lauantai 14. toukokuuta 2016

Itsenäisyyspäivän tapahtumia

Kaunis vanha talo rantaan päin vievällä kadulla
Torstaina,itsenäisyyspäivän aamuna heräsin aikaisin ja kun vein Bambin pisulle huomasin että taas olivat jotkut varanneet puistosta  osan,merkitsemällä ne muovinauhalla.... Arvasin että puisto pian täyttyy grillaajista,joten lähdin Tel Aviviin.
Kävin hakemassa torin lähellä olevan ystävän ja kävelimme rantaan päin. Ooppera-torni (nimetty näin koska aiemmin samassa paikassa toimi ooppera) oli koristeltu pienin lipuin.
Oli vielä aikaisin aamulla ,mutta rannalle alkoi kerääntyä väkeä.Oli täydellinen rantapäivä. 
Iltapäivällä kotiin tullessa jo puistosta tuleva käry kertoi että siellä grillataan joka nurkassa (vaikka on kiellettyä...). Ei minulla ole mitään sitä vastaan että ihmiset grillaavat,kunhan eivät tee sitä ikkunani alla kuten tässä. Kaupunki katsoo itsenäisyyspäivänä  tuota grillausta sormien läpi vaikka grillaus tässä puistossa on kielletty: tosin lähettivät puistovahdin,joka vain varoitti ihmisiä.Keskustelimme tuosta saman kadun naapurin kanssa ,ja olimme sitä mieltä että puistovahdin olisi pitänyt lyödä sakkolaput grillaajien kouraan,vain sillä tavoin he ehkä oppivat että tässä puistossa ei grillata. Varoituksista huolimatta grillausta jatkettiin auringonlaskuun saakka.
Tämän grillin käryt tulivat suoraan olohuoneeseeni...
En oikein  ymmärrä tätä puistossa talojen vieressa grillaamista. Grillaaminen kun on itsenäisyyspäivänä se juttu:istutaan ulkona ja grillataan koko perheen ja ystävienkin voimin. Täällä on ahdasta ,pieni maa, 8.5 miljoonaa asukasta ja grillaustila pitää löytää sieltä mistä voi....

7 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja onneksi grillaavat vain kerran vuodessa vaikka onkin typerää kiellosta huolimatta tulla paikalle.

  VastaaPoista
 2. Nelli:tosin tuossa puistossa kyllä grillataan parina muunakin päivänä,ikävä kyllä.Sekin on yksi syy miksi talvi niin mieluinen täällä,kukaan ei grillaa tuolla;D

  VastaaPoista
 3. Aika hävytöntä grillata jonkun ikkunan alla.

  VastaaPoista
 4. Oisit mennyt joukkoon ja sanonut, et et voi tyytyä pelkkään tuoksuun :)

  VastaaPoista
 5. Kivahan se on perheen kanssa grillailla, mutta pitääkö sitä tosiaan toisten ikkunoiden alle tulla? Saako siellä grillata vaikka omalla parvekkeella?

  VastaaPoista
 6. Allu<onhan se ...

  Amalia:no kun en syö lihaa,ja sitähän nuo kaikki grillasi..

  Outi:niinpä,itse asiassa he grillasivat puiston alueella,mutta kun se puisto on ikkunan alla...Meillä ei ole parvekkeita tässä talossa,mutta en ole itse asiassa varma tuosta parvekkeella grillaaisesta...

  VastaaPoista
 7. Ei ne käryt tosiaan ole kivoja. Meillä on naapuristossa parikin grilliravintolaa, ja vaikka on yksi talo välissä niin joka ilta meille tulee grillin hajut sisään. Mitä ollenkaan jos asuisi suoraan yläpuolella. Onneksi ei olla hajuallergisia.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...