sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Piti mennä kuvaamaan patsasta ennenkuin se siirretään....ja muita havaintoja kaupungissa

Muutama viikko sitten kävin tutkituttamassa keuhkoni keuhkoklinikalla (astman vuoksi) .Kaikki oli hyvin ja matkalla klinikalle ohitin nämä Azrieli-tornitalot Talojen ensimmäisissä kerroksissa on kauppakeskus.
Kauppakeskuksen sisäänkäynnin edustalla oli tämä patsasryhmä,jossa näkyy tornitalojen rakennuttaja David Azrieli(jonka yritys on rakennuttanut myös business-keskuksen tähän kotini viereen) tuossa suoraan katsottuna.Azrieli ehti kuolla muutama kuukausi sitten ,mutta tämä patsasryhmä on aiheuttanut paljon meteliä. Se kuulemma ei edusta hyvää makua,ja sitäpaitsi se laitettiin tuonne ilman lupaa..Kaupungin mielestä tuo on täyttä kitchiä,eikä sovi tuonne lainkaan.Ihmiset sen sijaan ovat pitäneet tuota hyvänä kuvauspaikkana;D Patsasryhmä ei edes ole ollut tuolla kauan,vaan se ilmestyi tuonne maaliskuussa. Luin,että patsasryhmää oltaisiin siirtämässä Haifaan,ja otinkin siitä kuvan; ehkä se on poissa seuraavan kerran kun menen tuosta ohitse.
Kun A  Suomesta kävi täällä muutama viikko sitten kävelimme pittoreskissä Neve Zedekissä,josta aina löytyy jotain kiinnostavaa.Niinkuin tämän kaupan edusta.
Erään kaupan ikkunassa oli tällainen valtava korkokenkä ,ja siitä huomasi heti että se oli Gersteinin työ.Gersteinin pyöräilyaiheisia töitä esittelin äskettäin täällä.
Sisällä olikin runsaasti Gersteinin töitä.
Vanhalle juna-asemalle kävellessämme ohitimme tämän pienen tönön,jossa on kiva kauppa. Tuo vihreä väri sopi tuolle pikku talolle.

8 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kauniita nuo ekan kuvan korkeat rakennukset. Mutta nuo patsaat ovat minustakin aika rumia, ja aika ihmeellistä, että ne on pystytetty ilman lupaa.

Matkatar kirjoitti...

Minusta tuo maalaisromanttisen realistinen patsasrykelmä näyttää mukavalta tuolla modernien rakennusten vieressä. Harmi jos se siirretään!

Melissa kirjoitti...

Patsas rykelmä toimii kyllä hienosti...uutta ja vanhaa. Ja mikä ihana pikku tönö <3

arleena kirjoitti...

Ehkä tuo patsas ei sovi modernin tornitalon eteen. Johon ns vanhempaan kaupunginosaan kai sopisi.
Sieltä löytyy ihania pikkuputiikkeja ja tuo turkoosi talokin on kiva.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi mahoton, että on korkeat talot!..:)

Nimetön kirjoitti...

Aivan ihanan värisiä rakennuksia ja kauppoja! Ja nuo tornitalot ovat huikeita.

Saisivat antaa patsaan olla paikallaan, ihmiset kaipaavat esittävää kuvanveistoa, eivätkä aina yli hilseen menevää taidetta :D

Anna Amnell kirjoitti...

Tornitalot ovat kuin pitsiä. Patsaasta samaa mieltä kuin Arleena. Tarvitsisi sopivamman ympäristön. Luovuutta.:)

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvältähän tuo patsasryhmä näyttää, mutta ei ehkä sovi noin moderniin ympäristöön...