maanantai 26. syyskuuta 2016

Huonot oliivit

Eilen alkoi vihdoinkin tuntua siltä että alkaa olla syksy. Illalla tuuli niin että tuntui oikein mukavalta ,ja ensimmäistä kertaa kuukausiin nukuin ilman tuuletinta. Tänäänkin ennen auringonnousua tuntui todella mukavalta,eikä hikoiluttanut yhtään. Päivät ovat edelleenkin kuumia;lähes 30 astetta,mutta näyttää siltä että se kesän ja alkusyksyn kamala kosteus on väistymässä,toivottavasti.
Puiston kaksi oliivipuuta näyttävät ihan normaaleilta,mutta oliiveja on nyt harvakseen,ja ne harvat oliivit mitkä niissä kasvavat  ovat muhkuraisia ja kumman näköisiä.Mitäköhän oliivipuita vaivaa... Kun muutin alueelle oli näissä puisssa ihan kivasti oliiveja tähän aikaan vuodesta.
Puiston taatelipuut sen sijaan ovat täynän hedelmiä,mutta eivät sellaisia että maistuisivat,harmi.Tosin vaikka maistuisivatkin niin pitäisi olla korkeat tikkaat että niitä pääsisi poimimaan. Tel Avivin pääkadun Ibn Gvirolin varrella kasvavat palmut,jotka olivat täynnä ihania Medjoul-taateleita,kynittiin joku aika sitten. Mitäköhän niille taateleille tapahtuu...työntekijät varmaan jakoivat keskenään.Suuri saalis sillä niitä palmuja on monta kadun varrella.
Taatelit vähän lähempää katsottuna.Seuraavana sunnuntaina täällä alkaa pitkä pyhäkausi,joka alkaa Rosh HaShanalla,eli uudella vuodella,joka tänä vuonna on vasta lokakuussa,kun se viime vuonna oli syyskuussa.2½ päivää ilman julkista liikennettä ,kamalaa autottomalle! Siitä hieman yli  viikko eteenpäin vietetään sovituspäivää . Sen jälkeen tulee vielä lehtimajajuhla. Juhlia siis kerrakseen lokakuussa....
Keskustan eräässä kaupassa otin pikaisen kuvan puhelimella tästä kynsilakkatelineestä.Oletteko koskaan nähneet tällaista valikoimaa kynsilakkoja? En edes saanut kaikkia kuvaan,eli ihan vaaleat jäivät kuvan ulkopuolelle.  Luulin ensin italialaisiksi lakoiksi,nimen perusteella,mutta Gabrini onkin turkkilainen kosmetiikkayritys., Tunsin olevani kuin karkkikaupassa tämän telineen edessä;mikä valitsemisen vaikeus,mutta pari lakkaa tuli ostettua. 

12 kommenttia:

 1. No siinähän on kynsilakka poikineen. Löytyisi mullekin sopiva väri, kun on muutakin kuin punaista. ;-D

  Mikäköhän olisi tosiaan oliivipuille käynyt? Jokin sairaus puussa? (Vai voiko puu olla sairas?)

  VastaaPoista
 2. Satu: todellakin kynsilakka poikineen,en ole ikinä ennen nähnyt noin suurta valikoimaa.Musta tuli heti kynsilakkafriikki tuon nähtyäni;D
  Saattavat olla sairaita,vaikka eivät näytä sairailta.Kyllä puutkin voivat olla sairaita,on olemassa ihan puutohtoreitakin(kerran luin yhdessä täkäläisestä sellaisesta;D)

  VastaaPoista
 3. Mikahan oliiveita vaivaa? Pitaaköhan niille puille ajoittain tehda jotain kuten hedelmapuille, etta satoa tulee ja se on tervetta? Olen nahnyt naita kynsilakkavalikoimia Turkissa, turkkilaiset naiset ovat ilmeisesti suuria kynsilakkojen ystavia silla taalla on useita merkkeja ja valikoimat huimia, itsellakin on lakkoja aivan liikaa....

  VastaaPoista
 4. Ettei vain tule Italiasta se tauti oliivipuihin, siellähän on joudettu kaatamaan paljon oliivipuita. Tosi kiva ja värikäs tuo alin kuva.

  VastaaPoista
 5. Oi joi - karkkikaupalta tuo kynsilakkavalikoima todellakin näyttää - ja heti bongailin sieltä monta itsellenikin sopivaa sävyä;)
  Oliiviparat näyttävät kyllä aika kärsineiltä - toivottavasti ei sentään isommalla alalla sato tuollainen ole!
  Hyvää syyskuun loppua ja kivaa juhlakautta!

  VastaaPoista
 6. No huh hu, onpa siinä lakkoja. En yhtään ihmettele, jos tulee runsauden pula.

  VastaaPoista
 7. Voi noita taateleita....yrittäin varmaan kiivetä runkoa pitkin ylös..:D
  Onpas siinä kynsilakoista valiinanvaraa..:)

  VastaaPoista
 8. Petra>Aika kummaa että ne näyttävät ihan hyviltä mutta eivät näköjään voi hyvin kuitenkaan.Tässä kodin viereisessä on kaksi oliivipuuta ,vierekkäin. Ei kai noista kukaan edes satoa odotakaan,mutta kuitenkin..
  Kynsilakkavalikoima tuossa on kyllä ihan mahtava;ja samassa kaupassa oli muitakin tuon turkkilaisen brandin meikkejä. Nyt kun ostin noita muutamia niin jo kuivahtaneet lakat saivat kyytiä.

  Allu:toivottavasti ei.Nämähän ovat ihan puistopuita,eikä niitä ole leikattukaan pitkään vaikka puiston muita puita on parturoitu. Hih,oli kyllä värikäs kynsilakkavalikoima;D

  Lady of the Mess:todellakin,olin ihan wau ja ooh tuon edessä;D Oliiviparat tosiaankin näyttävät siltä että niissä on jotain vikaa.. Ei noista satoa kukaan yleensä edes poimi,mutta ne ovat olleet ennen kauniita kun olivat täynnä oliiveja. Kiitos,samoin sinulle hyvää syyskuun loppua.

  Amalia:Siinä onkin värejä kerrakseen;D

  Hannele:Nuo eivät ole hyvän makuisia taateleita,enemmänkin koristeena,mutta muualla kaupungissa voi olla taatelipalmuja ,joissa syötäviä taatelinamuja,mutta niin korkealla ettei niihin pääse. Oli vähän vaikeaa valita noista kynsilakoista kun oli niin hurjan suuri valikoima;D

  VastaaPoista
 9. Onpas tosiaan kynsilakkoja. Minä lakkaan varpaankynsiä aina, mutta sormenkynsiä en juuri koskaan. Menevät heti suttaan kuitenkin.

  VastaaPoista
 10. Ohos mikä määrä sävyjä lakkahyllyllä, kelpaa valita!
  En ole vielä päässyt katselemaan oliivipuita täällä, jos olisi samaa tautia liikkeellä. Mutta meillä on kaikki appelsiinit ja granaattiomenat halkeamassa kesken kasvukauden, johtunee kai kuivan kauden jälkeisistä rankkasateista (tai siis mies ei ole kastellut säännöllisesti kesäaikana).

  VastaaPoista
 11. Kynsilakkafriikkinä pisti silmään että noita värejä on samoja eri hyllyissä ja taustan peili tekee illuusion 'paljosta' - hienosti toteutettu!
  Meillä alkoi syksy tänään. Harmaata ja tulee...onneksi vielä +13 eli ei sentään lunta vielä! :)
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Paluumuuttajatar:paljon värejä tosiaankin. Minä en edes osaa olla ilman kynsilakkaa;D

  Sirokko:valinnan varaa on tosiaankin.En tiedä miten on muissa oliivipuissa täällä nyt mutta nyt eivät voi näköjään hyvin.Voi miten sääli teidän appelsiini-ja granaattiomenapuita,toivottavasti edes jotain säästyy niistä.

  BLOGitse:tuolla oli monta väriä,jotka olivat hyvin lähellä toisiaan mutta kuitenkin eri.Ihmiset katsovat pulloja eivätkä sitten palauta samoihin paikkoihin -. Ei mikään illuussio vaan ihan oikeasti huikea määrä eri värisiä lakkoja:)
  Täällä on tällä viikolla vihdoinkin kosteus laskenut,ei vielä tarpeeksi mutta niin että on mukavempi olla ulkona päiväsaikaan:) Mukavaa viikon jatkoa sinullekin:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...