maanantai 15. joulukuuta 2014

Jouluisia kukkia

Torin alkupäässä (tai loppupäässä;riippuu siitä miten katsoo;D) kukkakaupassa oli valtavan suuri joulutähtiä.Olisin halunnut vähän pienemmän,joten en ostanut,vaikka myyjä sanoi että edellisellä viikolla pienemmät olivat maksaneet saman verran kuin nämä suuret.
Kauniita ovat
Ja hyasintit myytiin jännästi tällaisissa lasipurkeissa.Kätevää,sillä minulla on tapana tappaa kasvit liialla vedellä ja näissä ei tule sitä tehtyä.Ostin mullattoman hyasintin ,joka oli viime viikolla vielä aivan alkuvaiheissaan.Nyt siihen on ilmestynyt nuput ja saapa nähdä minkä värinen hyasintti siitä tulee. 

24 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Minä tulen todella kipeäksi hajusinttien lähellä :(

Unknown kirjoitti...

Hauska idea noissa hyasinteissa! Minun jouluhyasinttini kuolivat jo aikaa sitten, en osannut niitä kastella kai oikein :/

Anneli kirjoitti...

Jaha,että joulukukkia.Tähdet näyttää ihan hyväkuntoisilta. Tuota muovin käyttöä kukissa ja kimpuissa en tod.tajua.Kauniit kimputkin kuorrutetaan järkyttävillä muovikauluksilla !!! Miksiköhän? Joulutähti on kyllä kaunis.Itse suosin valkoista - töissä näen niin paljon punaista. :) Toivottavasti löydät oikean kokoisen ! :) ja hei, oikein iloista Hanukkaa !!!

Susanne kirjoitti...

Ihania ovat ja laitettu kauniisiin ruukkuihin ja lasipurkkeihin. Toivottavasti tännekkin saadaan tuollaisia.

Lisay kirjoitti...

Mina en ole ehtinyt viela hyasinttiostoksille.Joka vuosi olen ostanut ja nauttinut niin siita tuoksusta!
Mukavaa Hanukkaa sinulle!

Allu kirjoitti...

Meillä tuoksuu täällä jo hyasintit, onneksi ei olla allergisia, sillä rakastan sitä tuoksua.

Eeviregina kirjoitti...

Ihan on saman näköisiä joulukukkia kuin täälläkin! Sain synttärilahjaksi valkoisen joulutähden jo marraskuussa ja sen jälkeen ostin punaisen amarylliksen ja monta lilaa ja valkoista hyasinttia. Osa on jo kukkinut, osa on vielä nupuilla. Mulle ei tule joulua ilman hyasintteja, onneksi en ole allerginen niille.
Hyvää Hanukkaa sinulle!

anumorchy kirjoitti...

Hyasintti pitaa saada jouluksi!

Jael kirjoitti...

Nelli:voi harmi! Suomessa en voinut pitää hyasinttia kissan vuoksi,nyt voin:)

Ansku:Tosi kiva.Nyt en sitten varmaan tapa tuota liikakastelulla,ja nuo pitkät valkoiset juuret näyttävät nätiltä lasimaljakossa:)

Anneli:en minäkään tykkää että tuota muovia on noin mutta kai niitä on noin helpompi viedä kotiinpäin.Viime-tai sitä edellisenä vuotena ostin pinkin joulutähden,se oli tosi nätti.Kiitos:)

Susanne:nuo hyasintit lasimaljakossa on kyllä tosi kiva ja kivan näköinen idea:)

Lisay:se tuoksu hyasinteissa on kyllä ihana:) Saapa nähdä koska tuo kukkii ,mutta hyvin on edistynyt siitä kun ostin.Ja hyvää hanukkaa teidän perheelle!

Allu:se tuoksu on niin ihana,odotankin että se jo kukkii...

Eeviregina:Onneksi minä en ole myöskään hyasinteille allerginen sillä se tuoksu on niin ihana ja kukka muutenkin nätti. Amarylliksetkin ovat niin kauniita:) Mukavaa joulun odotusta sinulle!

Lady of The Mess kirjoitti...

Hyasintti on minun joulukukkasuosikkini, mutta tuoksun (ja kissan) takia en voi sitä siällä pitää - yläkerran parvekkeelle joka vuosi kuitenkin laitan ja ikkunan läpi olohuoneesta sitten ihailen;)

Jael kirjoitti...

Anu:torilta löytyy!

Kiiris kirjoitti...

Minulla vaan punapelakat. Komeita ovat joulutähdet.

Rita A kirjoitti...

Nuo punaiset ruukut ovat pirtsakoita !

lepis kirjoitti...

Komeaa väriloistetta! Ja teillä päin ei ole pelkoa, että joulutähdet paleltuisivat. Hyasintti-idea on tosi kiva.

Tuitiina kirjoitti...

Onpas jännä että joulutähdet myydään valmiiksi keraamisissa ruukuissa, meillähän ne on tylsästi mustissa muovisissa. Hyasintti on ehdoton joulunkukka ja tänä vuonna kasvattelen niitä itse, harkitsin tuota vesikasvatusta, mutta päädyin multaan. Ja mielenkiintoisesti noissa sinun kuvan hyasintti sipuleissa on todella monta alkua, tulee hyasintti puska :D

Lissu kirjoitti...

Hyasintteja ostaan jo saapasmaassa ja nyt niitä on kertynyt tänne Suomen-kotiin useampia. Samoin tykkään amarylliksistä, mutta joulutähti on jäänyt syystä tai toisesta paitsioon. Mukavaa joululauluiltaa torstaille.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Siellä kyllä kasvavat meidän jouluiset kukkasemme komeasti. Hyasinttien tuoksu on ihana. <3

Jael kirjoitti...

Lady of the Mess:Suomessa en tosiaankaan voinut pitää hyasinttia kissan vuoksi,mutta nyt voin.Onneksi koira ei ole sellaisista kiinnostunut tai pääse kiipeilemään joka paikkaan;D

Kiiris:tosi komeita nuo olivatkin:)

Rita:niinpä ovatkin ja sopivat niin hyvin kasviin:)

Lepis:eivät todellakaan palellu täällä;D ja minulle tosi passeli tuo hyasintti vesiviljelynä,helppoa kun ei tarvitse kastella:)

Tuitiina:itse asiassa noista punaisista ruukuista pitää maksaa eksraa mutta niin hyvältä näyttävät nuo punaisissa ruukuissa että varmaan monet ostavat sen ruukunkin.Ensimmäistä kertaa näin hyasintteja vedessä,ja saapa nähdä miten monta hyasinttia tuosta omastani tulee..

Lissu:vielä ei ole hyasinttini puhjennut kukkaan mutta sinne kohti on menossa.Ja lauluiltana välitän halit ja terveiset...

Katja:komeasti tosiaankin ovat nuo joulutähdet kasvaneet.Venezuelassa näin niitä ihan puistokasveinakin.

Sirokko kirjoitti...

Jänniä nuo hyasintit lasipurkeissa, hyvä idea. Minä tykkään kyllä tuoksusta, en vaan kestä sitä sisätiloissa.
Valtavia joulutähtiäkin, tarvitsevat tosiaan tilaa.
Meillähän ei tietty kasvateta mitään tällaisia hienouksia :(

Satu kirjoitti...

Onpas erikoisia hyasintteja.

Mulla oli ennen tapana tappaa kasvit kuivuuteen, mutta nyt ne(kin vähäiset) näyttävät kuolevan liikaan kasteluun. Ei ole hyvä koskaan. :-)

Marja-Leena kirjoitti...

Kasvaako Israelissa villinä luonnossa noita joulutähtiä? Olen kuullut, että jossain päin maailmaa niitä kasvaa suurina pensaina.

Nurkkalintu kirjoitti...


Happy Hanukkah! :-)Leena Lumi kirjoitti...

Jael, nuo lasiruukkuihin istutetut hyasintit ovat jo nyt kauniita. Meille ei niitä voi hankkia, sillä jouluna täällä on kolme astmaatikkoa ja minä, joka en ole, tukehdun yhdestä hyasintista ambulanssikuntoon nopeasti.

Huomenna ostamaan jotain valkoista kukkaa Viherlandiaan.

<3

Jael kirjoitti...

Sirokko:tosi jännä tapa kasvattaa tuo onkin ja minulle sopii hyvin kun aina tapan kasvit liialla vedellä;D Nuo joulutähdet olivat kyllä hieman liian suuret huusholliini ,pitää etsiä pienempi..

Satu;ihan samat hyasintit,eri kasvatustapa vaan.Hih,meillä on ihan päinvastainen ongelma kasvien suhteen;D

Marja-Leena;Täällä ei kasva mutta muistan kuinka innostunut olin Venezuelassa jossa näin just sellaisia isoja joulutähtipensaita!

Nurkkalintu:kiitos:)

Leena:kauniita ovat noinkin.Minun sipulissani on jo paljon vihreää ja kukan nuppuja. Minähän olen myös astmaatikko mutta kaikki ikkunat on auki joten kai kestän sen tuoksun,saapa nähdä.Mukavia hetkiä ihanassa Viherlandiassa:)