maanantai 16. toukokuuta 2016

Kamala toukokuun helle ja variskin putosi pesästä

Varis-lapsukainen putosi pesästään puolitoista viikkoa sitten ja siitä lähtien olen päivittäin katsonut miten ressukka voi.Kissat ainakin vaanii sitä välillä,joten  se pysyttelee suojassa pensaan alla;puitten alla jossa varislapsen vanhemmat vahtivat tarkkana ettei kukaan tule liian lähelle.
Tämä lapsukainen ei vielä osaa lentää ,mutta toivottavasti oppii pian.
Voi pientä.
Ylempänä puitten oksalla variksen vanhemmat pitävät kamalaa mekkalaa jos joku menee liian lähelle;sen vuoksi pienokaista oli vaikeaa kuvata.
Hyvät vanhemmat on pesästä pudonneella varislapsella.
Kiiltomalva,joka on täällä villikasvi,mutta joka nyt kasvaa ruukussani.,
Täällä on ollut ihan kamalan kuuma pari viime päivää.Eilen lähes 40 astetta mutta oli kuivaa,joten se ei niin tuntunut.Mutta yöllä tuntui...kun yölämpötila on toukokuussa lähes 30 astetta,oli aika laittaa ohut välipeitto kaappiin kylmempiä säitä varten ja käyttää lakanaa peittona.Nukuin koko yön tuuletin päällä ;enkä ikinä muista tehneeni sellaista tähän aikaan vuodesta.Lehdessä lukikin että tämä on harvinainen sääilmiö toukokuussa kun kestää useamman päivän. Kai tämä on sitten sitä ilmaston lämpeämistä....Tämäkin yö taitaa mennä helteen puolelle.

14 kommenttia:

 1. Onpas kuumaa! Meillä on ollut kylmiä öitä ja aamullakin oli vain +7C, iltapäivällä kyllä lämpeni ja oli +20C, mutta niin tuulista, ettei viitsitty istua ulkona terassilla. Ottaisin mielelläni teiltä kymmenisen astetta.

  VastaaPoista
 2. Voi varisparkaa! Toivottavasti oppii tosiaan pian lentämään, niin pääsee vihollisilta karkuun! Ja toivottavasti tämä on vain jonkinlainen ohimenevä sääilmiö, ja saat pian vähän viileämmät säät takaisin.

  VastaaPoista
 3. Voi pieni varis :) Sitä se uteliaisuus teettää. Näyttää sille, että ei mene pitkään, että oppii lentämään.

  VastaaPoista
 4. Huh huh, ikävä kun siellä on jo nyt noin kuuma!
  Taitaa varis tarkoituksella potkaistu pesästä että oppii lentämään? Tai en tiedä lintujen käyttäytymisestä mutta oletan niin. Ei Bambi sitä ajanut takaa? Meidän Sirillä on joku ihme pakkomielle linnuista -suurista ja pienistä. Se haluaisi niin pyydystää lintupaistin!

  VastaaPoista
 5. Huh, tuo on kyllä kuumaa, koeta kestää!

  VastaaPoista
 6. Hyvät vanhemmat variksella :)

  Meillä viilenivät "helteet" (24 astetta parhaimmillaan), mutta nyt olisi toivoa että nousisivat edes lähelle kahtakymppiä. Eilen taisi olla seitsemän astetta. Ei kivaa sekään kun odottaa kesää tulevaksi ;)

  VastaaPoista
 7. Allu>oli ihan kamalaa,enkä muista tuollaista säätä toukokuussa, Nyt onneksi jo "normaalia" mutta selvästi kesäsäät... Eli päivisin hellettä ,iltaisin mukavaa.Minä mielelläni lahjoittaisin teille 10 astetta,ehkä enemmänkin;D

  Satu:parka pieni,mutta ehkä on tarkoitus että se oppii lentämään tuolla? Tosin se on ollut siellä jo puolitoista viikkoa...Onneksi säät ovat nyt normaalimpia,huh oli aika kamalaa.Maataloudellekin tekee paljon hallaa tuollainen.

  Nelli:siellä se yrittää välillä räpytellä siipiä,mutta eivät vielä kanna.

  Matkatar:oli muutaman päivän todella kurjan kuuma sääilmiö,joka nyt onneksi on ohi, mutta viileät säät ovat takanapäin kunnes taas tulee talvi.Niin voi olla ehkä,mutta kun poikanen on ollut tuolla jo niin pitkään. Mutta toivottavasti pian oppii lentämään.Variksia on kiva seurata,pidän niistä.Bambi ei niistä välitä lainkaan;ehkä Sirissä on jotain lintukoiran vikaa;D

  SusuPetal:kiitos,nyt normalisoitui onneksi vaikka kyllä hellesäät ovat nyt vakio.

  Tanja:hyvät ja niin katselevat ettei kukaan tee pahaa poikaselle.7 astetta on todella kylmää,toivottavasti pian lämpenee teillä uudelleen.

  VastaaPoista
 8. Nyt jäädään jännittämään varisten puolesta, äidin ja poikasen !

  VastaaPoista
 9. Pikkuinen on sitten selviytyjien sukua, jos se on jo noin pitkään pärjännyt puusta pudonneena.

  VastaaPoista
 10. Rita:tosiaankin,toivottavasti oppii lentämään.

  Paluumuuttajatar:totta,odotin että se olisi menehtynyt mutta siellä puistossa se on edelleenkin.Vanhemmat kai ruokkivat hyvin:)

  VastaaPoista
 11. Voi varisvanhempien huolta! Toivottavasti oppii kohta lentämään ja säilyy hengissä.

  VastaaPoista
 12. Tulin katsomaan, onko tuoretta tiedotusta helletilanteesta sekä varis-lapsukaisen voinnista.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Marianna:Nyt on poikanen jo alkanut räpyttelemään siipiään,ja osaa jo lentää noin metrin korkeudella,hetken.Pian se jo lentää kunnolla:)

  Nurkkalintu:Nyt illalla on tosi miellyttävää,samoin kuin pari edellistä päivää mutta taas lämpenee. Varispoika sen sijaan jo pian lentää kunnolla:)Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Minäkin tulin kurkkaamaan onko uusia uutisia pikku-variksesta. Lupaavalta kuulostaa :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...