lauantai 28. toukokuuta 2016

Toukokuun lopulla

Aamulla aikaisin heräsin sateen ropinaan. Menin Bambin kanssa alas mutta kävelyn kanssa piti odotella,sillä satoi. Toukokuun lopun sade täälläpäin on todella harvinaista,en muista olenko koskaan aikaisemmin kokenut sadetta täällä tähän aikaa vuodesta. Mutta koko keväthän on säiden puolesta ollut ihan sekaisin:todella kuumia päiviä ennen aikojaan ja nyt sitten tämä sade.Sade puhdisti ihanasti ilmaa. Ei ollut kylmää vaan miellyttävät 21 astetta.Viime päivät ovat olleet miellyttäviä mutta parin päivän kuluttua taas lämpenee. Sade oli enemmän kuin tervetullut ,sillä se puhdisti alkuviikon kokoista tullutta huonoa ilmaa. Täällä nimittäin vietettiin tällä viikolla  taas Lag Baomer-juhlaa,johon ikävä kyllä kuuluu kokkojen polttelu.Lag BaOmer on pienempi juhla,ja kuuluu ehdottomasti inhokkijuhliini täällä. Kotini lähellä on kahdella eri puolella kaksi tyhjää tonttia,ja voi vain kuvitella että ilmanlaatu oli kaikkea muuta kuin hyvä... Seuraavana päivänä Jerusalemin alueella oli suuri tulipalo,joka tuhosi metsää.Alkoi kaiketi huonosti sammutetusta kokosta.Koskakohan nuo kokot kielletään....
Lapsilla oli lomaa kokkojen polttelun jälkeisenä päivänä eli torstaina,ja siellä täällä oli lapsille järjestettyä ohjelmaa. Näin leipomossa klovnin,,,,Klovnia kuvatessa en tiennyt että kyseessä oli tunnettu klovni,joka on myös Israelin ensimmäinen sairaalaklovni,joka on jo monen vuoden ajan tuonut iloa pienille potilaille sairaaloissa.
Samainen klovni juonsi myöhemmin Gan Meir-puistossa pidetyn tilaisuuden ,jonka oli järjestänyt Chabad-järjestön väki -Lähellä asuva ystävä oli lukenut akrobaattiesityksestä,mutta tulimme paikalle juuri kun se oli loppumassa.Taitavia kavereita!
Takana näkyy Chabad-järjestön miehiä.Chabad on yksi hasidismijuutalaisuuden suurimmista liikkeistä,ja vaikka he eivät varsinaisesti yritä ketään "kääntää" uskovaiseksi,niin he tekevät sen hiljaa huomaamatta.Vaikka järjestämällä tällaisia tapahtumia ja jakamalle kaikille lapsille jonkun pyhän kirjan lahjaksi..... Akrobaattiryhmä oli tosi hyvä,mutten löytänyt mitään tietoa heistä netistä.
Torstaina oli myös kansainvälinen museopäivä täällä,ja silloin pääsi moneen museoon ilmaiseksi. Menimme ystävän kanssa Erez-museoon,jossa kiinnosti etenkin tämän vuoden luontokuvanäyttely,joka oli jaettu 2 osaan:ylemmässä kerroksessa olivat täkäläisten luontovalokuvaajien parhaimmat kuvat,ja alakerroksessa oli kansainväliset parhaat luontokuvat. Minä sulin tämän kuvan edessä:siinä pieni siilivauva saa hoitoa Safari-eläinpuiston eläinsairaalassa. Mutta alakerran ulkomaalaisten luontokuvaajien näyttelyssä järkytyin tämän kuvan edessä...
Erez-museo,joka on iso puistomainen alue monine museorakennuksineen ,on viihtyisä alue.Siellä on myös pieni viinirypäletarha,mutta viinirypäleet eivät vielä olleet kypsiä...
Ja paikallislehdessä luki että kaupunki aloittaa taas vuosittaisen kissojen sterilisoimisoperaation. Samalla sterilisoidut kissat rokotetaan. Lehdessä oli mainittu mitkä kaupunginosat ovat mukana operaatiossa;oma kaupunginosani ei ole tällä kertaa mukana.Jos joku listalta puuttuva kaupunginosa haluaa että kissoja sterilisoidaan,pitää niitä olla vähintään 20. Tässä puistossa lähes kaikki kissat on sterilisoitu,lukuunottamatta 3 nuorta kissaa.Ehkä sitten ensi vuonna...
Eilen kruunattiin myös Israelin ensimmäinen Miss Trans,jonka voitti kuvassa näkyvä 21-vuotias Taleen Abu Hanna,arabikristitty Nasaretistä.Hän pääsee edustamaan Israelia  elokuussa Barcelonassa järjestettäviin Miss International Trans Star-kilpailuun,ja lisäksi palkintoon kuului kauneuskirurgiamatka Thaimaaseen,joten sieltä palattuaan Taleen on vieläkin kauniimpi.Jotkut täkäläisen kilpailun kilpailijat olivat kauniimpia kuin varsinaisen Miss Israel-kilpailun ehdokkaat.

18 kommenttia:

 1. Ihana siilivauva♥
  Meilläkin satoi eilen illalla rajusti ja nyt on kova helle ja odotetaan rajuilmaa tai siis ei odoteta vaan pelätään. :-)

  VastaaPoista
 2. Voi siilivauvaa♥♥

  Siellä jo viinissä terttuja...minun viinissä kaksi lehdenalkua..:D

  VastaaPoista
 3. En ole ennen siilivauvaa nähnytkään. Ei meidän viinirypäleet ole vielä edes kukkineet. Hellettä kyllä on piisannut.

  VastaaPoista
 4. Voi tuota kuvaa tuosta siilistä <3
  Mahtavalta näyttää myös akrobaattien näytös.
  Ihanaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 5. Täällä on myös saatu sadetta ja ilma on sen myötä viilennyt ihan merkittävästi. Ei se mitään. Olemme nauttineet lämpimistä päivistä koko sydämisesti. Ja kesä on vielä edessä.

  VastaaPoista
 6. Uteliaisuus iski, mikä se kuva oli, mikä sua järkytti? Ihan tuo pelle :)

  VastaaPoista
 7. Allu:se sade aamulla oli kyllä harvinaista herkkua tähän aikaan vuodesta,ja puhdisti ilmaa niin ihanasti:)Siilivauva on ihana.Tässä meidän puistossa olen törmännyt parina vuotena ainakin 4 kuolleeseen siiliin,mikä on surullista. Eivät kai pärjää kaupunkioloissa.

  Hannele:se on niin suloinen:) Vau,teille tulossa viinirypäleitä,hienoa:)

  Sirokko:en minäkään ole
  tainnut ihan noin pientä nähdä,on kyllä niin suloinen.
  Kai se lämpö on kypsyttänyt noita etuaikaan.Saapa nähdä mitä tapahtuu viiniköynnöksille syksynä,millainen viinivuosi tulee...

  Outi:ihanan hellyttävä kuva tuosta siilistä.Siellä näki myös videon missä syötettiin eläinvauvoja samassa paikassa. Ja nuo akrobaatit olivat tosi taitavia,taisivat olla etiopialaisia.

  Paluumuuttajatar:nytkö se helle loppui....Täällä vielä huomenna pitäisi olla tällaista ja sitten lämpenee.Olispa koko kesä tällaista!

  Amalia:siinä on linkki kuvaan....Pelle oli mainio:)

  VastaaPoista
 8. Mahtoi olla aika paikallinen sade, kun meilla ei tullut tippaakaan. Nyt ensi yona on viela pieni mahdollisuus ennusteen mukaan. Pidan paukkuja.

  Hienoja luontovalokuvia. Taytyykin kayda katsomassa.

  VastaaPoista
 9. Hyvä sade! "Tilaan" sinne lisää sateen ropinaa.
  Oi tuota siilivauvaa, pienestä senkin on aloitettava.

  VastaaPoista
 10. Anu;ai se oli sellainen sade.Tämä tuli aika aikaisin ,joskus klo 7 aikoihin,oli ihana nuuhkia ilmaa sen jälkeen.HYvä se luontonäyttely,suosittelen,ihan mahtavan upeita kuvia siellä.

  Nurkkalintu:Taitaa olla aika vähissä mahdollisuudet lisäsateeseen,mutta kiitos tilauksesta;D Siilivauva on niin suloinen:)

  VastaaPoista
 11. Oi, tuota siilivauvaa, niin hellyttävän näköinen!

  Lisää sadetta sinne!

  VastaaPoista
 12. Sirkusmeininkiä, ja klovni asianmukaisesti meikannut ja pukeutunut :)

  Kyllä sade on tosissaan tervetullutta kuuman kuivan kauden jälkeen !
  Sama huomattiin täällä hiljattain vaikka meidän kuumat eivät samaa
  luokkaa olekaan kuin teidän.

  VastaaPoista
 13. Vau, mitä kaikkea kivaa...käännytyksestä huolimatta. Olenkin seurannut täältä käsin noita missikisoja. Valtavasti onnea voittajalle.

  VastaaPoista
 14. SusuPetal:siilivauva on kyllä niin hellyttävän näköinen.Mutta sadetta kai sitten joskus marraskuussa,hyvällä onnella jo lokakuussa...

  Rita:oli kyllä mukava klovni,poseerasi kun pyysin;)On kuulemma ihan tunnettu sellainen sanoi joku joka tietää;D Sade on täällä aina tervetullutta,mutta tämä oli sellainen pikkusade,ja seuraavaa saadaan odotella joku puoli vuotta..'

  Nelli:no hiljaa käännyttelevät,eivät välttämättä onnistu;D Hieno juttu nuo kilpailut,ei ole helppoa heillä.

  Hannele:)

  VastaaPoista
 15. Voi siilivauvaa ja rypälevauvoja :)

  VastaaPoista
 16. Palottavan näköinen pelle! Mä olen aina pelännyt pellejä - en oikein tiedä, miksi. :-D Mutta siili on suloinen!

  VastaaPoista
 17. MatkaMartta:siili tuossa kuvassa on kyllä niin syötävän suloinen,onneksi sai hoitoa.Rypälevauvat varmaan ovat parin kuukauden päästä ihan hyviäkin.

  Satu:hän oli oikein hauska pelle,pyysin kuvata ja heti poseerasi;D Hih,mistäs on sellainen pellekammo tullut...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...