keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Sää josta tykkään

Tällä viikolla sitten onkin ollut sellainen sää mistä tykkään.On ollut harmaata,pilvistä ja sadetta on tullut reilusti.Ja kylmääkin on ollut;niin että eilen otin vihdoinkin esille lämpimän untuvapeittoni,ja olipa ihana pujahtaa sen alle nukkumaan mennessä.. Suomessa asuessa en tietenkään iloinnut harmaista päivistä,mutta täällä kun tällaisia päiviä voi laskea käsiensä sormilla niin Rakastan niitä!
Ja kun sadetta tulee niin luonto herää;kaikki sellaiset jotka eivät saa keinokastelua kukoistavat nyt kun on sitä luonnon kastelua.
Eilen aamupäivällä taivas kirkastui ja aurinko tuli esille(vain muutama tunti myöhemmin sää olikin sitten jo täysin erilainen salamoineen,ukkosineen ja sateineen),ja kävelin eteläisen Tel Avivin Metsikkö-puiston läpi .
Tuo puistohan on ihan ortodoksisen Tabitha-kirkon vieressä.Tuosta kauniista kirkosta ja vierailusta siellä kirjoitin helmikuussa täällä,.
Sain jopa jotenkuten kuvattua papukaijan tuolla puistossa.  Tässä meidän puistossa kodin vieressä papukaijat ovat niin arkoja,että viihtyvät vain korkeiden puiden latvoissa eikä  niitä koskaan saa kuvattua. Bambi ei ole näiden sateisten päivien aikana millään halunnut lähteä ulos;käynnit ulkona ovat olleet hyvin lyhyitä ja hauveli on vetänyt kotiin päin.Mutta sateiden pitäisi nyt olla ohitse joten huomenna varmaan maistuu Bambillekin paremmin tuo ulkoilu.

Itse asiassa tänäänkin satoi ,joten kävelyt taas siirtyivät...mutta viikonloppuna selkenee(tietojen mukaan;D)

24 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Totta varmasti: jos sateinen sää on harvinainen, siitä todella nauttii. Ja harmaassakin on paljon kaunista - ihan omanlaistaan tunnelmaa. :)

anumorchy kirjoitti...

Ihanan sateista on ollut. Luontokin jo vihertaa komeasti. Ja villasukat jalassa.

anumorchy kirjoitti...

Siis villasukat jalassa ei viherra, vaan lammittaa kivasti :)!
Tai no joo, tarkemmin katsoen ovat kylla vihertavan variset mutta silti...

Jael kirjoitti...

Katja:Todellakin niistä nauttii,kun ovat aika harvinaisia:) Kuvien ottaminen on myös helpompaa silloin;D

Anu:näitä päiviä saisi olla enemmänkin mutta huomenna taitaa olla sadeton päivä.Mullakin on sukat jalassa ja aloitin taas teelitkinnän pitkän tauon jälkeen;D

Tuula's life kirjoitti...

Onpa siellä vihreätä ja rehevää. Täällä Etelä-Suomesssakin on tällä hetkellä vihreää, kun lumet sulivat. Ja harmaata ja mustaa.
Hyviä ulkoilulenkkejä ja kauniita värejä teille huomenna.

Matkatar kirjoitti...

Täälläkin on ollut nyt pilvisempää ja vähän sadellutkin. Eipä se juuri ole haitannut kun lämmintä on silti. Jos lämpö menee johonkin +10:n, niin se tuntuu täälläkin aika kolealta. Hassu tuo Bambi -oikeasti sielläkin on varmasti lämmin vai mitä! Sen ymmärrän että pakkasissa lyhytkarvaiset koirat eivät viihdy ;)

Lady of The Mess kirjoitti...

Kyllä vaan sade ja viileämpi sää tuntuvat hyviltä siellä teidän oloissa. Ja harmaa on hyvä väri - välillä;)

Allu kirjoitti...

Oho, untuvatäkkiä en tarvitse täällä, mulla on vielä kesätäkki käytössä, vaikka ilma onkin viilentynyt.

Marja-Leena kirjoitti...

Ihanan vehreää! Onko Bambilla villapaitaa? Se ehkä auttaisi innostumaan ulkona liikkumisesta viileälläkin.

Melissa kirjoitti...

Miten näistä sinun kuvista tuleekin aina sellainen fiilis, että on itse siellä?

Nimetön kirjoitti...

Sade kyllä ihanasti huuhtelee pölyt luonnosta ja saa näyttämään vehreältä!
Minua ei Suomen marraskuinen sade haittaa, pääasia, että lämpötila pysyy plussan puolella, ettei tule liukasta.

Sirokko kirjoitti...

No ihanaa, että teillekin kerran sateet osuvat. Täällä kohta moskeijat aloittavat saderukoukset, kun maanviljelijät alkavat jo vääntelehtiä tuskissaan. Kuivin syksy sataan vuoteen, kuulemma. Mutta niinhän se on ollut lämpein pitkään aikaan muuallakin.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Tuollaista säätä täällä usein :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Täällä ei ole enää harmaata, vaan säkkipimeää. Lunta siis odotellaan. Takkatuli ja villasukat auttaa pitkälle. Ja se lämmin täkki, jonka alle pujahaa.

Jael kirjoitti...

Tuulia;kun sateita tulee kunnolla niin täällä vihertää ihanasti.Sen vuoksi pidänkin täällä talvesta ja keväästä:)Kiitos,tänäänkin tosin satoi,joten kävelylenkit jäivät taas lyhyiksi...

Matkatar:täällä on ollut aika viileää mutta ,mutta kylmintä tällä minun alueellani on ehkä ollut 13 astetta eli ei kauhean kylmää mutta Bambi on oikea vilukissa.Mitenköhän se pärjäisi Suomen talvessa.....

Lady of the Mess:PItkän kuivan kauden jälkeen sade tekee ihmeita:) Ja harmauskin on tervetulluttta kun sitä on niin harvoin...

Allu:kylmimpään aikaan täällä tuollainen untuvatäkki on kyllä tarpeen.

Marja-Leena.todellakin ihanan vihreää nyt.Bambilla on ihana turkoosi nuttu ja tänään se onkin ollut päällä

Nelli;oliskohan syynä tuo sää;D

SusuPetal:sade puhdistaakin pölyt tehokkaasti:) Hyvä ettei ole ollut pakkasia,miellyttävämpää niin.

Sirokko:Voihan harmi että nyt sateet eivät tule teillepäin.Toivottavasti pian tulevat.Täällä sen sijaan on tullut sateita yllättävän paljon tähän aikaan vuodesta.

Hannele:mutta täällä harvoin...

Paluumuuttajatar;kun on säkkipimeää ,niin silloin saa tullakin lunta.Ja untuvatäkin alle on niin ihanaa pujahtaa:)

Eeviregina kirjoitti...

Huoh, minä en kaipaa tätä pimeää, synkkää ja sateista syksyä, mutta minkäs teet. En kyllä tykkää lumestakaan, paitsi jouluna.
Onneksi pääsee välillä lomalle lämpimään ja valoisaan, josta juuri kotiuduimme. Hyvää sapattia!

Sky Mikaela kirjoitti...

Mukavaa että olet saanut nautiskella :)

Meillä on harmaata, lumi valaisisi mukavasti maiseman. Vaikka saattaa sitten olla hankala tuolle meidän karvatassulle (riippuu millasta lunta). Että pitää vaan olla tyytyväinen siihen mitä Luoja tarjoaa ja nautiskella sitten niistä itselle mieleisistä ilmoista oikein kunnolla kun niitä tulee :)

Satu kirjoitti...

Asut kyllä niin väärässä maassa. ;-D Täällä Suomessa saisit nauttia harmaudesta vähän useammin. :-)

Komea papukaija.

Maireanna kirjoitti...

Meillä täällä Suomessa on sitä pimeyttä nyt ihan liiankin kanssa, päivä menee kaavalla pimeästä pimeään. No vettä ei sentään sada, mutta murmi viheriöi! Taidetaan saada musta joulu... vaan, osaahan se lumi tulla vaikka ykskaks,..toivotaan kovasti.
Siellä näyttää kauniille nuo rakennukset ja luontohan se vasta kaunista onkin!

lepis kirjoitti...

Voi miten ihanan vehreäksi sade teki ympäristösi! Ja sininen taivas! Voi huokaus. Meillä on kietouduttu harmaaseen sumuun jo ainakin viikoksi ellei kahdeksi. Kaipaa jo valoa.

Mukavaa viikonloppua!

Héléna @ Chez Héléna kirjoitti...

Oh, täällä Etelä-Ranskassa on nyt satanut kohta kuukauden putkeen (muutamia aurinkopäiviä lukuunottamatta). Vesi alkaa tulla jo korvista - varsinkin kun auringon perässä tänne aikoinaan tultiin. Onneksi sentään sisätilat ovat ainakin meillä vielä kuivat. Kauniita kuvia!

MaaMaa kirjoitti...

Kyllä sadepäivätkin on välillä ihan kivoja; ainakin on hyvä syy olla tekemättä Yhtään Mitään ;) :D

Unknown kirjoitti...

Villipapukaija ! Oh, ihan kun jossain Borneossa ! =) Tel Avivia on kyllä raastava ikävä. Muistan aina apinanleipäpuukauden. Vitsit oli ihanaa poimia ko. puun hedelmiä ohikulkeissaan. Taatelipuiden suhteen toivoin vaan että hedelmät roikkuisivat yhtä matalalla, niiden poimimisesta saattoi vain haaveilla =) Ah, taatelikakun aika on sentään ihan pian!

Nina kirjoitti...

Oi kuulostaa niin eksoottiselta ne papukaijat siellä puistoissa ... hienoa että sait näpättyä kuvan! Nauti seesteisistä sadepäivistä, ne varmasti rehevöittävät kasveja siellä kuumassa ilmastossa.
Tänne alkaa tulla niitä mehukkaita appelsiinejä sieltä -nam nam!