tiistai 10. toukokuuta 2016

Kaatuneitten muistopäivää,itsenäisyyspäivää ja siltä väliltä

Kaupunginn talon vieressä olevassa kauppakeskuksessa.
Taas on se aika vuodesta kun täällä vietetään Yom HaZikaronia, eli kaatuneitten muistopäivää. Se alkoi illalla klo 20 minuutin pituisella sireenillä,jolloin kaikki pysähtyi, ja huomenna aamulla sireeni soi toisen kerran. Bambi menee hieman hysteeriseksi sireenistä,mutta ei varmaan ole ainoa koira jolle niin käy...Kodin lähellä olevassa koulussa on muistotilaisuus,jossa muistellaan koulun entisiä oppilaita,jotka eivät enään ole täällä. Kaatuneitten muistopäivän aikana huvittelupaikat ovat kiinni,mutta muuten kaupat ova auki;eli tänä iltana  on turha koputella baarien ovia...
Heti auringon laskettua huomenna suru vaihtuu iloon,eli alkaa itsenäisyyspäivä. En varmaan koskaan totu siihen miten surusta mennään iloon hetkessä,mutta kai se tarkoittaa sitä että elämä jatkuu...Joka puolella näkyy lippuja itsenäisyyspäivän alla. 
Tässä näkyy oikealla hieman kaupungintaloa;tuo harmahtava korkea rakennus. Sen takana on Rabin-aukio ,jossa tänä iltana muistotilaisuus,minkä vuoksi nyt illalla kun tulin lääkärin vastaanotolta pohjoisesta Tel Avivista joutui bussi kiertämään toista reittiä kun tämä kuvassa näkyvä kadun osa oli liikenteeltä suljettu.
Israelilaisten lempipuuhaa itsenäisyyspäivänä on olla piknikillä grillaamassa.Voin tuskin hengittää silloin. Olen varmaan aiemmin täällä valitellut miten grillaajat valtaavat myös tämän kodin alla olevan puiston,vaikka siellä  on grillaaminen kielletty..... Ennen itsenäisyyspäivää kaikenlaiset grillattavat ruuat ovat tarjouksessa,kuten myös kaikenlaiset tahnat;täällä niin suosittuja.Jopa halpissupermarketissa Cofixissa oli niin monta  erilaista tahnaa (hummusta, eri versioina,tahinia,erilaisia munakoisosalaatteja ,ym. ym,) etten saanut edes kaikkia samaan kuvaan,Normaalisti salaatti/tahnavalikoima on Cofixissa pienempi.,..
Lisää salaattejatahnoja...

15 kommenttia:

 1. Siellä mennään juhlasta juhlaan. Ensin juhlitaan menneitä ja sitten nykyhetkeä.
  Ihanaa juhla-aikaa Jael <3

  VastaaPoista
 2. Joo on se aika outoa kun niin nopsaan mennaan surusta iloon. Varsinkin ajattelen niita perheita joilla sita surua on ihan omasta takaa.
  Mina ainakin ohitan aina nuo valmissalaatit ja tahnat, en muista koska olisin jotain niista ostanut. Tahinin teen itse, hummusta syon ravintolassa joskus. Ainoa joka noista voisi maistua on "turkkilainen salaatti", mutta en ole sitakaan vuosiin ostanut. Joskus taisin kokeilla tehda itse.
  Suomessa ostan kylla usein valmista sienisalaattia. Se on hyvaa!! Vaikkakin siina on kylla liikaa majoneesia.

  VastaaPoista
 3. Ei muuten Bambi varmaan tykkaa kauheesti niista huomisillan ilotulitusten paukkeistakaan?

  VastaaPoista
 4. Outi:vielä pari päivää ja sitten on onneksi tauko pyhistä,juhlista,muistopäivistä:)Kiitos Outi:)

  Anu:en minäkään koskaan osta valmiita ,kun niitä on helppo tehdä itse ja muutenkin noissa on aina jotain lisäaineita.Mutta noista Mikin salaateista ostin sellaista missä on tahinia ja munakoison palasia,ja yllättävän hyvää olikin,joten ostin uudelleen,ja hintakin hyvä tuolla:) Oi ,oikein kauhulla odottelen miten Bambi (ja muut koirat ja kissat) kärsivät huomenna illallla niistä ilotulituksista...EI varmaankaan ole helppoa siirtyä surusta iloon niillä joilla on sitä surua ja sellaisiahan ei täältä puutu.

  VastaaPoista
 5. Oi pääsisinpä tuonne tahnaostoksille! Normaalisti olen hirveän laiska tekemään mitään tahnoja, mutta jos niitä saisi tuolla lailla valmiina, varmasti ostaisin.

  Ikävää tuo grillaaminen. :-(

  VastaaPoista
 6. 20 minuutin sireeni...! Huh, aika pitkä.

  Surusta iloon, niinhän se menee, elämä.

  VastaaPoista
 7. Niinhän täälläkin ennen pyhäpäiviä kunnioitettiin ja ravintolat olivat kiinni eikä tansseja ollut, mutta nykyisin täällä ei ole paljon eroa päivissä...jotenkin tykkäsin siitä entisetstä enemmän.

  VastaaPoista
 8. Satu, on kyllä mahtava tahnakokoelma, ja tuossahan on vain yhden valmistajan, kunnon marketeissa on todella pitkät tahnahyllyt kun on monta valmistajaa. Ei muuten häirirtse grillaaminen ellei olisi ikkunan alla...

  SusuPetal:hups,pääsi virhe tuonne:ei suinkaan 20 vaan 2 minuutin sireeni... Niinhän se elämä menee...

  Hannele Ruusukummusta:ainakin tuollaista surullista muistopäivää on hyvö kunnioittaa niin ettei silloin huvitella

  VastaaPoista
 9. Satu, on kyllä mahtava tahnakokoelma, ja tuossahan on vain yhden valmistajan, kunnon marketeissa on todella pitkät tahnahyllyt kun on monta valmistajaa. Ei muuten häirirtse grillaaminen ellei olisi ikkunan alla...

  SusuPetal:hups,pääsi virhe tuonne:ei suinkaan 20 vaan 2 minuutin sireeni... Niinhän se elämä menee...

  Hannele Ruusukummusta:ainakin tuollaista surullista muistopäivää on hyvö kunnioittaa niin ettei silloin huvitella

  VastaaPoista
 10. Oho, mikä määrä tahnoja! Varmaan herkullisia. :) Teillä on siellä juhlia ihan ketjussa. Mukavaa päivää sinulle! <3

  VastaaPoista
 11. Tiina:itse tykkään enemmän tehdä itse,mutta silloin kun ei itse ehdi tai jaksa on kätevää kun on tuollainen suuri valikoima:) Kiitos samoin sinulle:)

  VastaaPoista
 12. Tuo on minullekkin hiukan hankala siirtyä surusta iloon. Mutta tosiaan, elämä jatkuu...

  VastaaPoista
 13. Amalia:kiitos,oli ihan ok,grillauskäryistä huolimatta;D

  Nelli: Joo aina vaikea tottua tuohon ,mutta tosiaankin elämä jatkuu,

  Hannele:minustakin se on kivaa,kunhan vaan sitä ei tapahtu ikkunani alla...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...