Nyt on se aika jolloin eukalyptus luo nahkansa.....
Veljeni on Suomesta käymässä;tosin ei luonani,ja maanantaina hän tarjosi minulle mukavan lounaan täällä. Vaikka veli vaimoineen on täällä vielä yli viikon niin emme ehdi tavata enään ennen Suomeen lähtöä,sillä he menevät alas Eilatiin,joka TripAdvisorin Travelers Choice-kisassa on kymmenellä sijalla sarjassa nousevat kohteet. No mutta ehdittinhän me tavata peräti kahdesti tällä kertaa.
Joku aika sitten kirjoitin miten kodin viereiseen puistoon laitettiin joka hiekkalaatikkoon uudet leikkitelineet mutta hiekkaa oli vielä alla. Ei kestänyt kauan kun asia korjautui:)
Sateet saivat täkäläiset käenkaalit hurahtamaan pitkiksi lyhyessä ajassa.
Ja Socks-kissa oli taas portaikossa kun tulin kotiin.Tämä valkotassuinen kissa on viime aikoina lähes joka päivä tullut sisälle auki olevasta takaovesta,jonka joku sitten sulkee. Se ei oikein uskalla mennä ulos kun ulko-ovella käy joku. Socks on tässä talon pommisuojaan menevissä portaissa.Tuota pommisuojaa ei ole käytetty vuosiin tai ei koskaan (en tiedä) ja se on niin likainen ettei sitä voikaan käyttää.Lpulta sain houkuteltua Socksin tuolta pois ja se pääsi taas ulos.
Lantana kukkii puistossa
Huomenna vietämme itsenäisyyspäivää  Jad Hashmonan alun perin suomalaisessa kylässä (nykyään hieman vähemmän suomalainen) Jerusalemin lähellä. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille!

15 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Kateellisena katselen noita teidän talvi-ilmoja...
Socks on oikein söpö.
Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinne!

Nimetön kirjoitti...

Nopeasti ruoho kasvaa leikkikentillä :D

Allu kirjoitti...

Käenkaali oli meillä ketunleipä.
Voi miten kauniit värit tuossa alemmassa kukassa. Meillä on kylmää, mutta ei sentään pakkasta ja naapurin pihassa näyttää vielä kukkivan ruusu, the last rose of the summer.

Jael kirjoitti...

Mustakissa:talven säät on meilläpäin parhaat säät(ainakin minulle) mutta ei näin lämpimänänä....Socks on suloinen mutta vähän hölmö kun aina tulee sisälle eikä sitten uskalla mennä ulos...
Kiitos,samoin sinulle hyvää itsenäisyyspäivää!

SusuPetal:ihan ennätysajassa;D

Allu:se kai se onkin.Common wood sorrel,sorrel tai sen tapaista...Lantana on myrkyllinen mutta siinä on kauniit pienet kukat,eri sävyissä.Tuo ruusu oli puiston ainoa;toisesta kohtaa otettiin kaikki ruusupensaat pois ja tilalle laitettiin jotain vähemmän vettä vaativia kasveja....

anumorchy kirjoitti...

Vahan ihmettelen tuota Tripadvisorin valintaa.
Nyt siella oli viela se kauhea oljyvuoto yolla, ja luontoa pilaantui. Onneksi ei tainnut mereen paasta.
Serkkuni varasi jo kevaalla Aurinkomatkoilta 3 viikon matkan Eilatiin juuri nyt joulukuussa. Suunniteltiin jo kovasti Petran-matkaa ym kivaa, ja sitten peruttiin koko talven lomapaketit sinne kesan Gazan sodan vuoksi. Kylla harmitti.

Huomenna tavataan Yad Hashmonassa!

Sky Mikaela kirjoitti...

Hyvää Itsenäisyyteme juhlaa sinullekin :)

Jael kirjoitti...

Anu;onhan Eilat monipuolinen ja hyvä lomakohde ja kehittyy koko ajan.Harmi tuota öljyvuotoa,toivottavasti ei tule kauheasti vahinkoa siitä ja onneksi ei mennyt mereen,se olisi ollut ihan kauheaa.,Huomenna nähdään!

Tanja:kiitos samoin sinulle!

Anneli kirjoitti...

HYVÄÄ SUOMEN ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ 6.12 !!!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Itsenäisyyspäivän viettoon valmistaudutaankin nyt erityisellä hartaudella, kun ollaan ihan täällä paikan päällä. Tänään sain melkein siivottua, joten huomenna voi ruveta miettimään ruokajuttuja.

Lisay kirjoitti...

Hyvaa Itsenaisyyspaivaa ja juhlaa Yadissa!
Olisin mielellani tullut,jos olisi kutsuttu.Aika janna kylla,etta kukaan jerusalemilainen,jonka kanssa olen jutellut ei ole saanut kutsua.Ei edes Suomi-Israel-seuran puheenjohtaja,mita kylla ihmettelen suuresti.
Varmaan meidan jerusalemilaisten pitaa jarjestaa omat juhlat!

Melissa kirjoitti...

Kauniita kuvia. Niin kaunista.

Rita A kirjoitti...

Upeaa että veljesi ja vaimonsa tulivat käymään. Kivat kuumat ja käenkaaliset kuulumiset. Meillä onpi aivan erilaiset ilmat, tänään hauskaa pientä tihkusadetta.

Jael kirjoitti...

Anneli:kiitos samoin:)

Paluumuuttajatar:teillä onkin ihan aito itsenäisyyspä'ivä paikan päällä tänä vuonna.Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

Lisay:kiitos:ja olen ihan ihmeissäni ettei jerusalemilaisia oltu kutsuttu.Siellä oli niin paljon sellaisia ei tuttuja naamoja että oletin että ovat Jerusalemista ja oletin että sinäkin olet siellä,Tosi harmillista:(

Nelli:kiitos:)

Rita:Hienoa että tulivat mutta näimme vain niin vähän....Meillä on tänään ollut jopa kuuma päivä....

arleena kirjoitti...

Käenkaali on siellä paljon kookkaampaa kuin täällä. Salaattiahan siitä saa.

Satu kirjoitti...

Mukavaa itsenäisyyspäivää, Jael! Ihania kuvia taas. :-)