keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Mamma Varis ja Holokaustin muistopäivä

Ystävän parvekkeen edessä olevassa puussa hautoo varismamma muniaan. Yritin ottaa siitä kuvaa,mutta tämän parempaa en saanut. Jännää sitten näkyykö poikasia kun ne ovat kuoriutuneet.
Varismammalla on niin vihreää pesänsä ympärillä.Nämä  ystävän parvekkeen edessä olevat puut ovat talvella lehdettömiä mutta nyt kun katsoo ulos niin luulisi melkein olevansa viidakossa.
Iltapäivällä kun vein Bambia ulos ;puiston reunan holokaustimuistomerkkiaukiolla valmisteltiin illan muistotilaisuutta . Tässä kohtaa on joka vuosi muistotilaisuus. Huomenna on holokaustin muistopäivä,Jom HaSoa,täällä Israelissa.
Nyt illalla kun vein Bambin ulos (oli kyllä pimeämpää kuin mitä puhelimen kameran kuva antaa ymmärtää...)  oli muistomerkin 6 kynttilää sytytetty.Ne palavat vain kerran vuodessa. Huomenna aamulla klo 10 sireeni soi muutaman minuutin ajan,ja kaikki pysähtyy täällä hetkeksi,muistamaan.

15 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia taas Sinulla! Mainio kuva tuo mamma varis pesässään hautomassa!

  VastaaPoista
 2. Teillä onkin nyt noita muistopäiviä monta peräkkäin. On holokaustin ja kaatuneitten muistopäivät ja sitten itsenäisyyspäivä.
  Pari ensimmäistä on surullisia muistamisia, itsenäisyys on upeaa. Hyviä vapaapäiviä ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hyvinhän tuon variksen tunnistaa.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia. Mammavarikset täälläkin jo ovat pesäpuuhissa.

  VastaaPoista
 5. Jännää että olet saanut kuvat variksesta hautomassa, minä en ole ikinä niitä nähnyt. Taitavat tehdä pesänsä usein aika piiloon. Hyvää helatorstaita sinne!

  VastaaPoista
 6. Marja-Leena:kiitos:)Tuota varismammaa on kiva seurata,tai siinähän se on paikallaan koko ajan. Vielä jos olisi ollut vähän lähempänä olisi tullut parempi kuva.,

  Eeviregina:niinpä,odotan jo niiden loppumista ja paluuta "normaaliin" Minä en pidä itsenäisyyspäivästä täällä koska kaikki grillaavat,se on se päivän suuri huvi kaikilla. Tulevat tähän ikkunani alla olevaan puistoonkin grillaamaan,vaikka se ei ole sallittua.Joten taidan lähteä muualle silloin;D

  Allu:muutama metri oli väliä puuhun ja sitten vielä varikseen,mutta kyllä sen lopulta tuolta tunnistaa,vaikkei kuva ihan selkein ole.

  Unelma:kiitos:) Terveisiä tältä mammavarikselta sinne teidän mammavariksille;D

  Matkatar:Tämä oli mullekin ensimmäinen kerta.Odotan että pikku varikset kuoriutuvat,ehkä onnistun kuvaamaan niitä.Itse asiassa tuokin on tuolla puun suojassa vähän piilossa.

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia Jael <3
  Ihanaa torstaita ja hyvää muistojen päivää.

  VastaaPoista
 8. Ikinä en ole nähnyt variksenmunia. Hyvää muistopäivää ja toivokaamme, ettei kukaan koskaan unohda. <3

  VastaaPoista
 9. YouTubeen onkin taas ladattu uusia videoita tuosta kun sireenit soi ja kaikki pysähtyy. Uskomaton hetki vaikka sitä katsookin ruudun takaa.

  VastaaPoista
 10. Upeita kuvia. Ja hyvää muistopäivää. Toivon, ettei seuraava sukupolvi unohda ja ettei ikinä tapahtuisi mitään vastaavaa. Aurinkoa päivääsi. <3

  VastaaPoista
 11. Koskettava muistomerkki. Kävin youtubessa katsomassa hiljaisen hetkenne, aivan uskomaton tunnelma, kun koko kaupunki seisahtuu, upeaa muistamista.

  VastaaPoista
 12. Muistaminen on tärkeää. Liian monella on "dementia" ja historiasta ei opita mitään.

  VastaaPoista
 13. Jännä kuva variksesta. Se on komea lintu omalla tavallaan, ja ääntäkin ainakin toiset varikset varmaan ihailevat. Meidän pihapiirissä niitä näkyy aina toisinaan ja joskus hyppivät peltikatollamme, mikä saa meidät hymyilemään jos olemme sisällä :)

  VastaaPoista
 14. Hieno tuo muistomerkki valaistuna ja tärkeä muistopäivä, joka ei saa ikinä unohtua!

  <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...