torstai 13. marraskuuta 2014

Pieniä huomioita...

Viime viikon sateet ja tämän viikon lämpimät säät ovat saaneet luonnon vihreät nousemaan maasta. Tässä suosikkiani  kiiltomalvaa;pitää varmaankin viikonloppuna ottaa pussi mukaan ja lähteä tuota keräämään. On niin hyvää sipulin kanssa paistettuna.Olen innokas villiyrttien kerääjä;mutta täällä kasvavien satojen syötävien kasvien joukosta tunnistan ehkä 10.......
Carmel-torin edessä olevalla aukiolla on viime päivät ihastuttanut tällainen perhostyttö:)
Kaupungin uusi pyöräteline on myös aika hauska.....
Eräänä päivänä kävin myös katsomassa bussin ikkunasta bongaamaani paperikauppaa,jossa on ihastuttavia paperituotteita.Minulla on sellaisiin jonkinlainen heikkous,,,,onko muitakin sellaisia....

18 kommenttia:

aNNiKa kirjoitti...

Oi, mikä ihana paperikauppa - täällä toinen heikkolainen niiden suhteen. Helsingissä on muuten vastaavia pyörätelineitä, en tiedä, ootko nähnyt. Ne on vaan pikkasen eri muotoisia ja punaisia - ainakin ne pari, jotka oon joskus kesällä bongannut :)

Jael kirjoitti...

Annika:en ostanut tällä kertaa mitään,mutta tuolla on aivan ihania nuo seinällä roikkuvat paperit,jotka sopivat 50X70 kokoiseen kehykseen.Muutama oli kuin tehty keittiötä varten mutta ei ole minne laittaa sellaista. Olisin voinut hypistellä noita juttuja vaikka kuinka kauan.Enpä ole huomannut niitä punaisia telineitä;tulikohan ne sen jälkeen kun kesällä kävin Helsingissä.Pitää katsoa sitten ensi kesänä...

Héléna @ Chez Héléna kirjoitti...

Löysin tänne toisen ulkosuomalaisen blogin kautta. Onpa ihanan virkistävä ja tosi tosi kivoja kuvia. Niin ja minäkin tunnustaudun paperituotefriikiksi, rakastan askarteluja yli kaiken. Kohta on onneksi taas joulukorttiaika... :) Tuo kauppa on upea. Ja mikä perhostyttö! Mahtava.

Tuula's life kirjoitti...

Kiiltomalvaa - yrtti. Aina oppii uutta. Ja ihanan kesäiset ovat kuvasi... perhosiakin :) Täällä on mustaa ja märkää. Pitäisiköhän piipahtaa jossakin noin sievässä paperikaupassa? Pikkuaurinkoja hakemassa.

anumorchy kirjoitti...

Missa tuo paperikauppa on? Nayttaa tosi mielenkiintoiselta.

Rita A kirjoitti...

Olen aina rakastanut paperikauppoja ! Myös eka kuvasi ilahdutti ja virkisti... Terkut täältä Suomen vähävärisestä marraskuusta. Tosin nautin siitäkin täysillä :D

mimon mami kirjoitti...

Tuohon kauppaan olisi kiva päästä hypistelemään. Pimeäähän täällä meillä on...

Sky Mikaela kirjoitti...

Maailmassa on kaikenlaista ihanuutta ja minusta on aivan suurenmoista nähdä blogien kautta eri paikkojen juttuja. Omin silmin katselee ehkä erilaisia juttuja, blogien kautta saa monet silmät itselleen :)

Eli kauniita kuvia taas, onneksi tykkäät kuvata. Olet kyllä muuttanut Israel-kuvaani aika lailla. :)

Unknown kirjoitti...

Hei - sama vika täällä!! Käytiin eilen illalla tyttären kanssa Oslossa Norway Design-kaupan joulumarkkina-avajaisissa. Kaupalla on myös suuri paperiosasto ja sinnehän me tyttären kanssa juutuimme. Valitettavaa vain että tuotteilla on huimat hinnat, niin että vain parin lahjapaperiarkin tai 20 kirjekuoren pakkaus tekee melkoisen loven lompakkoon. Muuten olisi kyllä lähtenyt suuri pussillinen tavaraa mukaan, nyt tyydyimme vain pienehköihin jouluisiin ostoksiin. Muutenkin oli kaupassa aivan ihania design tuotteita, vähän joka maasta. Suosittelen käymään kun olet Suomessa, mikäli et ole jo aiemmin tutustunut tämän kaupan tuotteisiin. Hyvää joulunalusaikaa, joka jo tuntuu olevan käsillä, vaikkei itse tahtoisi uskoa!

Nimetön kirjoitti...

Voih! Muistan ikuisesti Sarah Kayn tuotteet nuoruudestani.

Melissa kirjoitti...

Oooooh

Jael kirjoitti...

Helena:kiva että löysit tänne,kiitos:) ja täytyy tulla vastavieraillullekin.Minä en ole ihan paras askartelija,mutta paperituotteet ovat ihania,ja täytyy myöntää että olen vähän hamstrannutkin sellaisia:;D Perhostyttö oli aivan ihastuttava:)

Tuulia:itse asiassa ei tuo malva kyllä yrtti ole vaan syötävä villikasvi.Ja tosi hyvää on juuri sipulin kanssa paistettuna tai piirakoissa pinatin tavoin. Marraskuu on tosiaankin ikävän harmaa mutta jouluvalot varmaankin hieman auttavat. Ja tuollaiset paperikaupat ovat kyllä ihania:)

Anu:Ihan Kikar Masarykin vieressä,kun tullaan Kikar Rabinilta sitä ylämäkeä kohti King Georgea niin oikealla puolella.

Rita ;on ne aika ihania! Ja teillä on nyt harmaata kun taas meillä alkaa kunnolla vihertää.Mutta sitten kesällä täällä on kuivaa kun teillä vihertää...

Mimon Mami:vaikeaa on olla tuollaisiin menemättä jos lähellä on .Marraskuu on kyllä aika ikävä kuukausi...ainakin mitä säähän tulee Suomessa.

Tanja:eikös olekin;pääsee näkemään sellaisia paikkoja missä ei ole ollut mutta ehkä haluaisi tai ei pääse mutta pääsee ainakin virtuaalisesti.Kiva kuulla Tanja,kiitos ihanainen:) Monilla on niin vääristynyt kuva siitä millaista täällä on.......

Raija:Ne paperiosastot ovat niin houkuttelevia! En ostanut tuolta nyt mitään mutta seinällä olevat vanhanaikaiset paperiarkit olivat ihastuttavia ja niistä saisi kivat seinätaulut.Ei vaan ole minne laittaa...Mutta ylipäänsä ei mikään halpa kauppa tuokaan.Helsingin Design kaupassa Erottajalla olenkin käynyt;kivoja tuotteita mutta kyllä aika hintavia....Täällä joulun huomaa vaan jos sitä etsii kun vain pieni osa ihmisistä sitä viettää.

Anonyymi:ne Sarah Kay-tuotteet ovatkin ihania:)

Nelli:)

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, huomaathan nyt, että mun malvat on ihan eri, joten en sallinut sinun niitä syödä;)

Minulla on SUURI heikkous kirja- ja paperikauppoihin. Mitä ihania lahjapapereita tuossa nytkin on telineessä...

<3

Jael kirjoitti...

Leena:minähän sanoinkin etten sinun malvojasi syö;D Mutta taitavat olla serkkuja;tuolla on pieni violetti kukka kun se kukkii.
Minullakin on se heikkous....mutta kun niitäkin tarvitsee aika harvoin..ja missä niitä säilyttää.,Tuolla oli pari niin ihanaa kuvaa jotka sopisivat keittiöön,mutta ei ole oikein minne ripustaa:(

Anneli kirjoitti...

Aivan hervottoman älytön pyöräteline - jota ensin ei edes sellaiseksi uskois !!! :) no minä olen aina ollut hulluna kiiltokuviin,papereihin,vihkoihin...hyvä että on muistakin :)

Anna Amnell kirjoitti...

Tuollaisissa kaupoissa on hauska kierrellä, vaikka ei tarvitsisi mitään. Aina jotain kivaa tulee ostettua.

lepis kirjoitti...

Hurmaava puoti!

Kuvissasi viehkeästi keväinen fiilis. Oltaisiinpa jo! Huokaus!

Marja-Leena kirjoitti...

Hesassakin on pari vuotta ollut kesäisin ympyrätalon lähellä samantapainen pyöräteline, hiukan erilainen automalli vain. Minullakin on ollut tapana vierailla paperikaupoissa. :) Yhteen aikaan keräilin postikortteja, paperinukkeja ja kiiltokuvia. :) Niitä on minulla vieläkin, vaikken ole kokoelmia kartuttanutkaan enää aikoihin. Hesassakin on muutama kiva paperikauppa tai on ainakin ollut.